In vitro 2020, walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Perełka a jesteś umówiona na usg ? Ja nie robiłam już później beta. Czekam na wizytę teraz na 4 tygodnie po transferzeStarania od 2016
30 lat
Niedoczynność tarczycy
Amh 1,4
Jajowody drożne
Luty 2020 pierwsze podejście
27.02 punkcja
3.03 transfer 5 dniowej blastocysty
7dpt beta 54 mlU/ml progesteron 73,50 ng/ml
10 dpt beta 354 mlU/ml progesteron 138,70 ng/ml
28dpt - jest ❤️Maluch ma 7 mm
Mamy jeszcze dwa ❄️❄️ -
binga66 wrote:Perełka a jesteś umówiona na usg ? Ja nie robiłam już później beta. Czekam na wizytę teraz na 4 tygodnie po transferze
Ja właśnie mam we wtorek to będzie równe 4 tyg po transferze, ale mam źle przeczucia. Jak patrzyłam w taka tabelkę po podaniu 5 dniowej blastocysty, to beta powinna być 25dpt minimum 10500, a średnio 16tys -
Perełko rozumiem ale nie nastawiaj się negatywnie. Lekarz zrobi Ci usg i wszystko będzie jasne. Nie masz już wpływu na to co się dzieje , ale masz wpływ na to jak to znosisz a póki co bądź jeszcze dobrej myśli ! Trzymam za Ciebie kciuki nie jestem ekspertka w betach, ale na jakimś innym forum dziewczyny chyba miały dość niskie a mimo to były z tego ciąże Głowa do góry trzymam kciuki !Starania od 2016
30 lat
Niedoczynność tarczycy
Amh 1,4
Jajowody drożne
27.02 punkcja
Mamy jeszcze dwa ❄️❄️ -
Perełka, tak jak piszą dziewczyny, musisz poczekać do usg, lekarz będzie miał możliwość określić szczegóły. Na podstawie samych wartości bety trudno coś powiedzieć ale są ciąże z niskich wartości, które przyrastają prawidłowo, tak jak w Twoim przypadku. Trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka ✊🏻💕💕💕Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
U mnie niestety, zrobiło się nieciekawie ale jest już lepiej. Ucisk w klatce piersiowej, ból głowy, zawroty, wymioty. Zrobiono testy, wykluczające m.in. zawał, wylew, kilka innych rzeczy, na szczęście nic alarmującego nie znaleziono. W szpitalu podawano mi dożylnie morfinę, ból był niesamowity, naprawdę miałam nadzieje, ze to będzie koniec, ze dłużej już nie zniosę tego bólu, a jednak 👍
Nie wiemy, co to było. Na koronę testów mi nie zrobiono, ponieważ nie miałam typowych objawow, tj. gorączka i kaszel.
Jest lepiej, jestem na silnych lekach przeciwbólowych ale jestem w stanie być w jakimś stopniu samodzielna.
Po tym, co przeszłam, jak zobaczyłam wypowiedz lekarki na BBC, która miała wirusa, mówiła, ze bardzo bolała ja głowa do tego stopnia, ze chciała umrzeć, to ja ją rozumiem i to bardzo, tylko, ze ona miała tez wysoka temperaturę i później kaszel, ja nie.
Dziewczyny, dziękuje za dobre słowo i za pamięć 😊
Trzymam kciuki za Wasze USG ✊🏻❤️❤️❤️. Może jakieś zdjęcie maluszka? Link do podglądu?
Marmis,💕, Marta 💕Binga💕, Perełka💕, kto ma jeszcze podglad w tym tyg?
Jlod, mam nadzieje, ze Twoja wizyta odbędzie się planowo, masz u swojej gin? Jak maluszek? Możesz więcej już chodzić? Szkoda, ze taki nieciekawy many okres i restrykcje co do spacerów..
Dziewczyny, czytam Was cały czas i mam nadzieje, ze to cholerstwo wkrótce suw skończy i będziemy mogły do Was dołączyć 🤗
✊🏻✊🏻✊🏻❤️❤️❤️
Kinga1001 lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Cherry, jestes juz w domku?
Mam nadzieje ze choc o drobine lepiej sie czujesz.
Co lekarze powiedzieli, wiedza co ci jest? Skad ten bol? Cholercia powinni ci zrobic test i tak w szpitalu bylas.
Mowilas ze mialas bol ucha wczesniej, moze jakies zapalenie sie wdalo, ze taki ostry bol glowy I wymioty. Sprawdzili to? Bo od malego zapalenia ucha moze zaczac sie cos innego. Wiem co mowie, bo sama meczylam sie pol roku po zapaleniu ucha, z tona anyybiotykow, sterydow, a bol byl nie do opisania, nie moglam chodzic.
Jak bedziesz sie gorzej czula i jestes w domu to znowu jedz do szpitala. Niech tym razem sprawdza wszystko .
U mnie ok, we wtorek mam wizyte w szpitalu, prenetalne genetyczne, ale nie wiem czy beda, czekam na wiadomosc, bo u nas totalny lockdown od wczoraj. Z domu tylko do sklepu, lekarza, zamkneli wszystkie firmy non essential , praca z domu tylko, zabiegi I badania w szpitalach odwolane. Spacer w obrebie 2km od domu. Wiec nie wiem czy bede miala wizyte, okaze sie jutro .
Trzymaj sie jakos, lez w lozku, i jak bedziesz sie gorzej czula do szpitala jedz.Cherry78 lubi tę wiadomość
Wiktorek ❤️
Starania od 2017
AMH 4.16
Hashimoto, TSH unormowane ( 12.19 TSH 0,8
Homocysteina OK, Kortyzol OK, Prolaktyna OK
ANA1 dodatnie, antykoagulant tocznia ujemny, wszystkie p/c OK, zespol antyfosfolipidowy wykluczony, wyszlo RO mocno dodatnie w ANA 3, anty wszystkie inne ujemne, miano 1:320
6.2019 - punkcja- 14 pobranych,7 zaplodnionych, 2 przetrwaly do blastek
7.2019 - 1 transfer, blastka 😢
2.10.2019- crio, blastka 😢
Listopad 2019- druga stymulacja
2.12.2019 - punkcja- 17 pobranych, 14 dojrzalych, 10 zaplodnionych
8.12.2019 - 4 ❄️❄️❄️❄️ Blastek
24.01.2020 - transfer,
1.02.20 - 8dpt druga kreska
6.02.20 - 13dpt : 557 IU/L
11.02.20 - 18dpt : 3048 IU/L
17.02.20 - 24dpt ❤️
20.02 krwiak, 21.02 jest ❤️
Po drodze drugi krwiak, krwawienia
04/2020 - krwiaki zniknely🙂
04.10.2020 Synek❤️ -
nick nieaktualnyMaenka, a czy bylas w stanie w ogole ustalic z lekarzem poczatek stymulacji i tranfer? Planują pracowac? Czy Ty leczysz się u dr ktory bierze pod uwage imunologie? Bo ja chcialabym troszke posprawdzac, ale teraz to nawet nie ma jak:( chyba na kolejny tranfer pojde bez dodagakowych badan bo nie wiem jakie moglabym zrobic teraz.
-
Cherry, co to za przygoda jakaś straszna Może faktycznie od ucha, tak jak Jlod pisze. Mam nadzieję, że już będzie ok, ale bądź czujna i uważaj na siebie :*
Hiacynta, Dominika robiła w tym tygodniu na własna rękę takie „wyjściowe” badania immuno i okazało się, że bardzo dobrze, ze zrobiła, bo będzie prawdopodobnie trzeba włączyć leki, dzięki którym nie zmarnuje żadnych zarodkow. Może skoro i tak czekasz póki co, a nie chcesz czekać bezczynnie, to pójdź tym tropem? Choć równie dobrze ten Twój nieudany transfer to mogła być po prostu statystyka, nieprawidłowe białka w zarodku i następnym razem będzie ok. Zrób tak, jak będzie lepiej dla Twojej głowy. Dominika na pewno podpowie w razie czego jakie to były badania (bez skierowania, normalnie w labie, teraz podczas korona).
Cherry78 lubi tę wiadomość
2016
3 IUI - synek
październik 2019
długi protokół - mamy dwie blastki
23.10 transfer 4BB - nieudany
18.11 transfer 4BC - nieudany
luty 2020
krótki protokół
04.03 transfer blastki 5BA
7dpt - beta HCG 65,1 U/I, 9dpt - beta HCG 144,3 U/l
26dpt - maluch ma 7 mm 😊
drugi synek ❤️ -
Cherry78 wrote:U mnie niestety, zrobiło się nieciekawie ale jest już lepiej. Ucisk w klatce piersiowej, ból głowy, zawroty, wymioty. Zrobiono testy, wykluczające m.in. zawał, wylew, kilka innych rzeczy, na szczęście nic alarmującego nie znaleziono. W szpitalu podawano mi dożylnie morfinę, ból był niesamowity, naprawdę miałam nadzieje, ze to będzie koniec, ze dłużej już nie zniosę tego bólu, a jednak 👍
Nie wiemy, co to było. Na koronę testów mi nie zrobiono, ponieważ nie miałam typowych objawow, tj. gorączka i kaszel.
Jest lepiej, jestem na silnych lekach przeciwbólowych ale jestem w stanie być w jakimś stopniu samodzielna.
Po tym, co przeszłam, jak zobaczyłam wypowiedz lekarki na BBC, która miała wirusa, mówiła, ze bardzo bolała ja głowa do tego stopnia, ze chciała umrzeć, to ja ją rozumiem i to bardzo, tylko, ze ona miała tez wysoka temperaturę i później kaszel, ja nie.
Dziewczyny, dziękuje za dobre słowo i za pamięć 😊
Trzymam kciuki za Wasze USG ✊🏻❤️❤️❤️. Może jakieś zdjęcie maluszka? Link do podglądu?
Marmis,💕, Marta 💕Binga💕, Perełka💕, kto ma jeszcze podglad w tym tyg?
Jlod, mam nadzieje, ze Twoja wizyta odbędzie się planowo, masz u swojej gin? Jak maluszek? Możesz więcej już chodzić? Szkoda, ze taki nieciekawy many okres i restrykcje co do spacerów..
Dziewczyny, czytam Was cały czas i mam nadzieje, ze to cholerstwo wkrótce suw skończy i będziemy mogły do Was dołączyć 🤗
✊🏻✊🏻✊🏻❤️❤️❤️Cherry78 lubi tę wiadomość
Marmis -
Hiacynta48 wrote:Maenka, a czy bylas w stanie w ogole ustalic z lekarzem poczatek stymulacji i tranfer? Planują pracowac? Czy Ty leczysz się u dr ktory bierze pod uwage imunologie? Bo ja chcialabym troszke posprawdzac, ale teraz to nawet nie ma jak:( chyba na kolejny tranfer pojde bez dodagakowych badan bo nie wiem jakie moglabym zrobic teraz.
My mamy 2 mrożaczki i mamy plan po nie wrócić. Kiedy nie wiadomo? Dr mówił, że klinika będzie informować pacjentów kiedy zaczną normalnie działać. Mi się wydaje, że z 2 miechy to może jeszcze potrwać..
Mój bierze pod uwagę jak najbardziej. Sam mi zlecił biopsję endo z badaniem NK. Wcześniej sama zrobiłam dużo badań na własną rękę i byłam u doc. Paśnika. Mysle, że przy niepowodzeniach warto to posprawdzać. Tylko tak jak mówisz teraz to nie ma jak niestety.
A Ty też widzę masz mrożaki. To będzie pierwszy transfer? Jedno z takich podstawowych badań to subpopulacje limfocytow z NK i np mój dr był w stanie to zinterpretować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 13:14
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Marta, Binga - czy wy miałyscie tez takie napady na spanie. Ja wczoraj miałam takie dwa epizody. Ze po prostu mnie ścina. Musze sie połozyc na drzemke ok. pól godziny - bo jestem nietomna. I potem juz dobrze, Teraz widze, że tez tak mnie bierze... Dziwne uczucie...
Cherry78, Esz lubią tę wiadomość
Marmis -
Cherry Bardzo mi przykro słaba sytuacja mam nadzieje ze szybko wrócisz do sił.
Marmis, moje drzemki to przynajmniej 3 h dziennie. Mam mega śpiocha, a czasami ledwo wstanę i już chce mi się położyć i nie ma bata na to 😀Marmis, Cherry78 lubią tę wiadomość
Starania od 2016
30 lat
Niedoczynność tarczycy
Amh 1,4
Jajowody drożne
27.02 punkcja
Mamy jeszcze dwa ❄️❄️ -
nick nieaktualnyMaenka, my jwstesmy po 1 tranferze. Od tego czasu mialam jeden cykl wolny bo byly bakterie i urlop dr a teraz leci drugi cykl odwolany ze wzgledu na korona. A mrozakow mamy 9, wiec spokijnie thlko ze mi juz leci 36 r.ż a moze sie okazac ze to doporo poczatek leczena. Kazt mi mpwi ze jak przestane sie stresowac to się uda, ale watpi. Mam twz sobą inseminacje. Tak mysle jak to zrobic teraz te komorki nk, chyba nie da rady. Z tego co wiem u nas w klinice nie robią. Msze zobaczyc czy alab to wykonuje. A cos robisz teraz w trakcie przerwy?bo ja biore tylko witamine c, d, e, folian, zacelam cynk i tyle.
-
Jlod wrote:Cherry, jestes juz w domku?
Mam nadzieje ze choc o drobine lepiej sie czujesz.
Co lekarze powiedzieli, wiedza co ci jest? Skad ten bol? Cholercia powinni ci zrobic test i tak w szpitalu bylas.
Mowilas ze mialas bol ucha wczesniej, moze jakies zapalenie sie wdalo, ze taki ostry bol glowy I wymioty. Sprawdzili to? Bo od malego zapalenia ucha moze zaczac sie cos innego. Wiem co mowie, bo sama meczylam sie pol roku po zapaleniu ucha, z tona anyybiotykow, sterydow, a bol byl nie do opisania, nie moglam chodzic.
Jak bedziesz sie gorzej czula i jestes w domu to znowu jedz do szpitala. Niech tym razem sprawdza wszystko .
U mnie ok, we wtorek mam wizyte w szpitalu, prenetalne genetyczne, ale nie wiem czy beda, czekam na wiadomosc, bo u nas totalny lockdown od wczoraj. Z domu tylko do sklepu, lekarza, zamkneli wszystkie firmy non essential , praca z domu tylko, zabiegi I badania w szpitalach odwolane. Spacer w obrebie 2km od domu. Wiec nie wiem czy bede miala wizyte, okaze sie jutro .
Trzymaj sie jakos, lez w lozku, i jak bedziesz sie gorzej czula do szpitala jedz.
Kochana, mam nadzieje, ze Twoja wizyta odbędzie się bez zmian. 🤞🏻💕
Ja mam w poniedziałek pituitary gland test na endokrynologii, dzwonili do mnie w piątek i pytali czy przyjadę. Podobno szpitale są podzielone, wpuszczają Na oddziały tylko tych, którzy nie maja objawow. Testu mi nie zrobili niestety, podobno trzeba mniej jakieś symptomy, wtedy przenieśliby mnie na zakaźny, tez niedobrze..
A powiedz mi jak sobie poradziłaś z zapaleniem ucha? Mówiłam im o tym, ze brałam antybiotyk i krople, zajrzał lekarz do ucha i stwierdził, ze już jest ok... może to faktycznie od tego?? Nie chce już jechac do szpitala, rece mnie bola od wenflonow.
Sama wyleczyłaś ten stan zapalny, czy jakiś Ci pomogli?
W Londynie tez lockdown, malo tego już zapowiadane są zwolnienia, pracy tez mniej... musimy jakiś przetrwać ✊🏻Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Dziękuje kochane za troskę i pamięć 💕
Trzymam za Wasze brzuszki i maluszki ✊🏻❤️✊🏻❤️✊🏻❤️binga66 lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Hiacynta48 wrote:Maenka, my jwstesmy po 1 tranferze. Od tego czasu mialam jeden cykl wolny bo byly bakterie i urlop dr a teraz leci drugi cykl odwolany ze wzgledu na korona. A mrozakow mamy 9, wiec spokijnie thlko ze mi juz leci 36 r.ż a moze sie okazac ze to doporo poczatek leczena. Kazt mi mpwi ze jak przestane sie stresowac to się uda, ale watpi. Mam twz sobą inseminacje. Tak mysle jak to zrobic teraz te komorki nk, chyba nie da rady. Z tego co wiem u nas w klinice nie robią. Msze zobaczyc czy alab to wykonuje. A cos robisz teraz w trakcie przerwy?bo ja biore tylko witamine c, d, e, folian, zacelam cynk i tyle.
Piękny macie depozyt! 9 mrożaków, super wynik.
Wiesz co, osobiście nienawidzę tego stwierdzenia, że jak "odpuścisz to się uda", bo niestety ale to g.wno prawda, a dodatkowo obwiniasz siebie, bo się nie udaje i to pewnie Twoja wina, bo powinnaś odpuścić. Prawdą jest, że gdyby to tylko zależało od głowy to już dawno by się udało.. I to naturalnie. Nie słuchaj "speców", którzy mają najwięcej do powiedzenia, a nigdy nie byli w Twojej skórze. Wtedy najłatwiej się wypowiadać i oceniać. Oczywiście, spokój ducha i ogólnie dbanie o zdrowie psychiczne jest ważne, ale to nie jest główny klucz do sukcesu.
Ja w przerwie stawiam na zdrowa dietę, ćwiczenia w domu i suplementację. Biorę tran, D3, probiotyki, kompleks B (lek) i żelazo (lek). Staram się nie jeść przetworzonego jedzenia, jem sporo warzyw i owoców oraz zdrowych tłuszczów.
A Ty gdzie się leczysz i jak dr podchodzi do immuno? Teraz faktycznie ciężko z badaniami, ale miejmy nadzieję, że już niedługo to się zmieni.. w sensie wygramy z pandemia i wszystko wróci do normy.
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Tez tak uważam jak Maenka. Odpuścić myśle ze już nie raz odpuszczalysmy wszystkie. Nie jest to takie proste ale na pewno nie każdy cykl był taki sam na nerwach i stresie . Ja tez już wielu innych rzeczy próbowałam - dieta dąbrowskiej tez była i ja i mąż próbowaliśmy a podobno tylu parom się udało ... jedynie za rozsądne uważam dietę dziewczyn z akademii płodności, bo to na pewno nie zaszkodzi a może wspomóc.Starania od 2016
30 lat
Niedoczynność tarczycy
Amh 1,4
Jajowody drożne
27.02 punkcja
Mamy jeszcze dwa ❄️❄️ -
Marmis cudowne wieści :*
Cherry Kochana, mam nadzieję, że z każdym dniem będziesz się czuła coraz lepiej :* :* :*Marmis, Cherry78 lubią tę wiadomość
*30 lat
*jajowody drożne
*kariotypy prawidłowe
*mutacja MTHFR oraz V Leiden
*fDNA plemników 20% ( po zabiegu usunięcia żylaków)
*AMH 1,92
Invicta Gdańsk
03.2020 zaczynamy z ivf
06.04 - pobranie 7 kumulsów ( tylko 1 zarodek przetrwał do 5 doby)
11.04 - transfer 5dniowego zarodka 4.1.1
6dpt -BHCG 23,0
10dpt - 77,9
17dpt - 969,0
31dpt - mamy serduszko