In vitro/ICSI w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój facet jest w TK.
Ale ja w Polsce jestem ubezpieczona.
Ciekawa jestem jak wówczas by wyglądały koszty.
Musiałabym się pewnie też tam ubezpieczyć, żeby mieć refundację...
To w DE moim zdaniem jesz dobre, że nie zmuszają do przechowywania zarodków w nieskończoność lub do oddania do adopcji..
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
bemybutterfly wrote:a ktore to podejscie? Dobrze sie czulas po stymulacji?opowiedz prosze cos wiecej.
Kruszynka5 -
bemybutterfly wrote:kruszynka i jakie wiesci?
U mnie na razie decyzja o iui, nie chec od razu zapisywac sie na ivf. Na razie mam kosztorys, musze do kasy podejsc i zobaczymy ile bedziemy musieli doplacic.
Kruszynka5 -
bemybutterfly wrote:kruszynka i jakie wiesci?
U mnie na razie decyzja o iui, nie chec od razu zapisywac sie na ivf. Na razie mam kosztorys, musze do kasy podejsc i zobaczymy ile bedziemy musieli doplacic.
Kruszynka tak bardzo mi przykro... nie ma słów, żeby opisać to, co czujesz...
Ale jesteś silna babka! Marzenia się spełniają! Prędzej czy później! Trzeba wierzyć i się nie poddawać! Wierzę w Ciebie :× zajdziesz w drugim podejściu! Ile masz mrożaczków?
-
Leine wrote:Jeśli parametry nasienia są dobre na iui, to też bym próbowała....
Kruszynka tak bardzo mi przykro... nie ma słów, żeby opisać to, co czujesz...
Ale jesteś silna babka! Marzenia się spełniają! Prędzej czy później! Trzeba wierzyć i się nie poddawać! Wierzę w Ciebie :× zajdziesz w drugim podejściu! Ile masz mrożaczków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 01:28
Kruszynka5 -
bemybutterfly wrote:Dziewczyny a wiecie jak to tu wyglada? tzn jaka jest roznica miedzy de a pl w samym przebiegu? i jak sie liczy ten jeden cykl? stymulacja i pozniej w razie niepowodzenia podawane sa mrozaczki, a jak sie skoncza to nastepny cykl?
Kruszynka jak się czujesz? Byłaś u lekarza? -
Leine wrote:Dokładnie tak jak piszesz
Kruszynka jak się czujesz? Byłaś u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 22:56
Kruszynka5 -
kruszynka5 wrote:hej.jestem po miesiączce juz i po wtorkowej wizycie u lekarza...powiedzial ze nie wie dlaczego to sie moglo nie udać skoro tak dobre zarodki byly. kazał sie lepiej odżywiać , jeść ryby i dużo warzyw i owoców i spróbować ponownie...
Brałaś witaminę D dodatkowo? -
Leine wrote:Kruszynka, rozumiem. Ja wczoraj byłam w klinice i już mam rozpisany plan, leki. Tylko czekać na nowy cykl i działamy. Nie mogę się doczekać
Dziś mój 10dc więc jeszcze 3 tyg czekamy [/QUO
Leine a powiedz mi co ci rozpisali dokladnie , jaki przebieg i jakie leki ? rozumiem ze jestes juz po różnych badaniach? bierzesz jakies witaminy ? mi kazał teraz brać femibion 1 i dodatkowo witaminę D3.
Kruszynka5 -
Tak, jestem po badaniach krwi. Wit D mam w normie więc nie muszę jej brać.
Mam lekką niedoczynność tarczycy i od dzisiaj biorę lek oczywiście kwas foliowy foliowy i dodatkowo magnez bo mam kurcze
Innych badań nie miałam zleconych, może na świeżo przed punkcją będę miała.
Od 2dc do 12dc Gonal F po 150. Na pęknięcie Ovitrelle a dopochwowo po transferze Utrogest 3x2 na dzień lub Crinone doustnie (chyba)raz dziennie.