Gyncentrum Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
sylstaa wrote:😍😍😍 kochana, rośnijcie razem zdrowo!! Gratulację!
sylstaa lubi tę wiadomość
-
DEWG wrote:Być może stymulacje, a przede wszystkim nakłuwanie jajników, a może całkowite wyluzowanie, oczyszczenie głowy, pogodzenie się z myślą, że najwidoczniej nie jest mi pisane mieć dzieci.
Nie pisałam Wam tutaj, dopiero przed chwilą ujawniłam się na wątku zimowych mam. Mimo, że moje procedury nie wychodziły, zarodki padały w 3 dniu, przez co oddaliśmy krew na badania genetyczne - w czasie oczekiwania okazało się, że zaszłam w naturalną ciążę. 😍 Dziś jest 8+0, wczoraj widziałam 1,5 cm dzieciaczka z pracującym intensywnie serduszkiem. 😍❤️🥰
Mnie zawsze irytowało jak ktoś mówił, żeby nie myśleć, odpuścić a się uda. Jak to słyszałam, to w myślach stukałam palcem w czoło, ale jednak coś w tym jest. Tak jak napisałam - w lipcu całkiem odpuściłam. Nie było sprawdzania owulacji, nie było myślenia kiedy mamy się starać a kiedy nie musimy. Odpuściłam całkowicie myśląc, że jak coś to będzie dopiero po kolejnej stymulacji, jeśli wyniki będą dobre. A tu taka niespodzianka po tylu latach starań, wyrzeczeń itd.
Także jeśli macie chwilę zwątpienia, a ja miałam takich wiele, myślcie, że wszystko może się zdarzyć - nawet maly, aczkolwiek wielki cud. 🥰😍
Ojejku aż mi łzy stanęły w oczach jak czytałam. Tak bardzo się cieszę, że się udało Wam 🥰 trzymam mocno kciuki za spokojną i nudną ciążę 😘DEWG lubi tę wiadomość
🧑2021❤️
👼2024💔 8tc
👼2024💔15tc
👼2025💔cb
Zostały ❄️❄️ -
Początek drogi wrote:Dziękuję za odpowiedź
Punkcja boli, tak to przebiega? Trzeba wziąć wolne na ten dzień? Jestem kompletnie zielona
Ja niestety miałam hiperke po punkcji. Pobrano mi około 20 jajeczek. Po punkcji prosiłam o leki przeciwbolowe, bo bolało dosyć mocno. Z mojego doświadczenia lepiej po punkcji nic nie planować, ja chodziłam na kroplówki do Gyncentrum bo czułam się fatalnie. Na szczęście zwolnienie z pracy dostaje zawsze jeśli poproszę, co jest super sprawą, ale wtedy do miesiączki po punkcji brałam jeszcze sporo leków i serio nie czułam się dobrze. Jak czytałam na forum różne dziewczyny mają doświadczenia z stymulacji i punkcji. Ja czasu po punkcji nie wspominam dobrze -
Początek drogi wrote:Część, dopiero zaczynam swoją drogę. Byłam na jednej wizycie kwalifikacyjnej i drugiej już u dr Polacka. Jak na razie jedyne badania które mi wykonano to wymazy i AMH. Po wynikach miałam tylko teleporade i lekarz przepisał zastrzyki z Gonal-F od najbliższej soboty do czwartku, w czwartek mam mieć USG. Orientuje się się może jak będą wyglądać kolejne kroki, ile od zastrzyków minie dni do pobrania komórek? Planuje wakacje i nie chce trafić akurat w dni pobrania.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
-Elonva 150, Gonal 150, Menuoor 150
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
A ch*j z tym wszystkim! -
Początek drogi wrote:Część, dopiero zaczynam swoją drogę. Byłam na jednej wizycie kwalifikacyjnej i drugiej już u dr Polacka. Jak na razie jedyne badania które mi wykonano to wymazy i AMH. Po wynikach miałam tylko teleporade i lekarz przepisał zastrzyki z Gonal-F od najbliższej soboty do czwartku, w czwartek mam mieć USG. Orientuje się się może jak będą wyglądać kolejne kroki, ile od zastrzyków minie dni do pobrania komórek? Planuje wakacje i nie chce trafić akurat w dni pobrania.
A jakieś badania krwi robiłaś? Tarczyca, progesteron itp ? Wiesz co, jeśli zaczynasz stymulację to ja bym na razie odpuściła wakacje. Bo to jest nie do przewidzenia jak będzie szło, i lepiej być na miejscu. Czasem podglady muszą być częściej, wszystko zależy jak zareagujesz i jaka będzie odpowiedź jajników. I punkcję to też ciężko tak co do dnia przewidzieć, bo tak jak napisałam- z wizyty na wizytę i podglądy wszystko jest ustalane. Po punkcji każdy czuję się różnie. Ja miałam hiperke, i czułam się na prawdę źle bite dwa tygodnie, aż dostałam okres..🧑2021❤️
👼2024💔 8tc
👼2024💔15tc
👼2025💔cb
Zostały ❄️❄️ -
DEWG wrote:Być może stymulacje, a przede wszystkim nakłuwanie jajników, a może całkowite wyluzowanie, oczyszczenie głowy, pogodzenie się z myślą, że najwidoczniej nie jest mi pisane mieć dzieci.
Nie pisałam Wam tutaj, dopiero przed chwilą ujawniłam się na wątku zimowych mam. Mimo, że moje procedury nie wychodziły, zarodki padały w 3 dniu, przez co oddaliśmy krew na badania genetyczne - w czasie oczekiwania okazało się, że zaszłam w naturalną ciążę. 😍 Dziś jest 8+0, wczoraj widziałam 1,5 cm dzieciaczka z pracującym intensywnie serduszkiem. 😍❤️🥰
Mnie zawsze irytowało jak ktoś mówił, żeby nie myśleć, odpuścić a się uda. Jak to słyszałam, to w myślach stukałam palcem w czoło, ale jednak coś w tym jest. Tak jak napisałam - w lipcu całkiem odpuściłam. Nie było sprawdzania owulacji, nie było myślenia kiedy mamy się starać a kiedy nie musimy. Odpuściłam całkowicie myśląc, że jak coś to będzie dopiero po kolejnej stymulacji, jeśli wyniki będą dobre. A tu taka niespodzianka po tylu latach starań, wyrzeczeń itd.
Także jeśli macie chwilę zwątpienia, a ja miałam takich wiele, myślcie, że wszystko może się zdarzyć - nawet maly, aczkolwiek wielki cud. 🥰😍👩🏼&🧑🏻🦱 34l
AMH 04.25 - 0,07
2022 naturals
IVF I
07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB -
Początek drogi wrote:Dziękuję za odpowiedź
Punkcja boli, tak to przebiega? Trzeba wziąć wolne na ten dzień? Jestem kompletnie zielona👩🏼&🧑🏻🦱 34l
AMH 04.25 - 0,07
2022 naturals
IVF I
07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB -
DEWG wrote:Dziękuję. Pamiętaj o moim śnie - obie byłyśmy w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 07:54
DEWG lubi tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, KIR AA
teratozoospermia
11.2023 - 03.2025
2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025
IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE: areceptywne endometrium
Minihistero: adenomioza, przewlekłe zapalenie, przerost i polipowatość endometrium
➡️antybiotyki + wyciszenie Diphereline x2 -
Ninaa wrote:Wow, jaki zwrot akcji, super 😍 gratuluję!❤️ a jak przyrosty bety? Często badałaś, czy raczej na spokojnie? Bo widzę, że dziewczyny na wątku sierpniowym szaleją i po x razy badają 🙈 Nadal masz tę wizytę 25 u dr K?
Tak, jadę w poniedziałek. Znowu pociągiem, ale na szczęście dodali na wakacje jedno połączenie i nie muszę wstawać o 3, lecz o 6. 🤣
Do końca pierwszego trymestru w programie pozostaje się pod opieką kliniki - przynajmniej tak gdzieś słyszałam. W poniedziałek zweryfikuje.Ninaa lubi tę wiadomość
-
Lolka088 wrote:A jakieś badania krwi robiłaś? Tarczyca, progesteron itp ? Wiesz co, jeśli zaczynasz stymulację to ja bym na razie odpuściła wakacje. Bo to jest nie do przewidzenia jak będzie szło, i lepiej być na miejscu. Czasem podglady muszą być częściej, wszystko zależy jak zareagujesz i jaka będzie odpowiedź jajników. I punkcję to też ciężko tak co do dnia przewidzieć, bo tak jak napisałam- z wizyty na wizytę i podglądy wszystko jest ustalane. Po punkcji każdy czuję się różnie. Ja miałam hiperke, i czułam się na prawdę źle bite dwa tygodnie, aż dostałam okres..
-
DEWG wrote:Zbadałam tylko dwa razy. Myślałam, że po prostu spóźnia mi się @ tym bardziej, że u mnie te cykle się rozjechały. Pierwszą betę zrobiłam w 37 dniu cyklu i wynosiła 1107, a druga po dwóch dniach i wynosiła 2033.
Tak, jadę w poniedziałek. Znowu pociągiem, ale na szczęście dodali na wakacje jedno połączenie i nie muszę wstawać o 3, lecz o 6. 🤣
Do końca pierwszego trymestru w programie pozostaje się pod opieką kliniki - przynajmniej tak gdzieś słyszałam. W poniedziałek zweryfikuje.
U mnie po udanym IVF w Gyncentrum dwie pierwsze wizyty w ciąży były za darmo w ramach programu, za trzecią musiałam już zapłacić(mimo że to nadal był pierwszy trymestr) (byłam na 3 mimo że mam gdzie indziej lekarza prowadzącego, żeby mi dr Polacek zaszedł z leków do invitro tak sobie zażyczył mój prowadzący )Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 09:37
DEWG lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
👩🏻🦰Ona: PCOS
🧔🏻♂️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹
16.07 CRL 1,4cm ❤️160
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
SANCO&prenatalne-✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
11+5 CRL 5,1cm ❤️176
-
Poziomka91 wrote:U mnie po udanym IVF w Gyncentrum dwie pierwsze wizyty w ciąży były za darmo w ramach programu, za trzecią musiałam już zapłacić (mimo że to nadal był pierwszy trymestr)(byłam na 3 mimo że mam gdzie indziej lekarza prowadzącego, żeby mi dr Polacek zaszedł z leków do invitro tak sobie zażyczył mój prowadzący )Starania od 2019.
👩🏻🦰Ona: PCOS
🧔🏻♂️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹
16.07 CRL 1,4cm ❤️160
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
SANCO&prenatalne-✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
11+5 CRL 5,1cm ❤️176
-
Poziomka91 wrote:U mnie po udanym IVF w Gyncentrum dwie pierwsze wizyty w ciąży były za darmo w ramach programu, za trzecią musiałam już zapłacić(mimo że to nadal był pierwszy trymestr) (byłam na 3 mimo że mam gdzie indziej lekarza prowadzącego, żeby mi dr Polacek zaszedł z leków do invitro tak sobie zażyczył mój prowadzący )
-
Dzwoniłam dziś na infolinię zapisać się na wizytę to musiałam się spowiadać, w którym dniu cyklu będę. Nigdy mnie nie pytali o takie rzeczy 🙈👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
-Elonva 150, Gonal 150, Menuoor 150
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
A ch*j z tym wszystkim! -
Ninaa wrote:Ja dopiero 15, w ogóle jeśli możesz to daj znać czy jest jakaś koszmarna obsuwa 🙈
Ninaa lubi tę wiadomość
-
Ja będę w czwartek bo mam podgląd endometrium
DEWG lubi tę wiadomość
🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨
KIR BX wszystkie implantacyjne są ok
TSH 3,57-->1,88 -
Lolka088 wrote:Ja się wreszcie dodzwoniłam od rana aby umówić wizytę, i mają mi oddzwonić bo miejsc już nie ma 🙈