X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG NFZ Wrocław
Odpowiedz

HSG NFZ Wrocław

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nat_71 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja robiłam w szpitalu na Brochowie, na NFZ. Wiąże się to z dwudniowym pobytem w szpitalu, ale opieka i podejście personelu do pacjentki bardzo na plus, duże wsparcie, wszyscy mili i wyrozumiali. Szpital nie zachwyca, ale da się przeżyć :)

• WannaBe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syls wrote:
    Hej, czy obecnie we Wrocławiu gdzieś wykonują drożność? Dzwoniłam do szpitala w Brzegu, tam najszybciej ale może da się bliżej:)
    Drugie pytanie - lekarz powiedział mi, że muszę mieć wykonaną czystość pochwy. Miałam robione posiewy w kierunku różnych bakterii - czym to się różni?

Na nfz można zrobic w Oławie, ale i tak trzeba dopłacić 200zł za obowiązkową cegiełke.

Starania od 2018
    Ja: 30 lat, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 33 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

🍷 1 IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    🍷 1 IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

🍷 2 IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Na nfz można zrobic w Oławie, ale i tak trzeba dopłacić 200zł za obowiązkową cegiełke.

Ja mam badanie w czwartek w olawie. O co chodzi z ta cegiełka? I jakie znieczulenie podają?

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podbijam temat. HsG wroclaw I okolice w ramach funduszu gdzie najlepiej ? Do kogo po skierowanie udać? Mam zalecenie z luxmed od ginekologa..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • JuliaR Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja robiłam HSG w szpitalu na Brochowie w zeszłym roku w listopadzie. Całkiem szybkie terminy. Jak dostałam szybciej okres to też nie było problemu z przesunięciem terminu. Jednodniowe przyjęcie. Nawet obiad dostałam :P

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ