Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Piękno Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1989 wrote:
    Widzę że ostatnio to forum to tylko sprzedaż immunoglobulin, ale pomyślałam że warto podzielić się moją historią.

3 poronienia, zawsze 7 tc, serce się zatrzymywało.
    W trakcie 3 postanowiłam iść do dr L. Zlecił standardowy pakiet badań (4tys), po czym dołożył kolejne bo za bardzo nie nic nie wynikało z tych pierwszych wyników. z ważniejszych to Allo mlr 0, Cross match 36%, zbyt duża zgodność tkankowa (mąż mógłby być dawcą narządów). Oczywiscie zalecenie wlewów z immunoglobulin oraz siatka leków. W sumie były 3 wlewy, po 2 ciąża biochemiczna, miesiąc przerwy i kolejny wlew. Po tym 3 byłam już załamana, ile pieniędzy wydaliśmy a nic z tego nie ma, więc postanowiłam iść do innej doktor. Ona leczy encortonem. Po wizycie u niej jakie było moje zdziwienie, jak ujrzałam 2 kreski. Dodam, że implantacja była jakieś 4 tyg od ostatniego wlewu, więc jakaś ochrona była. Nie zdecydowałam się na kolejny wlew, bo byłam na wakacjach we Włoszech. Zaczęłam brać encorton zgodnie z zaleceniami (15mg przez 7 dni, później 10mg). Do tego standardowo: Clexane, Accard, metformina. I co mogę powiedzieć - mamy 24 tydzień, ciąża książkowa.
    Nie neguje leczenia dr L, uważam że te wlewy mimo wszystko stabilizują organizm, ale koszty przy naturalnych staraniach mogą być ogromne.

Dodam jeszcze że moje amh to 0.2, hormony już na poziomie prawie menopauzy (37lat).

Powodzenia Wam życzę, bo wątek przeczytalam cały i nie wierzyłam, że kiedyś sie uda. Chce tylko powiedzieć, żebyście się nie poddawały, również niskim kosztem (encorton) da radę utrzymać ciążę.

Dziękuję za podzielenie się historią:).

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 8 tydzień (szpital) 💔 naturals
    04.2025 9 tydzień 💔 naturals
    07.2025 8 tydzień 💔 naturals
    09.2025 5 tydzień cb 💔 naturals
    06.2026 4 tydzień cb ❄️ 4AA 💔 IVF

Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI). Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD. Żaden zarodek nie urósł powyżej 6 tygodnia, tylko raz bicie serca.

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% ✅.

02.2025 punkcja - został 2AA ❄️
    03.2026 histeroskopia dr Janowiec
    3 zastrzyki Diphereline
  • Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej, potrzebuję porady od kogoś kto ma troszkę więcej wiedzy o problemach immunologicznych.. Może któraś z Was będzie potrafiła wypowiedzieć się w tej sprawie 🙏
    W kwietniu z biopsji endometrium wyszedł mi mocny stan zapalny CD138 30/10 HPF i 25% komórek CD56. W czerwcu po przeleczeniu antybiotykiem CD138 wyszło 0, wiec stan zapalny wyleczony. Ponownie wyszły CD56 i dodatkowo tym razem dostałam też opis o CD3/CD4/CD8 - ekspresja dodatnia z przewagą limfocytów CD3 i CD68 - ekspresja dodatnia, umiarkowanie liczna populacja makrofagów o równomiernej dystrybucji.
    Między tymi biopsjami miałam konsultacje u Dr Paśnika i zrobiłam badania ANA3 - wynik ujemny, cross match z mężem - wynik 9,6%, KIR -wynik Bx z nieobecnością kirów implantacyjnych 2DS1, 2DS5, 3DS1.
    Doktor ze względu na te wyniki ocenił sytuację tak, żebym nie przyjmowała żadnych leków do transferu invitro chyba, że wyszłoby nam mało zarodków z punkcji to wtedy zaleci mi accofil. W czasie wizyt nie miałam jeszcze wyniku drugiej biopsji.
    Chciałabym zapytać czy jednak Waszym zdaniem to, że wychodzą te komórki CD56 nie świadczy o tym, że powinno się zadziałać lekami by wspomóc transfer? Wiem, że wyniki badań immuno zleconych przez Dr Paśnika są całkiem dobre, ale jednak zastanawia mnie to, że warunkiem ewentualnych wspomagaczy jest ilość zarodków która nam wyjdzie.. czy któraś z Was miała podobnie, że stwierdzono CD56 ale nie przyjmowała żadnych dodatkowych leków i transfer się powiódł?
    Mocno rozważam czy jednak nie cisnąć doktora by od razu zlecił przyjmowanie accofilu już przed pierwszym transferem.

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejjt wrote:
    Hej, potrzebuję porady od kogoś kto ma troszkę więcej wiedzy o problemach immunologicznych.. Może któraś z Was będzie potrafiła wypowiedzieć się w tej sprawie 🙏
    W kwietniu z biopsji endometrium wyszedł mi mocny stan zapalny CD138 30/10 HPF i 25% komórek CD56. W czerwcu po przeleczeniu antybiotykiem CD138 wyszło 0, wiec stan zapalny wyleczony. Ponownie wyszły CD56 i dodatkowo tym razem dostałam też opis o CD3/CD4/CD8 - ekspresja dodatnia z przewagą limfocytów CD3 i CD68 - ekspresja dodatnia, umiarkowanie liczna populacja makrofagów o równomiernej dystrybucji.
    Między tymi biopsjami miałam konsultacje u Dr Paśnika i zrobiłam badania ANA3 - wynik ujemny, cross match z mężem - wynik 9,6%, KIR -wynik Bx z nieobecnością kirów implantacyjnych 2DS1, 2DS5, 3DS1.
    Doktor ze względu na te wyniki ocenił sytuację tak, żebym nie przyjmowała żadnych leków do transferu invitro chyba, że wyszłoby nam mało zarodków z punkcji to wtedy zaleci mi accofil. W czasie wizyt nie miałam jeszcze wyniku drugiej biopsji.
    Chciałabym zapytać czy jednak Waszym zdaniem to, że wychodzą te komórki CD56 nie świadczy o tym, że powinno się zadziałać lekami by wspomóc transfer? Wiem, że wyniki badań immuno zleconych przez Dr Paśnika są całkiem dobre, ale jednak zastanawia mnie to, że warunkiem ewentualnych wspomagaczy jest ilość zarodków która nam wyjdzie.. czy któraś z Was miała podobnie, że stwierdzono CD56 ale nie przyjmowała żadnych dodatkowych leków i transfer się powiódł?
    Mocno rozważam czy jednak nie cisnąć doktora by od razu zlecił przyjmowanie accofilu już przed pierwszym transferem.
    Jakie masz normy do CD56 (każdy lab ma inne wartości referencyjne)?

Accofil podajemy na braki w KIRach, nie na dodatnie CD56.

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    preg.png
  • Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Jakie masz normy do CD56 (każdy lab ma inne wartości referencyjne)?

Accofil podajemy na braki w KIRach, nie na dodatnie CD56.

Właśnie w wynikach ze szpitala nie mam podanych żadnych norm dla CD56.. To chyba nie jest do końca ok, że te komórki się pojawiają? Powinnam drążyć ten temat czy jednak CD56 nie przeszkadzają w staraniach?

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
  • Dziobak9004 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejjt wrote:
    Właśnie w wynikach ze szpitala nie mam podanych żadnych norm dla CD56.. To chyba nie jest do końca ok, że te komórki się pojawiają? Powinnam drążyć ten temat czy jednak CD56 nie przeszkadzają w staraniach?

Komórki cd56 czyli inaczej NK występują w macicy i ich odpowiednie stężenie jest niezbędne przy zapłodnieniu. Jak są zachwiane, i jest ich za dużo, to wtedy podaje się leki. To tak w dużym skrócie

Ona: 1990 (PCOS, niedoczynność tarczycy, niedowaga, hipoglikemia reaktywna)
    On: 1987 (bez większych problemów)
    Kiry i kariotypy ok.

Starania od 2022 roku
    2023 - stymulacja owulacji
    od 10.2023 - Invicta Warszawa;
    12.23 I IVF: 18 komórek -> 3❄️ = 2x CB; 1x beta 0.😢😢😢

od 05.2024 - Invimed Warszawa;
    06.2024 - histero+immuno -> stan zapalny, allo 0;
    09.2024 - II IVF: 13 komórek -> 4 ❄️ z 6 doby; 2 zdrowe: 4BB i 2/3BB;
    10.2024 - IV transfer (S) 4BB z 2x20g ivig, intralipid, heparyna, progesteron i estrofem -> beta 0; 😭
    11.2024 - scratching endometrium; antybiotyk;
    31.12.2024 - V transfer (S) 2/3BB z 4x20g ivig, intralipid, encorton, heparyna, acard, relanium, progesteron, estrofem -> beta 100 🥰 🤰

21.01.2025 -> pikające ❤️
    03.2025 -> I prenatalne; wszystko ok i będzie 👧
    23.09.2025 - 40+5, 15:40, 2790g i 52cm szczęścia 🥰

05.2026 - allo 0 😞; III IVF: 14 komórek -> 4❄️ z 5/6 doby -> 4❄️ zdrowe po PGT-A 😍
  • Mysza01 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć odkupię immunoglobuliny Flebogamma 50mg/ml 200ml - dwie butelki

Starania od 01.2020
    07.21 cp
    02.22 I ET-biochem,
    04.22 II FET-8tc 💔
    03.23 III FET 6tc 💔

Eurofertil
    05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
    01.2025 ❤️ na świecie
‹‹ 124 125 126 127 128
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ