Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • terlenia Przyjaciółka
    Postów: 79 106

    Wysłany: 5 lutego 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Ja już po wizycie, bety były wysokie, ale jest piękna pojedyncza ciąża. Lekarka mówiła, że w sumie nie są jakoś mega wysokie patrząc na przedziały labolatorium, a wszystkie wyniki robiłam w Vitalabo. Słyszeliśmy serduszko :) coś pięknego :) Podobno po obrazie z usg początek 8 tygodnia. Niech tylko zdrowo rośnie. Kolejna wizyta za około 2 tygodnie.

    Gratuluję pozostałym dziewczynom :) pięknie!!

    Stokrotka a jaki masz wynik progeteronu i jakie leki zlecone?

  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 5 lutego 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś potrzebuje Lutinus? Zostało mi ponad 2,5 opakowania (50 kilka tabletek) a ja biorę już inne leki.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 5 lutego 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Stokrotka, to wspaniale!!!!! Gratuluje, bardzo się cieszę! :)[/QUOTE

    Super. Zazdroszcze I gratuluje :)

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • believer Autorytet
    Postów: 618 266

    Wysłany: 5 lutego 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieTakaNowa wrote:
    Hej :)
    Mam sporo leków które zostały mi po ivf, poniżej lista.
    Jeśli któraś z Was by chciała to zapraszam na priv :)

    Puregon 600j.m. ważn. 04/2020 (nieodpakowany, przechowywany w lodówce)

    Igły do PuregonPen - 21 opakowań

    Orgalutran 0,25mg/0,5ml ważn. 04/2020 - 1 zastrzyk

    Clexane 60mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2019 - 5 zastrzyków

    Clexane 80mg ważn. 04/2019 - 1 opakowanie
    02/2021 - 2 zastrzyki

    Lutinus 100mg ważn. 11/2019 - 1 opakowanie (21szt)
    11/2019 - 18 sztuk

    Prolutex 25mg ważn. 04/2020 - 6 zastrzyków

    Duphaston 10mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2020 - 1 opakowanie
    04/2021 - 18 tabletek

    Encorton 5mg ważn. 04/2019 - 38 tabletek
    11/2020 - 77 tabletek

    Estrofem 2mg ważn. 01/2021 - 24 tabletki
    07/2020 - 3 tabletki

    Divigel 0,1% ważn. 10/2020 - 24 sztuki

    Luteina 50mg ważn. 60/2019 - 25 tabletek

    Medargin ważn. 03/2020 - 1/2 puszki

    Ubiquinol 50mg Swanson ważn. 09/2019 - 42 tabletki

    Metylocobalamin 2,5mg Swanson ważn. 09/2019 - 50 tabletek

    Folian 400uq Solgar ważn. 02/2021 - 27 tabletek

    B Komplex mse Dr Enzmann ważn. 09/2019 - 25 tabletek

    Wit B12 10uq Naturell ważn. 01/2020 - 80 tabletek

    hej czy ogłoszenie z 1 stycznia (2 strona forum) jest jeszcze aktualne ? jestem zainteresowana

    starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

    1 IVF z KD - Invimed Warszawa - 2 transfery nieudane
    2 IVF z KD - Gyncentrum Katowice - 2 transfery nieudane
    3 IVF z KD - Salve Medica Łódź - 3 transfery nieudane
    test ERA - wszystko ok
    Szczepienia limfocytami u prof. M - listopad/grudzien 2020 + doszczepianie co 2 miesiące + Prograf, Encortolon, Accofil, Intralipid
    4 IVF z KD - Salve Medica Łódź- 3 transfery nieudane

    "Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło, to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli"
  • mia4444 Autorytet
    Postów: 1113 949

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w czym szlyscie do transferu ? Tylko ich spódniczka czy swoją pod spodem :))))) ?

    74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 09:19

  • Bruised Autorytet
    Postów: 1701 1835

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny w czym szlyscie do transferu ? Tylko ich spódniczka czy swoją pod spodem :))))) ?
    Ich, ewentualnie jakaś dłuższa koszulka do tego, ale transfer trwa moment, więc ja specjalnego dyskomfortu nie czułam.

    mia4444 lubi tę wiadomość

    1usa6iye99zfca7r.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety! Gratulacje!

    U mnie chyba lipa, endo w 8dc wynosi jakieś 5,5 a pęcherzyk ma 16mm. Nie ma co prawda tej starej krwi ale wielkiego optymizmu u doktorka nie widziałam. Dołożył estrofem i kolejna decydująca wizyta w pt. Jem orzechy, migdały,morele,alej z wiesiolka ale chyba na mnie to nie działa:(
    Pamiętacie dziewczyny grubość endometrium w 8-10 dc jaką mialyscie bez względu na to czy to cykl sztuczny czy naturalny?

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Aguuula;2525 Autorytet
    Postów: 1155 1237

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety! Gratulacje!

    U mnie chyba lipa, endo w 8dc wynosi jakieś 5,5 a pęcherzyk ma 16mm. Nie ma co prawda tej starej krwi ale wielkiego optymizmu u doktorka nie widziałam. Dołożył estrofem i kolejna decydująca wizyta w pt. Jem orzechy, migdały,morele,alej z wiesiolka ale chyba na mnie to nie działa:(
    Pamiętacie dziewczyny grubość endometrium w 8-10 dc jaką mialyscie bez względu na to czy to cykl sztuczny czy naturalny?
    Ja pamiętam że nie miałam szału. W tych dniach miałam ok. 6mm. We wtorek (15dc) pamietam było 10-11 mm, do crio (19dc) na pewno podrosło jeszcze. Także wg mnie u Ciebie jeszcze ruszy.

    [email protected] lubi tę wiadomość

    1usahdgehm7f6w5e.png
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :)
  • iriiska Autorytet
    Postów: 2744 3270

    Wysłany: 5 lutego 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Ja już po wizycie, bety były wysokie, ale jest piękna pojedyncza ciąża. Lekarka mówiła, że w sumie nie są jakoś mega wysokie patrząc na przedziały labolatorium, a wszystkie wyniki robiłam w Vitalabo. Słyszeliśmy serduszko :) coś pięknego :) Podobno po obrazie z usg początek 8 tygodnia. Niech tylko zdrowo rośnie. Kolejna wizyta za około 2 tygodnie.

    Gratuluję pozostałym dziewczynom :) pięknie!!

    Cudownie, gratulacje! Niech się pięknie rozwija dalej :)

    dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

    "Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 5 lutego 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja pamiętam że nie miałam szału. W tych dniach miałam ok. 6mm. We wtorek (15dc) pamietam było 10-11 mm, do crio (19dc) na pewno podrosło jeszcze. Także wg mnie u Ciebie jeszcze ruszy.
    Dziękuję za pocieszenie:*
    A to był cykl sztuczny czy naturalny?
    Ten w którym się udało? :)

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1701 1835

    Wysłany: 5 lutego 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie:*
    A to był cykl sztuczny czy naturalny?
    Ten w którym się udało? :)
    U mnie na sztucznym w 7dc było 5-6mm, w 12dc 8-9mm.

    [email protected] lubi tę wiadomość

    1usa6iye99zfca7r.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 5 lutego 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    U mnie na sztucznym w 7dc było 5-6mm, w 12dc 8-9mm.
    Hmm to chyba jak na 8 dzień cyklu to moje 5.5 nie jest tragiczne, choć te 5.5 to było mierzone w najszerszym miejscu. No nic znów czekanie ...
    Dzięki Bruised

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • aganieszkam Autorytet
    Postów: 4389 3918

    Wysłany: 5 lutego 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam 26 lat, starania ponad 2 lata i niestety okazało się, że mam niedrożne jajowody :(. Zaczynamy z pierwszym in vitro.
    Właśnie miałam dzisiaj wizytę z omówieniem IVF i lekarz zdecydował, że będzie długi protokół. Od soboty mam brać Gonapeptyl i zastanawiam się o której godzinie brać te zastrzyki? Czy brać je np. ok. 9.00 i robić je w pracy, czy lepiej robić w domu rano (ok.7.00). Jak to u was wyglądało?

    Krzyś 26.07.2021 💙
    mhsv2n0auef9zbu4.png
    Madzia 13.12.2019 💓
    ex2b6iyevd39skjn.png

    21dpt USG- 2,5mm szczęścia, mamy ♥️😍
    6dpt pozytywny test, beta-46,8; 8dpt beta-132,3; 10dpt beta-393,7 🍀
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA (została 1❄️)
    11.2020 - wracamy po ❄️

    23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt- 47,16, 8dpt-140,50, 10dpt-361,70, 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Ewcia91o Ekspertka
    Postów: 245 130

    Wysłany: 5 lutego 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny, prawie wytrzymałam do końca dnia pracy;p

    daję znać, że mam wynik bhcg 181,8 :):):)

    to jest 9dpt zarodek 5dniowy, wydaje mi się, że to dobry wynik na ten dzień. teraz dopiero się zacznie streeees!

    Rewelacja!
    Gratulacje!
    2 bociany i 2 szczescia julianna miala racje!

    IGA, aga_ni, mia4444 lubią tę wiadomość

    starania od maja 2017 r.
    ja: PCOS on: morfologia 0%
  • Kasia8805 Ekspertka
    Postów: 257 86

    Wysłany: 5 lutego 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam 26 lat, starania ponad 2 lata i niestety okazało się, że mam niedrożne jajowody :(. Zaczynamy z pierwszym in vitro.
    Właśnie miałam dzisiaj wizytę z omówieniem IVF i lekarz zdecydował, że będzie długi protokół. Od soboty mam brać Gonapeptyl i zastanawiam się o której godzinie brać te zastrzyki? Czy brać je np. ok. 9.00 i robić je w pracy, czy lepiej robić w domu rano (ok.7.00). Jak to u was wyglądało?
    Ja robię rano przed praca:)

    19.12.2019 IUI :(
    03.01.2019 długi protokół start :)
    08.02.2019 punkcja 24 komórki jajowe- brak zarodków
    co dalej?
    "Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją."
    Ponad 7 lat starań o drugie dziecko.
    19.11.2010 największe szczęście Julka :)
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 5 lutego 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam 26 lat, starania ponad 2 lata i niestety okazało się, że mam niedrożne jajowody :(. Zaczynamy z pierwszym in vitro.
    Właśnie miałam dzisiaj wizytę z omówieniem IVF i lekarz zdecydował, że będzie długi protokół. Od soboty mam brać Gonapeptyl i zastanawiam się o której godzinie brać te zastrzyki? Czy brać je np. ok. 9.00 i robić je w pracy, czy lepiej robić w domu rano (ok.7.00). Jak to u was wyglądało?

    Ja robiłam rano przed pracą

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Maenka Autorytet
    Postów: 1647 1987

    Wysłany: 5 lutego 2019, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam 26 lat, starania ponad 2 lata i niestety okazało się, że mam niedrożne jajowody :(. Zaczynamy z pierwszym in vitro.
    Właśnie miałam dzisiaj wizytę z omówieniem IVF i lekarz zdecydował, że będzie długi protokół. Od soboty mam brać Gonapeptyl i zastanawiam się o której godzinie brać te zastrzyki? Czy brać je np. ok. 9.00 i robić je w pracy, czy lepiej robić w domu rano (ok.7.00). Jak to u was wyglądało?

    Ja też robię rano przed pracą. Większy komfort...

    Wow dziewczyny co za cudowny dzień :) wielkie gratulacje! Kciuki za piękne przyrosty!

    aga_ni lubi tę wiadomość

    m3sxqqmzr2yat7k2.png

    👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

    ✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

    ✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 6 lutego 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny w czym szlyscie do transferu ? Tylko ich spódniczka czy swoją pod spodem :))))) ?
    W sukience :P

    mia4444 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 6 lutego 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknych bet! Życzę zdrowych ciąż, mocno bijących serduszek i odrobiny spokoju :*

    mia4444 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ