X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro- brak odpowiedzi na stymulacje
Odpowiedz

In vitro- brak odpowiedzi na stymulacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Paradise033 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Myślę że ta stymulacja jako dobremu ginekologowi dala dużo do myślenia i przy kolejnej postara się o lepszy efekt. Zagrałabym też trochę niezadowoleniem, żeby wiedział że musi stanąć na rzęsach żeby nie zrobic znowu czegoś takiego. A też cykl cyklowi jest nierówny. Raz będzie komorek na start w jajniku 20 raz 30 a raz 15 na start. W jednym cyklu startowałam z 60+ na obwodzie i wystymulowanych było 22 a innym 40 i 16 było w efekcie końcowym

Oj nie omieszkałam wydać niezadowolenia przez telefon po moniroringu, mam wizytę w czwartek i zobaczymy co powie, dziewczyny z waszymi pomysłami będę jeszcze mądrzejsza i mam nadzieję, że będzie lepiej .. przypomnę mu, że to prawie ostatnia próba tak naprawdę

Ale czy kiedy te pęcherzyki nie rosną można je wyciszyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 21:40

Wysłany: 4 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest coś warto w tej sytuacji zadbać ? Sprawdzić? Skoro leki nie działają?

• Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise033 wrote:
    Oj nie omieszkałam wydać niezadowolenia przez telefon po moniroringu, mam wizytę w czwartek i zobaczymy co powie, dziewczyny z waszymi pomysłami będę jeszcze mądrzejsza i mam nadzieję, że będzie lepiej .. przypomnę mu, że to prawie ostatnia próba tak naprawdę

Ale czy kiedy te pęcherzyki nie rosną można je wyciszyć?
    Ogólnie w każdym nowym cyklu jest seria komorek które na podstawie selekcji wybierają komórkę dominującą która daje owulacje. W przypadku stymulacji sprawia się, że jakaś liczba komorek również rośnie, tak by nie było jednej dominującej tylko kilka. Gdy się je podsyci na starcie to można uzyskać ich więcej przy dobrze dobranych dawkach w tych pierwszych dniach stymulacji. Jako kobieta niestety nie masz wpływu na ilość komorek które przystąpią do cyklu i nie jesteś w stanie nic zrobić poza zaufaniem lekarzowi który hormonalnie musi to wyprowadzić. Wyciszenie antykoncepcja i blokowaniem przysadki moze dac trochę więcej komorek na start że względu na to ze organizm jest wyprowadzany ze stanu sztucznej menopauzy i chce się "popisac". Ja osobiście bym porozmawiała o długim protokole. W międzyczasie możesz suplementowac sobie ubihinol który o ile badań potwierdzających skuteczność nie ma, tak wiele osób na forum wierzy w jego działanie i może coś w tym jest. Na ilość wpłynąć nie może ale za to na jakość ponoć już tak

Paradise033 lubi tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków

preg.png

Wysłany: 4 sierpnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chętnie podpytałabym o monitoring, na innej grupie przeczytałam, że powinien być zbadany estradiol już 2dc, a u mnie nic takiego się nie wydarzyło po prostu przed miesiączka poszły ustalenia, miałam zacząć robić zastrzyki od 2dc i 5 dnia miałam monitoring ..

• Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise033 wrote:
    Jeszcze chętnie podpytałabym o monitoring, na innej grupie przeczytałam, że powinien być zbadany estradiol już 2dc, a u mnie nic takiego się nie wydarzyło po prostu przed miesiączka poszły ustalenia, miałam zacząć robić zastrzyki od 2dc i 5 dnia miałam monitoring ..
    Ja prawiee miałam monitoring estradiolu w miesiączkę + ocenę ilosci pęcherzyków które będą brały udział w cyklu. Ale to zależy od kliniki i nie jest jakimś wielkim błędem nie zbadaniem tego. Przy ostatniej stymulacji lekarz oglądał mnie przed miesiączką, kiedy też już można wyliczyć sobie jakie będą postępy mniej więcej

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png

Wysłany: 4 sierpnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Ja prawiee miałam monitoring estradiolu w miesiączkę + ocenę ilosci pęcherzyków które będą brały udział w cyklu. Ale to zależy od kliniki i nie jest jakimś wielkim błędem nie zbadaniem tego. Przy ostatniej stymulacji lekarz oglądał mnie przed miesiączką, kiedy też już można wyliczyć sobie jakie będą postępy mniej więcej

Właśnie już niektórzy byli w szoku, że nic nie badał . A tak samo miałam usg przed miesiączka, zawsze to samo drobnych dużo małych pęcherzyków, przeczytałam na innej grupie, że jeśli od początku estradiol jest za wysoki to należy włączyc leki, aby nie było pęcherzyka dominującego? Ale co jeśli tak jak w moim wypadku jest tak nisko

• Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise033 wrote:
    Właśnie już niektórzy byli w szoku, że nic nie badał . A tak samo miałam usg przed miesiączka, zawsze to samo drobnych dużo małych pęcherzyków, przeczytałam na innej grupie, że jeśli od początku estradiol jest za wysoki to należy włączyc leki, aby nie było pęcherzyka dominującego? Ale co jeśli tak jak w moim wypadku jest tak nisko
    Ogólnie podczas stymulacji kontrolowanej 3/4 razy miałam lek blokujący przysadkę i stymulujący fsh. Rano brałam 1 zastrzyk a wieczorem drugi i to stymulowało żeby rosło rowno. W ostatnim nie miałam tak, jedynie 3 ostatnie razy miałam z tym blokujacym przysadkę aby uniknąć przypadkowego wzrostu lh i pęknięcia. Co lekarz to sposób stymulacji. A leczysz się w dużej klinice gdzie każdy podobnie stymuluje czy raczej mniejszej? I gdzie pobierał nauki lekarz prowadzący bo często duże kliniki maja podobne sposoby stymulacji

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png

Wysłany: 5 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Ogólnie podczas stymulacji kontrolowanej 3/4 razy miałam lek blokujący przysadkę i stymulujący fsh. Rano brałam 1 zastrzyk a wieczorem drugi i to stymulowało żeby rosło rowno. W ostatnim nie miałam tak, jedynie 3 ostatnie razy miałam z tym blokujacym przysadkę aby uniknąć przypadkowego wzrostu lh i pęknięcia. Co lekarz to sposób stymulacji. A leczysz się w dużej klinice gdzie każdy podobnie stymuluje czy raczej mniejszej? I gdzie pobierał nauki lekarz prowadzący bo często duże kliniki maja podobne sposoby stymulacji

Ja brałam leki rano, a dopiero wieczorem cetrotide i tutaj lekarz mi mówił, że ten lek włącza się dopiero jeśli pęcherzyki są powyżej 10-11mm i to chyba jest ten lek, aby zapobiec szybszemu pękaniu?

Ja miałam jedyne badane progesteron i estradiol czyli LH wychodzi na to, że nie? Tak samo fsh też nie
    Leczę się w Parens

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 11:17

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ