X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG NFZ Wrocław
Odpowiedz

HSG NFZ Wrocław

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nat_71 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja robiłam w szpitalu na Brochowie, na NFZ. Wiąże się to z dwudniowym pobytem w szpitalu, ale opieka i podejście personelu do pacjentki bardzo na plus, duże wsparcie, wszyscy mili i wyrozumiali. Szpital nie zachwyca, ale da się przeżyć :)

karczoch321 lubi tę wiadomość

• WannaBe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syls wrote:
    Hej, czy obecnie we Wrocławiu gdzieś wykonują drożność? Dzwoniłam do szpitala w Brzegu, tam najszybciej ale może da się bliżej:)
    Drugie pytanie - lekarz powiedział mi, że muszę mieć wykonaną czystość pochwy. Miałam robione posiewy w kierunku różnych bakterii - czym to się różni?

Na nfz można zrobic w Oławie, ale i tak trzeba dopłacić 200zł za obowiązkową cegiełke.

Starania od 2018
    Ja: 32 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 34 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5

3️⃣ IVF-ICSI - długi protokół, ❄️ 4AB, 4BA
    - 04.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AB ❌
    - 06.2024 - FET 🔜🌷
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Na nfz można zrobic w Oławie, ale i tak trzeba dopłacić 200zł za obowiązkową cegiełke.

Ja mam badanie w czwartek w olawie. O co chodzi z ta cegiełka? I jakie znieczulenie podają?

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podbijam temat. HsG wroclaw I okolice w ramach funduszu gdzie najlepiej ? Do kogo po skierowanie udać? Mam zalecenie z luxmed od ginekologa..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • JuliaR Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja robiłam HSG w szpitalu na Brochowie w zeszłym roku w listopadzie. Całkiem szybkie terminy. Jak dostałam szybciej okres to też nie było problemu z przesunięciem terminu. Jednodniowe przyjęcie. Nawet obiad dostałam :P

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podbije wątek. Mam skierowane na drożność i udało mi się złapać termin na czerwiec na Brochowie.

Tylko nie wiem czy to wizyta kwalifikacyjna czy już zabieg, pani w rejestracji też nie wiedziała i powiedziała że lekarz na miejscu będzie decydować 😅🧐 Na co się szykować? Kompletnie nie znam się na tych szpitalnych procedurach i nie wiem czy tego dnia będzie tylko wizyta i umówienie na zabieg na inny termin czy wizyta od razu będzie połączona z zabiegiem? Nie wiem na co się nastawiać 🤨

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 13 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌

🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ