Forum Starając się z pomocą medyczną IN-VITRO - CZERWIEC 2019
Odpowiedz

IN-VITRO - CZERWIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mona87 Koleżanka
    Postów: 92 17

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLa wrote:
    Niestety nie udało się nic znaleźć i korzystamy z nasienia dawcy. Maksymalnie gamety były znalezione w formie spermatyd, mimo że lekarz mówił że po wyglądzie kanalikow nasiennych spodziewał się coś znaleźć.

    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. My nie robiliśmy biopsji i chciałam się upewnić czy słusznie.
    Życzę Ci powodzenia,abyś szybko dołączyła do grona szczęśliwych Mamusiek :-)

    2013 - początek starań
    07.2014 - azospermia na podłożu genetycznym
    09.2015 - laparoskopia, niedrożność prawego jajowodu
    02.2017 - Gameta Gdynia
    05,06,09 2017 - 3 nieudane inseminacje AID :-(
    2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
    AMH - 5,35
    10.2019 - Decyzja, która zmieniła moje życie mam nadzieję, że na lepsze.


    23.01.2020 ujrzałam II kreski na teście 😘 naturalny CUD 😘
    05.02.2020 ❤ bije 😘

    "Ech życie...
    powiedz co Ty tam dla mnie jeszcze masz..."


    3jgxgzu362spog4w.png
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 No widzisz super mowilam Ci ze to poczateczek sam i ta nitka krwi to dobry znak bo ja tak samo w 10dniu po owulacji w naturalnej ciazy mialam taka nitkę krwi brązowo rozowa i w ten sam Dzien na wieczor test pozytywny a na drugi Dzien betka juz ciążowa! Zrob jutro rano test jak masz w domku

    Meggie1 lubi tę wiadomość

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 01:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja juz chyba tez pisalam odnosnie brazowych plamien.. mialam ich naprawde sporo w pierwszych tygodniach.. nie non stop, raczej raz na jakis czas i w roznych ilosciach.. u mnie na szczescie nie oznaczalo to nic zlego.. ale tak jak dziewczyny pisza..zbadaj proga jak najszybciej ..

    Czarna lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • OLa Ekspertka
    Postów: 243 257

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mona87 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. My nie robiliśmy biopsji i chciałam się upewnić czy słusznie.
    Życzę Ci powodzenia,abyś szybko dołączyła do grona szczęśliwych Mamusiek :-)


    Z tego co wiem to przy mutacji typu b jest jeszcze trudniej, więc pewnie to była dobra decyzja. Dziękuję, powodzenia też dla Ciebie :)

    wmquu7p.png

    Starania od maj 2016
    Sierpień 2017 M badanie nasienia-azoospermia, mutacja AZF typ C
    Ja podejrzenie endometriozy
    Styczeń 2018 biopsja m-tese
    Czerwiec 2018 start 1 ICSI
    ET beta <0,1
    Lipiec 2018 histeroskopia ok
    Wrzesień 2018 FET beta <0,5
    Pazdzernik 2018 FET beta 11dpt 527 13 dpt 830 16 dpt 1770 23 dpt 8030 w usg pęcherzyk 35dpt pusty pęcherzyk, poronienie
    Kwiecien 2019 start II procedury długi protokół
    Maj 2019 punkcja, 20 oocytow, 15 dojrzałych, 4 zarodki 9 komórek zamrozonych
    2.09 transfer
    11.09 beta 146.6 🥰
    13.09 beta 379.9 🥰
    16.09 beta 1339.1 😍
    31 dpt mamy ❤️
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Meggie1 No widzisz super mowilam Ci ze to poczateczek sam i ta nitka krwi to dobry znak bo ja tak samo w 10dniu po owulacji w naturalnej ciazy mialam taka nitkę krwi brązowo rozowa i w ten sam Dzien na wieczor test pozytywny a na drugi Dzien betka juz ciążowa! Zrob jutro rano test jak masz w domku
    Nie wiem sama czy to plamienie implantacyjne, czy może aplikatorem się uszkodziłam... mało tego co dziwne - przestały mnie piersi bolec. A dawkę cały czas mam taka sama. Wcześniej mega mnie bolały.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1410 1382

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Nie wiem sama czy to plamienie implantacyjne, czy może aplikatorem się uszkodziłam... mało tego co dziwne - przestały mnie piersi bolec. A dawkę cały czas mam taka sama. Wcześniej mega mnie bolały.

    Meggie1 mnie piersi do dziś nie bolą ;) nie panikuj, nie nakręcaj się, poczekaj spokojnie bo stres Ci nie pomaga :) trzymam za Ciebie kciuki ✊

    Meggie1 lubi tę wiadomość

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 396 771

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś 6dpt 5 dniowej blastki iść juz na betę czy jeszcze poczekać? Objawów dalej żadnych. Nic nie boli nic nie kuje nic nie leci. Aa i czy zbadać mam też proga?

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • elfi Autorytet
    Postów: 1546 1399

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Dziewczyny dziś 6dpt 5 dniowej blastki iść juz na betę czy jeszcze poczekać? Objawów dalej żadnych. Nic nie boli nic nie kuje nic nie leci. Aa i czy zbadać mam też proga?
    Idź jutro, zbadaj proga :-)

    Wisienka39*, kahanka lubią tę wiadomość

    0d1ygov3xuib4nao.png
    mamy ❄️❄️

    31 lat, zdrowi, niepłodność idiopatyczna
    8-10.2018 - 3 x IUI :-(
    11.2018 - 1 IVF ICSI; 8.12 blastka 5.1.2 :-(, 17.01 blastka 4.2.2, 9dpt 63,2, cb
    2.2019 - 2 IVF FAMSI; 19.03 blastka 4.1.2, 9dpt 218,5, 11dpt 605,3, 13dpt 1203, 18dpt 6985, 20dpt pęcherzyk, 29dpt serduszko <3
  • elfi Autorytet
    Postów: 1546 1399

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa, testujesz? KCIUKI!!!

    Kto jeszcze? Powodzenia dziewczyny, widzimy się prędko na fioletowej!

    Wisienka39*, Rybitwa lubią tę wiadomość

    0d1ygov3xuib4nao.png
    mamy ❄️❄️

    31 lat, zdrowi, niepłodność idiopatyczna
    8-10.2018 - 3 x IUI :-(
    11.2018 - 1 IVF ICSI; 8.12 blastka 5.1.2 :-(, 17.01 blastka 4.2.2, 9dpt 63,2, cb
    2.2019 - 2 IVF FAMSI; 19.03 blastka 4.1.2, 9dpt 218,5, 11dpt 605,3, 13dpt 1203, 18dpt 6985, 20dpt pęcherzyk, 29dpt serduszko <3
  • Nadzieja Autorytet
    Postów: 1897 2872

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wysłałam ci zaproszenie.
    Mam do Ciebie kilka pytań.
    Mam nadzieje ze mnie przyjmiesz 🙂

    Czarna lubi tę wiadomość

    860ix1hp6806789i.png

    0d1yrjjg6iqy0jdu.png

    33 lata
    Starania od 2018
    29.03.2019 -nadżerka
    05.04.2019 usunięcie nadżerki
    15.10.2019 start I iv protokół krotki
    26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
    31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
    12dpt 476,5, 14dpt 888,2
    18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
    27.11.2019 -27dpt ❤️

    10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍


    02.2021 wracamy po rodzeństwo
    20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
    03.03.2021 - 11dpt - 600
    05.03.2021 - 13dpt - 1443
    26.03.2021- ❤️
    Zostań z nami ....🍀🍀🍀

    Czekaja ⛄⛄
  • kahanka Autorytet
    Postów: 1605 1246

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak długo po transferze nie należy uprawiać sexu? Czy orgazm na tak wczesnym etapie może wywołać skurcze i doprowadzić do poronienia? Wszędzie piszą, że jak ciąża jest zdrowa, to można, ale skąd to można wiedzieć na tym etapie?

    36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    II IVF (Artvimed) - długi protokół:
  • Czarna Przyjaciółka
    Postów: 108 256

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wrote:
    Czarna wysłałam ci zaproszenie.
    Mam do Ciebie kilka pytań.
    Mam nadzieje ze mnie przyjmiesz 🙂

    Zaakceptowane.

    33 lata
    Niepłodność pierwotna
    Hsg
    Histeroskopia
    Laparoskopia
    Wszystko ok
    2x iui 😕
    27.02.2019 IUI 😥😥😥
    Idę dalej!
    22 maj 2019 transfer 5 dniowej blaski 4.2.2
    Czekaja na nas jeszcze 2 ❄️❄️
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1410 1382

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Dziewczyny, jak długo po transferze nie należy uprawiać sexu? Czy orgazm na tak wczesnym etapie może wywołać skurcze i doprowadzić do poronienia? Wszędzie piszą, że jak ciąża jest zdrowa, to można, ale skąd to można wiedzieć na tym etapie?

    Ja zielone światło na sex dostałam dopiero w 10tc mimo, iż ciąża przebiegała prawidłowo i nic się nie działo. Wcześniej nie było o tym mowy, ale z tego co czytałam niektóre dziewczyny mogły już po wizycie serduszkowej :) chodzi tu o unikanie skurczy macicy z tego co czytałam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:10

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Mania80 Autorytet
    Postów: 623 491

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, udało mi się nadrobić maj i cieszę się z tylu pozytywnych wiadomości. Przykro mi ze spadków Bet i ujemnych testów.
    Ja wpadłam w wir pracy, troszkę trzeba było ciało zregenerować i wyskoczyć na pare dni popływać , jeśli wszystko pójdzie jak trzeba w okolicy Bożego Ciała nasz ostatni ❄️Pojedzie z nami do domku. .
    Cytrynko, świetna robota w Maju.
    Kahanka, cieszę się ze jesteś i teraz poprowadzisz nasz szczęśliwy miesiąc. trzymam kciuki za Twoje fasolki.,

    kahanka, CYTRYNKA_2016, Makt lubią tę wiadomość

    Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 mnie piersi przestały bolec w dzień pozytywnego testu. Dokładnie dzień po zagnieżdżeniu a pozniej wróciło tylko juz delikatniej bolały. Jutro idz na bete. Kiedy zatestujesz? Po co żyć w niepewności. Ja bym codziennie testowała i porównywała testy

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Meggie1 mnie piersi przestały bolec w dzień pozytywnego testu. Dokładnie dzień po zagnieżdżeniu a pozniej wróciło tylko juz delikatniej bolały. Jutro idz na bete. Kiedy zatestujesz? Po co żyć w niepewności. Ja bym codziennie testowała i porównywała testy
    Testowałam dzisiaj dwoma testami, jeden negatywny a drugi jakby się zlał i dupa... ale niestety dzisiaj plamienie jest już większe, ból jak na @ wiesz nie pozostawia mi to złudzeń :(

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • ELI ;) Autorytet
    Postów: 268 533

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Co tu się dzieje, nie było mnie trochę czasu, bo moje samopoczucie było- w sumie jest, tragiczne! Wymioty i mdłości caaaały czas, dopiero nadrobiłam zaległości czerwcowe...
    Trzymam kciukasy za was!
    Bądźcie dzielne! <3 <3

    kahanka lubi tę wiadomość

    ganns65gh30xjz3x.png
    Ja lat 26, Mąż 27
    Starania od listopad 2016r
    Ona: wszystkie wyniki książkowe
    On: mała ilosc, ruchliwość plemników 0%
    Fragemntacja DNA Plemników 26%
    Pobranych 6 komorek, zaplodnily się 3.
    1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485 Pierwsze usg pokazalo, ze jest tylko jeden, a drugi sie wchlonal, ale okazało się, że ten nasz cud się podzielił i będą 2 cudy jednojajowe!
    Jeszcze jeden dzieciaczek na nas czeka🥰
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Testowałam dzisiaj dwoma testami, jeden negatywny a drugi jakby się zlał i dupa... ale niestety dzisiaj plamienie jest już większe, ból jak na @ wiesz nie pozostawia mi to złudzeń :(
    O nie:( to za szybko cos wszystko. Jak to drugi Ci sie zlał? Zalałas go i niewyraźny wyszedl? Ale cos tam widac? No odpowiedz da jutrzejsza beta musimy czekac 😚

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • sucharek85 Autorytet
    Postów: 1242 759

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny , głupie pytanie ale musze je zadać.
    W pon mam transfer, biore obecnie estrofem, dupka, luteine i encorton.
    W czw mam keratynowe prostowanie wlosów ? Myslicie ze przy tych lekach moge sie na to zdecydować ? To jesf taka lajt keratyna na bazie głownie roslinej...ale fryzjerka kazała mi zrobić rozeznanie. 😉

    polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Catlady Autorytet
    Postów: 4206 5850

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Dziewczny , głupie pytanie ale musze je zadać.
    W pon mam transfer, biore obecnie estrofem, dupka, luteine i encorton.
    W czw mam keratynowe prostowanie wlosów ? Myslicie ze przy tych lekach moge sie na to zdecydować ? To jesf taka lajt keratyna na bazie głownie roslinej...ale fryzjerka kazała mi zrobić rozeznanie. 😉
    Ja bym chyba nie ryzykowała teraz z takimi zabiegami

    kasiek2620 lubi tę wiadomość

    p19uugpj5h00cix6.png

    atdc2n0amlg0m4m8.png
    🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

    Maj 2021 - decyzja: wracamy po rodzeństwo 🐣
    11.08 - FET 3.2.1 ✊🏻
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego