In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
terlenia wrote:Wynik ekstra! który to dzień bazylkove?
Dziś 11 dptAlicja38 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
arcala wrote:Dziewczyny, mam pytanko.
Kończymy właśnie robić wszystkie badania, które zlecił nam lekarz. Póki co wszystkie wyniki są ok. Zapewne na przełomie stycznia i lutego będziemy mieć już wszystkie wyniki i będziemy się umawiać na wizytę. Chciałabym Was podpytać czego mogę się spodziewać na tej wizycie? Będę wtedy gdzieś mniej więcej w 20 dc. Czy możliwe, że już wtedy dostaniemy recepty na leki i rozpiskę odnośnie stymulacji?
Myśle, że jak będziesz miała badania to lekarz powie co dalej czy długi czy krótki protokół i pewnie będziecie działać od kolejnego cyklu:Parcala lubi tę wiadomość
starania od maja 2017 r.
ja: PCOS on: morfologia 0% -
stokrotka0308 wrote:Nie wydaje się Wam, że beta 1160 w 11dpt to w kierunku bliźniaków??
Nie znam się na tym ale w porównani do innych dziewczyn masz wyższą betę więc to możliwe! Trzymam kciuki:) będzie wtedy podwójne szczęście:*starania od maja 2017 r.
Alicja38 wrote:Tak EllaDe, o tym samym pomyślałam, że idziemy łeb w łeb Ja niestety mam cały pakiet Cetrotide, Menupur i Puregon. Nie wiem czy to kwestia kliniki, kraju, ale ufam swojemu lekarzowi, że wie co robi. Te częste podglądy też są dla naszego bezpieczeństwa i dla bezpieczeństwa naszych pęcherzyków. Dr dzisiaj zasugerował, że te mniejsze mogą być cenniejsze od tych dużych, że wolniej rosną. Podobnie jak Ty mam być w klinice w piątek rano U mnie to 9 dzień stymulacji a Twój? 13?14?
A Kochana porównanie macicy do domku po generalnym remoncie cudne !
Piątek będzie piętnastym dniem od rozpoczęcia stymulacji. Robię się coraz bardziej ciekawa ile dojrzałych komórek uda im się pobrać...niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
wszamanka wrote:Cześć dziewczyny. Chciałam do was dołączyć My dopiero na początku drogi do ivf, pierwsza wizyta dopiero na początku kwietnia. Ale później mam nadzieję, że już wszystko szybko ruszy, bo ileż można czekać..
HEJ:)
zapraszamy....
do kwietnia jeszcze trochę czasu ale pewnie szybko zleci:) ja będę zaczynała też jakoś połowa marca/ początek kwietniastarania od maja 2017 r.
No i klopsik...miałam mieć kriotransfer w poniedziałek ale dziś lekarz powiedział że endometrium za słabo rośnie..za małe jest i transfer przełożony na za miesiąc jeśli za miesiąc urośnie..jeśli nie to jakaś stymulacja..
Ajjj mówię Wam Dziewczyny to ciągłe czekanie: na odpowiedni dzień cyklu na wzrost pęcherzyków na betę.. ciągle to czekanie i niepewność,trudne to...
Myślę sobie że muzę zacząć trochę żyć, trochę robić coś innego, z czegoś innego się cieszyć bo tak żyje tylko tym in vitro i tak ciągle czekam..też macie takie poczucie?Biedronka 38 lat
Mąż-azospermia
ja-hashimoto(Eutyrox 75 i 50)
Bocian Białystok,
✅Pierwsze IVF:
punkcja 24.12.2018r,
6 komórek zapłodnionych
2blastki
➡️Transfer 29.12.2018niestety nieudany😭
5 transferów odwolanych przez słabe endometrium
➡️05.06.2019 criotransfer blasteczka 3BB
6dpt beta 32,4, 8dpt-93,6
11dpt-200,1 12dpt-194,9 14dpt 134 😭cb
✅Druga procedura IVF
Punkcja 03.08.2019
10 zapłodnionych komórek
2 zarodki 3-dniowe zamrożone
➡️Transfer 28.12.2019.
Syneczek jest z nami❤️
➡️Transfer 02.12.2022.
8dpt- beta 0,1😭 -
mia4444 wrote:Nie pytali. Sama mówiłam.co biorę .) A pregna start mi kazal brać ginekolog mój co mi prowadził ciaze nie ten z kliniki.
Dobrze, że same w takim razie wyczytujemy dużo rzeczy:)
czy jeszcze coś powinnam brac???
mia4444 lubi tę wiadomość
starania od maja 2017 r.
Hej Wszamanko, "miło" Cię widzieć .
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym Cudowne nowiny...
Ja od tygodnia na antykach (pierwszy raz w życiu), do tej pory było ok, ale dzisiaj jakaś spuchnięta jestem i obolała ... za tydzień kolejna wizyta i włączamy leki do stymulacji. Dziewczyny czy któraś z Was miała Gonapeptyl? Doktor coś chyba wspominał, że będę miała ten lek... Nie wiem po co, ale przeczytałam w necie ulotkę i przenalizowałam możliwe skutki uboczne = załamka co za rzeczy tam są nawypisywane... Jak tu być spokojnym?! Jakie są Wasze doświadczenia ogólnie z lekami do stymulacji? Jak się czujecie? Nic złego się nie dzieje?
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
terlenia wrote:To naprawdę piękny wynik u mnie 2 razy niższy praktycznie
Ale ja miałam podane 2 blastki7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
Nadal Biedronka wrote:No i klopsik...miałam mieć kriotransfer w poniedziałek ale dziś lekarz powiedział że endometrium za słabo rośnie..za małe jest i transfer przełożony na za miesiąc jeśli za miesiąc urośnie..jeśli nie to jakaś stymulacja..
Ajjj mówię Wam Dziewczyny to ciągłe czekanie: na odpowiedni dzień cyklu na wzrost pęcherzyków na betę.. ciągle to czekanie i niepewność,trudne to...
Myślę sobie że muzę zacząć trochę żyć, trochę robić coś innego, z czegoś innego się cieszyć bo tak żyje tylko tym in vitro i tak ciągle czekam..też macie takie poczucie?
Oczywiście że tak mamy! Moje życie do tej pory też składało się głównie z czekania wyliczania itp itd.. Wstępnie się udało ale czekanie i zamartwianie nie mija tylko zmienia się punkt... Masz rację powinnaś trochę odpoczac i zmienić perspektywy chociaż wiem że to ciężkie bo cały wysiłek trud nerwy i kasę ładuje się w in vitro. Ale postaraj się znaleźć cos co cię zajmie i oderwie chociaż troszkęNadal Biedronka lubi tę wiadomość
-
terlenia wrote:A no tak ważne aby szczęśliwie dalej
Nie martw się, najważniejsze są przyrosty. Kiedy idziesz na wizyte?7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
zulka wrote:Biorę jeszcze witaminę D. Witamin nie biorę staram się jeść w miarę rozsądnie. Odkąd mam thermomixa warzywa i owoce schodzą kilogramami. Teraz staram się jeść dużo białka.
mia4444 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Nadal Biedronka wrote:No i klopsik...miałam mieć kriotransfer w poniedziałek ale dziś lekarz powiedział że endometrium za słabo rośnie..za małe jest i transfer przełożony na za miesiąc jeśli za miesiąc urośnie..jeśli nie to jakaś stymulacja..
Myślę sobie że muzę zacząć trochę żyć, trochę robić coś innego, z czegoś innego się cieszyć bo tak żyje tylko tym in vitro i tak ciągle czekam..też macie takie poczucie?❤❤❤. -
Ewcia91o wrote:Jakiej firmy polecasz??? jutro lecę do apteki:P bo w domu mam tylko folik:)
Ja biorę solgar folian (metafolin)400
Słuchaj jeżeli nie masz stwierdzonej mutacji MTHFR to chyba nie musisz brać metylowanego (cena 50 zł za 50 tabletek) . Ale metylowany jest lepiej przyswajalny.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
arcala wrote:Dziewczyny, mam pytanko.
Kończymy właśnie robić wszystkie badania, które zlecił nam lekarz. Póki co wszystkie wyniki są ok. Zapewne na przełomie stycznia i lutego będziemy mieć już wszystkie wyniki i będziemy się umawiać na wizytę. Chciałabym Was podpytać czego mogę się spodziewać na tej wizycie? Będę wtedy gdzieś mniej więcej w 20 dc. Czy możliwe, że już wtedy dostaniemy recepty na leki i rozpiskę odnośnie stymulacji?Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...