IN VITRO GRUDZIEŃ 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja melduję się z dwoma 3 dniowymi kropkami na pokładzie beta 20 grudnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:27
spineczka, Vaina, elfi, mao, Asiulka84, IGA, Berbeć, joe anna, WIK lubią tę wiadomość
Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
IGA, bardzo mi przykro :* Ale mam nadzieję, że to błąd labolatoryjny! U mojego męża kiedyś tak było. Dali wynik testosteronu 6 coś, załamaliśmy się, a za kilka dni coś nas tchnęło żeby raz jeszcze wejść na wyniki a tam notatka że bardzo przepraszają ale błąd w jednostkach i wynik jest 600 coś :p Masakra jakaś.
Berbeć, eh to cholerne endometrium Nigdy nie wiadomo co tym razem nas zawiedzie
Tooney, powodzenia na transferze Staraj się nie stresować po (wiem, łatwo mówić).
Anetolek gratulacje!! Który dzień cyklu?
A ja jednak podchodzę do drugiej procedury w grudniu. Miało być w styczniu bo święta, bo sylwester, bo urodziny... Ludzie będą pytać dlaczego nie piję i kończą mi się wymówki.. Ale dość tego. Będzie trzeba to powiemy w końcu rodzinie męża o in vitro. U mnie wiedzą, ale u męża jeszcze nie, bo on nie chciał (dość religijna rodzina a poza tym chyba nie chce po prostu się przyznać przed nimi że mamy problem). Poza tym dowiedziałam się o kolejnej ciąży koleżanki. Dostałam kopa. Czekam na okres i działamy ze zdwojoną siłą (pytałam mojej ginekolożki i normalnie można od razu podchodzić).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:09
Toonney, Asiulka84, Berbeć lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
nick nieaktualnyANA ana- jesteś obecnie po transferze? Jeśli tak to bardzo życzę, by Ci sie udalo. To byla moja 1 procedura, mam zamrozonych jeszcze 6 komorek ale co z tego kiedy znowu trzeba wyciagnac z kieszeni 7000PLN. Czasem wydaje mi sie ze IVF nic nie da ze to ja jestestem jakas.. nie wiem, uposledzona fizycznie.
-
Anetolek wrote:Berbec szkoda, wiem, że łatwo się mówi, bo jeszcze tydz temu też panikowałam z powodu endo, ale lepiej poczekać, niż ma się nie udać. Na pewno nie ma szans? Podobno minimalne endometrium to 7 mm, optymalne 8-11. U mnie w parę dni zdążyło ładnie jeszcze podrosnac06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Karolkowa 18dc, cykl sztuczny. Powodzenia w nast procedurze Co do alkoholu ja zawsze mówię, że nie mam ochoty. I tyle, nic więcej. Tłumaczenia powodują najczęściej podejrzenia i dodatkowe pytania, a tak to wzruszę tylko ramionami, dając do zrozumienia, że to niczyja sprawaBoże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
Anetolek wrote:Karolkowa 18dc, cykl sztuczny. Powodzenia w nast procedurze Co do alkoholu ja zawsze mówię, że nie mam ochoty. I tyle, nic więcej. Tłumaczenia powodują najczęściej podejrzenia i dodatkowe pytania, a tak to wzruszę tylko ramionami, dając do zrozumienia, że to niczyja sprawa09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Ana ana wrote:Jaki proponujesz? Czy jest wskazane picie go przy tabletkach antykoncepcyjnych czy lepiej po przy stymulacji.
Zaczynam nową procedurę i chcę sobie pomóc ile tylko jest zależne ode mnie. -
agika88 wrote:Dziewczyny:( dzisiaj mial byc 2 transfer 1 procedury.. tak sie cieszylam ze bede miala prezent na swieta.. a tu w drodze dzwonią z kliniki że im przykro ale zarodek nie dotrzymał rozmrożenia:( Nie wiem, czy mam w tym momencie zrobić skok na bank czy obrabować sąsiada... Skad wziac pieniadze na to wszystko
Tak strasznie mi przykro -
karolkowa wrote:IGA, bardzo mi przykro :* Ale mam nadzieję, że to błąd labolatoryjny! U mojego męża kiedyś tak było. Dali wynik testosteronu 6 coś, załamaliśmy się, a za kilka dni coś nas tchnęło żeby raz jeszcze wejść na wyniki a tam notatka że bardzo przepraszają ale błąd w jednostkach i wynik jest 600 coś :p Masakra jakaś.
Berbeć, eh to cholerne endometrium Nigdy nie wiadomo co tym razem nas zawiedzie
Tooney, powodzenia na transferze Staraj się nie stresować po (wiem, łatwo mówić).
Anetolek gratulacje!! Który dzień cyklu?
A ja jednak podchodzę do drugiej procedury w grudniu. Miało być w styczniu bo święta, bo sylwester, bo urodziny... Ludzie będą pytać dlaczego nie piję i kończą mi się wymówki.. Ale dość tego. Będzie trzeba to powiemy w końcu rodzinie męża o in vitro. U mnie wiedzą, ale u męża jeszcze nie, bo on nie chciał (dość religijna rodzina a poza tym chyba nie chce po prostu się przyznać przed nimi że mamy problem). Poza tym dowiedziałam się o kolejnej ciąży koleżanki. Dostałam kopa. Czekam na okres i działamy ze zdwojoną siłą (pytałam mojej ginekolożki i normalnie można od razu podchodzić).
Postaram sie po jedziemy na tydzien odpoczac do tesciow
Powodzenia Tobie zycze :-* -
Ana ana wrote:Nie chcesz powtórzyć bety jutro? Wtedy miałabyś 48h i rozeznanie co do przyrostu.
Ja w życiu nie wytrzymałabym do wtorku
Ja pierwszy przyrost po 48 jest taki zly to jest sens robic kolejny? Myslisz ze nagle mogloby ruszyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:29
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Dziewczyny mam 10 pęcherzyków, dostałam kolejne zastrzyki, które muszę brać rano na niepekniecie pęcherzyków. W poniedziałek kolejny podgląd i punkcja prawdopodobnie w środę lub w czwartek. Odebrałam dziś wyniki badań immunologicznych, które są kiepskie, więc i tak wszystko na marne. Nie mam siły już walczyć.
IGA lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Evkill nie łam się, walcz dalej! Ja też robiłam badania immunologiczne podchodząc do crio. Mam wysokie NK i rozjechane cytokiny a jednak się udało."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
-
Vaina wrote:Dziewczyny mamy 3 zarodki 8-blastomerowe i 1 5-blastomerowy. Dwa z tych pierwszych siedzą ze mną na kanapie
Hej. Nie widze twoich danych. Nie podawalas czy ja juz slepa jestem?
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Kochane jestem po wizycie kontrolnej wszystko jest na dobrej drodze transfer zaplanowany na czwartek 13.12 oby okazal sie szczesliwy:)doskonale wiem ze na kazdym etapie moga pojawic sie przeszkody wiec jeszcze nie ciesze sie zabardzo ale wierze ze bedzie dobrze
Kochane po burzy zawsze wychodzi slonce trzeba wierzyć. Ja tez juz swoje przeszlam ale tak bardzo kocham dzieci i chce je miec ze podnosze sie i walcze !!!Ja wierze ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i wszystkp ma swoj czas i miejsce:)Berbeć lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
IGA wrote:Hej. Nie widze twoich danych. Nie podawalas czy ja juz slepa jestem?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami