Gyncentrum Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Moki wrote:Cześć dziewczyny . U mnie takie szczęście , a za chwilę wielkie szok .
Wczoraj rano pojechałam zrobić proga i betę , prog piękny wkoncu 37 beta na 23 dpt 27306 uciszyłam się ze wkoncu prog rośnie . Ale tyle radości o godzinie 13 , wieszam pranie i czuje że coś tam się mokro robi , poszłam do ubikacji krew i to sporo krwi , byłam sama w domu , zadzwonilam do szwagierki wezwała karetkę przyjechała , zabrali mnie do szpitala do Bochnie , zrobili USG badanie zarodek jest 😍, doktor nawet widział akcję serca , i jakieś inne dziwne rzeczy których nie byłam jak robiłam histeroskopie w lipcu 🤦♀️. Dostała zalecenia i do domu , w drodze do domu dostałam silnych krwotoków z dużymi skrzepami . W domu się położyłam ale niestety były tak silne krwotoki ze skrzepami bardzo dużymi że mąż bez gadania zapakował mnie na Kopernika do szpitala . Byłam pewnie że już po wszystkim , lekarka nie mogła mnie zbadać tak bardzo krwawiłam , 2 USG na innych sprzętach , i okazało się że pęcherzyk jest zarodek też , akcji serca jeszcze nie ma , ale wiek się jak najbardziej zgadza , niestety jest bardzo dużo krwiaków koło pęcherzyka i nie wiadomo jak to się skończy , zostałam wypisana do domu , o 2 w nocy krwotoki ustały , dzisiaj tylko lekkie plamienia . Pęcherzyk jest troszkę nie równy , mam leżeć i nic nie robić , w czwartek kontrolne USG i czas pokaże . 😞
Oj bardzo mi przykromam nadzieję że się wszystko unormuje i wszystko będzie w porządku. A w klinice kiedy masz mieć USG? Odpoczywaj, żadnego prania ani nic masz leżeć i dbać o siebie!!
🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
KIR BX wszystkie implantacyjne są
TSH 3,57-->1,88
08.09.25 transfer 🤞✊
5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
27.09 ślub 🎂
21dpt USG💍
24dpt beta 12986,6 prog 39
32dpt beta 44046,20 prog 43,44
CUDZIE TRWAJ! -
Honorka wrote:Oj bardzo mi przykro
mam nadzieję że się wszystko unormuje i wszystko będzie w porządku. A w klinice kiedy masz mieć USG? Odpoczywaj, żadnego prania ani nic masz leżeć i dbać o siebie!!
-
Moki wrote:W klinice USG mam 15 tego , lekarz wczoraj mówił że troszkę za późno ale podobną K i tak nie ma więc umówiłam się dzisiaj do tego co robił na Kopernika żeby te same oczy porównywała na czwartek. , Poprzednie zatrzymania akcji serca były w 8 tygodniu , ale to było 15 lat temu i była przegroda … no nic na niektóre rzeczy nie będziemy mieć wpływu chociaż co byśmy nie robili . Dziękuję za słowa otuchy 😘. Mam nadzieję że u Ciebie wszystko jest dobrze , trzymam kciuki żeby tak było 🤗
A co czujesz? Masz dalej takie ciążowe objawy? Krwiaki zdarzają się często właśnie więc mam nadzieję że to co miało się wylać to się wylało i już będzie dobrze ❤️
Ja miałam wczoraj po sikaniu taki lekko różowy papier co mnie trochę zmartwiło ale tylko tyle no i ja mam USG dopiero 30.10 i chyba padnę do tego czasu!!
Wysyłam zaproszenie do przyjaciółek🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
KIR BX wszystkie implantacyjne są
TSH 3,57-->1,88
08.09.25 transfer 🤞✊
5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
27.09 ślub 🎂
21dpt USG💍
24dpt beta 12986,6 prog 39
32dpt beta 44046,20 prog 43,44
CUDZIE TRWAJ! -
Honorka wrote:A co czujesz? Masz dalej takie ciążowe objawy? Krwiaki zdarzają się często właśnie więc mam nadzieję że to co miało się wylać to się wylało i już będzie dobrze ❤️
Ja miałam wczoraj po sikaniu taki lekko różowy papier co mnie trochę zmartwiło ale tylko tyle no i ja mam USG dopiero 30.10 i chyba padnę do tego czasu!!
Wysyłam zaproszenie do przyjaciółek -
Moki wrote:Cześć dziewczyny . U mnie takie szczęście , a za chwilę wielkie szok .
Wczoraj rano pojechałam zrobić proga i betę , prog piękny wkoncu 37 beta na 23 dpt 27306 uciszyłam się ze wkoncu prog rośnie . Ale tyle radości o godzinie 13 , wieszam pranie i czuje że coś tam się mokro robi , poszłam do ubikacji krew i to sporo krwi , byłam sama w domu , zadzwonilam do szwagierki wezwała karetkę przyjechała , zabrali mnie do szpitala do Bochnie , zrobili USG badanie zarodek jest 😍, doktor nawet widział akcję serca , i jakieś inne dziwne rzeczy których nie byłam jak robiłam histeroskopie w lipcu 🤦♀️. Dostała zalecenia i do domu , w drodze do domu dostałam silnych krwotoków z dużymi skrzepami . W domu się położyłam ale niestety były tak silne krwotoki ze skrzepami bardzo dużymi że mąż bez gadania zapakował mnie na Kopernika do szpitala . Byłam pewnie że już po wszystkim , lekarka nie mogła mnie zbadać tak bardzo krwawiłam , 2 USG na innych sprzętach , i okazało się że pęcherzyk jest zarodek też , akcji serca jeszcze nie ma , ale wiek się jak najbardziej zgadza , niestety jest bardzo dużo krwiaków koło pęcherzyka i nie wiadomo jak to się skończy , zostałam wypisana do domu , o 2 w nocy krwotoki ustały , dzisiaj tylko lekkie plamienia . Pęcherzyk jest troszkę nie równy , mam leżeć i nic nie robić , w czwartek kontrolne USG i czas pokaże . 😞
Miałam podobne przygody w pierwszej ciąży. Nagle zaczęły się mi krwawienia i to bardzo obfite. Byliśmy na sor i wylądowałam w szpitalu, ale na usg ciągle była żywa ciąża, kiedy ja myślałam, że już pewnie poroniłam.. w szpitalu nie wiedzieli skąd te krwawienia bo nawet na usg tego nie było widać.. Nawet mi nie wierzyli, że to mega obfite krwawienia ze skrzepami dopóki w szpitalu nie wezwałam pielęgniarki do toalety aby jej pokazać te skrzepy na papierze i w toalecie.. Lekarz, on chyba nawet ordynatorem jest, powiedział mi, że to poronienie i żebym wracała do domu, bo tam lepiej przez to przejść niż w szpitalnej sali.. Taki ku**a mądry.. a i jeszcze powiedział, że po invitro często tak się kończy ciąża bo nie jest naturalna. Już nigdy więcej żadnemu lekarzowi nie powiedziałam prawdy. Wiedziała lekarka z kliniki i mój ginekolog prowadzący, który jak mu to opowiedziałam, sam stwierdził że nie ma co mówić o sposobie zapłodnienia.
Ja sobie to powiązałam, te krwawienia, że to od neoparinu. Bo tak po jakimś czasie zauważyłam, ze wzięłam zastrzyk i krótki czas po wzięciu, zaczynało się. Odstawiłam sama z siebie neoparin i się uspokoiły krwawienia.. Lekarka z kliniki ani potwierdziła ani zaprzeczyła, kazała zrobić jakieś badania wtedy( ale one wyszły okej) i wrócić do neoparinu..
Trzymam kciuki, aby u Ciebie się wszystko uspokoiło i fasolka była silna 😘Honorka lubi tę wiadomość
❤️2021👦
💔2024👼 8tc
💔2024👼15tc
💔2025👼cb
💔2025 transfer nie udany..
Został ❄️ -
Lolka088 wrote:Miałam podobne przygody w pierwszej ciąży. Nagle zaczęły się mi krwawienia i to bardzo obfite. Byliśmy na sor i wylądowałam w szpitalu, ale na usg ciągle była żywa ciąża, kiedy ja myślałam, że już pewnie poroniłam.. w szpitalu nie wiedzieli skąd te krwawienia bo nawet na usg tego nie było widać.. Nawet mi nie wierzyli, że to mega obfite krwawienia ze skrzepami dopóki w szpitalu nie wezwałam pielęgniarki do toalety aby jej pokazać te skrzepy na papierze i w toalecie.. Lekarz, on chyba nawet ordynatorem jest, powiedział mi, że to poronienie i żebym wracała do domu, bo tam lepiej przez to przejść niż w szpitalnej sali.. Taki ku**a mądry.. a i jeszcze powiedział, że po invitro często tak się kończy ciąża bo nie jest naturalna. Już nigdy więcej żadnemu lekarzowi nie powiedziałam prawdy. Wiedziała lekarka z kliniki i mój ginekolog prowadzący, który jak mu to opowiedziałam, sam stwierdził że nie ma co mówić o sposobie zapłodnienia.
Ja sobie to powiązałam, te krwawienia, że to od neoparinu. Bo tak po jakimś czasie zauważyłam, ze wzięłam zastrzyk i krótki czas po wzięciu, zaczynało się. Odstawiłam sama z siebie neoparin i się uspokoiły krwawienia.. Lekarka z kliniki ani potwierdziła ani zaprzeczyła, kazała zrobić jakieś badania wtedy( ale one wyszły okej) i wrócić do neoparinu..
Trzymam kciuki, aby u Ciebie się wszystko uspokoiło i fasolka była silna 😘
Tak , też zauważyłam że jak in vitro to traktują Cię inaczej , pielęgniarki powiedziały że to nie ten czas jeszcze bo to na siłę ciąża , lekarka bez USG stwierdziła że poronienie samoistne z jednej strony jej się nie dziwię bo ja takich krwotoków jak żyję nie miałam i skrzepów aż czułam jak wypadają takie wielkie . Lekarz pokazał mi na USG że mam krwiaki i to dużo , nie mam pojęcia z kont one się wzięły . Dzisiaj już jest lepiej , jeszcze jakieś delikatne plamienia , ale czuję jak by w brzuszku mi się tak lekko zrobiło i więcej miejsc , nie umiem tego opisać taka lekkość .
Przykre to jest że nadal tyle kobiety przechodzą a niektórzy lekarze traktują nas przedmiotowo , ja wiem że nie mogą każdego głaskać ale odrobina empatii powinna być .
Rozumiem że ciąża u Ciebie udała się mimo takich przykrych przeżyć. ♥️
My walczymy , leżymy i dbamy o naszą okruszynkę.
-
Tak, też czułam te skrzepami wylatujące.. okrutne uczucie.. wyszłam z tego szpitala z myślą, że na prawdę wolę poronić w domu niż tam być. Na szczescie dobrze się skończyło, z tej ciąży mam właśnie synka. Też leżałam cały czas, tylko do wc wstawałam.❤️2021👦
💔2024👼 8tc
💔2024👼15tc
💔2025👼cb
Został ❄️ -
Lolka088 wrote:Tak, też czułam te skrzepami wylatujące.. okrutne uczucie.. wyszłam z tego szpitala z myślą, że na prawdę wolę poronić w domu niż tam być. Na szczescie dobrze się skończyło, z tej ciąży mam właśnie synka. Też leżałam cały czas, tylko do wc wstawałam.
-
Moki bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz 🫂
Dołujące to jest, że dalej lakarze potrafią powiedzieć kobiecie która tyle przeszła, tyle się starała i walczyła o to dziecko, że ciąża na siłę 😞👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Ja ok 7-8tydz ciąży też miałam krwawienie (2x i odstawiłam clexane i od tamtej pory spokój) okazało się, że mam krwiaka większego niż pęcherzyk ciążowy, więc było ryzyko, że krwiak się ,,zerwie” i pociągnie za sobą pęcherzyk - ale tak się nie stało. Obecnie krwiak się tak wchłonął, że już nawet śladu w USG po nim nie maStarania od 2019.
👩⚕️Ona: PCOS
👨⚕️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹
16.07 CRL 1,4cm ❤️160
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
SANCO&prenatalne I -✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
11+5 CRL 5,1cm ❤️176
19+2 prenatalne II ✅ ❤️148 330g
-
U mnie też jest koło pęcherzyka duży krwiak , i jeszcze do tego z jednej strony pęcherzyk jest taki nie równy - lekarz mówi że się może zapadać .
Poziomka 91 co robilas zeby się wchłonęło ?
Loraa 🫠 . Też nie wiem dlaczego jest takie podejście , może przez to że mają więcej roboty , a wiadomo że niektóre szpitale i sory jeszcze zatrzymały się w latach 90tych a i na wet 80 tych . 🫤 -
Dokładnie, mentalność większości pracowników, szczególnie tych starszych, w szpitalach to masakra. Chociaż nie wrzucam wszystkich do jednego worka, bo są też pracownicy anioły. To jak się niektóre położne mną zajmowały po poronieniach to było wspaniałe. Ale wiecie co i tak najbardziej zapamiętałam? Te chamskie i złe komentarze z pobytów w szpitalu.. Bo one mnie najbardziej w tych złych chwilach ubodły.❤️2021👦
💔2024👼 8tc
💔2024👼15tc
💔2025👼cb
Został ❄️ -
Lolka088 wrote:Dokładnie, mentalność większości pracowników, szczególnie tych starszych, w szpitalach to masakra. Chociaż nie wrzucam wszystkich do jednego worka, bo są też pracownicy anioły. To jak się niektóre położne mną zajmowały po poronieniach to było wspaniałe. Ale wiecie co i tak najbardziej zapamiętałam? Te chamskie i złe komentarze z pobytów w szpitalu.. Bo one mnie najbardziej w tych złych chwilach ubodły.
Obyśmy nie maialy już takich przeżyć . -
Moki wrote:U mnie też jest koło pęcherzyka duży krwiak , i jeszcze do tego z jednej strony pęcherzyk jest taki nie równy - lekarz mówi że się może zapadać .
Loraa 🫠 . Też nie wiem dlaczego jest takie podejście , może przez to że mają więcej roboty , a wiadomo że niektóre szpitale i sory jeszcze zatrzymały się w latach 90tych a i na wet 80 tych . 🫤👩🏼&🧑🏻🦱 34l
AMH 04.25 - 0,07
2022 naturals 1cs
IVF I
07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB
09.25 - nieudany transfer 4AA -
Moki wrote:U mnie też jest koło pęcherzyka duży krwiak , i jeszcze do tego z jednej strony pęcherzyk jest taki nie równy - lekarz mówi że się może zapadać .
Loraa 🫠 . Też nie wiem dlaczego jest takie podejście , może przez to że mają więcej roboty , a wiadomo że niektóre szpitale i sory jeszcze zatrzymały się w latach 90tych a i na wet 80 tych . 🫤
W zasadzie to nic nie robiłam - od tamtej pory nie biorę Clexane. Starałam się bardziej oszczędzać, ale nie tak że całkiem leżenie tylko odpuściłam ćwiczenia i starałam się totalnie nic nie dźwigać i ograniczyć schylanieStarania od 2019.
👩⚕️Ona: PCOS
👨⚕️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹
16.07 CRL 1,4cm ❤️160
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
SANCO&prenatalne I -✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
11+5 CRL 5,1cm ❤️176
19+2 prenatalne II ✅ ❤️148 330g
-
Zrobiłam dzisiaj betę niestety spadła
W piątek 27306
A dzisiaj 2366 , wizyta u doktor K w środę ale ona była ustalana przed wynikami bety , napisałam do położnych maila ale nie odpisały jeszcze , podjadę może dzisiaj na USG do lekarki tutaj u mnie , ale pewnie leków ona nie każe odstawić , cykl sztuczny więc jest tego trochę .
Czy któraś z was może wie jak to wygląda dalej ? -
Lolka088 wrote:Ninaa i jak piątkowa wizyta ? Normalnie miałaś? Dużo pacjentek było ? Jaki plan masz, transfer teraz ?
Honorka, Lolka088 lubią tę wiadomość
👩🏼&🧑🏻🦱 34l
AMH 04.25 - 0,07
2022 naturals 1cs
IVF I
09.25 - nieudany transfer 4AA -
Moki wrote:Zrobiłam dzisiaj betę niestety spadła
W piątek 27306
A dzisiaj 2366 , wizyta u doktor K w środę ale ona była ustalana przed wynikami bety , napisałam do położnych maila ale nie odpisały jeszcze , podjadę może dzisiaj na USG do lekarki tutaj u mnie , ale pewnie leków ona nie każe odstawić , cykl sztuczny więc jest tego trochę .
Czy któraś z was może wie jak to wygląda dalej ?👩🏼&🧑🏻🦱 34l
AMH 04.25 - 0,07
2022 naturals 1cs
IVF I
09.25 - nieudany transfer 4AA