Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG

Oceń ten wątek:
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był pierwszy wątek :-) Jeśli zrobi mi je mój ginekolog to sono jeśli w szpitalu to klasyczne. Z tym że w szpitalu nic nie chcieli żadnych badań tylko skierowanie. Też nie miałam objawów infekcji ale w wymazie coś wyszło więc od dzisiaj 6 globulek i zobaczy się. Ty może powinnaś się skontaktować ze swoim lekarzem żeby nie narobić sobie problemu.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jak sie sytuacja rozwinie... mam wizyte ale dopiero w połowie następnego cyklu taka kontrolna... jak masz wybór to bierz sono.. a za jedno i drugie nie musisz płacić?

• Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wole sono ale lekarz ma problem z osobą która miała w badaniu mu pomagać więc nie wiem czy się uda. Za oba muszę zapłacić nie wiem ile za sono ale za klasyczne w szpitalu ok 50 km odemnie 200 zł bo aparat kupiło jakieś stowarzyszenie.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis to jak i tak płacisz to naciskaj na sono, bo po co masz sie męczyć i cierpieć na zwykłym... mi moj lekarz robił w szpitalu w ramach NFZ, ale nie mówił nic o sono, wiec tez nie wymyślałam tylko sie dostosowałam do lekarza.

• Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę naciskać ale zależy mi żeby zrobić w następnym cyklu. Mam nadzieję że on rozwiąże problem i mi zrobi osobiscie to badanie.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, najlepiej miec zaufanego lekarza ms takim badaniu, bedzie dobrze! Na szczęście to dosyć krótkie badanie, ja sie nawet zdziwiłam, ze to juz koniec.

• Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam że badanie krótko trwa. A lekarzowi ufam bo od pierwszej wspólnej wizyty ( naciskał na wizytę pary a nie tylko moją) postawił sprawę jasno i chyba odeśle nas do kliniki już nawet orientowałam się jak to wygląda. No chyba że stanie się cud.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy zwykłym hsg mnie bolało bardzo na poczatku to zakładanie wziernika, potem wprowadzanie kontrastu, a potem samo przepływanie przez jajowody zero bólu i był koniec,ale początek dramat.. ale to mi cały czas lekarz mówił co robi i jak ja to bede odczuwać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 14:34

• Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okaże się teraz czekam na @ ale nie wiem kiedy wredna będzie zawsze jak mi zależy na krótkim cyklu to trwa ponad 35 dni. Dzisiaj już 24dc skoku temp brak. Mam dzwonić w sprawie badania w pierwszy dzień @.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby wredota albo przyszła o czasie albo w ogóle ;) ja czekałam aż 44 dni, bo taki miałam cykl przed hsg...

• jabkatarzyna Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni okres 21 stycznia, HSG miałam 8dc do dziś nie mam okresu ;/ ostatnio najdłuższy cykl 36 dni a teraz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A test robiłaś albo betę?

• jabkatarzyna Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    A test robiłaś albo betę?
    Testu nie robiłam, nie chce się kolejny raz rozczarować. Bety nigdy nie robiłam - nie wiem nawet na czym to polega , co wykazuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie beta hcg pokazuje poziom hormonu beta hcg we krwi czyli wskazuje, czy kobieta jest w ciąży. Generalnie na takiej samej zasadzie działają testy ciążowe, tylko że one wykrywają obecność tego hormonu w moczu i przez to są mniej czułe. Także może wybierz się na to badanie cena około 30 zł w laboratorium i wyniki masz po kilku godzinach, bo Ty się tu dołujesz, a może dawno w ciąży jesteś :) czego Ci życzę ;)

• Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Trzymam kciuki zeby wredota albo przyszła o czasie albo w ogóle ;) ja czekałam aż 44 dni, bo taki miałam cykl przed hsg...
    Właśnie boje się że cykl będzie trwał 40 dni albo wiecej

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabkatarzyna wrote:
    Testu nie robiłam, nie chce się kolejny raz rozczarować. Bety nigdy nie robiłam - nie wiem nawet na czym to polega , co wykazuje
    Zgadzam się z Ag zrób test z moczu albo krwi przynajmniej będziesz wiedziała

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Nobis masz pcos? Ze takie giganty te cykle u Ciebie?

• jabkatarzyna Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Badanie beta hcg pokazuje poziom hormonu beta hcg we krwi czyli wskazuje, czy kobieta jest w ciąży. Generalnie na takiej samej zasadzie działają testy ciążowe, tylko że one wykrywają obecność tego hormonu w moczu i przez to są mniej czułe. Także może wybierz się na to badanie cena około 30 zł w laboratorium i wyniki masz po kilku godzinach, bo Ty się tu dołujesz, a może dawno w ciąży jesteś :) czego Ci życzę ;)
    Poczekam jeszcze kilka dni i zrobię test :)
    Po badaniu drożności raczej nie wspolzylismy centralnie w dni płodne , tylko przed badaniem

• Nobis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    A Ty Nobis masz pcos? Ze takie giganty te cykle u Ciebie?
    No właśnie obraz niby troche taki jest i to amh dużo ponad normę ale inne badania już są dobre i do owulacji niby dochodzi więc nie wiem jak to interpretować. W każdym razie po amh i pierwszym usg lekarz twierdził że owulacji nie ma ale po monitoringu wyszło że się mylił

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nigdy nie wiadomo ;) powodzenia!

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ