X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 31.05 pierwszy dzień okresu, w piątek 9.06 miałam robione badanie HSG. Dzisiaj zauważyłam plamienie takie jak przy zaczynającym się okresie. W piątek i sobotę po badaniu były delikatne plamki na wkładce. Czy po HSG to normalne? Ile czasu może się utrzymywać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2023, 15:19

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Hej, 31.05 pierwszy dzień okresu, w piątek 9.06 miałam robione badanie HSG. Dzisiaj zauważyłam plamienie takie jak przy zaczynającym się okresie. W piątek i sobotę po badaniu były delikatne plamki na wkładce. Czy po HSG to normalne? Ile czasu może się utrzymywać?

Tak czasem może być, jak jakieś takanki zostały podrażnione.. Gdyby się dłużej to utrzymywało i pojawił się ból brzucha to konieczna jest kontrola.

💓 39+0

age.png
  • Kiniaaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Ja miałam w tym samym dniu co Ty badanie i do dzisiaj plamię. Nie jest to krew, a raczej pozostałości kontrastu. Takie brązowe, delikatne plamienia. Mi mój dr powiedział, żeby się tym nie przejmować bo to normalne. Jak przeszłaś badanie? Mnie bardzo bolało, ledwo wytrzymałam 😔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ