X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie o podanie. Miałyście wlew 2-3 dni przed transferem, a później kolejna dawka w przypadku pozytywnej bety?

• Qwerty1983 Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie o podanie. Miałyście wlew 2-3 dni przed transferem, a później kolejna dawka w przypadku pozytywnej bety?
    Dr. Sydor mówił że TYLKO przed transferem wlew.

Eve83 lubi tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:

Ja również miałam zlecony tylko przed transferem 😉

Eve83 lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊

preg.png
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wiadomość jak to było u Was 🥰 Ja też myślałam, że wlew tylko przed transferem. Natomiast wysyłając skan recepty do apteki zobaczyłam, że doktor wypisał 400 ml x 2. A na zaleceniach po wizycie mam 2-3 dni przed transferem 400 ml, więc zostaje te drugie 400 ml i tu nic lekarz mi nie powiedział jak i co. Domyślam się sama, że po pozytywnej becie i w zależności od rozwoju sytuacji już później na usg. Zdecydowałam, że teraz jadę do Czech po dawkę 400 ml, umawiam się do lekarza na wizytę w grudniu (transfer będzie połowa grudnia/koniec grudnia) i zobaczę wtedy jak wygląda sytuacja. Wiadomo teraz koszt leki, transfer, wizyty i wszystko z tym związane. Pytałam w Czechach i recepta max 30 dni więc muszę mieć nową receptę jeśli teraz nie wykupię wszystkiego, ale z drugiej strony jak trzeba to i tak pojadę po nową receptę nawet i na koniec świata...

‹‹ 105 106 107 108 109
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ