X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Dobra @ przyszła (I to chyba że zdwojoną mocą 😭🤣) tak więc histeroskopia w czwartek. Jestem podekscytowana, bo to kolejny krok w naszej batalii... Mam nadzieję, że zabieg pójdzie szybko i sprawnie i jak zawsze boję się wenflonu i znieczulenia 😥. Poproszę o kciuki!

Iriiska jak się czujesz przed zblizajacym się transferem? ;) Ten dzień będzie dla Ciebie również bardzo ważny.

Super, że @ przyszła w terminie, działamy w czwartek!! Znieczulenie, wenflon - co to dla nas :)

Ja o dziwo jestem bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona. Są u nas przyjaciele z Azji z 11 miesięcznym maluszkiem i jest cudownie, pierwszy raz nie boli mnie w serduszku przy kontakcie z dzieckiem. Jakoś tak spokojnie czuję, że nasz czas już się zbliża 😍 jeszcze tak nie miałam, mały będzie też u nas po transferze więc nadal będzie pozytywna i rodzinna atmosfera. Cieszę się na to wszystko i tym razem zero transferowych nerwów :)

Trochę się przy wizycie zdziwiłam, zrezygnowałam z tych weryfikacji po transferze i lekarz powiedział że mam robić betę juz w 6 dpt. I jeśli wyjdzie coś to wtedy proga i estradiol. Pewnie itak zrobię po swojemu ;)

Maenka lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Super, że @ przyszła w terminie, działamy w czwartek!! Znieczulenie, wenflon - co to dla nas :)

Ja o dziwo jestem bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona. Są u nas przyjaciele z Azji z 11 miesięcznym maluszkiem i jest cudownie, pierwszy raz nie boli mnie w serduszku przy kontakcie z dzieckiem. Jakoś tak spokojnie czuję, że nasz czas już się zbliża 😍 jeszcze tak nie miałam, mały będzie też u nas po transferze więc nadal będzie pozytywna i rodzinna atmosfera. Cieszę się na to wszystko i tym razem zero transferowych nerwów :)

Trochę się przy wizycie zdziwiłam, zrezygnowałam z tych weryfikacji po transferze i lekarz powiedział że mam robić betę juz w 6 dpt. I jeśli wyjdzie coś to wtedy proga i estradiol. Pewnie itak zrobię po swojemu ;)

Super ze jest zajecie. Że są goście i cos sie dzieje :)
    Mi się będzie trochę ciągnął ten czas ale dam radę.

Najgorsze że w czw przelatuje do mnie koleżanka,po wielkim rozstaniu z chłopakiem i liczy na reset A ja niestety nie mogę . Bede musiała jej cos nasciemniac :p A dopoki nie będę pewna czy cokolwiek się udało to nie chce mówić o co chodzi

• Maenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia3045 wrote:
    Maenka, pare stron wcześniej pisałaś, że Twój mąż ma wysoka fragmentacje. Mogę wiedzieć, na jakim jest poziomie?
    U nas jest ten sam problem. Mąż ostatnio robił szereg badań, żeby wykluczyć żylaki powrózka nasiennego, bakterie w nasieniu i cewce moczowej. Ale wszystko wyszło idealnie.
    Wizytę w klinice mamy 8 lipca. Ale nastawiam się na to, że doktor nam powie, że jedynym wyjściem z tej sytuacji jest inf. Dlatego od dłuższego czasu was podczytuje i wgryzam sie w temat.
    Kibicuje każdej z Was osobno i gratuluję tym staraczkom, którym sie udało :)

Niusia mój zaczynał od ponad 40%, po antybiotykoterapii zleconej przez androloga spadła do 23%, ale jakiś czas po jej zakończeniu trochę znów podskoczyła do 30 kilku. Ale podobno ta fragmentacja też nie jest zawsze na stałym poziomie tylko trochę skacze. U nas też nie ma stwierdzonej przyczyny tego stanu... Tona badań za nami i wszystko jest ok. Do tego sport, super dieta od zawsze. Ironia losu po prostu. Do tego jak pisałam wcześniej u nas ruch na poziomie 1%, do tego dochodzi moje PCO i nieregularne cykle = pozostaje nam tylko IVF. Szybko się z tym pogodzilismy. Trzeba cieszyć się, że mamy takie możliwości jakie mamy.. I tak jeszcze wiele jest nieodkryte w medycynie, również w tematyce niepłodności, ale cieszmy się, że temat się rozwija.

A jak u Was fragmentacja i inne wyniki? Jeśli nie byliście jeszcze to polecam wizytę u androloga dla faceta. Z Tobą wszystko ok? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 18:39

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:

Super, że jesteś pozytywnie nastawiona. Może czujesz podświadomie, że to już?? 😉 pamiętam, że pisałaś, że masz urlop po transferze prawda? Odpoczniesz sobie i zregenerujesz się.

I.kiedy planujesz zrobić betę? 😁

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. kobietki czy któras miała badania, które wykazały ze leki do stymulacji maja destrukcyjny wpływ na jakośc komórek?

jestem po 2 IVF, 1wsze krótki protokół, pobrano 12 komórek, zapładniano 6- 0 mrozaków, 2ivf długi protokół, było z 11 komórek, zapładniano 6- został 1 mrozak blastocysta 333, która bede zabierac do domu, jak Bóg da w lipcu.

Jak wyglada criotransfer? jestem przed okresem ok. tydzien, mam juz umawiac wizyte u dr prowadzacego? mam juz gotowe badania do transferu .

Dzieki za odpowiedzi

• iriiska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Super, że jesteś pozytywnie nastawiona. Może czujesz podświadomie, że to już?? 😉 pamiętam, że pisałaś, że masz urlop po transferze prawda? Odpoczniesz sobie i zregenerujesz się.

I.kiedy planujesz zrobić betę? 😁
    Tak, biorę sobie urlopik urodzinowo-teansferowy na 3 dni ;) a betę tak myślę, że zrobię w 5 dpt bo z kolei mój M. ma urodziny ;) a później jeszcze 7dpt i na tym koniec. Lekarz kazał 6dpt to powiedzmy że prawie się wpisze ;)
    Ogólnie powiedział mi, że przy blastkach jeśli nie ma nic 6 dpt to można odstawić leki. Szybko strasznie i widzę, że co klinika to inne podejście. Mowi że po transferze implantacja to 1-2 dni, nie dłużej, kłóci mi się to trochę z naszą rozpiska na pierwszej stronie ale ufam lekarzowi.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Tak, biorę sobie urlopik urodzinowo-teansferowy na 3 dni ;) a betę tak myślę, że zrobię w 5 dpt bo z kolei mój M. ma urodziny ;) a później jeszcze 7dpt i na tym koniec. Lekarz kazał 6dpt to powiedzmy że prawie się wpisze ;)
    Ogólnie powiedział mi, że przy blastkach jeśli nie ma nic 6 dpt to można odstawić leki. Szybko strasznie i widzę, że co klinika to inne podejście. Mowi że po transferze implantacja to 1-2 dni, nie dłużej, kłóci mi się to trochę z naszą rozpiska na pierwszej stronie ale ufam lekarzowi.

Myślisz że 5dpt cos powinno wyjść?

• Niusia3045 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Niusia mój zaczynał od ponad 40%, po antybiotykoterapii zleconej przez androloga spadła do 23%, ale jakiś czas po jej zakończeniu trochę znów podskoczyła do 30 kilku. Ale podobno ta fragmentacja też nie jest zawsze na stałym poziomie tylko trochę skacze. U nas też nie ma stwierdzonej przyczyny tego stanu... Tona badań za nami i wszystko jest ok. Do tego sport, super dieta od zawsze. Ironia losu po prostu. Do tego jak pisałam wcześniej u nas ruch na poziomie 1%, do tego dochodzi moje PCO i nieregularne cykle = pozostaje nam tylko IVF. Szybko się z tym pogodzilismy. Trzeba cieszyć się, że mamy takie możliwości jakie mamy.. I tak jeszcze wiele jest nieodkryte w medycynie, również w tematyce niepłodności, ale cieszmy się, że temat się rozwija.

A jak u Was fragmentacja i inne wyniki? Jeśli nie byliście jeszcze to polecam wizytę u androloga dla faceta. Z Tobą wszystko ok? :)

Na początku, jak trafiliśmy na "zwykłego" ginekologa, całą uwaga była skupiona na mnie. Faszerował mnie clostilbegytem przez 5 cykli bez konkretnych badań. Jak na własną rękę zrobiłam tsh, która wyszła mi ponad 3, a Pan doktor stwierdził, że mieszcze się w normie i nie widzi problemu (gdzie wiedziałam, ze dla staraczek norma jest 1.5) - postanowiłam z mężem udać się do kliniki. I tam też wzięli w obroty męża. U mnie wyszlo za dużo "męskich" hormonów, jak powiedziała Pani doktor. A u męża w podstawowym badaniu wyszła bardzo słaba ruchliwość. Zrobiliśmy 3 miesięcy przerwy (na zlecenie Pani doktor) z pełną suplementacja. Po tych 3 miesiącach zrobiliśmy ponowne badania (tym razem szczegółowe), w których ruchliwość sie poprawiła z 4 do 21%. Za to spadła drastycznie ilość plemników. Morfologia na poziomie 2%, a fragmentacja 34%.
    Na początku byłam załamana tymi wynikami. Ale po rozmowie z mężem szybko doszłam do siebie. Teraz spokojnie czekamy na wizytę. Jestem na 100% pewna, że czeka nas in vitro, dlatego powoli do tego się przygotowuje :)

🧑'90
    🧔'87
    Czynnik męski: fragmentacja 34%.

Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
    - punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
    - zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
    - 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
    Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️

-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔

Podejście nr 2(długi protokół):
    - punkcja 10.10.23
    - zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
    - transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔

Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
    - 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
    - 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
    - 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔

25.04.24 - histeroskopia - OK
  • Kosanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście opóźnienia miesiączki po nieudanych transferach? Po odstawieniu leków plamienia pojawiły się następnego dnia i zaraz później okres. Minęły 32 dni i cisza. Cykle mam 26-28 dni. Wiem, że po stymulacji różnie być może, ale po pierwszym nieudanym transferze w ubiegłym roku wszystko ekspresowo wróciło do normy. Teraz czekam i czekam... Niby coś kilka dni temu pobolewało, ciągnęło, ale nic się nie wydarzyło, a teraz nawet dyskomfortu nie ma.

41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:

Guzik prawda😉 ja 7 dpt miałam betę 10,99 (a zdarzają się jeszcze niższe) także podejrzewam, że 6 dpt była ona nieciążowa.
    Moja dr mi opowiadała, że jedna pacjentka miała 7 dpt bętę zerową, a po dwóch dniach powtórzyła i ruszyła ona z kopyta i ciąża rozwija się prawidłowo.

U mnie w klinice podawane są tylko blastki.

Także zazwyczaj wyjdzie już coś 6 dpt, ale nie zawsze... a skąd możemy wiedzieć, że nie jesteśmy akurat tym „wyjątkiem”, gdzie beta ruszy później...😉

Anettaa lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Guzik prawda😉 ja 7 dpt miałam betę 10,99 (a zdarzają się jeszcze niższe) także podejrzewam, że 6 dpt była ona nieciążowa.
    Moja dr mi opowiadała, że jedna pacjentka miała 7 dpt bętę zerową, a po dwóch dniach powtórzyła i ruszyła ona z kopyta i ciąża rozwija się prawidłowo.

U mnie w klinice podawane są tylko blastki.

Także zazwyczaj wyjdzie już coś 6 dpt, ale nie zawsze... a skąd możemy wiedzieć, że nie jesteśmy akurat tym „wyjątkiem”, gdzie beta ruszy później...😉

I ja się zgadzam, że 6dpt to wciąż niewiadoma. U mnie w klinice jest praktyka że 18dpt sprawdza się jeszcze raz "ostatecznie" czy coś jest, bo z praktyki wiedzą, że czasem wszystko rusza z opóźnieniem, jednak w moim przypadku mówimy o sikancach bo badania krwi nie praktykują.
    Tak czy inaczej, życzę Ci pozytywnej bety już po pierwszym teście, ale nie odstawiała bym tak szybko leków ✊😘

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 7dpt miałam 5,14, 9dpt 7,18, dziś 12dpt czekam na wynik

• artam89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mt30 to trzymamy kciuki 😁
    Dziewczynki powiedzcie mi jakimi metodami miałyśmy robione ivf? Chodzi mi o wybór tej metody. Mój mąż ma wiązanie z hialuronem 73% A fragmentacja 20%

Invimed Wrocław 31lat
    *io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
    * małż-slabe nasienie- morfologia 0%
    * Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja
    2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
    05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
    06.12- transfer blastki...0.1 beta

2ivf start 26.06.2020
    3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
    24.08 transfer 2x4aa
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6 dnia miałam 1,4 betę

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy PSCI to jest wybór najlepszego plemnika pod bardzo dużym powiększeniem. Bo u męża było sporo chłopaków Ale mało dobrej budowy.

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dziewczyny, mam pytanie. Przyjmuję fraxiparine i dzisiaj zrobił mi się bąbel po podaniu, trochę mnie to zmartwiło. Nie wiecie dlaczego tak się stało i jak robić, żeby tak się nie działo?

I jeszcze wrócę do tematu pęcherzyków powietrza w strzykawce, przy fraxiparine jest on dosyć duży usuwać czy nie?

Tolerancyjna śledzę Twoją historię i jest niesamowita. Takie rzeczy nie dzieją się po nic 🙂 powodzenia!!!

tolerancyjna lubi tę wiadomość

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • Ange Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantasmagoria wrote:
    Cześć,

Dziewczyny, mam pytanie. Przyjmuję fraxiparine i dzisiaj zrobił mi się bąbel po podaniu, trochę mnie to zmartwiło. Nie wiecie dlaczego tak się stało i jak robić, żeby tak się nie działo?

I jeszcze wrócę do tematu pęcherzyków powietrza w strzykawce, przy fraxiparine jest on dosyć duży usuwać czy nie?

Tolerancyjna śledzę Twoją historię i jest niesamowita. Takie rzeczy nie dzieją się po nic 🙂 powodzenia!!!

Była tu albo na wątku majowym "sprzeczka" o to czy usuwać powietrze czy nie. Jedne dziewczyny pisały, że usuwać, inne, że zostawiać bo wtedy cała dawka leku jest podana, a to powietrze krzywdy nie zrobi. Jednoznacznej odpowiedzi nie było 🙂 ja akurat tego konkretnego leku nie brałam, ale mi np położne i pielęgniarki mówiły, żeby usuwać, innym dziewczynom nie kazli... Więc, pozostawiam do Twojej decyzji...

Ja 28 lat, mąż 32.
    Nasienie - lekko obniżone parametry.
    X.2013 - cc synek :)
    2014 - torbiel jajnika prawego (usunięcie całego) laparotomia
    2015 torbiel jajnika lewego, laparotomia, usuniecie samej torbieli
    2016 torbiel jajnika lewego, laparoskopia
    Niedrożny jajowód, niskie AMH, insulinooprność
    14.05 transfer ✊, 21.05 beta 22.25mlU/ml, 23.05 beta 59.8mlU/ml, 27.05 beta 348.30 mlU/ml 😍😍😍
    05.06 USG-mamy zarodek! 😍
    14.06 USG- jest piękne ♥️
    1❄️ w zapasie
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ange, tutaj była dyskusja i pamiętam, że argumenty były wskazywane przez dziewczyny, z medycznym wykształceniem, więc chyba odszukam.

A co z tym bąblem? Coś źle zrobiłam?

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras miała z was 3 dniowy zarodek z embryoglue i się udało?

• artam89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    My mieliśmy PSCI to jest wybór najlepszego plemnika pod bardzo dużym powiększeniem. Bo u męża było sporo chłopaków Ale mało dobrej budowy.
    Na wydruku badan maz ma napisane że w przypadku przygotowania do ivf wartość< lub = 65% jest wskazaniem do picsi A mój ma 73 chyba nie zbyt da metoda

mikia2019 lubi tę wiadomość

Invimed Wrocław 31lat
    *io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
    * małż-slabe nasienie- morfologia 0%
    * Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja
    2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
    05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
    06.12- transfer blastki...0.1 beta

2ivf start 26.06.2020
    3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
    24.08 transfer 2x4aa
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ