X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN-VITRO - CZERWIEC 2019
Odpowiedz

IN-VITRO - CZERWIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    To sa badania hormonalne mozesz normalnie jesc I pic. 😁
    Iguś, co u Ciebie?

0901d7c722.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonkaB wrote:
    Ja jestem głupia i chce zrobić w piątek to będzie dopiero 6 dpt.
    Ale to czekanie to katorga ...
    Ja nie chcę robić wcześniej, bo potem i tak będę musiała powtarzać. Lepiej zrobić jak już wynik ma być pewny. Po co się niepotrzebnie stresować. W naszym stanie stresowac się nie wolno 😁

MonkaB lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha dziewczyny i pytałam się koleżanki jak się czuła przed okresem to mówiła, że tak jakby miała dostać okres. Więc nie ma co się doszukiwać objawów.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Acha dziewczyny i pytałam się koleżanki jak się czuła przed okresem to mówiła, że tak jakby miała dostać okres. Więc nie ma co się doszukiwać objawów.
    Evkill a tak pytanie z innej beczki czy ty może chodzisz do dr. Sydora.Pytam bo wydaje mi się że widziałam gdzieś na innym wątku że miałaś podawany accofil. Tylko niewiem czy to byłaś ty.

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    Evkill a tak pytanie z innej beczki czy ty może chodzisz do dr. Sydora.Pytam bo wydaje mi się że widziałam gdzieś na innym wątku że miałaś podawany accofil. Tylko niewiem czy to byłaś ty.
    Tak to ja.

moja historia

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Tak to ja.
    Powiesz mi gdzie ci go podali.

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zlecony domacicznie i podskornie, dodatkowo intralipid.

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    Powiesz mi gdzie ci go podali.
    W klinice, mój lekarz mi podał. Wcześniej dałam mu zlecenie od Dr Sydora. Kupiłam lek i mi na wizycie zrobił wlew domaciczny.

moja historia

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    W klinice, mój lekarz mi podał. Wcześniej dałam mu zlecenie od Dr Sydora. Kupiłam lek i mi na wizycie zrobił wlew domaciczny.
    A gdzie chodzisz? Ja jestem w Parensie i jak pytałam położnych to jeszcze nie robili takich wlewow.

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    A gdzie chodzisz? Ja jestem w Parensie i jak pytałam położnych to jeszcze nie robili takich wlewow.
    Provita Katowice. W macierzyństwie na pewno robią.

moja historia

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że miałaś tylko wlew. Powiem Ci ze przeraża mnie to wszystko. Nie wiem jak ja to w ogóle wszystko ogarnę organizacyjnie. Już się tym stresuję.
    Masz jeszcze coś dodatkowo od immunologa.

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    Rozumiem że miałaś tylko wlew. Powiem Ci ze przeraża mnie to wszystko. Nie wiem jak ja to w ogóle wszystko ogarnę organizacyjnie. Już się tym stresuję.
    Tym razem tylko wlew. Dlatego że biorę jeszcze encorton. A Sydor mówił, że lepiej nie łączyć acoffilu ze sterydem. Następnym razem mam mieć dodatkowo zastrzyki plus intralipid, ale zastanawiam się czy jest sens przy tak słabych zarodkach rujnować sobie zdrowie tym accofilem.

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    A Ty miałaś już jakieś transfery? Też masz KIRAA?

moja historia

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam teraz ten zestaw który Ci jeszcze proponuje. Ja już mam ostatni zarodeczek więc obstawil mnie czym się dało. Ale boję się tego accofilu. U mnie dwa poprzednie podejścia kończyły się beta ale bardzo niską. A jakie masz groszki że piszesz ze są słabe.

• Kacha5000 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomnialam Wam powiedziec. W sobote bylam u lekarza, w tym cyklu mie ma szans na transfer jajniki po punkcji jeszcze nie doszly do siebie. Czekam na okres, potem estrofem i jakies plastry na brzuch i crio mojego trojaczka ;)

f2w3s65g3uk59g3s.png

11.2016 - niedoczynność tarczycy
    02.2017 - podwyższona prolaktyna
    03.2017- 3 cykle z letrozolem
    Dluga przerwa ze staraniem...
    01.2019 - 2x inseminacja
    04.2019 - start in vitro dlugi protokół
    05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
    Crio 😔
    Zmiana kliniki Novum Warszawa
    Listopad start procedury
    4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A Ty miałaś już jakieś transfery? Też masz KIRAA?
    Miałam dwa. Mam Kir Bx ale brakuje tych najważniejszych.

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    No to ja mam teraz ten zestaw który Ci jeszcze proponuje. Ja już mam ostatni zarodeczek więc obstawil mnie czym się dało. Ale boję się tego accofilu. U mnie dwa poprzednie podejścia kończyły się beta ale bardzo niską. A jakie masz groszki że piszesz ze są słabe.
    Obie blastki 2BB i jeden zamrożony w 3 dobie klasy B osmiokomorkowy.

Boisz się wlewu czy zastrzyków?

moja historia

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

2BB to są przecież dobre blastki.
    Już sama niewiem czego bardziej. Mam tego bardzo dużo. Zlecił mi acard +neoparin, wlewy z intralipidu 7 i 1 dzień przed transferem, wlew z acoffilu 5 dni przed transferem a 2 dni po podskornie co 3 dni. Więc widzisz i ciężko to ogarnąć bo muszę do Krakowa dojechać i wziąć każdorazowo wolne a po drugie boję się że znowu się nie uda a to nie pozostanie obojętne dla mojego zdrowia.

• joanna83 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

A jak się czułas po tym wlewie?

• evkill Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    A jak się czułas po tym wlewie?
    Ja też do Katowic dojezdzam, bo mieszkam w Tarnowie. No ciezko to ogarnąć. Podliczyłam wczoraj, że wydaliśmy na samo paliwo prawie 1000 zł w maju. Już nie mowiac, że cały urlop idzie na wizyty. Acard i neoparin też biorę ale to mi mój gin zlecił.
    W ogóle nie odczułam tego wlewu. Jedynie sam zabieg był nieprzyjemny, ale taki jak transfer.

moja historia

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ