IN VITRO - LISTOPAD'19
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggie88 wrote:Dziewczyny którym się nie udało....bardzo współczuję 😪
Ja jestem po transferze, musiałam odespać popołudnie bo słabo się czułam. Okazało się że na 6 dojrzałych komórek tylko 3 się zapłodniły, i jedna się prawidłowo rozwija a pozostałe dwie wolniej. Podano mi najlepszą, mam nadzieję że tamte też dadzą radę i nadrobią straty.
Niech ta najlepsza będzie tą wymarzoną szczęśliwą 🍀❤✊ -
evkill wrote:Byłam dziś u immunologa.
Winowajcą niepowodzeń są najprawdopodobniej słabe zarodki, a konkretnie slabe nasienie. Widocznie jajeczka nie zapłodniły się najlepiej. Oczywiście moje komórki tez nie są najlepszej jakości.
Jeśli chodzi o gorączkę - 38 stopni po transferze to nie acoffil ani transfer tylko infekcja byla tego przyczyną i skoro miałam przed transferem anginę i poźniej zapalenie zatok to powinni mi odwołać transfer bo zatoki nie tak łatwo doleczyć. Przepisał mi antybiotyk, żebym się wykurowała do następnego transferu.
Jesli chodzi o HLA-C to mówił, że nie ma to zadnego znaczenia przy IVF, pokazywał mi jakieś badania i publikacje na ten temat i on nie wie dlaczego ginekolodzy sie tak tego uczepili. A tak w ogóle to okazalo się, że mój ma C1C2 a nie C2C2 (wyniki mialam z prokocimia a oni inaczej to oznaczają ) Nasz dr musial sobie zle popatrzeć.
Co do acoffilu to powiedział, że skoro mam dobre endometrium to nie ma sensu robić wlewu przed transferem tylko wystarczy zastrzyk podskórny. a skoro źle znoszę skutki uboczne to zebym sobie dawała codziennie 1/3 dawki a nie co 3 dni całość. Jeśli chce łączyć acofil ze sterydem to powinnam zmniejszyć dawkę aacoffilu.
Zaleca również przed transferem intralipid, z tym, że dr GM kiedyś powiedził mi, żebym sobie golonkę zjadła przed transferem i na to samo wyjdzie bo on się nie bawi w immunologię. No i pewnie mi nie da tego intralipidu.
Tak w ogolę to mówił, że miałam za mało transferów żeby stwierdzić problem immunologiczny.
Mogę zapytać, u którego immunologa byłaś?41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Cześć Dziewczyny. Pytanie do tych, które poroniły. Jeżeli Wam wyszło ze zarodek był zdrowy, czy lekarze coś zalecali aby dodatkowo sprawdzać?? Macie pomysł na jakieś dodatkowe badania??4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
nick nieaktualny
-
Kosanka wrote:Mogę zapytać, u którego immunologa byłaś?
Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:U dr Sydora.
Tylko jedno mnie zaskoczyło. Ze stopki widzę, że miałaś 3 transfery. Rozumiem, że jak u wszystkich poprzedziłaś je długimi staraniami naturalnymi. To ile musi być transferów, by rozważyć problem immunologiczny?
Ja u doc. Paśnika byłam po jednym nieudanym transferze i nie powiedział, że było ich za mało.
Robiłaś test CBA i te przystkie przeciwplemnikowe itd.?41 lat
- 2 x IUI
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Aś2018 wrote:Cześć Dziewczyny. Pytanie do tych, które poroniły. Jeżeli Wam wyszło ze zarodek był zdrowy, czy lekarze coś zalecali aby dodatkowo sprawdzać?? Macie pomysł na jakieś dodatkowe badania??
Tak więc badanie materiału po poronieniu/w trakcie ciąży, nie oznacza, że zarodek nie ma wad nie związanych z kariotypem.
Zalecenia? I od ginekologa i od genetyka: próbować dalej.Aś2018 lubi tę wiadomość
-
Meggie1 wrote:Nada jakby nie było to 5 to już ciążowe beta oby tylko szła w górę!
IGA z przykrością Cię przeniosłam nie wiem czy to jakieś przesilenie, ze takie zle wyniki są, na naszym forum z kliniki to samo...
Ale jest w tym jakiś plus - grudzień musi lepiej zakończyć ten rok!
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Kosanka wrote:Tylko jedno mnie zaskoczyło. Ze stopki widzę, że miałaś 3 transfery. Rozumiem, że jak u wszystkich poprzedziłaś je długimi staraniami naturalnymi. To ile musi być transferów, by rozważyć problem immunologiczny?
Ja u doc. Paśnika byłam po jednym nieudanym transferze i nie powiedział, że było ich za mało.
Robiłaś test CBA i te przystkie przeciwplemnikowe itd.?
A pierwszy transfer był przed usunięciem przegrody do tego dr pomylil nam zarodki i zamiast 3 dniowego, transfeował mi 6 dniowego a tylko przez 3 dni brałam progesteron. Szkoda gadać ile zmarnowal nam czasu i kasy. Dlatego dziewczyny ważne jest, żeby iść do dobrego lekarza, czekać nawet rok na wizytę ale zaoszczędzicie dzieki temu kasę, czas i nerwy.
Edit. Tak, robilam te badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:43
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Evkill, przy endometriozie teoretycznie powienien być długi protokół. Zależy od osoby, u mnie długi to totalna lipa, a krótkie dają radę.
Sierściucha lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:U mnie zarodek był genetycznie zdrowy, ale miał wady letalne. Na wątku Novum japonka miała taki sam przypadek - tyle, że ona robiła badanie wolnego DNA płodu (było ok), a dopiero na USG okazało się, że maluch się źle rozwija.
Tak więc badanie materiału po poronieniu/w trakcie ciąży, nie oznacza, że zarodek nie ma wad nie związanych z kariotypem.
Zalecenia? I od ginekologa i od genetyka: próbować dalej.Bella93 lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
evkill wrote:Dwa transfery mialam, trzeci będę miała w grudniu. Dr mówił, że po 3 nieudanych transferach. Ale u mnie do tej pory nic nie ruszyło, zadnej ciąży nigdy. A jak zobaczysz w mojej stopce - dopiero miesiac temu usunęli mi przegrodę macicy. a od tamtej pory miałam jeden transfer. niestety trafiłam na lekarza ch..ja, który zje...ł mi pierwsza i drugą stymulację. Przy endometriozie powinnam mieć długi protokół, ale wtedy jeszcze nie miałam jej zdiagnozowanej.
A pierwszy transfer był przed usunięciem przegrody do tego dr pomylil nam zarodki i zamiast 3 dniowego, transfeował mi 6 dniowego a tylko przez 3 dni brałam progesteron. Szkoda gadać ile zmarnowal nam czasu i kasy. Dlatego dziewczyny ważne jest, żeby iść do dobrego lekarza, czekać nawet rok na wizytę ale zaoszczędzicie dzieki temu kasę, czas i nerwy.
Edit. Tak, robilam te badania.
Chyba że tak. Jeśli w wynikach nie widzi nic złego - to tylko plus. Ta immunologia to parszywa sprawa.
Trzymam kciuki za kolejny transfer 🍀✊🍀✊🍀evkill lubi tę wiadomość
41 lat
- 2 x IUI
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Bella93 wrote:U mnie zarodek był genetycznie zdrowy, ale miał wady letalne. Na wątku Novum japonka miała taki sam przypadek - tyle, że ona robiła badanie wolnego DNA płodu (było ok), a dopiero na USG okazało się, że maluch się źle rozwija.
Zalecenia? I od ginekologa i od genetyka: próbować dalej.
Historia choroby. Wieki szacunek. Jesteś mega silna.Bella93 lubi tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
evkill wrote:Meggie wracam od immunologa. W ogóle to GM żle odczytał nasze wyniki, okazuje się, że mój ma C1C2, a po drugie to powiedział, że nie ma to żadnego znaczenia w przypadku implantacji zarodka. Ze sa publikacje i badania, ze to całe HLA-C i zwiazana z tym niepłodnośc to bzdety.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Przeprasza, ze sie tak wtracilam ostatnio, ale Chyba listopad to faktycZnie kiepski miesiąc na transfery... Koniec złudzeń u mnie ... beta > 0,1 🙁
Spodziewałam się tego niestety...
Podchodzilam do az w artvimedzie, 15.11. Był transfer blastki 4.1.1 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:00
-
Bella93 wrote:Evkill, przy endometriozie teoretycznie powienien być długi protokół. Zależy od osoby, u mnie długi to totalna lipa, a krótkie dają radę.moja historia
evkill wrote:Dwa transfery mialam, trzeci będę miała w grudniu. Dr mówił, że po 3 nieudanych transferach. Ale u mnie do tej pory nic nie ruszyło, zadnej ciąży nigdy. A jak zobaczysz w mojej stopce - dopiero miesiac temu usunęli mi przegrodę macicy. a od tamtej pory miałam jeden transfer. niestety trafiłam na lekarza ch..ja, który zje...ł mi pierwsza i drugą stymulację. Przy endometriozie powinnam mieć długi protokół, ale wtedy jeszcze nie miałam jej zdiagnozowanej.
Edit. Tak, robilam te badania.evkill, Pia88 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
ElfiaKsiężniczka wrote:Przeprasza, ze sie tak wtracilam ostatnio, ale Chyba listopad to faktycZnie kiepski miesiąc na transfery... Koniec złudzeń u mnie ... beta > 0,1 🙁
Spodziewałam się tego niestety...
Podchodzilam do az w artvimedzie, 15.11. Był transfer blastki 4.1.1 🙁
Bardzo mi przykro.41 lat
- 2 x IUI
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Meggie1 wrote:Oj widzę wkurw, ale wcale się nie dziwie! U kogo Ty byłaś prowadzona w AP? Jeśli rzeczywiście ta immunologia to jedno wielkie gowno to w sumie ja bym się cieszyła. Przy endometriozie długi protokół w 90% przypadków, bo zależy jeszcze gdzie jest ulokowana. Wtedy ona jest „usypiana” tymi wyciszaczami. Kurde Evkill cieszę sie, ze to wszystko napisałaś, dziękuje! :*moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"