Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sil wrote:Znalazłam. Przyrost dwudniowy masz super, choć na pewno należy jeszcze brać pod uwagę godziny w jakich robiłaś badanie i czy to samo labo. Oby wszystko było dobrze, a beta ładnie przyrastała. Kciuki zaciśnięte. Kali lekarz powiedział, że w 15 dpt musi być beta większa niż 50, nie mówił przy jakich zarodkach, ale nawet patrząc na np. 3 dniowe i twoją betę z niedzieli, to jest lepiej niż sądziłaś kochana
Sil robiłam w tym samym labo - w niedzielę o 12 a dzisiaj o 15Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
nick nieaktualny
-
Dzwonił mój lekarz i chyba w szoku był powiedział, ze cuda się zdarzają , że ti biologia i nie da się do końca przewidzieć mimo tych wszystkich leków - albo to ciąża albo ciąża pozamaciczna. Beta za 2 dni i usg po Świętach. Daje 10-15% szans - to i tak dużo- wiem, że nie mogę się nakręcać , ale tak bardzo pragnę, żeby się udało .... modlę się o to każdego dnia.
Nie należę do cierpliwych osób - muszę się id Was uczyć pokory.
Beti widać bylo ❤?
Krakowianka dbaj o Was teraz.
Evelin zobaczysz będziesz miala piękny prezent na ŚwiętaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:28
lilou, zizia_a lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
83HOPE wrote:Jezu Dziewczyny a czy kiedykolwiek ktoś miał taką niską betę i urodził Dzieciątko ? Czytałam, ze ciąże pozamaciczne w przypadku in vitro to 2-3% i zdarzają się przy silnych skurczach , kiedy macica wypycha zarodek a ten jest gotowy do implantacji i zaczepia się gdziekolwiek. Tylko ja miałam transfer w osłonie atisibanu - 2 h przed, w trakcie i 1.5 h po , a potem przez 3 dni czopki z papaweryny też na skurcze - sa silne i długo działają ... więc nie wiem jakie skurcze mogłabym mieć ....
A czy takie bety mogą wskazywać na ciążę biochemiczna? Czy wtedy jest wzrost, a potem spadek ?83HOPE lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Moim zdaniem to na pewno nie jest pozamaciczna.
Na biochemiczną to wyglądało ma początku, teraz ewidentnie jesteś w ciąży. Ja bym dała dużo więcej szans niż dr - ale on jest bardzo ostrożny. Wiadomo, różnie może być, ale ja myślę, że ten drugi maluszek wczepił się 3 dni później i w czwartek znowu będzie ładny przyrost!83HOPE lubi tę wiadomość
-
Czytałam, że przy pozamacicznej jest raczej bardzo wysoka beta, ale ekspertką nie jestem... Hope, myślę, że najważniejszy jest przyrost, a resztą się nie przejmuj. Będzie dobrze.
83HOPE lubi tę wiadomość
Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Hope, teraz sie nie denerwuj, cokolwiek sie wydarzy musisz wierzyć ze dzieciątko z Tobą jest trzymam mocno kciuki za Was
83HOPE lubi tę wiadomość
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
83HOPE wrote:Dziewczyny beta 147.38 hmmm... najlepsze jest to, ze gdyby brac wyniki od 9 dpt to te 2 przyrosty są idealne, tylko beta niska. Dzisiaj mam 15 dpt, ale przeciez wiemy ze byl najpierw spadek - Ratunku oszaleje
83HOPE lubi tę wiadomość
-
83HOPE wrote:Dzwonił mój lekarz i chyba w szoku był powiedział, ze cuda się zdarzają , że ti biologia i nie da się do końca przewidzieć mimo tych wszystkich leków - albo to ciąża albo ciąża pozamaciczna. Beta za 2 dni i usg po Świętach. Daje 10-15% szans - to i tak dużo- wiem, że nie mogę się nakręcać , ale tak bardzo pragnę, żeby się udało .... modlę się o to każdego dnia.
Nie należę do cierpliwych osób - muszę się id Was uczyć pokory.
Beti widać bylo ❤?
Krakowianka dbaj o Was teraz.
Evelin zobaczysz będziesz miala piękny prezent na Święta83HOPE lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sunshine_111 wrote:Krakowianka odpoczywaj i trzymam kciuki za piękną implantację!
Sil, Marlena24, mandy11, 83HOPE, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Hope ja myślę jak Sunshine - pierwszy Maluszek zagnieździł się nieco wcześniej i niestety nie dał rady, ale niedługo po nim zrobił to drugi i jest z Tobą! Trzymam kciuki nieprzerwanie!
83HOPE, Sil, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Jeszcze raz Wam dziękuję Dziewczyny za ciepłe słowa - 3majcie kciuki bo ewidentnie to pomaga
Kala a Ty dlaczego jeszcze nie betujesz? Jak się czujesz?Joafer lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna,
Krakowianka wrote:Wlasnie sie obudziłam spałam jak zabita a jutro do pracy.
A nie możesz polezec te 3 dni?Niepłodność idiopatyczna,
Leżałam ostanie 2x i nic, stwierdzam ze dzieciątko/dzieciątka musza byc twarde i szalone jak ja . Będę siedziała przed kompem przez 8godzin. W domu sto razy wchodzę i schodzę z sofy..albo jadę do psiapsiolki i nieświadomie dźwigam dzieci wiec chyba lepiej w pracy. Zapieprz jest ale szefa obiecał ze mogę siedzieć przed kompem.
-
Kala a Ty dlaczego jeszcze nie betujesz? Jak się czujesz?[/QUOTE]
Ja betuje w czwartek, od swych dni boli mnie brzuch i żołądek a dzisiaj mam takie lekkie bóle jak na @. Mam nadzieje ze kropki zostały ze mną
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Hope - za kolejna betę i Wasz mały cud &&&&&
Nie, u mnie jeszcze za wcześnie na serducho. Dr G był był "wylewny" jak na siebie i powiedział ze jest pęcherzyk 12mm prawidłowo zagnieżdżonych i ze wszystko jest OK i tyle za tydzień w czwartek kolejna wizyta. Wyciągałam z niego ze wielkość pęcherzyka jest prawidłowa w stosunku do ilości dni po transferzeSunshine_111, 83HOPE, eveliin, linkaa28, Anies30, czar-nula, Allessa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
83HOPE wrote:Jezu Dziewczyny a czy kiedykolwiek ktoś miał taką niską betę i urodził Dzieciątko ? Czytałam, ze ciąże pozamaciczne w przypadku in vitro to 2-3% i zdarzają się przy silnych skurczach , kiedy macica wypycha zarodek a ten jest gotowy do implantacji i zaczepia się gdziekolwiek. Tylko ja miałam transfer w osłonie atisibanu - 2 h przed, w trakcie i 1.5 h po , a potem przez 3 dni czopki z papaweryny też na skurcze - sa silne i długo działają ... więc nie wiem jakie skurcze mogłabym mieć ....
A czy takie bety mogą wskazywać na ciążę biochemiczna? Czy wtedy jest wzrost, a potem spadek ?
Trzymam kciuki za Twój mały Cudzik ☺83HOPE lubi tę wiadomość
Karolcia885