X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG NFZ Wrocław
Odpowiedz

HSG NFZ Wrocław

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nat_71 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja robiłam w szpitalu na Brochowie, na NFZ. Wiąże się to z dwudniowym pobytem w szpitalu, ale opieka i podejście personelu do pacjentki bardzo na plus, duże wsparcie, wszyscy mili i wyrozumiali. Szpital nie zachwyca, ale da się przeżyć :)

• WannaBe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syls wrote:
    Hej, czy obecnie we Wrocławiu gdzieś wykonują drożność? Dzwoniłam do szpitala w Brzegu, tam najszybciej ale może da się bliżej:)
    Drugie pytanie - lekarz powiedział mi, że muszę mieć wykonaną czystość pochwy. Miałam robione posiewy w kierunku różnych bakterii - czym to się różni?

Na nfz można zrobic w Oławie, ale i tak trzeba dopłacić 200zł za obowiązkową cegiełke.

Starania od 2018
    Ja: 30 lat, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 33 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

🍷 1 IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    🍷 1 IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

🍷 2 IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Na nfz można zrobic w Oławie, ale i tak trzeba dopłacić 200zł za obowiązkową cegiełke.

Ja mam badanie w czwartek w olawie. O co chodzi z ta cegiełka? I jakie znieczulenie podają?

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podbijam temat. HsG wroclaw I okolice w ramach funduszu gdzie najlepiej ? Do kogo po skierowanie udać? Mam zalecenie z luxmed od ginekologa..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • JuliaR Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja robiłam HSG w szpitalu na Brochowie w zeszłym roku w listopadzie. Całkiem szybkie terminy. Jak dostałam szybciej okres to też nie było problemu z przesunięciem terminu. Jednodniowe przyjęcie. Nawet obiad dostałam :P

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ