HSG NFZ Wrocław
-
WIADOMOŚĆ
-
We Wrocławiu nie znalazłam badania na NFZ. Z tego co się dowiedziałam to szpital na Borowskiej ma sprzęt ale nie wykonują tego badania podobno z braku współpracy z radiologami. Polecam poszukać poza Wrocławiem, np. na Śląsku szpital w Pyskowicach wykonuje to badania na NFZ.A
-
Czy gdzieś we Wrocławiu albo na Dolnym Śląsku można na NFZ kompleksowo zdiagnozować przyczyny niepłodności? chodzi mi m.in o badania hormonalne, monitoring owulacji, ewentualne skierowania na konieczne zabiegi jak hsc, hsg, laparoskopia. I gdzie można zrobić laparoskopię na NFZ?A
-
nick nieaktualny
-
sylve wrote:Hej, podbijam temat - gdzie we Wrocławiu obecnie można wykonać sprawdzenie drożności jajowodów na nfz? Mam już skierowanie. Jutro pewnie podzwonię, ale może która zWas robiła niedawno?Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
-
Annkar wrote:Czy gdzieś we Wrocławiu albo na Dolnym Śląsku można na NFZ kompleksowo zdiagnozować przyczyny niepłodności? chodzi mi m.in o badania hormonalne, monitoring owulacji, ewentualne skierowania na konieczne zabiegi jak hsc, hsg, laparoskopia. I gdzie można zrobić laparoskopię na NFZ?Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
-
nick nieaktualny
-
Roszpunka wrote:Hej,
I jak to badanie hsg w Oławie?
Też chciałabym tam pójść ale moja koleżanka mi odradza, twierdzi że tam jest koszmarnie i źle traktują pacjentki. Czy to prawda?Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....? -
Roszpunka wrote:Zdecydowałam się na badanie HSG W szpitalu na Kamińskiego u dr Wojciechowskiego. Mogę szczerze polecić, pani pielęgniarka przemiła, doktor też w miarę przyjazny. Koszt 450 PLN, trzeba sobie zarezerwować 2-3h.Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
-
Roszpunka wrote:Zdecydowałam się na badanie HSG W szpitalu na Kamińskiego u dr Wojciechowskiego. Mogę szczerze polecić, pani pielęgniarka przemiła, doktor też w miarę przyjazny. Koszt 450 PLN, trzeba sobie zarezerwować 2-3h.Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
-
Tak, telefonicznie- 603765677. Badanie wykonywane jest w czwartki w szpitalu na Kamińskiego. Trzeba się stawić między 18.30 a 19. Obowiązuje kolejka, najpierw rejestracja u przesympatycznej pielęgniarki, następnie wizyta u lekarza, krotki wywiad i badanie na fotelu ginekologicznym. Jeśli lekarz zakwalifikuje Cię na badanie to dostajesz tabletkę rozkurczową. Pielęgniarka dzieli dziewczyny na pary. Jak już wszystkie panie zostaną zakwalifikowane to zabierają już na badanie Hsg. Samo badanie 5 minut, lekarz dokładnie omówi wynik i życzy powodzenia. I to tyle Całość zajmuje 2-3h.
-
Roszpunka wrote:Tak, telefonicznie- 603765677. Badanie wykonywane jest w czwartki w szpitalu na Kamińskiego. Trzeba się stawić między 18.30 a 19. Obowiązuje kolejka, najpierw rejestracja u przesympatycznej pielęgniarki, następnie wizyta u lekarza, krotki wywiad i badanie na fotelu ginekologicznym. Jeśli lekarz zakwalifikuje Cię na badanie to dostajesz tabletkę rozkurczową. Pielęgniarka dzieli dziewczyny na pary. Jak już wszystkie panie zostaną zakwalifikowane to zabierają już na badanie Hsg. Samo badanie 5 minut, lekarz dokładnie omówi wynik i życzy powodzenia. I to tyle Całość zajmuje 2-3h.Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
-
Podbijam temat, serio we Wrocławiu nie zrobię hsg na NFZ? Czemu skoro wykonują to badanie na na Kamieńskiego nie można zrobić tego w ramach NFZ?
-
Hej, czy obecnie we Wrocławiu gdzieś wykonują drożność? Dzwoniłam do szpitala w Brzegu, tam najszybciej ale może da się bliżej:)
Drugie pytanie - lekarz powiedział mi, że muszę mieć wykonaną czystość pochwy. Miałam robione posiewy w kierunku różnych bakterii - czym to się różni?