X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG badanie A ciaza możliwa??
Odpowiedz

HSG badanie A ciaza możliwa??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bes11 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mężem staramy się od ponad 2lat o dwie kreski. Niestety nie wychodzi:( męża nasienie wyniki bardzo dobre lecz morfologia 2% ale liczebność duża. Czy jest szansa że jak wykonam badanie Hsg to pomoże to uzyskać ciążę?? Czy któraś z Was tak miała??

• ewann Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie ta sama sytuacje ... również staramy się ponad 2 lata od ostatniego poronienia ... mąż ma morfologię 2% a ja dzisiaj miałam badanie hsg ... mam nadzieje ze pomoże :)

An33 lubi tę wiadomość

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewann wrote:
    Mam dokładnie ta sama sytuacje ... również staramy się ponad 2 lata od ostatniego poronienia ... mąż ma morfologię 2% a ja dzisiaj miałam badanie hsg ... mam nadzieje ze pomoże :)

Cześć
    Też dziś miałam HSG i też się staram ponad dwa lata.
    Jak się czujesz po badaniu?
    Ja mam cały dzień ból brzucha i skurcze nie spodziewałam się że to tak długo będzie bolało.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • ewann Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak miałam dzisiaj troszkę tez odczuwam ale z tego co mówił lekarz to normalne tym bardziej ze u mnie troszkę udrożniali jeden tym kontrastem .

trzymam kciuki żeby badanie pomogło nam obu 💪😉😉

A jakieś badania oprócz tego miałaś robione ?

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam robionych badań. Byłam przez 6 miesięcy na stymulacji ovulacji ale nic to nie pomogło. Ja mam już dwie córki teraz staramy się o trzecie dziecko.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli byly zatkane jajowody to to badanie moze Wam pomoc

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewann a starasz się w tym cyklu czy dopiero od następnego? Masz jakies zalecenia od lekarza co dalej?

age.png
  • ewann Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy się już w tym cyklu , lekarz powiedział ze nie ma przeszkód po badaniu a nawet trzeba korzystać bo badanie pomaga od 3-6 miesięcy :) u mnie to dłuższa historia bo generalnie jestem dość dokładnie przebadana wiec jeśli po poprawieniu wyników męża nadal się nie uda to niestety trzeba myśleć o invitro ...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ