Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Histeroskopia gdzie najszybciej
Odpowiedz

Histeroskopia gdzie najszybciej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2025, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

jesteście kopalnią wiedzy, więc poproszę o pomoc osoby, które wykonywały histeroskopię. Gdzie znalazłyście najszybszy termin tego zabiegu w ramach skierowania NFZ? Interesuje mnie szczególnie województwo mazowieckie.

Od kilku dni jestem w panice 🫣Dostałam skierowanie na histeroskopię, miałam już nawet wizytę kwalifikującą, ale okazało się, że akurat w tej placówce wykonują to badanie tylko w ramach opieki onkologicznej (o czym nikt mnie nie poinformował wcześniej, więc kilka miesięcy czekania poszłooo 😢). Patrząc na to, że w Bocianie w Warszawie środki z programu skończyły się już we wrześniu to nie zdążę tego zrobić do kolejna września 🤦‍♀️ (gdzie terminy w warszawskich szpitalach to nawet rok).

Napiszcie, ile czekałyście na to badanie i w jakim ośrodku🫶

• Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2025, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawski Instytut zdrowia kobiet na Inflanckiej. Czekałam z miesiąc. Tam się chyba zanosi skierowanie do biura obsługi pacjenta i czeka na telefon.

Malina4321 lubi tę wiadomość

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
    Jajowody ✅(lewy bez szału)
    🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
    💊 Metformina, Endoover , Wit do
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2025, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Warszawski Instytut zdrowia kobiet na Inflanckiej. Czekałam z miesiąc. Tam się chyba zanosi skierowanie do biura obsługi pacjenta i czeka na telefon.

Dziękuję za odpowiedź ❤️ Dzwoniłam, wizyta kwalifikująca na marzec, czas oczekiwania na zabieg do 6 miesięcy.

Gdyby ktoś szukał info to chyba rzeczywiście najwcześniej. W niektórych miejscach nawet rok czekania od wizyty kwalifikującej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 10:16

• Loraa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Hej,

jesteście kopalnią wiedzy, więc poproszę o pomoc osoby, które wykonywały histeroskopię. Gdzie znalazłyście najszybszy termin tego zabiegu w ramach skierowania NFZ? Interesuje mnie szczególnie województwo mazowieckie.

Od kilku dni jestem w panice 🫣Dostałam skierowanie na histeroskopię, miałam już nawet wizytę kwalifikującą, ale okazało się, że akurat w tej placówce wykonują to badanie tylko w ramach opieki onkologicznej (o czym nikt mnie nie poinformował wcześniej, więc kilka miesięcy czekania poszłooo 😢). Patrząc na to, że w Bocianie w Warszawie środki z programu skończyły się już we wrześniu to nie zdążę tego zrobić do kolejna września 🤦‍♀️ (gdzie terminy w warszawskich szpitalach to nawet rok).

Ja jestem z Małopolski, ale czekałam 2 tygodnie na termin w zwykłym Szpitalu powiatowym. W Krakówie termim był za kilka miesięcy. Może podzwoń po mniejszych ośrodkach?

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

III procedura 🙏
    01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)

A ch*j z tym wszystkim!
  • nadzieja09 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2025, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź ❤️ Dzwoniłam, wizyta kwalifikująca na marzec, czas oczekiwania na zabieg do 6 miesięcy.

Gdyby ktoś szukał info to chyba rzeczywiście najwcześniej. W niektórych miejscach nawet rok czekania od wizyty kwalifikującej.
    Spróbuj może w Brodnowskim?

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1
    04.2025,05.2025,10.2025 👼🏼 👼🏼 👼🏼3x cb

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l
    ✅hormony, niedobory, badania podstawowe, helicobacter, hormony tarczycy, glukoza, insulina, homocysteina, posiewy, panel urogenitalny, ANA, trombofilie wrodzone, białko c, białko s, antytrombina, antykoagulant tocznia, przeciwciala p. Kardiolipinie, celiakia, cd56

⛔️cd138 10/10HPF, KIR Bx (jeden implantacyjny)+hla-c c2c2, dodatnie przeciwciała igM p. Beta-2-glikoproteinie, Hashimoto

02/03.26
    ➡️🙎🏽‍♀️ wyleczenie stanu zapalnego endometrium, suplementacja ustalona z dietetykiem, histeroskopia kontrolna
    ➡️🤵‍♂️ suplementacja na obniżenie DFI i poprawę morfologii

04.26 powrót do starań ➡️ euthyrox, acard 75/150, utrogestan, heparyna, accofil, encorton
  • -polanka- Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2025, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Hej,

Ja czekałam 3 tygodnie…Śląsk. Może rozważ inne województwo…. Terminy o których piszesz to kosmos 🤯

👩‍🦳40🧔🏻47
    10.09.2025 – Transfer
    Leki: Accofil, Smoflipid, Encorton, Ovitrelle
    β-hCG 6dpt 42,80, 8 dpt 76,50, 10 dpt 182,30, 12 dpt 530, 14 dpt 1532,50 16dpt 3181,80 19 dpt 7619
    06.10.2025 5mm i 🩷
    24.10.2025 2,27 cm 🩷
    preg.png
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w krakowskim MSWiA okolo 1,5 miesiaca oczekiwania, warto zadzwonic jesli zalezy Ci na czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 17:30

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ❌Prolaktyna
    :/ Cross 28,4 %
    ❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych :( on HLA- C 👨‍🚀C1C2
    ❌ Torbiel ktora nie chce zlezc

✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ✅ANA1
    ✅Bialko C i S
    ✅Cytokiny
    ✅Immunofenotyp
    ✅TSH ok
    histeroskopia 31.10 -cd56 80 i cd138 ✅

16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
    31.01.2025 punkcja 1 MI dojrzala do blastocysty

Euthyrox, Dostinex, Glucophage
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to rzeczywiście bardzo długo.
    Ja jeszcze mogę polecić Ci wizytę w Radomiu u lekarza który mnie tam skierował, tylko wizytą kierująca kosztuję 450 zł a doktor później sama dostarcza skierowanie do biura obsługi pacjenta

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2025, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając jeszcze do WIZK to ja teoretycznie miałam mieć zabieg we wrześniu albo październiku w ostateczności miałam w sierpniu, nie wiem chyba im się coś zwolniło

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2025, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Wracając jeszcze do WIZK to ja teoretycznie miałam mieć zabieg we wrześniu albo październiku w ostateczności miałam w sierpniu, nie wiem chyba im się coś zwolniło

Luizaczek dziękuję Ci ❤️ Zapisałam się do WIZK, akurat jak dzwoniłam drugi raz okazało się, że zwolnił się termin na wizytę na styczeń. Jeszcze raz wielkie dzięki 🙂

• Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2025, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Luizaczek dziękuję Ci ❤️ Zapisałam się do WIZK, akurat jak dzwoniłam drugi raz okazało się, że zwolnił się termin na wizytę na styczeń. Jeszcze raz wielkie dzięki 🙂

Super wiadomość.

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ