X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Saramka Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem tu nowa. Po krotce opiszę moja sytuację. Po ponad roku starań udalo mi się zajść w ciążę, była to ciąża pozamaciczna, po ok. Kolejnych dwóch latach staran ciąża i poronienie w 6 tyg., zaraz w następnym cyklu znowu ciąża i znowu poronienie w 6 tygodniu. Doktor Przybycień zlecił badania : HLA C pary, Kir(nieprawidłowe) Allo - Mlr( wyszedł poziom 0), test cytotoksyczny, Ana3, mutacją protrombiny20210, czynnik v leiden, d dimery, kariotyp. Po wynikach skierował mnie do doktora Sachy i przepowiedział że pewnie konieczne będą szczepienia. Na 4 maja mam pierwsza wizytę. Mam pytanie do Was czy na wizytę nie powinnam zrobić jeszcze badań NK? Z tego co rozmawiałam z koleżankami to one przeważnie robily te badania do szczepień ale ja się nie orientuje a chciałabym już mieć komplet badań na wizytę. Jakie Wy miałyście doświadczenie w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 14:41

Listopad 2017 - usunięcie polipa laparoskopia
    Maj 2018 - ciąża pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    5 miesięcy cykle stymulowane nic, przerwa w staraniach na 5 miesięcy
    Maj 2019 usunięty wyrostek
    Październik 2019 kolejna laparoskopia
    Grudzień 2019 - poronienie w6 tygodniu
    Luty 2020 - poronienie w 6 tygodniu
    Allo mlr 0
    Kir AA hamujący
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 16:50

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    niestety w styczniu 2020 znowu się nie udało.
    zaczęłam szukać przyczyn w immunologii.
    mam wyniki bada cytokin, ana1 oraz ana3. czekam na Kir oraz subpopulacje limfocytów.
    Czy możecie mi cokolwiek powiedzieć o tych wynikach?
    z góry dziękuję za pomoc.

Cytokiny TH1/TH2
    Interleukina 2 (IL-2) <270 fg/ml <274 - 1027
    Interleukina 4 (IL-4) 1265 fg/ml <274 – 1200- ponad normę!
    Interleukina 6 (IL-6) 1027 fg/ml <274 - 9530
    Interleukina 10 (IL-10) 929 fg/ml <274 - 1420
    Interferon gamma (IFN-gamma) <270 fg/ml <274 - 6224
    Czynnik martwicy nowotworu <270 fg/ml <274 - 1920
    (TNF-alfa)
    ANA1
    [O21] P-ciała p/jadrowe i p/cytoplazmatyczne – test przesiewowy z podaniem miana i typu swiecenia (IIF)
    dodatni (wartosc referencyjna miano < 1: 100)
    Metoda immunofluorescencji posredniej (IIF) STWIERDZONO obecnosc przeciwciał
    przeciwjadrowych w mianie 1:320 dajacych na komórkach HEp-2 obraz swiecenia
    ziarnisty.
    ANA Profil 3
    Metoda Immunoblotu NIE STWIERDZONO obecnosci przeciwciał przeciw:
    RNP/Sm ujemny
    Sm ujemny
    SS-A natywne (60 kDa) ujemny
    Ro-52 (52 kDa) ujemny
    SS-B ujemny
    Scl-70 ujemny
    PM-Scl 100 ujemny
    Jo-1 ujemny
    Centromer B ujemny
    PCNA ujemny
    dsDNA ujemny
    Nukleosomy ujemny
    Histony ujemny
    Rybosomalne białko P ujemny
    AMA-M2 ujemny
    DFS70 ujemny

• mt30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ja miałam tylko małe guzki. A allo mlr wzrosło do 58%. Pewnie są różne historie.

Saramka, zrób koniecznie NK.
    :( Dobrze widzę, że po szczepieniach też się nie udało? Czy miałaś dodatkowe leki, kroplówkę? Jaki plan

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 16:51

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramka wrote:
    Hej, dziewczyny jestem tu nowa. Po krotce opiszę moja sytuację. Po ponad roku starań udalo mi się zajść w ciążę, była to ciąża pozamaciczna, po ok. Kolejnych dwóch latach staran ciąża i poronienie w 6 tyg., zaraz w następnym cyklu znowu ciąża i znowu poronienie w 6 tygodniu. Doktor Przybycień zlecił badania : HLA C pary, Kir(nieprawidłowe) Allo - Mlr( wyszedł poziom 0), test cytotoksyczny, Ana3, mutacją protrombiny20210, czynnik v leiden, d dimery, kariotyp. Po wynikach skierował mnie do doktora Sachy i przepowiedział że pewnie konieczne będą szczepienia. Na 4 maja mam pierwsza wizytę. Mam pytanie do Was czy na wizytę nie powinnam zrobić jeszcze badań NK? Z tego co rozmawiałam z koleżankami to one przeważnie robily te badania do szczepień ale ja się nie orientuje a chciałabym już mieć komplet badań na wizytę. Jakie Wy miałyście doświadczenie w tym temacie?

Saramka ja jestem po szczepieniach u Sachy , na komórki Nk nie zwrócił uwagi powiedział , że znaczenie mają komórki Nk maciczne. Nie znam jeszcze wyników miały być w czwartek y ale jeszcze nie dotarły .Myslę że jutro powinny już być bo minie 3 tygodnie pozatym chodzimy do tego samego lekarza:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramka wrote:

Saramka zrób sobie Nk ,przynajmniej sama dla siebie będziesz wiedzieć czy masz w normie .

Stanka36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam transfer swieżej blastki .Doktor mi zaproponował byłam w szoku bo myslałam ,że nie można sama nie wiem czy dobrze zrobiłam bo nawet nie wiem czy szczepienia mi pomogły. Czy jak zrobię w piątek bete to będzie już coś widać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie świezej tylko rozmrożonej:) Jak to z tych emocji juz nie myślę :)

• Saramka Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, a powiedzcie czy ma znaczenie kiedy robić badania NK, tzn w jakim momencie cyklu?
    Smutna, a te badania NK maciczne zlecił Ci Sacha? I czy je trzeba zrobić przed szczepieniem?

Listopad 2017 - usunięcie polipa laparoskopia
    Maj 2018 - ciąża pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    5 miesięcy cykle stymulowane nic, przerwa w staraniach na 5 miesięcy
    Maj 2019 usunięty wyrostek
    Październik 2019 kolejna laparoskopia
    Grudzień 2019 - poronienie w6 tygodniu
    Luty 2020 - poronienie w 6 tygodniu
    Allo mlr 0
    Kir AA hamujący
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramka wrote:
    Dzięki dziewczyny, a powiedzcie czy ma znaczenie kiedy robić badania NK, tzn w jakim momencie cyklu?
    Smutna, a te badania NK maciczne zlecił Ci Sacha? I czy je trzeba zrobić przed szczepieniem?
    Ja macicznych wogóle nie robiłam , komórki nk z krwi najlepiej zrobić w 2 fazie cyklu, trzeba być całkowicie zdrowym .Ja robiłam je w Prokocimiu we czwartki je wykonują ale teraz jest pandemia wiec nie pobierają krwi do badań .Zapytaj w gyncentrum w Krakowie tam powinnaś zrobić .

• Aneciu Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Czy pomozecie mi zinterpretiwac wyniki cross match wizyta dopiero za 3 tyg:(

Moj wynik z krwia meza: 13,4%

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dostałam własnie wynik allo mlr po 3 szczepieniach z 0 wzrósł na 58%:)

AgnieszkaH, amica, Saramka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:
    Hej dziewczyny dostałam własnie wynik allo mlr po 3 szczepieniach z 0 wzrósł na 58%:)
    Cudnie. Jaki teraz masz plan?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Cudnie. Jaki teraz masz plan?

Czekam na wynik bety , bo jestem 2 dzień po transferze . Ale mam złe przeczucie zrobiłam dzsiaj bete i wyszła 3 ,moze za wczesnie jeszcze , musze poczekac do poniedzialku jeszcze.

• believer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, to zdecydowanie za wcześnie na betę, 1-2 dni po transferze blastki dopiero się implantują. więc jak masz wynik 3 to wcale nie jest źle wg mnie a wręcz może świadczyć o tym że jest dobrze, że beta hcg zaczyna się wytwarzać choć chyba w większości laboratoriów wynik poniżej 5 nie uznaję się za ciążę. zrób w 6-7 dniu po transferze, może już coś wyjdzie wtedy ale 2 dzień to naprawdę za wcześnie

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile się szczeka na wynik Allo MRL? Czy koniecznie trzeba odczekać 3tyg. po ostatnim szczepieniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Smutna, to zdecydowanie za wcześnie na betę, 1-2 dni po transferze blastki dopiero się implantują. więc jak masz wynik 3 to wcale nie jest źle wg mnie a wręcz może świadczyć o tym że jest dobrze, że beta hcg zaczyna się wytwarzać choć chyba w większości laboratoriów wynik poniżej 5 nie uznaję się za ciążę. zrób w 6-7 dniu po transferze, może już coś wyjdzie wtedy ale 2 dzień to naprawdę za wcześnie

Dzięki wielkie , wiem ale nie mogłam sie powstrzymać , chciałam też sprawdzić progesteron wyszedl mi 55 , więc chyba jest ok . Pozostaje mieć nadzieje

mt30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Ile się szczeka na wynik Allo MRL? Czy koniecznie trzeba odczekać 3tyg. po ostatnim szczepieniu?

Na allo czeka się 14 dni roboczych , aczkolwiek ja dostałam po równych 3 tygodniach ,pewnie ze wzgledu na koronawirusa mogą pojawić się opóźnienia , po szczepieniach trzeba odczekac minimum 3 tygodnie (doktorek mówił ze najlepiej 4 ,5 a nawet6) ja zrobiłam dokładnie co do dnia po 3 tygodniach i wynik wzrósł

mt30 lubi tę wiadomość

• mt30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:
    Na allo czeka się 14 dni roboczych , aczkolwiek ja dostałam po równych 3 tygodniach ,pewnie ze wzgledu na koronawirusa mogą pojawić się opóźnienia , po szczepieniach trzeba odczekac minimum 3 tygodnie (doktorek mówił ze najlepiej 4 ,5 a nawet6) ja zrobiłam dokładnie co do dnia po 3 tygodniach i wynik wzrósł
    srednio to się zgra z moim cyklem :( Ty podchodziłaś do transferu bez tego wyniku?

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ