Histeroskopia gdzie najszybciej
-
Hej,
jesteście kopalnią wiedzy, więc poproszę o pomoc osoby, które wykonywały histeroskopię. Gdzie znalazłyście najszybszy termin tego zabiegu w ramach skierowania NFZ? Interesuje mnie szczególnie województwo mazowieckie.
Od kilku dni jestem w panice 🫣Dostałam skierowanie na histeroskopię, miałam już nawet wizytę kwalifikującą, ale okazało się, że akurat w tej placówce wykonują to badanie tylko w ramach opieki onkologicznej (o czym nikt mnie nie poinformował wcześniej, więc kilka miesięcy czekania poszłooo 😢). Patrząc na to, że w Bocianie w Warszawie środki z programu skończyły się już we wrześniu to nie zdążę tego zrobić do kolejna września 🤦♀️ (gdzie terminy w warszawskich szpitalach to nawet rok).
Napiszcie, ile czekałyście na to badanie i w jakim ośrodku🫶 -
Warszawski Instytut zdrowia kobiet na Inflanckiej. Czekałam z miesiąc. Tam się chyba zanosi skierowanie do biura obsługi pacjenta i czeka na telefon.
Malina4321 lubi tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
💊 Metformina, Endoover , Wit do -
Luizaczek wrote:Warszawski Instytut zdrowia kobiet na Inflanckiej. Czekałam z miesiąc. Tam się chyba zanosi skierowanie do biura obsługi pacjenta i czeka na telefon.
Dziękuję za odpowiedź ❤️ Dzwoniłam, wizyta kwalifikująca na marzec, czas oczekiwania na zabieg do 6 miesięcy.
Gdyby ktoś szukał info to chyba rzeczywiście najwcześniej. W niektórych miejscach nawet rok czekania od wizyty kwalifikującej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:16
-
Ja jestem z Małopolski, ale czekałam 2 tygodnie na termin w zwykłym Szpitalu powiatowym. W Krakówie termim był za kilka miesięcy. Może podzwoń po mniejszych ośrodkach?Malina4321 wrote:Hej,
jesteście kopalnią wiedzy, więc poproszę o pomoc osoby, które wykonywały histeroskopię. Gdzie znalazłyście najszybszy termin tego zabiegu w ramach skierowania NFZ? Interesuje mnie szczególnie województwo mazowieckie.
Od kilku dni jestem w panice 🫣Dostałam skierowanie na histeroskopię, miałam już nawet wizytę kwalifikującą, ale okazało się, że akurat w tej placówce wykonują to badanie tylko w ramach opieki onkologicznej (o czym nikt mnie nie poinformował wcześniej, więc kilka miesięcy czekania poszłooo 😢). Patrząc na to, że w Bocianie w Warszawie środki z programu skończyły się już we wrześniu to nie zdążę tego zrobić do kolejna września 🤦♀️ (gdzie terminy w warszawskich szpitalach to nawet rok).
Napiszcie, ile czekałyście na to badanie i w jakim ośrodku🫶
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Spróbuj może w Brodnowskim?Malina4321 wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️ Dzwoniłam, wizyta kwalifikująca na marzec, czas oczekiwania na zabieg do 6 miesięcy.
Gdyby ktoś szukał info to chyba rzeczywiście najwcześniej. W niektórych miejscach nawet rok czekania od wizyty kwalifikującej.
-
Ja czekałam 3 tygodnie…Śląsk. Może rozważ inne województwo…. Terminy o których piszesz to kosmos 🤯Malina4321 wrote:Hej,
Napiszcie, ile czekałyście na to badanie i w jakim ośrodku🫶
-
w krakowskim MSWiA okolo 1,5 miesiaca oczekiwania, warto zadzwonic jesli zalezy Ci na czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 17:30
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
Cross 28,4 %
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
✅Bialko C i S
❓histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
❓Cytokiny
❓immunofenotyp
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
Euthyrox, Dostinex, Glucophage -
Kurczę to rzeczywiście bardzo długo.
Ja jeszcze mogę polecić Ci wizytę w Radomiu u lekarza który mnie tam skierował, tylko wizytą kierująca kosztuję 450 zł a doktor później sama dostarcza skierowanie do biura obsługi pacjenta
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Wracając jeszcze do WIZK to ja teoretycznie miałam mieć zabieg we wrześniu albo październiku w ostateczności miałam w sierpniu, nie wiem chyba im się coś zwolniło
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Luizaczek wrote:Wracając jeszcze do WIZK to ja teoretycznie miałam mieć zabieg we wrześniu albo październiku w ostateczności miałam w sierpniu, nie wiem chyba im się coś zwolniło
Luizaczek dziękuję Ci ❤️ Zapisałam się do WIZK, akurat jak dzwoniłam drugi raz okazało się, że zwolnił się termin na wizytę na styczeń. Jeszcze raz wielkie dzięki 🙂 -
Malina4321 wrote:Luizaczek dziękuję Ci ❤️ Zapisałam się do WIZK, akurat jak dzwoniłam drugi raz okazało się, że zwolnił się termin na wizytę na styczeń. Jeszcze raz wielkie dzięki 🙂
Super wiadomość.
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅