X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Histeroskopia gdzie najszybciej
Odpowiedz

Histeroskopia gdzie najszybciej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 11 listopada, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

jesteście kopalnią wiedzy, więc poproszę o pomoc osoby, które wykonywały histeroskopię. Gdzie znalazłyście najszybszy termin tego zabiegu w ramach skierowania NFZ? Interesuje mnie szczególnie województwo mazowieckie.

Od kilku dni jestem w panice 🫣Dostałam skierowanie na histeroskopię, miałam już nawet wizytę kwalifikującą, ale okazało się, że akurat w tej placówce wykonują to badanie tylko w ramach opieki onkologicznej (o czym nikt mnie nie poinformował wcześniej, więc kilka miesięcy czekania poszłooo 😢). Patrząc na to, że w Bocianie w Warszawie środki z programu skończyły się już we wrześniu to nie zdążę tego zrobić do kolejna września 🤦‍♀️ (gdzie terminy w warszawskich szpitalach to nawet rok).

Napiszcie, ile czekałyście na to badanie i w jakim ośrodku🫶

• Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawski Instytut zdrowia kobiet na Inflanckiej. Czekałam z miesiąc. Tam się chyba zanosi skierowanie do biura obsługi pacjenta i czeka na telefon.

Malina4321 lubi tę wiadomość

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
    Jajowody ✅(lewy bez szału)
    🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
    💊 Metformina, Endoover , Wit do
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 12 listopada, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Warszawski Instytut zdrowia kobiet na Inflanckiej. Czekałam z miesiąc. Tam się chyba zanosi skierowanie do biura obsługi pacjenta i czeka na telefon.

Dziękuję za odpowiedź ❤️ Dzwoniłam, wizyta kwalifikująca na marzec, czas oczekiwania na zabieg do 6 miesięcy.

Gdyby ktoś szukał info to chyba rzeczywiście najwcześniej. W niektórych miejscach nawet rok czekania od wizyty kwalifikującej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:16

• Loraa Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Hej,

jesteście kopalnią wiedzy, więc poproszę o pomoc osoby, które wykonywały histeroskopię. Gdzie znalazłyście najszybszy termin tego zabiegu w ramach skierowania NFZ? Interesuje mnie szczególnie województwo mazowieckie.

Od kilku dni jestem w panice 🫣Dostałam skierowanie na histeroskopię, miałam już nawet wizytę kwalifikującą, ale okazało się, że akurat w tej placówce wykonują to badanie tylko w ramach opieki onkologicznej (o czym nikt mnie nie poinformował wcześniej, więc kilka miesięcy czekania poszłooo 😢). Patrząc na to, że w Bocianie w Warszawie środki z programu skończyły się już we wrześniu to nie zdążę tego zrobić do kolejna września 🤦‍♀️ (gdzie terminy w warszawskich szpitalach to nawet rok).

Ja jestem z Małopolski, ale czekałam 2 tygodnie na termin w zwykłym Szpitalu powiatowym. W Krakówie termim był za kilka miesięcy. Może podzwoń po mniejszych ośrodkach?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź ❤️ Dzwoniłam, wizyta kwalifikująca na marzec, czas oczekiwania na zabieg do 6 miesięcy.

Gdyby ktoś szukał info to chyba rzeczywiście najwcześniej. W niektórych miejscach nawet rok czekania od wizyty kwalifikującej.
    Spróbuj może w Brodnowskim?

• -polanka- Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Hej,

Ja czekałam 3 tygodnie…Śląsk. Może rozważ inne województwo…. Terminy o których piszesz to kosmos 🤯

👩‍🦳40🧔🏻47
    10.09.2025 – Transfer
    Leki: Accofil, Smoflipid, Encorton, Ovitrelle
    β-hCG 6dpt 42,80, 8 dpt 76,50, 10 dpt 182,30, 12 dpt 530, 14 dpt 1532,50 16dpt 3181,80 19 dpt 7619
    06.10.2025 5mm i 🩷
    24.10.2025 2,27 cm 🩷
    preg.png
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w krakowskim MSWiA okolo 1,5 miesiaca oczekiwania, warto zadzwonic jesli zalezy Ci na czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 17:30

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ❌Prolaktyna
    :/ Cross 28,4 %
    ❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych :( on HLA- C 👨‍🚀C1C2

✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ✅ANA1
    ✅Bialko C i S
    ❓histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
    ❓Cytokiny
    ❓immunofenotyp

16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)

Euthyrox, Dostinex, Glucophage
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to rzeczywiście bardzo długo.
    Ja jeszcze mogę polecić Ci wizytę w Radomiu u lekarza który mnie tam skierował, tylko wizytą kierująca kosztuję 450 zł a doktor później sama dostarcza skierowanie do biura obsługi pacjenta

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając jeszcze do WIZK to ja teoretycznie miałam mieć zabieg we wrześniu albo październiku w ostateczności miałam w sierpniu, nie wiem chyba im się coś zwolniło

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Malina4321 Znajoma

Wysłany: 13 listopada, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Wracając jeszcze do WIZK to ja teoretycznie miałam mieć zabieg we wrześniu albo październiku w ostateczności miałam w sierpniu, nie wiem chyba im się coś zwolniło

Luizaczek dziękuję Ci ❤️ Zapisałam się do WIZK, akurat jak dzwoniłam drugi raz okazało się, że zwolnił się termin na wizytę na styczeń. Jeszcze raz wielkie dzięki 🙂

• Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina4321 wrote:
    Luizaczek dziękuję Ci ❤️ Zapisałam się do WIZK, akurat jak dzwoniłam drugi raz okazało się, że zwolnił się termin na wizytę na styczeń. Jeszcze raz wielkie dzięki 🙂

Super wiadomość.

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ