Hiperstymulacja jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam duży brzuch na całej wysokości
Lekarka twierdziła, że jeszcze najgorsze przede mną, więc dlatego wypytuję bo nie wiem czego się spodziewać.
Ja estradiol miałam badany w poniedziałek a w środę usgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:23
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
A mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was brała duphaston przy hiperstymulacji?
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
antonna wrote:Ja brałam duphaston
A jak się teraz czujesz? Mi się wydaje, że mój brzuch troszkę lepiej, najgorzej było w piątek, teraz jest troszkę mniejszy ale nadal twardy.
W piątek pójdę na betę to zobaczymy czy coś z tego będzie- niestety mam złe przeczucie, że kolejny cykl zmarnowany....
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
I po wszystkim, dzisiaj przyszła @ wczoraj miałam pasma krwi i myślałam, że to może implantacja ale się rozkreciło Troszkę się podłamałam.. ehh po prostu brak mi słów..
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Mam pytanie jeszcze, czy jest sens jeszcze robić ten test w piątek? Wydaje mi się, że mam to krwawienie i nadal śluz płodny czy jest to możliwe? Objawy hiperstymulacji zmniejszają się. Czy któraś po hiperstymulacji krwawiwała a mimo tego była w ciąży? Czy nie mieć już złudzeń?
Będę wdzięczna za rady.
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Zespół hiperstymulacji jajników to po prostu jeden ze skutków aktywnego leczenia zaburzen płodności..... . Można powiedzieć, że jest to powikłanie po terapii, do którego dochodzi podczas nadmiernej stymulacji jajeczkowania, która miała zwiększyć szanse na zajście w ciążę ( najczęściej w przygotowaniu się przed in vitro).. Po prostu jedna na ileś tam kobiet będzie go miała oraz musi wtedy poddać się leczeniu.
Więcej tutaj https://gameta.pl/blog/zespol-hiperstymulacji/
W wiekszości przypadków ma on przebieg łagodny tak więc nie jest to groźne dla zdrowia. Warto jest tutaj zaufać swojemu lekarzowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 14:27
-