In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mila, pewnie jakiś facet
mila2019, wszamanka lubią tę wiadomość
-
kochane czy przy stymulacji mozna brać leki przeciwbólowe? jak tak to jakie? bardzo boli mnje kręgosłup a w domu mam tylko ketonal 100 i Ibuprom 400mg😐.
Niechce sobie zaszkodzić ale bol jest tak duży ze muszę coś wziąść -
viki_31 wrote:kochane czy przy stymulacji mozna brać leki przeciwbólowe? jak tak to jakie? bardzo boli mnje kręgosłup a w domu mam tylko ketonal 100 i Ibuprom 400mg😐.
Niechce sobie zaszkodzić ale bol jest tak duży ze muszę coś wziąść
Ja brałam normalnie ketonal przy dużych bólach stawów i bez wpływu na stymulacje -
viki_31 wrote:kochane czy przy stymulacji mozna brać leki przeciwbólowe? jak tak to jakie? bardzo boli mnje kręgosłup a w domu mam tylko ketonal 100 i Ibuprom 400mg😐.
Niechce sobie zaszkodzić ale bol jest tak duży ze muszę coś wziąść -
nick nieaktualny
-
Leki przeciwbólowe nie mają wpływu i interakcji na leki stosowane w stymulacji, mogą potem już postymulacji mieć na ukrwienie endometrium, choć też nie wszystkie z przeciwbólowych (paracetamol można, nie powinno się ibruprofenu, Ketonalu, biofencau). Na silne bóle głowy (zwłaszcza migren owe i nie tylko) polecam solpadeine - bez recepty, 2 saszetki w pół szklanki wody
-
cirilla wrote:Leki przeciwbólowe nie mają wpływu i interakcji na leki stosowane w stymulacji, mogą potem już postymulacji mieć na ukrwienie endometrium, choć też nie wszystkie z przeciwbólowych (paracetamol można, nie powinno się ibruprofenu, Ketonalu, biofencau). Na silne bóle głowy (zwłaszcza migren owe i nie tylko) polecam solpadeine - bez recepty, 2 saszetki w pół szklanki wody
-
Patryka89 wrote:A jak dzisiaj się czujesz? Coś odpuszcza choróbsko?
Ja biorę z zalecenia lekarza kwas foliowy (akurat w jakimś tam suplemencie dla ciężarnych), DHEA Eljot, Q10 i l-karnitynę. Ciekawe czy ma to sens. Wczoraj się tej l-karnityny naszukałam, w aptekach nie było nic sensownego, musiałam kupić w sklepie z suplementami dla sportowców. Jak coś zostanie, to mąż zje
Też właśnie nie wiedziałam, że można pół na pół. Mąż ma jednak kiepskie parametry nasienia, w ostatnim badaniu było tylko 8 mln, z czego morfologia 0%, 100% wady główki. Fragmentacja ok, bo 17%, ale i tak boję się, że nic z tego nie będzie. Niby lekarz nas przekonywał, że FAMSI trwa długo, że laborantki szukają tych najlepszych plemników, boję się jednak, że nie ma tam żadnych dobrych. Brat męża jest bezpłodny, mam wewnętrzne przekonanie, że oboje muszą mieć jakiś "defekt" genetyczny.
A jaka u Was fragmentacja? Poza tym reszta ok?
To suplementy bierzemy podobne, l-karnityne pakuje w mojego M.
U nas fragmentacja aż 29%, ale z morfologii to zawsze jest ok 13-16mln i ostatnio nawet aż 4% z tego dobrych. Wcześniej poniżej 2%. Także jak mówi lekarz - coś się da wybrać a przy FAMSI biorą pod uwagę też fragmentację i podobno ten czynnik męski schodzi prawie do zera w naszym przypadku.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Patryka89 wrote:Solpadeina wcześniej super mi pomagała, lepiej niż cokolwiek, ostatnio niestety nie daje rady
Teraz leczę przeziębienie niestety tylko apapem ale nie czuje żeby jakoś pomagał.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Dziękuję Wam za błyskawiczne odpowiedzi😙😙
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:No ja mam lutinus 3x1 dopochwowo, duphaston 2x1, estrofem 2x1 dopochwowo, encoeron 2x1 i celxane
Euthyrox, kwas foliowy i glucophage całą ciążę.
Ewi z lekami za szybko się nie rozstaniesz ja estrofem brałam 3x1 do 12tc, lutinus biore do dziś na noc a heparyne będe brać całą ciąże + oczywiście cała sterta suplementów... -
Cześć dziewczyny, szukam podpowiedzi co dalej , co więcej mogę zrobić . 8/04 miałam transfer i wszystko było super, nawet widziałam serduszko w poniedziałek . W piatek już nie biło . . . Była /jest jeszcze to moja 5 ciąża wszystkie konczyły się w podobnym terminie . Na in vitro trafiłam dlatego że 4 ciaża umiejscowiła się w jedynym jajowodzie który musieli usunąć. Tak naprawdę w przychodni leczenia niepłodności nie szukali co było przyczyna poprzednich niepowodzeń i chyba nie będą tego szukać ale ja bym chciała sprawdzić . . .
Tak naprawdę to nie mamy problemu z zajściem w ciążę , coś dzieje się po 6 tygodniu w podstawowych badaniach immunologicznych nic nie wychodzi. . .Podpowiedzcie gdzie mam szukać "pomocy", nie chcę próbować a może kiedyś się uda . . . Mam co prawda 6 mrozaczków ale każda strata nie jest łatwa . . .
-
Alstro38 wrote:Cześć dziewczyny, szukam podpowiedzi co dalej , co więcej mogę zrobić . 8/04 miałam transfer i wszystko było super, nawet widziałam serduszko w poniedziałek . W piatek już nie biło . . . Była /jest jeszcze to moja 5 ciąża wszystkie konczyły się w podobnym terminie . Na in vitro trafiłam dlatego że 4 ciaża umiejscowiła się w jedynym jajowodzie który musieli usunąć. Tak naprawdę w przychodni leczenia niepłodności nie szukali co było przyczyna poprzednich niepowodzeń i chyba nie będą tego szukać ale ja bym chciała sprawdzić . . .
Tak naprawdę to nie mamy problemu z zajściem w ciążę , coś dzieje się po 6 tygodniu w podstawowych badaniach immunologicznych nic nie wychodzi. . .Podpowiedzcie gdzie mam szukać "pomocy", nie chcę próbować a może kiedyś się uda . . . Mam co prawda 6 mrozaczków ale każda strata nie jest łatwa . . .
Ja nie pomoge bo u mnie za kazdym razem biochemiczna
A robilas moze badanie genetyczne zarodka?✔29.03 Punkcja pobrano 22 k.
Transfer odroczony - hiperka
✔30.04 transfer
Prog w dniu transferu 17.367 ng/ml
Podano jednen kropek 4 AA
Ah+ Embrioglue
7dpt beta 12.8 prg 9dpt beta 12.8
✔4.06 transfer 4AA
Prg w dniu transferu 25.757 ng
7dpt test II
8dpt test II
9dpt beta 128,9
13dpt beta 1035
22dpt ❤
6tc [*]😥
☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
24.01 histeroskopia
Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
Komorki nk 20%
25dc beta 30
27 dc beta 111.4
32dc beta 1013
40dc beta 17140
41 dc jest groszek i serduszko ❤
29.04.22 transfer
5dpt cień cienia II ; 6dp II kreski
10 dpt Beta 319 prg 20.10
23, 26, 29 dpt - brak akcji serca
6 tydzień [*]
28.06 ostatni transfer 2 zarodków AH ,embroglue i intralipid
5dpt ⏸️
9dpt beta 132.49
12 dpt 263.47
19 dpt jest sam pecherzyk 0.66mm
8t4d 👼
The end... -
nick nieaktualnyAlstro38 wrote:Cześć dziewczyny, szukam podpowiedzi co dalej , co więcej mogę zrobić . 8/04 miałam transfer i wszystko było super, nawet widziałam serduszko w poniedziałek . W piatek już nie biło . . . Była /jest jeszcze to moja 5 ciąża wszystkie konczyły się w podobnym terminie . Na in vitro trafiłam dlatego że 4 ciaża umiejscowiła się w jedynym jajowodzie który musieli usunąć. Tak naprawdę w przychodni leczenia niepłodności nie szukali co było przyczyna poprzednich niepowodzeń i chyba nie będą tego szukać ale ja bym chciała sprawdzić . . .
Alstro przykro mi ☹ napisz jakie badania masz juz zrobione? Ja po poronieniu zbadałam wszystko co mozna łącznie z zarodkiem (mialam zabieg łyżeczkowania) i kolejne podejscie obstawione lekami okazało sie szczęśliwe. -
Alstro38 wrote:Nie robiłam , a myślisz za na 5,8 mm można coś zrobić?✔29.03 Punkcja pobrano 22 k.
Transfer odroczony - hiperka
✔30.04 transfer
Prog w dniu transferu 17.367 ng/ml
Podano jednen kropek 4 AA
Ah+ Embrioglue
7dpt beta 12.8 prg 9dpt beta 12.8
✔4.06 transfer 4AA
Prg w dniu transferu 25.757 ng
7dpt test II
8dpt test II
9dpt beta 128,9
13dpt beta 1035
22dpt ❤
6tc [*]😥
☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
24.01 histeroskopia
Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
Komorki nk 20%
25dc beta 30
27 dc beta 111.4
32dc beta 1013
40dc beta 17140
41 dc jest groszek i serduszko ❤
29.04.22 transfer
5dpt cień cienia II ; 6dp II kreski
10 dpt Beta 319 prg 20.10
23, 26, 29 dpt - brak akcji serca
6 tydzień [*]
28.06 ostatni transfer 2 zarodków AH ,embroglue i intralipid
5dpt ⏸️
9dpt beta 132.49
12 dpt 263.47
19 dpt jest sam pecherzyk 0.66mm
8t4d 👼
The end... -
Kate_88 wrote:Alstro przykro mi ☹ napisz jakie badania masz juz zrobione? Ja po poronieniu zbadałam wszystko co mozna łącznie z zarodkiem (mialam zabieg łyżeczkowania) i kolejne podejscie obstawione lekami okazało sie szczęśliwe.