In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, bo przez ostatnie parę tygodni mało się udzielałam. Wczoraj miałam pierwsze porządne usg: było serduszko i wiek ciąży określono na 6 tygodni i dwa dni.
Transfer miałam dzień po Aga_ni (ona miała pięciodniowy zarodek, a ja trzydniowy) i dało to w sumie ponad tydzień różnicy w wieku płodów! Aga - jeśli coś pokręciłam to mnie popraw
Mój zarodek także chyba nie był na początku przekonany, czy się zadomowić, czy nie, i do implementacji musiało dojść później, bo 10dpt moja beta była tylko 52 i wystrzeliła tylko w trzecim tygodniu po transferze!
Także nasze organizmy działają indywidualnie więc niech nie stresują was różnice w wynikach beta, sikańców, hormonów etc. w tym i tak stresującym czasie. Nie mamy na to wpływu!
Co do hiperstymulacji, którą u siebie podejrzewałam - lekarz wczoraj jak zobaczył moje jajniki, to od razu powiedział, że była hiperka - jajniki mam nadal powiększone (co tłumaczy, dlaczego dają mi popalić, przy każdym kichnięciu, czy gwałtownym ruchu). Podobno wyciszą się dopiero jak pępowina się wykształci. Acha, mije LH było poniżej 3000!Marmis, asienka30, Paulcia28, japonka, Maja25, ef36 lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Paulcia28 wrote:Za tydzień kochana ale dziękuję 😘
Paulcia28 lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
AsiaMotylek wrote:Jak uważacie... Długi czy krótki protokół?
AsiaMotylek lubi tę wiadomość
Marmis -
Lenkaaa13 wrote:Daja czopki glicerynowe, nie pomogło teraz maz przywiózł czopki eve q czy coś takiego, więc będą próby ale dziękuję dziewczyny za wszystkie rady począwszy od sliwek, anasana, oleju, siemienia lnianego no a przede wszystkim frytek hahaha jak tylko stąd wyjdę za 2 tygodnie to będę nadrabiać dietę :p
Lenka, ale masz początek ciąży z przygodami. Trzymaj się kochana, współczuję że musisz tyle leżeć w szpitalu, jesteś bardzo dzielna23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
motylek@ wrote:Dziękuję za pamięć
Tak już po wizycie i w poniedz transfer jupi
Endo 8.8
I uwaga bierzemy dwa kropkiBajka_88, motylek@ lubią tę wiadomość
Marmis -
Ewi28 wrote:Dziewczyny gonal f jak przechowywujecie? W lodowce? Bo mam zakupiony ale stymulacja zaczyna sie za tydZień. Narazie do lodowki wsadzilam razem z menopur.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
Paulcia28 wrote:Nie ma szans kochana że będzie świeży transfer nigdy nie miałam tej szansy i tym razem na pewno też nie będzie, co do crio to najpierw muszę mieć zarodki... W czwartek 14.3 będzie wiadomo czy jest szansa czy to koniec walki
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Marmis -
Sonia83 wrote:Jutro mam 10 dpt , ide rano zbadać betę a dzis kupie test tak w razie W... miałyście racje, ze punkcja i transfer to pikus...najgorsze jest oczekiwanie i to układanie w głowie jak bede sie czuc jutro jak zobacze, ze znowu tego mojego biednego chłopa zawiodłam...wiem, ze tak nie powinnam myslec, ale tak jest...
Sonia, widzisz, wytrzymałaś jakoś te milion lat między transferem a betą Bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszą betę. Jak się czujesz?Sonia83 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
Bajka_88 wrote:Dzwonili z kliniki. Niestety żaden z zarodków nie przetrwał do 5 doby. :'( Także oprócz tych dwóch co zabraliśmy nie mamy już nic. Teraz to tylko się modlić, żeby chociaż jeden się zagnieździł i coś z tego było.
Bajka_88 lubi tę wiadomość
Marmis -
Ewi28 wrote:Dziewczyny gonal f jak przechowywujecie? W lodowce? Bo mam zakupiony ale stymulacja zaczyna sie za tydZień. Narazie do lodowki wsadzilam razem z menopur.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
asienka30 wrote:Aga_ni✊✊✊❤️
Czekamy na dobre wiesci!☺️
Dzięki wszystkim za pozytywne wibracje Dzisiaj dla odmiany jest dobrze nastawiona i się sama sobie dziwie czemu wpadłam w taką histerię, co za rollercoaster ;p Wizytę mam po południu.asienka30, mia4444, Bajka_88 lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
aga_ni wrote:Sonia, widzisz, wytrzymałaś jakoś te milion lat między transferem a betą Bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszą betę. Jak się czujesz?
Dziekuje Kochana. Czuje sie dobrze, tzn normalnie. Nic mnie nie boli, nic nie czuje...w sensie tam cos, Dopadł mnie tylko stres pod tytułem, ze juz jutro bede musiała zdecydowac co dalej jesli sie nie uda, mam jeszcze dwa zarodki i teraz pytanie czy decydować sie od razu, czy za kilka miesiecy aż głowa odpocznie, z drugiej strony nigdy nie ma odpowiedniego momentu... -
EllaDe wrote:Cześć Dziewczyny, nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, bo przez ostatnie parę tygodni mało się udzielałam. Wczoraj miałam pierwsze porządne usg: było serduszko i wiek ciąży określono na 6 tygodni i dwa dni.
Transfer miałam dzień po Aga_ni (ona miała pięciodniowy zarodek, a ja trzydniowy) i dało to w sumie ponad tydzień różnicy w wieku płodów! Aga - jeśli coś pokręciłam to mnie popraw
Mój zarodek także chyba nie był na początku przekonany, czy się zadomowić, czy nie, i do implementacji musiało dojść później, bo 10dpt moja beta była tylko 52 i wystrzeliła tylko w trzecim tygodniu po transferze!
Także nasze organizmy działają indywidualnie więc niech nie stresują was różnice w wynikach beta, sikańców, hormonów etc. w tym i tak stresującym czasie. Nie mamy na to wpływu!
Co do hiperstymulacji, którą u siebie podejrzewałam - lekarz wczoraj jak zobaczył moje jajniki, to od razu powiedział, że była hiperka - jajniki mam nadal powiększone (co tłumaczy, dlaczego dają mi popalić, przy każdym kichnięciu, czy gwałtownym ruchu). Podobno wyciszą się dopiero jak pępowina się wykształci. Acha, mije LH było poniżej 3000!
Ella jasne, że pamiętam, miałyśmy w prawie równo stymulację, punkcję i transfer. U mnie wg usg 2 tygodnie temu wiek ciąży to był 6 tyg i 4 dni, ale ja miałam wszystko ekspresowo, bardzo krótka stymulacja, szybko transfer no i dlatego teraz ciąża jest starsza niż wynika z kalendarza. No i jasne, tak jak piszesz zarodek tez ma znaczenie. Ja miałam taki, który w momencie transferu już wychodził z otoczki, a to daje kolejnych kilka dni różnicy w początku ciąży.
Bardzo się cieszę, że beta wystrzeliła, trzymam kciuki za Twojego kropeczka, kiedy masz następną wizytę? Mam nadzieję, że hiperstymulacja szybko minie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
aga_ni wrote:Lenka, ale masz początek ciąży z przygodami. Trzymaj się kochana, współczuję że musisz tyle leżeć w szpitalu, jesteś bardzo dzielna
Dziękuję za wsparcie już teraz przynajmniej samopoczucie dużo lepsze i mogę normalnie chodzić czekamy na tendencje spadkowa wagi oraz obwodu brzucha i powrót do domu za około 2 tyg. Buziaki -
Paulcia28 wrote:Kochana moja Bajeczko tulam mocno ❤❤❤
Pomodlimy się razem za Twoje kropeczki w brzuszku , a Ty z mężem rozmawiać proszę z kropkami, zresztą ja prześle telepatycznie wiadomość do Twoich maluchów ,żeby grzecznie się wgryzaly w mamusie i zostały na kolejne 9 miesięcy bo czeka na nie zajebista Mama i Tatuś ❤
Pamiętaj o każdej porze jestem dla Ciebie 😘
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Co ja bym bez was zrobiła. Teraz pozostaje tylko wierzyć .
Paulcia28, Fantasmagoria lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
iriiska wrote:Lenka, codzienne rano na czczo łyżeczka mielonego siemienia lnianego zalanego gorącą wodą. Taki kisiele wychodzi i czyni cuda. Naturalne i zdrowe dodatkowo
Lenkaaa13 lubi tę wiadomość
-
Maja25 wrote:W salve zapytaj(zadzwoń) tam robią chyba, bo dziewczyny coś pisały.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
asienka30 wrote:Ewi jak tam wczorajsza histero? Wszystko Ok? Widzę ze już za chwile zaczynasz stymulacje✊✊ tym razem krótki czy długi protokół? Powodzenia!!
asienka30 lubi tę wiadomość