X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum Katowice kwalifikacje
Odpowiedz

Gyncentrum Katowice kwalifikacje

Oceń ten wątek:
  • Katie93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    Hej.
    Mam pytanie do tych dziewczyn ktore juz dzwoniły, zapisywały sie na wizyty kwalifikacyjne lub są juz po tych wizytach z dofinansowania.
    Jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy z kolejkami ?
    Tzn jak długo sie czeka na rozpoczęcie procedury, cos wiadomo moze ?
    Ja dziś dzwoniłam i umawiałam się, ale do Bielska Białej i pierwszą wizytę chcieli umawiać na jutro, niestety nie dalismy rady, więc umówiłam się na 20go czerwca i ponoć po pozytywnej weryfikacji do miesiąca ma się odbyć już cała procedura, jeśli wszystko będzie ok.

Atopikowa lubi tę wiadomość

🧍‍♀️31
    🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
    2019 październik 💔 7/8tc
    2023 grudzień 💔 cb
    🧍‍♂️33
    Zdrowy, 210mln/ml💪

Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji

Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
    Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.
    (Bemfola 150, Mensinorm 75, Mensinorm 150, Cetrotide 0.25, Gonapeptyl Daily)

📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
    📆16/08 Prog. 23,87
    Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
    📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
    📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
    📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
    📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
    📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
    📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    PAPP-A niskie ryzyka ❤️

preg.png
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie93 wrote:
    Ja dziś dzwoniłam i umawiałam się, ale do Bielska Białej i pierwszą wizytę chcieli umawiać na jutro, niestety nie dalismy rady, więc umówiłam się na 20go czerwca i ponoć po pozytywnej weryfikacji do miesiąca ma się odbyć już cała procedura, jeśli wszystko będzie ok.
    Dziękuję 😘😗☺️ więc tragedi nie ma :)

Katie93, Miphuhiz lubią tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Katie93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    Myślę, że wszędzie bardzo sprawnie to idzie, bo dzwoniłam też do Bociana w Katowicach i terminy podobne 🙂

Atopikowa lubi tę wiadomość

🧍‍♀️31
    🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
    2019 październik 💔 7/8tc
    2023 grudzień 💔 cb
    🧍‍♂️33
    Zdrowy, 210mln/ml💪

Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji

Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
    Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.
    (Bemfola 150, Mensinorm 75, Mensinorm 150, Cetrotide 0.25, Gonapeptyl Daily)

📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
    📆16/08 Prog. 23,87
    Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
    📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
    📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
    📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
    📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
    📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
    📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    PAPP-A niskie ryzyka ❤️

preg.png
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:

Tak ja też mam termin za 2 tygodnie a proponowali nawet za kilka dni 😃

Miphuhiz, Atopikowa lubią tę wiadomość

• Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktora M nie miałam okazji poznać.
    Leczę się u pani Gajewskiej- Kucharek w innym mieście a wszystkie poważniejsze rzeczy robią w Katowicach.
    Znam dwie osoby nie zadowolone ale ich sytuacja nie zakończyła się dobrze wiec myśle ze z tego wynika niezadowolenie.
    Ja czuje się zaopiekowana, fakt do tej pory lupę kasy wydaliśmy ale jest jakis plan i dla mnie te badania maja sens. Genetyczne wykazały ze jestem nosicielem choroby której bym się nie spodziewała. Teraz maz sprawdza ten gen. W razie czego można badac zararodek pod tym katem. daje to jakis komfort.

Zaraz zaczynam stymulację
    i mam nadzieje szybko będzie transfer. Wynik amh mam fatalny ale dostałam suple żeby to poprawić.
    Ogólnie maialam 3 transfery, ostatni prawie udany ( rok się do niego przygotowywaliśmy, konsultacja immunologa mega przydatna) niestety z nieustalonych przyczyn serce mojego synka przestało bic w 26 tygodniu ciąży.

Ja polecam i wierze ze jak raz się udało to tez się uda kolejny raz.

BladaMaria lubi tę wiadomość

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filiżanka8 wrote:
    Doktora M nie miałam okazji poznać.
    Leczę się u pani Gajewskiej- Kucharek w innym mieście a wszystkie poważniejsze rzeczy robią w Katowicach.
    Znam dwie osoby nie zadowolone ale ich sytuacja nie zakończyła się dobrze wiec myśle ze z tego wynika niezadowolenie.
    Ja czuje się zaopiekowana, fakt do tej pory lupę kasy wydaliśmy ale jest jakis plan i dla mnie te badania maja sens. Genetyczne wykazały ze jestem nosicielem choroby której bym się nie spodziewała. Teraz maz sprawdza ten gen. W razie czego można badac zararodek pod tym katem. daje to jakis komfort.

Zaraz zaczynam stymulację
    i mam nadzieje szybko będzie transfer. Wynik amh mam fatalny ale dostałam suple żeby to poprawić.
    Ogólnie maialam 3 transfery, ostatni prawie udany ( rok się do niego przygotowywaliśmy, konsultacja immunologa mega przydatna) niestety z nieustalonych przyczyn serce mojego synka przestało bic w 26 tygodniu ciąży.

Ja polecam i wierze ze jak raz się udało to tez się uda kolejny raz.

Jakie bierzesz suple na poprawę AMH? ja biorę też sporo🙈

• Atika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie to forum, to dałabym się ciągnąć nadal za nos tej klinice.
    Może i dzięki nim jestem w ciąży, bo wyleczyli u mnie parę chorób, ale wcześniej nigdy nie miałam problemów z jajnikami.
    W tej klinice jeśli jesteś zielona (jak ja na początku) to wycisną z ciebie każde pieniądze.
    Wszystkie procedury trwały wieki.

Poddali mnie stymulacji bez wszystkich badań, bez dokładnej weryfikacji, nie zalecając żadnych suplementów. Kasa kasa kasa....

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    Cześć
    Ja jestem po wizycie kwalifikacyjnej u dr Polaczka.
    W przyszłą środę mam wizytę i prawdopodobnie będzie rozpisana stymulacja.
    Niepokoi mnie fakt, że AMH przez ostatni rok spadło mi z 0.9 do 0.67. Tym samym wyklucza mnie to z refundacji do leków. Zrobię sobie jeszcze w 2 dc FSH, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, że do refundacji leków trzeba mieć AMH powyżej 0.7 LUB FSH poniżej 15. Czyli jeśli FSH będzie w normie to się załapię?
    Ponoć od lipca będzie refundacja leków, ale czy jeśli lekarz wypisze stymulację jeszcze w czerwcu to liczy się data wystawienia recepty, czy data wykupienia leków 🤔

Od razu na wizycie robione jest amh?
    Właśnie nie wiem jak interpretować nowe przepisy czy trzeba spełnić wymogi amh czy refundacja jest dla wszystkich.co potrzebne jest na wizytę?
    Co sprawdzają?

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Gdyby nie to forum, to dałabym się ciągnąć nadal za nos tej klinice.
    Może i dzięki nim jestem w ciąży, bo wyleczyli u mnie parę chorób, ale wcześniej nigdy nie miałam problemów z jajnikami.
    W tej klinice jeśli jesteś zielona (jak ja na początku) to wycisną z ciebie każde pieniądze.
    Wszystkie procedury trwały wieki.

Poddali mnie stymulacji bez wszystkich badań, bez dokładnej weryfikacji, nie zalecając żadnych suplementów. Kasa kasa kasa....
    A za którym razem ci.sie udało.z czego jesteś najbardziej niezadowolona?

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    Mi od razu zrobili podstawowe wymazy i umówili męża na podstawowe badanie nasienia, bo nie mieliśmy świeżych badań. Ale to już było w ramach kwalifikacji, czyli bezpłatnie.

Co w jesli wyjdą jakieś bakterie a trzeba zacząć w ciągu miesiąca wiesz może bo mnie to zastanawia

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    A gdzie jest napisane, że musi zacząć się w ciągu miesiąca?
    Mówili na forum bociana i kilka osób też o tym pisało że są takie kryteria latego mnie to zastanawia jak to wygląda logistycznie

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    Kurcze, czytałam cały regulamin, dodatkowy regulamin dostałam do domu i niczego takiego nie doczytałam, lekarz też nic takiego nie mówił. Teraz zgłupiałam.

Hm a kiedy masz kolejną wizytę? Bo mnóstwo osób o tym pisało dlatego się zastanawiam jak to właśnie wygląda bo rozumiem że jesteś już zakwalifikowana i czekasz na rozpoczęcie procedury tak?

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    Kurcze, czytałam cały regulamin, dodatkowy regulamin dostałam do domu i niczego takiego nie doczytałam, lekarz też nic takiego nie mówił. Teraz zgłupiałam.

Pamiętajcie, że od wizyty kwalifikacyjnej do rozpoczęcia procedury nie może minąć więcej niż miesiąc, będąc na bezpłatnej wizycie kwalifikacyjnej do programu powinniście być już przygotowani do rozpoczęcia procedury in vitro.

Z forum naszego bociana

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    Jutro, także mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko.
    To będę wdzięczna jakbyś się podpytala jak to wygląda a wymazy są na nfz czy płatne osobno i jakie wymazy ci robili?

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to jest nie osiągalne żeby nie minęło więcej niż miesiąc gdzie Tak naprawdę nie każdy będzie mógł odrazu zacząć bo okres źle wypadnie albo się spóźni i jak tu rozpocząć stymulacje trochę to dziwne

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma85 wrote:
    Mi robili te podstawowe do in vitro, biocenozę, chlamydie itp. Nic nie płaciłam, było to już w ramach kwalifikacji na nfz. Wyniki mam ok. a że tak się trafiło, że dzisiaj dostałam okres to od razu rozpisał stymulację i od soboty zaczynam. Także nawet nie dopytywałam o ten miesiąc, bo my już rozpoczęliśmy.
    A czy badanie na ureaplasme też jest potrzebne kojarzysz bo nie wi.czy wcześniej zrobić prywatnie

• grotka Znajoma

Wysłany: 13 czerwca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czyli dobrze rozumiem, że wizyty i badania w ramach kwalifikacji są bezpłatne? Bo zastanawiam się, gdzie są ukryte koszty. Jak z tymi lekami do stymulacji itd.? Lekarz coś mówił?
    Ja mam wizytę za tydzień w Gyn. W zasadzie to zwykłą wizytę, bo jesteśmy po diagnostyce i zobacze co dalej powie lekarz, ale z wynikami męża już wiem, że raczej tylko invitro wchodzi w grę i po malu orientuje się w temacie.
    Pozdrawiam 😊🌷

• BladaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grotka wrote:
    Cześć Dziewczyny, czyli dobrze rozumiem, że wizyty i badania w ramach kwalifikacji są bezpłatne? Bo zastanawiam się, gdzie są ukryte koszty. Jak z tymi lekami do stymulacji itd.? Lekarz coś mówił?
    Ja mam wizytę za tydzień w Gyn. W zasadzie to zwykłą wizytę, bo jesteśmy po diagnostyce i zobacze co dalej powie lekarz, ale z wynikami męża już wiem, że raczej tylko invitro wchodzi w grę i po malu orientuje się w temacie.
    Pozdrawiam 😊🌷
    Wydaje mi się, że program ma dofinansować podstawowe procedury. Koszty pojawiają się kiedy w diagnostyce wychodzi coś niestandardowego do leczenia i skontrolowania (to czasem zabiegi inwazyjne, czasem nawet szpitalne) lub jak decydujesz się na b. zaawansowane techniki i diagnostykę (np. badanie genetyczne zarodków). Kwoty potrafią wtedy być wysokie (ja punkcje miałam bez programów, moje miasto nic nie oferowało), każde dofinansowanie przyniesie ulgę.

Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle

wiek - 34
    AMH - od 0,8 do 1,8 (zależy od lab.)FSH-6,85

11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
    12.2023 - leczenie antybiotykowe metronizadol i tarivid
    02.2024 - kontrolna biopsja endometrium CD138 - 9/10, doksycyklina 2x14
    03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
    05.2024 - biopsja kontrolna CD138 - 16/10, _PICSI: 🥚🥚🥚, ❄️❄️, po PGT-a ❄️
    06/07.2024- Amotek, CD138 1/2 - OK
    3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
    09.2024 - stymulacja, 11🥚, 1❄️

Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9%
  • Patka949494 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może się wypowiem trochę. Fakt może kasę zdziedają, bo udaliśmy się do kliniki w kwietniu, tam lekarka nam powiedziałam że żeby się zakwalifikował to musimy zrobić podstawowe badania, kariotypy itp. Naprawdę dużo kasy wyszło ale my nie szczedziliśmy na tym (wiadomo, dzidziuś najważniejszy) od samej kwalifikacji (5czerwca) kwalifikacja byla on line a później już oodpisanie dokumentów i rozpisanie od razu stymulacji. Tylko że ja musialam jeszcze w kwietniu przejść histeroskopię ale duży problem mamy z plemnikami męża, mają ogolnie słabe parametry i jest mało żywych i zdrowych.
    Leki które dostaję (począwszy od stymulacji do transferu i teraz drugi transfer) - niektóre są refundowane a niektóre nie, i tak wydałam na leki już ponad 1,5 tys. Może w innych klinikach są bardziej refundowane? Nie wiem tego. Ale ogolnie jestem z kliniki zadowolona. Teraz będę miała transfer 2 zarodków

Starania naturalne od 2023r.
    🚺29 🚹30
    04.2024 - badania, klinika niepłodności
    2024 kwiecień - histeroskopia (polip), stan zapalny endometrium - wyleczony antybiotykiem
    Badania męskie - słabe plemniki,
    6. 07. - punkcja 9🥚
    4x 🥚klasa A, A, A, B
    11.07. - 1💉 transfer świeży
    22. 07 - betaHCG 0.23 😭 prog 13.67
    23.07 - 🐒
    25.07 - zaczynamy cykl sztuczny do 2x ❄️, 💊estrofem,
    30.07 - 1,4 endometrium +cyclogest, progesteron, dowcipnie, tabsy i zastrzyko, neoparin
    06.08. - transfer ❄️❄️
    08.08 prog 39,35 🔝🔝🔝
  • Melisa_ Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Czy są tutaj pacjentki dr.Czerwińskiej ? Jeśli tak to jak Wasze opinie ?
    Czytam na znanym lekarzu i są średnie .... A ta Pani dr. Została nam polecona 😔

Patka949494 lubi tę wiadomość

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ