IN VITRO - LISTOPAD'19
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Przeprasza, ze sie tak wtracilam ostatnio, ale Chyba listopad to faktycZnie kiepski miesiąc na transfery... Koniec złudzeń u mnie ... beta > 0,1 🙁
Spodziewałam się tego niestety...
Podchodzilam do az w artvimedzie, 15.11. Był transfer blastki 4.1.1 🙁moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Nie wtrącaj, zostań z nami. Przykro mi z powodu bety.
evkill, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Aś2018 wrote:Bella kojarzę Cię z innych wątków. Szacun za walkę i siłę. Stopka powala, nawet mnie, a sama trochę przeszłam. Widzę ze jeszcze walczysz. Ja skonsultuje to wszystko z lekarzem i zobaczę co powie. A jakie wyniki w tej 5 procedurze??
Jesteśmy w trakcie procedury, jak coś się rozjaśni to dam znać. Tak czy siak, et odroczony, raz ryzyko hiperki a dwa endo trzeba podleczyć antybiotykami.
Evkill nie chodziło mi konkretnie o Twój przypadek, tylko że nie u każdej z endometriozą długi protokół to must have. Ale tak, po pierwszym niepowodzeniu powienien zmienić.
Lola. podobno jest o co się starać
ElfWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:14
Sierściucha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, to nie wina listopada przecież statystycznie w sierpniu i wrześniu rodzi się najwięcej dzieci. Ja jak byłam ostatnio na wizycie to akurat dzwoniła dziewczyna, 12 listopada miała transfer i beta dodatnia i dr. sie chwaliła że co transfer to ciąża...
Jaki progesteron przed punkcja, że trzeba odłożyć transfer na nast.cykl?IGA lubi tę wiadomość
-
Nie wiem w czym dłuższy protokół jest lepszy od krotszego. Mój krótki: 11 komórek, zaplodnilismy 8, powstało 6 zarodków, zostały 3. 3 transfery. zarodki 3aa, 1bb, 3bc.
Teraz mam długi tak dla urozmaicenia, moja dr. twierdzi, że jest mi będzie lepszy. Zobaczymy co teraz wyhoduje.
Ogólnie jesteśmy jak króliki doświadczalne, a najgorsze, że winny nieznany. -
Meggie1 wrote:No co Ty gadasz?! Czyli może zależy wszystko od zarodka i cała resztę a niekoniecznie immunologii...
Dlatego ja uważam że moje niepowodzenia i straty że nie wszystko to było wina immunologii.Meggie1 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:Dzieciak się sam nie zrobi
Jesteśmy w trakcie procedury, jak coś się rozjaśni to dam znać. Tak czy siak, et odroczony, raz ryzyko hiperki a dwa endo trzeba podleczyć antybiotykami.
Evkill nie chodziło mi konkretnie o Twój przypadek, tylko że nie u każdej z endometriozą długi protokół to must have. Ale tak, po pierwszym niepowodzeniu powienien zmienić.
Lola. podobno jest o co się starać
Elfmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Oj widzę wkurw, ale wcale się nie dziwie! U kogo Ty byłaś prowadzona w AP? Jeśli rzeczywiście ta immunologia to jedno wielkie gowno to w sumie ja bym się cieszyła. Przy endometriozie długi protokół w 90% przypadków, bo zależy jeszcze gdzie jest ulokowana. Wtedy ona jest „usypiana” tymi wyciszaczami. Kurde Evkill cieszę sie, ze to wszystko napisałaś, dziękuje! :*
Mam tak samo. Evkill mnie pocieszyła!
ElfiaKsiężniczka, ściskam. Wiem co czujesz!evkill lubi tę wiadomość
-
Pia88 wrote:Mam tak samo. Evkill mnie pocieszyła!
ElfiaKsiężniczka, ściskam. Wiem co czujesz!Yoselyn82, Pia88 lubią tę wiadomość
moja historia
ElfiaKsiężniczka wrote:Przeprasza, ze sie tak wtracilam ostatnio, ale Chyba listopad to faktycZnie kiepski miesiąc na transfery... Koniec złudzeń u mnie ... beta > 0,1 🙁
Spodziewałam się tego niestety...
Podchodzilam do az w artvimedzie, 15.11. Był transfer blastki 4.1.1 🙁
Widzę, ze chyba mamy tego samego lekarza.
Ja miałam w grudniu podchodzić do crio, po nieudanym transferze w październiku, Ale dr mi napisał, że klinika nieczynna od 23 grudnia do 1 stycznia. Akurat wtedy zapowiadałaby się akcja, więc muszę czekać na styczeń 🙁
Będę próbować tym razem ze scratchingiem. Mam nadzieję, że uda się go zrobić w grudniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:57
-
Zuzula2016 wrote:Przykro mi bardzo 🙁
Widzę, ze chyba mamy tego samego lekarza.
Ja miałam w grudniu podchodzić do crio, po nieudanym transferze w październiku, Ale dr mi napisał, że klinika nieczynna od 23 grudnia do 1 stycznia. Akurat wtedy zapowiadałaby się akcja, więc muszę czekać na styczeń 🙁
Będę próbować tym razem ze scratchingiem. Mam nadzieję, że uda się go zrobić w grudniu.
I dzieki za info o nieczynnej klinice, bo sie zastanawiałam czy będą pracować pomiędzy świętami i sylwestrem.😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 21:07
Zuzula2016 lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:To co podchodzimy w styczniu? Ja planuje w grudniu histeroskopie. I powtórkę badań niestety, także mnie grudzień trzepnie po kieszeni.
I dzieki za info o nieczynnej klinice, bo sie zastanawiałam czy będą pracować pomiędzy świętami i sylwestrem.😘
Razem będzie raźniej 🙂
Ja w grudniu scratching. Planuje, zobaczymy co wyjdzie....
Oj już się cieszę, styczeń będzie Nasz ✊❤ElfiaKsiężniczka, Pia88 lubią tę wiadomość
-
nada wrote:Oszukalam, 7dpt. Równo tydzień ale transfer był o 16. Zrobię w pon w alabie. Będę miała od razu wynik i zobaczę czy coś tam urosło. Chyba kazały tak zrobić bo na tyle czasu mam leki.
Dziewczyny, jak wy się czujecie po Luteinie dopochwowo? Nie podrażnia was? Mnie piecze
Co do luteiny to mam niestety to samo. Podraznila mnie paskudnie, piecze mnie strasznie... az zaczęłam lubrykantu uŻywać i jest troszkę lepiej. -
Pia i Skala bardzo mi przykro!!!!
Dziewczyny nie możemy się poddawać. Kciuki za wszystkie i oby grudzień był nasz!Pia88, skała lubią tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Naszczas wrote:Dziewczyny, która klinika ma byc nieczynna w okresie Świąt?
Naszczas lubi tę wiadomość
-
Invimed Warszawa zamknięty tylko 24 25 grudnia i 1 stycznia. Trochę to nie poważne zamykać klinikę na tyle dni co piszecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 21:43
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Artvimed często robi sobie wolne. To chyba mała klinika.moja historia
Zuzula2016 wrote:Podchodzimy! 😘🙂
Razem będzie raźniej 🙂
Ja w grudniu scratching. Planuje, zobaczymy co wyjdzie....
Oj już się cieszę, styczeń będzie Nasz ✊❤
Czy ten scratching można zrobić na życzenie? Czy to sugestia lekarza?35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰