X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Flebogamma.
    Też się właśnie boję, bo to jednak immunoglobuliny, a nie witamina C.
    Już nie wiem gdzie szukać 😞

To już połowa sukcesu, bo to lek dopuszczony do obrotu w UE :) Poniżej podsyłam miejsca gdzie polecam sprawdzić możliwość wykonania wlewu:

1. Gyncentrum Katowice
    2. Vigor Point Tychy
    3. Euromedica Kraków
    4. Centrum Medyczne Kostyk Kraków

gosinka lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    To już połowa sukcesu, bo to lek dopuszczony do obrotu w UE :) Poniżej podsyłam miejsca gdzie polecam sprawdzić możliwość wykonania wlewu:

1. Gyncentrum Katowice
    2. Vigor Point Tychy
    3. Euromedica Kraków
    4. Centrum Medyczne Kostyk Kraków

Lek zarejestrowany i dopuszczony do obrotu w UE, w dodatku z obszerną ulotką i instrukcją podania w języku PL.
    Dziękuję za wskazówki :* Jestem jednak z Trójmiasta, dlatego szukam czegoś na miejscu. W ostateczności będę zmuszona jechać na drugi koniec Polski. Nie pierwszy raz Invicta stawia swoje pacjentki w niekomfortowym położeniu...

🚺 88’ 🚹 83’
    ▶️27.05.22 start I IVF Invicta - p.długi
    3 🥚- 2 blastki 4.2.2 i 3.1.2
    12.07.22 ET blastka 4.2.2 ❌️ CB
    05.10.22 FET blastka 3.1.2 ❌️ CB
    ▶️07.01.2023 start II IVF Invicta - p.krotki
    6 🥚- 1 blastka 5.2.2 (PGT-A: ❌️)
    ▶️11.05.2023 start III IVF Bocian - p.krótki
    6 🥚 - 0 blastek ❌️
    ▶️ 06.2023 start IV IVF Invicta - p.krótki
    3 🥚 - 2 blastki 5.1.1 (5 doba) i 5.2.3 (6 doba) - PGT-A ✅️
    05.10.2023 FET cykl N 5.1.1 i 5.2.3
    wlew 20g ivig, akupunktura, Accofil, Glucophage XR 1000mg, Clexane 40mg, Estrofem, Luteina
    beta 6dpt-27, 9dpt-165, 12dpt-429, 15dpt-1427, 25 dpt - mamy ❤️
    12+5 USG prenatalne + pappa + Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

11.06.2024 synek na świecie 🎂
    CC, 3310g, 57cm, 10 punktów

age.png
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawałam w invimed Wrocław za 500zl .
    200ml 20mg podawane 8h
    Teraz jeśli właśnie znajomy ratownik mi to podłączy na jakąś bardzo wolna kroplówkę to skorzystam a korzystałam już u niego z usług bo intralipid mi kiedyś podłączał

34lat
    niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
    Cdn..
    „Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.”
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Ja podawałam w invimed Wrocław za 500zl .
    200ml 20mg podawane 8h
    Teraz jeśli właśnie znajomy ratownik mi to podłączy na jakąś bardzo wolna kroplówkę to skorzystam a korzystałam już u niego z usług bo intralipid mi kiedyś podłączał

Mi dziś Invimed powiedział, że nie robią wlewów ivig... Jak już jeden wlew miałaś i dobrze zareagowałaś, to może bezpieczniej u ratownika. Ja na pierwszy raz trochę się boję, ale na tę chwilę jest to moja jedyna opcja. Odmówiły mi wszystkie placówki medyczne, bo albo nie jestem ich pacjentką albo nie robią na leku pacjenta.

🚺 88’ 🚹 83’
    ▶️27.05.22 start I IVF Invicta - p.długi
    3 🥚- 2 blastki 4.2.2 i 3.1.2
    12.07.22 ET blastka 4.2.2 ❌️ CB
    05.10.22 FET blastka 3.1.2 ❌️ CB
    ▶️07.01.2023 start II IVF Invicta - p.krotki
    6 🥚- 1 blastka 5.2.2 (PGT-A: ❌️)
    ▶️11.05.2023 start III IVF Bocian - p.krótki
    6 🥚 - 0 blastek ❌️
    ▶️ 06.2023 start IV IVF Invicta - p.krótki
    3 🥚 - 2 blastki 5.1.1 (5 doba) i 5.2.3 (6 doba) - PGT-A ✅️
    05.10.2023 FET cykl N 5.1.1 i 5.2.3
    wlew 20g ivig, akupunktura, Accofil, Glucophage XR 1000mg, Clexane 40mg, Estrofem, Luteina
    beta 6dpt-27, 9dpt-165, 12dpt-429, 15dpt-1427, 25 dpt - mamy ❤️
    12+5 USG prenatalne + pappa + Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

11.06.2024 synek na świecie 🎂
    CC, 3310g, 57cm, 10 punktów

age.png
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Mi dziś Invimed powiedział, że nie robią wlewów ivig... Jak już jeden wlew miałaś i dobrze zareagowałaś, to może bezpieczniej u ratownika. Ja na pierwszy raz trochę się boję, ale na tę chwilę jest to moja jedyna opcja. Odmówiły mi wszystkie placówki medyczne, bo albo nie jestem ich pacjentką albo nie robią na leku pacjenta.

Ja byłam na jednej wizycie u nich specjalnie żeby być ich pacjentka 🤣
    Zanim znalazłam tego ratownika kiedyś podawała mi też pielęgniarka która siedziała że mną przez cały czas podawania intralipidu bo to było pierwsze podanie więc to było bezpieczniejsze w twoim wypadku .spróbuj w Warszawie jeszcze ,podobno podanie za 500 chyba dziewczyny gdzieś tu wymieniały kiedyś gdzie

34lat
    niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

Cdn..
    „Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.”
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Ja byłam na jednej wizycie u nich specjalnie żeby być ich pacjentka 🤣
    Zanim znalazłam tego ratownika kiedyś podawała mi też pielęgniarka która siedziała że mną przez cały czas podawania intralipidu bo to było pierwsze podanie więc to było bezpieczniejsze w twoim wypadku .spróbuj w Warszawie jeszcze ,podobno podanie za 500 chyba dziewczyny gdzieś tu wymieniały kiedyś gdzie

Orientujesz się gdzie w Warszawie?

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirek1 wrote:
    Thestorm i Bunkierka, bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi.

Przed transferem nie miałam żadnych specjalistycznych badań poza USG, estardiolem i progesteronem.
    48h przed punkcją Estradiol 5200 pg/ml, progesteron 1,32 ng/ml
    W dniu punkcji progesteron 17,19 ng/ml
    Miałam 15 pęcherzyków. Udało się pobrać 8 cumulusów. Z tego wyszły 4 komórki, a zapłodniły się tylko 2.

Wiem, że na tym etapie nie da się powiedzieć dlaczego się nie udało i nie oczekuję takich odpowiedzi. Chciałam tylko zapytać czy tak złe samopoczucie wraz z gorączką to norma. Około 10 godzin po transferze trzęsło mną jak przy grypie. Zaniepokoiła mnie gorączka. Zapytałam na forum, bo nie mam kogo w tej chwili o to zapytać. A to był mój pierwszy transfer, więc nie mam w tej materii doświadczenia. Moja lekarka w dniu mojej punkcji i transferu była na urlopie. Zastąpił ją inny lekarz, wizyta przed transferem przebiegała w pośpiechu, tak jakby nie miał dla nas czasu. Po transferze nikt ze mną nie rozmawiał. Dziś dowiedziałam się, że kolejna wizyta u mojej lekarki będzie możliwa dopiero za miesiąc...

Odnośnie zarodków - zaskoczył mnie pośpiech z decyzją o transferze. Wg lekarza, do chwili transferu rozwijały się jak najbardziej prawidłowo. Lekarz stwierdził, że "ze względu na mój zaawansowany wiek (mam 38 lat) transfer trzeba zrobić jak najszybciej". Innych wyjaśnień nie otrzymałam.

A badanie kariotypu mieliście? Sprawdzę w domu jaki ja miałam poziom progesteronu w dniu punkcji. Ale wydaję mi się, że miałam dużo niższy i dr związku z tym też, że miałam dużo pęcherzyków odwołał mi świeży transfer. Ale głównie przez mój wynik progesteronu 🤔

Na Twoim miejscu przed następną procedurą zbadała bym (o ile nie planujesz zmienić lekarza/kliniki)
    1. Krzywą cukrową i insulinową (odpowiadają za jakość komórek), wyrzuty insuliny bardzo osłabiają ich jakość;
    2. Rozszerzone badanie nasienia, MSOME-6600 pomaga ustalić jaką metodą dobierać plemniki do zapłodnienia.
    3. Kariotyp dla Ciebie i Partnera - badanie genetyczne (możesz zrobić to badanie na NFZ, prosisz lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie do poradni genetycznej dla Ciebie i Partnera. I tam na wizycie prosisz o to badanie dla Was). Niestety chwilę się czeka.
    4. Pakiet w stronę trombofilii (najtaniej jakiś czas temu było na stronie test.dna - to badanie genetyczne również. Wyniki często mówią, czy musisz suplementować witaminy z grupy B w postaci metylowanej, jak również czy potrzebujesz leków na rozrzedzenie krwi (acard/heparyna), ale aby był pełny obraz (i jeżeli jakieś mutację Ci wyjdą), trzeba dodatkowo zrobić badania w kierunku zakrzepicy i dopiero na tej podstawie lekarz może wprowadzić leki. Czasem wprowadzają profilaktycznie. Jest to ważne, bo jak masz predyspozycję do tych rzeczy to heparynę trzeba brać całą ciążę (bo bez może dojść do poronienia lub przez mikro zakrzepy w macicy zarodek może mieć problem z zagnieżdżeniem).
    5. Zbadać poziom homocysteiny oraz kwasu foliowego, pakiet w stronę tarczycy tsh itd. tsh dla kobiet starających się nie powinno być wyższe niż 2. (A najlepiej jak jest w okolicy 1).
    6. Poziom hormonów na każdym etapie cyklu, pamiętając też o prolaktynie.

Jeżeli chodzi o immunologie to dość drogie badania. Zazwyczaj zaczyna się je badać, jeżeli występują poronienia lub po 2 transferach nie doszło do zagnieżdżenia. I wtedy robi się zazwyczaj:
    1. Kiry
    2. Test cba
    3. Test imk
    4. Ana 1, 2, 3 (jeżeli już na etapie ana 1 masz wynik negatywny nie trzeba badać dalej)

Jeżeli jest coś więcej potrzebne to na to już kieruję bezpośrednio immunolog. Nie ma sensu dodatkowo robić innych badań z wyprzedzeniem.
    I któreś z badań robi się w odpowiednim dniu cyklu, ale teraz nie pamiętam które. I musisz być w pełni zdrowa.

Możesz również poprosić lekarza, aby dał Ci skierowanie na histeroskopie na nfz z pobraniem wycinków cd 38 (badanie na stan zapalny endo, robi się to badanie obojętnie kiedy) i cd 56(to badanie trzeba zrobić w drugiej połowie cyklu, w dniu w którym mogło dojść do zagnieżdżenia, aby sprawdzić poziom komórek Nk, które mogą się różnić z tymi z krwii). Badanie cd są niestety dodatkowo płatne.

I chyba to tyle.... Jeżeli coś napisałam nie tak, to dziewczyny pewnie mnie poprawią:)
    Ja jak zaczynałam przygodę z kliniką również o niczym nie miałam pojęcia... Bardzo dużo rzeczy dowiedziałam się z forum. Mam nadzieję że kolejne Twoje podejście zakończy się sukcesem 🤞

A złe samopoczucie po punkcji mogło być, bo może miałaś lekką hiperke. 🤷

Szafirek1 lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Orientujesz się gdzie w Warszawie?

Spróbuj opramed

34lat
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

Cdn..
  • Chce być mama Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś 13 dzień po transferze beta 240 więc pięknie wzrosła bo w poniedziałek było 74. W piątek idę na kolejną bete i zobaczę czy przyrosty są okej w dalszym ciągu na 1 września umówiłam się do lekarza

WiosnyFanka, Rakieta_P🚀, Filiżanka8, KateM, Ewelina26, Szafirek1, thestorm lubią tę wiadomość

• Szafirek1 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    A badanie kariotypu mieliście? Sprawdzę w domu jaki ja miałam poziom progesteronu w dniu punkcji. Ale wydaję mi się, że miałam dużo niższy i dr związku z tym też, że miałam dużo pęcherzyków odwołał mi świeży transfer. Ale głównie przez mój wynik progesteronu 🤔

Na Twoim miejscu przed następną procedurą zbadała bym (o ile nie planujesz zmienić lekarza/kliniki)
    1. Krzywą cukrową i insulinową (odpowiadają za jakość komórek), wyrzuty insuliny bardzo osłabiają ich jakość;
    2. Rozszerzone badanie nasienia, MSOME-6600 pomaga ustalić jaką metodą dobierać plemniki do zapłodnienia.
    3. Kariotyp dla Ciebie i Partnera - badanie genetyczne (możesz zrobić to badanie na NFZ, prosisz lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie do poradni genetycznej dla Ciebie i Partnera. I tam na wizycie prosisz o to badanie dla Was). Niestety chwilę się czeka.
    4. Pakiet w stronę trombofilii (najtaniej jakiś czas temu było na stronie test.dna - to badanie genetyczne również. Wyniki często mówią, czy musisz suplementować witaminy z grupy B w postaci metylowanej, jak również czy potrzebujesz leków na rozrzedzenie krwi (acard/heparyna), ale aby był pełny obraz (i jeżeli jakieś mutację Ci wyjdą), trzeba dodatkowo zrobić badania w kierunku zakrzepicy i dopiero na tej podstawie lekarz może wprowadzić leki. Czasem wprowadzają profilaktycznie. Jest to ważne, bo jak masz predyspozycję do tych rzeczy to heparynę trzeba brać całą ciążę (bo bez może dojść do poronienia lub przez mikro zakrzepy w macicy zarodek może mieć problem z zagnieżdżeniem).
    5. Zbadać poziom homocysteiny oraz kwasu foliowego, pakiet w stronę tarczycy tsh itd. tsh dla kobiet starających się nie powinno być wyższe niż 2. (A najlepiej jak jest w okolicy 1).
    6. Poziom hormonów na każdym etapie cyklu, pamiętając też o prolaktynie.

Jeżeli chodzi o immunologie to dość drogie badania. Zazwyczaj zaczyna się je badać, jeżeli występują poronienia lub po 2 transferach nie doszło do zagnieżdżenia. I wtedy robi się zazwyczaj:
    1. Kiry
    2. Test cba
    3. Test imk
    4. Ana 1, 2, 3 (jeżeli już na etapie ana 1 masz wynik negatywny nie trzeba badać dalej)

Jeżeli jest coś więcej potrzebne to na to już kieruję bezpośrednio immunolog. Nie ma sensu dodatkowo robić innych badań z wyprzedzeniem.
    I któreś z badań robi się w odpowiednim dniu cyklu, ale teraz nie pamiętam które. I musisz być w pełni zdrowa.

Możesz również poprosić lekarza, aby dał Ci skierowanie na histeroskopie na nfz z pobraniem wycinków cd 38 (badanie na stan zapalny endo, robi się to badanie obojętnie kiedy) i cd 56(to badanie trzeba zrobić w drugiej połowie cyklu, w dniu w którym mogło dojść do zagnieżdżenia, aby sprawdzić poziom komórek Nk, które mogą się różnić z tymi z krwii). Badanie cd są niestety dodatkowo płatne.

I chyba to tyle.... Jeżeli coś napisałam nie tak, to dziewczyny pewnie mnie poprawią:)
    Ja jak zaczynałam przygodę z kliniką również o niczym nie miałam pojęcia... Bardzo dużo rzeczy dowiedziałam się z forum. Mam nadzieję że kolejne Twoje podejście zakończy się sukcesem 🤞

A złe samopoczucie po punkcji mogło być, bo może miałaś lekką hiperke. 🤷

Bunkierka, bardzo Ci dziękuję za Twoją odpowiedź. Jesteś WSPANIAŁA! Mój mąż myślał, że jakiś lekarz do mnie napisał, kiedy mu czytałam Twój post.
    Dziś jakimś cudem udało mi się dostać na wizytę, zwolnił się termin. Okazuje się, że mam hiperstymulację, bo jajniki nadal są bardzo duże i obolałe i w następnej stymulacji raczej na pewno będzie transfer odroczony.
    Kariotypy mamy prawidłowe - badaliśmy ponad rok temu w innej klinice i praktycznie o tym zapomniałam.
    Mam też stwierdzoną mutację Czynnik V i Pai1 - oba heterozygotyczne. Podobno to słaba mutacja i nie ma wpływu na płodność - tak powiedziało mi już 2 ginekologów. Ale może warto będzie jednak rozważyć heparynę przy kolejnej próbie.
    Dr powiedziała, że ten skok temperatury po transferze mógł być spowodowany wzrostem progesteronu, ale pewności nie ma. Powiedziała, żeby na razie nie iść w immunologię. Zobaczymy , co będzie dalej..

Mąż robił tylko podstawowe badania i wyniki były w normie, a więc nikt nie drążył czynnika męskiego. Mamy stwierdzoną niepłodność kobiecą.
    Nigdy nie robiłam krzywej cukrowej i insulinowej. Muszę też porobić homocysteinę i te wszystkie wyniki tarczycowe i prolaktynę. Muszę to wszystko dopracować. Wstąpiła dziś we mnie nowa nadzieja.

Starania od 5 lat
    Niedoczynność tarczycy, PCOS, Endometrioza
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirek1 wrote:
    Bunkierka, bardzo Ci dziękuję za Twoją odpowiedź. Jesteś WSPANIAŁA! Mój mąż myślał, że jakiś lekarz do mnie napisał, kiedy mu czytałam Twój post.
    Dziś jakimś cudem udało mi się dostać na wizytę, zwolnił się termin. Okazuje się, że mam hiperstymulację, bo jajniki nadal są bardzo duże i obolałe i w następnej stymulacji raczej na pewno będzie transfer odroczony.
    Kariotypy mamy prawidłowe - badaliśmy ponad rok temu w innej klinice i praktycznie o tym zapomniałam.
    Mam też stwierdzoną mutację Czynnik V i Pai1 - oba heterozygotyczne. Podobno to słaba mutacja i nie ma wpływu na płodność - tak powiedziało mi już 2 ginekologów. Ale może warto będzie jednak rozważyć heparynę przy kolejnej próbie.
    Dr powiedziała, że ten skok temperatury po transferze mógł być spowodowany wzrostem progesteronu, ale pewności nie ma. Powiedziała, żeby na razie nie iść w immunologię. Zobaczymy , co będzie dalej..

Mąż robił tylko podstawowe badania i wyniki były w normie, a więc nikt nie drążył czynnika męskiego. Mamy stwierdzoną niepłodność kobiecą.
    Nigdy nie robiłam krzywej cukrowej i insulinowej. Muszę też porobić homocysteinę i te wszystkie wyniki tarczycowe i prolaktynę. Muszę to wszystko dopracować. Wstąpiła dziś we mnie nowa nadzieja.

Nie ma zbytnio za co dziękować, bo sama przez to przechodziłam/przechodzę. I wiem jakie to trudne, że człowiek płaci niemałe pieniądze i się nie udaję.. A przyczyna musi gdzieś być. Bo gdyby nie było to byłaby ciąża. Bez pomocy kliniki. 🤷 Lub udałoby się za pierwszym razem. Uważam że diagnostyka w większości klinik (z tego co czytam tu na forum) leży. A moim zdaniem to podstawa, aby dobrze zostać zdiagnozowanym, aby wiedzieć co nie działa. Pierwsze in vitro to też w jakiś sposób można zaliczyć do diagnostyki. Bo dopiero po pobraniu naszych komórek, można zobaczyć jakiej są jakości, jak łączą się z plemnikiem. Jak się rozwija zarodek.

W każdym razie wiedzę zdobyłam głównie na forum i później konsultowałam z lekarzem z kliniki jakie badania zrobić i jaki ich sens. Wszystko co tu wyczytałam, pytałam mojego dr i później robiłam te badania... a On kierował mnie później do specjalisty, np. hematologa, immunologa. Jak chodzi o Twoje wyniki fakt, hetero jest słabsza odmianą, ale mimo wszystko powinnaś zrobić badania w kierunku nadkrzepliwość i zespołu antyfosfolipidowego, ze względu na pozytywny wynik V. Znalazłam taki zestaw który sama robiłam dodatkowo:
    AT III, białko C i S, mutację F2 i F5 (V-Leiden i protrombina),
    MTHFR, homocysteinę, przeciwciała IgG i IgM przeciw kardiolipinie i
    glikoproteinie i antykoagulant tocznia.

Jak robisz homocysteine to razem z kwasem foliowym bo oba wyniki dają obraz sytuacji.
    I koniecznie te krzywe. Szczerze mówiąc, dzięki staraniom i forum znalazłam przyczynę (przez przypadek) mojego ciągłego złego samopoczucia i zmęczenia. I wyłapałam początek choroby autoimmunologicznej.. jeżeli chodzi o immunologie. To bardzo drogie badania. I jeżeli miałaś chociaż jedno poronienie warto zrobić już w tym kierunku badania. Albo jeżeli miałaś 2 nieudane transfery lub 1 z badanym zarodkiem.

Cykl przed transferem chyba warto zrobić scratching lub histeroskopie. To pomaga ponoć później w zagnieżdżeniu. Będę dopiero to testować .

Gdybyś miała więcej pytań to pisz 😉 w interpretacji wyników nie pomogę, bo tu już trzeba zaufać lekarzowi. 😉 Mam nadzieję że trochę Cię pokierowałam i to pomoże. Znajdziesz brakujący element i się udA:)

Szafirek1 lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirek1 i jak u Ciebie sytuacja?

💓 39+0

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama wrote:
    Hej dziś 13 dzień po transferze beta 240 więc pięknie wzrosła bo w poniedziałek było 74. W piątek idę na kolejną bete i zobaczę czy przyrosty są okej w dalszym ciągu na 1 września umówiłam się do lekarza

I jak u Ciebie się sprawy mają? Sprawdzałaś jeszcze później przyrosty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 17:02

Starania od 2019.

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    I jak u Ciebie się sprawy mają? Sprawdzałaś jeszcze później przyrosty?
    W poniedziałek beta wynosiła 2872 przyrosty cały czas w normie więc już nie badam wiecej i czekam do piątku na usg w klinice o 9:15. Za dużo nerwów kosztują mnie te bety

thestorm lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama wrote:
    W poniedziałek beta wynosiła 2872 przyrosty cały czas w normie więc już nie badam wiecej i czekam do piątku na usg w klinice o 9:15. Za dużo nerwów kosztują mnie te bety

O rany! Ale cudownie! Wiedzialam, ze bedzie dobrze!
    Zamelduj koniecznie jak bedziesz po wizycie.

Starania od 2019.

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    O rany! Ale cudownie! Wiedzialam, ze bedzie dobrze!
    Zamelduj koniecznie jak bedziesz po wizycie.
    Dam znać zaraz jak będę po wizycie mam nadzieję że będzie wszystko okej

WiosnyFanka, Bunkierka lubią tę wiadomość

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama wrote:
    Dam znać zaraz jak będę po wizycie mam nadzieję że będzie wszystko okej

Udało Ci się na intralipidzie?

💓 39+0

age.png

Wysłany: 1 września 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie mamy to zarodk z bijacym serduszkiem kolejna wizyta 13 września

WiosnyFanka, KateM, thestorm, Rakieta_P🚀, zuzka_88, Sarenka150 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Udało Ci się na intralipidzie?
    Nie na intralipidzie tylko na immunoglobuliach się udało

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama wrote:
    Hej ja już po wizycie mamy to zarodk z bijacym serduszkiem kolejna wizyta 13 września

Cudownie! 🥰

Starania od 2019.

age.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ