X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro Bydgoszcz
Odpowiedz

In vitro Bydgoszcz

Oceń ten wątek:
  • Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem z Bydgoszczy, ale od wielu lat leczyłam się w Łodzi.. Chciałam zapytać się jakie macie doświadczenia w leczeniu niepłodności w Bydgoszczy. Nie ukrywam że po 10 latach jestem zmęczona jeżdżeniem do innego miasta. Dajcie znać czy warto próbować podchodzić tutaj. :)

• Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jest in victa w Bydgoszczy i ciekawa jestem Waszyvh opinii o niej. No i słyszałam że w tym roku otwierają odział Gamety w Bydgoszczy. Jestem po 4 pełnych procedurach in vitro i myślę żeby ostatni raz spróbować ponownie tutaj ale waham się :)

• Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, nie ma nikt go kto korzystał z in vitro w Bydgoszczy?

• calistas Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• Lea91 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola2710 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem z Bydgoszczy, ale od wielu lat leczyłam się w Łodzi.. Chciałam zapytać się jakie macie doświadczenia w leczeniu niepłodności w Bydgoszczy. Nie ukrywam że po 10 latach jestem zmęczona jeżdżeniem do innego miasta. Dajcie znać czy warto próbować podchodzić tutaj. :)
    Hej
    Ja korzystam z Invicta w Bydgoszczy.
    Obecnie jestem po drugim transferze.
    Pierwszy nie udany.
    Co do placówki bardzo miła obsługa itd. Ale maja tylko jednego lekarza z tego co się orientuje i miałam kilka sytuacji ze pisałam w 1 dniu cyklu, ale niestety miał już full i przekierowali mnie do Gdańska 😑

I procedura
    Transfer10.04.2021❌
    Transfer29.04.2022❌
    II procedura
    Transfer 11.12.2023 (acard acofil neoparin)
    ❄️5.1.2
    5dpt 26
    10dpt56
    16dpt 250
    18dpt 648
    22dpt 2304
    25dpt 3929 jest pęcherzyk 3mm
    29dpt 7360
    32dpt 9511 puste jajo 💔
  • Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea91 wrote:
    Hej
    Ja korzystam z Invicta w Bydgoszczy.
    Obecnie jestem po drugim transferze.
    Pierwszy nie udany.
    Co do placówki bardzo miła obsługa itd. Ale maja tylko jednego lekarza z tego co się orientuje i miałam kilka sytuacji ze pisałam w 1 dniu cyklu, ale niestety miał już full i przekierowali mnie do Gdańska 😑
    Oo no właśnie tego się obawiałam że będą przekierowywać na inne miasto..
    W Bydgoszczy otworzyła się gameta i mieli być 2 lekarzy, Radwan i Socha. Chciałam się umówić na wizytę i okazało się że nie są w stanie mi powiedzieć kiedy będzie Radwan przyjmował. Ten drugi lekarz jest krótko w temacie niepłodności i nie chcę do niego iść.
    Do kogo chodzisz? Do Augustyniaka czy do Łukaszczuka? Jakie leki ci zlecił do in vitro? Chętnie dowiem się więcej na temat tej kliniki :)

• Pala Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja chodzę do doktora Augustyniaka jestem po 2 trasferze. Zależy dla czego walczycie o dzieci co jest przyczyną niepłodności. Ogulnie ta klinika ma bardzo mało czasu dla pacjentek.

• MMmm Nowa

Wysłany: 4 czerwca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy może ktoś coś wie więcej o klinice zdrowko, Niemcz? Czy ktos ma doswiadczenie z nia? (Oczywiscie w odniesienih do leczenia nieplodnosci), Dziękuję bardzo, pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na odp.🙂

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmm wrote:
    Witam, czy może ktoś coś wie więcej o klinice zdrowko, Niemcz? Czy ktos ma doswiadczenie z nia? (Oczywiscie w odniesienih do leczenia nieplodnosci), Dziękuję bardzo, pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na odp.🙂

Z mojego doświadczenia nie warto tracić czasu i pieniędzy. Z tego co pisały dziewczyny m.in. na wątku bydgoskim tak samo. Z doświadczenia moich znajomych również bez pozytywnego rezultatu.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Aisak88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś zdecydowała się na dr Soche? Właśnie się przeniosłam do gamety bydgoszcz i mam jutro wizytę u Sochy i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam

Walka o trzeci cud

Czeka 7 ❄️
  • Pytajnik Nowa

Wysłany: 26 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak88 wrote:
    Czy któraś zdecydowała się na dr Soche? Właśnie się przeniosłam do gamety bydgoszcz i mam jutro wizytę u Sochy i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam

Jak po wizycie, jak oceniasz tego doktora? Jestem z Bydgoszczy i zastanawiam się czy udać się do Gamety w Bydgoszcz, czy jednak wybrać inne miasto, lub w ogóle np InVicte z łodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczę w zdrowku, jestem przed drugim podejściem inf, leczyłam się też w invikcie ale zrezygnowalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmm wrote:
    Ja się tam lecze

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Z mojego doświadczenia nie warto tracić czasu i pieniędzy. Z tego co pisały dziewczyny m.in. na wątku bydgoskim tak samo. Z doświadczenia moich znajomych również bez pozytywnego rezultatu.
    Ja słyszałam odwrotnie i znam dziewczyny którym tam się udalo

• KlaudiaKno Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola2710 wrote:
    Cześć :)
    My z mężem chodzimy do Invicty. Jesteśmy po trzech transferach, dwa nieudane, trzeci - jestem po drugiej weryfikacji, w poniedziałek trzecia. Obsługa bardzo miła, pomocą, ale lekarz póki co tylko jeden i trochę ograniczył godziny (leczę się u dr Augustyniaka), chociaż raz po dyżurze specjalnie dla nas zjeżdżał ze szpitala w Inowrocławiu i nas przyjmował :). Podobno po wakacjach ma być jeszcze jeden lekarz - położna o tym wspominała. Ogólnie jak dla mnie minusem jest to, że pick upy, transfery i inne zabiegi (np ja miałam aktywację endometrium) wykonywane są w Gdańsku.

• Kala_ap Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ale ten wątek bydgoski tu kuluje 😉 miasto niemałe a nas staraczek jakby na lekarstwo...ale to pewnie dlatego, że do tej pory nie było u nas wystarczjaco dobrej kliniki.

Ja się leczę w Bydgoszczy u dr Kłyszejko, która natomiast współpracuje z kliniką z Płocka. Wiadomo, że te dojazdy na transfer itp.to utrudnienie, ale do zniesienia patrząc na odległość z naszego miasta. Mimo, że już kilka razy ja się nie udało ja jestem zadowolona z kliniki jak i z bydgoskiej pani doktor.

• daria_92 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzimy do Invicty, do dr Augustyniaka - jako lekarza i klinike z podejściem do pacjenta szczerze polecam.
    Jesteśmy w trakcie pierwszej procedury, przed nami w poniedziałek pierwszy transfer.
    Ostatnio będąc na pobraniu krwi widziałam ,że przyjmuje już jakaś Pani doktor.

Jola2710 lubi tę wiadomość

Ona: 92'

On: 90'
    4lata starań
    Niepłodność idiopatyczna

age.png

I procedura
    29.08.2022 transfer zarodka 4.1.1
    5dpt beta 6.8, prog. 144
    11dpt beta 69.8 prog. 128
    18dpt beta 908 prog. 99.8
    23.09 25dpt beta 2654 i jest bijące ❤️; prog. 97,6
    01.10 beta 7771, prog 109
    04.10 (7+3) USG ❤️ i 1.3 cm człowieka
    31.10 (11+2) CRL 4.56 cm, FHR 161
    08.11 (12+4) prenatalne, CRL 5.67 cm, FHR 158, bardzo niskie ryzyko
    28.11 2022 146 g i 12,9 cm człowieka ❤️
    02.01.2023 (21+0) 380 g
    20.01.2023 połówkowe ok, chłopiec, 498g
    30.01 700g
    27.02 1255 g
    27.03 1780g - FGR 1st
    11.04 1920g

2 x❄️❄️
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg i rozmowę w sprawie inseminacji w invicta. Wcześniej byliśmy u dr Augustyniaka teraz usg wykonane przez pielęgniarkę a konsultacja telefoniczna z lekarzem z Gdańska. Zasugerował żeby zrobić najpierw badanie kariotypu (ja +mąż ) i mąż fragmentację dna plemnika. Podobno po tym można poznać czy są szanse na naturalna ciąże lub inseminacje czy konieczne jest in vitro (mąż na obniżone badania nasienia). W związku z tym zrobimy chyba najpierw te badania a inseminacje czy inne przełożymy na następny cykl. Tak się boje jak wyjdzie ten wynik fragmentacji… In vitro to chyba masa dokumentacji i pieniędzy…

• daria_92 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay wrote:
    Ja miałam usg i rozmowę w sprawie inseminacji w invicta. Wcześniej byliśmy u dr Augustyniaka teraz usg wykonane przez pielęgniarkę a konsultacja telefoniczna z lekarzem z Gdańska. Zasugerował żeby zrobić najpierw badanie kariotypu (ja +mąż ) i mąż fragmentację dna plemnika. Podobno po tym można poznać czy są szanse na naturalna ciąże lub inseminacje czy konieczne jest in vitro (mąż na obniżone badania nasienia). W związku z tym zrobimy chyba najpierw te badania a inseminacje czy inne przełożymy na następny cykl. Tak się boje jak wyjdzie ten wynik fragmentacji… In vitro to chyba masa dokumentacji i pieniędzy…

My mieliśmy badania o których mówisz. Zresztą jak czytam inne wątki na forum to mam wrażenie że dr Agustyniak zadbał o każde badania, może dlatego że szukał u nas przyczyny aż w końcu po 2 latach w klinice stwierdził niepłodność idiopatyczna
    Nam dr Augustyniak zaproponował invitro, wspomniał o inseminacji ale mówił że skuteczność jest kiepska i to co wydany na kilka podejsc to będziemy mieli już połowę invitro
    Jakbyś chciała coś więcej wiedzieć to zapraszam na priv

Stay lubi tę wiadomość

Ona: 92'

On: 90'
    4lata starań
    Niepłodność idiopatyczna

age.png

I procedura
    29.08.2022 transfer zarodka 4.1.1
    5dpt beta 6.8, prog. 144
    11dpt beta 69.8 prog. 128
    18dpt beta 908 prog. 99.8
    23.09 25dpt beta 2654 i jest bijące ❤️; prog. 97,6
    01.10 beta 7771, prog 109
    04.10 (7+3) USG ❤️ i 1.3 cm człowieka
    31.10 (11+2) CRL 4.56 cm, FHR 161
    08.11 (12+4) prenatalne, CRL 5.67 cm, FHR 158, bardzo niskie ryzyko
    28.11 2022 146 g i 12,9 cm człowieka ❤️
    02.01.2023 (21+0) 380 g
    20.01.2023 połówkowe ok, chłopiec, 498g
    30.01 700g
    27.02 1255 g
    27.03 1780g - FGR 1st
    11.04 1920g

2 x❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te badania to podstawa w leczeniu niepłodności, wszędzie trzeba je wykonac

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ