X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 31.05 pierwszy dzień okresu, w piątek 9.06 miałam robione badanie HSG. Dzisiaj zauważyłam plamienie takie jak przy zaczynającym się okresie. W piątek i sobotę po badaniu były delikatne plamki na wkładce. Czy po HSG to normalne? Ile czasu może się utrzymywać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2023, 15:19

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Hej, 31.05 pierwszy dzień okresu, w piątek 9.06 miałam robione badanie HSG. Dzisiaj zauważyłam plamienie takie jak przy zaczynającym się okresie. W piątek i sobotę po badaniu były delikatne plamki na wkładce. Czy po HSG to normalne? Ile czasu może się utrzymywać?

Tak czasem może być, jak jakieś takanki zostały podrażnione.. Gdyby się dłużej to utrzymywało i pojawił się ból brzucha to konieczna jest kontrola.

💓 39+0

age.png
  • Kiniaaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Ja miałam w tym samym dniu co Ty badanie i do dzisiaj plamię. Nie jest to krew, a raczej pozostałości kontrastu. Takie brązowe, delikatne plamienia. Mi mój dr powiedział, żeby się tym nie przejmować bo to normalne. Jak przeszłaś badanie? Mnie bardzo bolało, ledwo wytrzymałam 😔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ