X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - LISTOPAD'19
Odpowiedz

IN VITRO - LISTOPAD'19

Oceń ten wątek:
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie88 wrote:
    Dziewczyny którym się nie udało....bardzo współczuję 😪
    Ja jestem po transferze, musiałam odespać popołudnie bo słabo się czułam. Okazało się że na 6 dojrzałych komórek tylko 3 się zapłodniły, i jedna się prawidłowo rozwija a pozostałe dwie wolniej. Podano mi najlepszą, mam nadzieję że tamte też dadzą radę i nadrobią straty.

Niech ta najlepsza będzie tą wymarzoną szczęśliwą 🍀❤✊

• Kosanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Byłam dziś u immunologa.
    Winowajcą niepowodzeń są najprawdopodobniej słabe zarodki, a konkretnie slabe nasienie. Widocznie jajeczka nie zapłodniły się najlepiej. Oczywiście moje komórki tez nie są najlepszej jakości.

Jeśli chodzi o gorączkę - 38 stopni po transferze to nie acoffil ani transfer tylko infekcja byla tego przyczyną i skoro miałam przed transferem anginę i poźniej zapalenie zatok to powinni mi odwołać transfer bo zatoki nie tak łatwo doleczyć. Przepisał mi antybiotyk, żebym się wykurowała do następnego transferu.

Jesli chodzi o HLA-C to mówił, że nie ma to zadnego znaczenia przy IVF, pokazywał mi jakieś badania i publikacje na ten temat i on nie wie dlaczego ginekolodzy sie tak tego uczepili. A tak w ogóle to okazalo się, że mój ma C1C2 a nie C2C2 (wyniki mialam z prokocimia a oni inaczej to oznaczają ) Nasz dr musial sobie zle popatrzeć.

Co do acoffilu to powiedział, że skoro mam dobre endometrium to nie ma sensu robić wlewu przed transferem tylko wystarczy zastrzyk podskórny. a skoro źle znoszę skutki uboczne to zebym sobie dawała codziennie 1/3 dawki a nie co 3 dni całość. Jeśli chce łączyć acofil ze sterydem to powinnam zmniejszyć dawkę aacoffilu.

Zaleca również przed transferem intralipid, z tym, że dr GM kiedyś powiedził mi, żebym sobie golonkę zjadła przed transferem i na to samo wyjdzie bo on się nie bawi w immunologię. No i pewnie mi nie da tego intralipidu.

Tak w ogolę to mówił, że miałam za mało transferów żeby stwierdzić problem immunologiczny.

Mogę zapytać, u którego immunologa byłaś?

41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Pytanie do tych, które poroniły. Jeżeli Wam wyszło ze zarodek był zdrowy, czy lekarze coś zalecali aby dodatkowo sprawdzać?? Macie pomysł na jakieś dodatkowe badania??

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Skała - łączę się z Wami w bólu.

Nada, nieźle się zapowiada. Trzymam kciuki!!

Maggie - muszą nadrobić! Trzymam kciuki za kropka w brzuszku

• evkill Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Mogę zapytać, u którego immunologa byłaś?
    U dr Sydora.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Kosanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    U dr Sydora.

Tylko jedno mnie zaskoczyło. Ze stopki widzę, że miałaś 3 transfery. Rozumiem, że jak u wszystkich poprzedziłaś je długimi staraniami naturalnymi. To ile musi być transferów, by rozważyć problem immunologiczny?
    Ja u doc. Paśnika byłam po jednym nieudanym transferze i nie powiedział, że było ich za mało.
    Robiłaś test CBA i te przystkie przeciwplemnikowe itd.?

41 lat
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Pytanie do tych, które poroniły. Jeżeli Wam wyszło ze zarodek był zdrowy, czy lekarze coś zalecali aby dodatkowo sprawdzać?? Macie pomysł na jakieś dodatkowe badania??
    U mnie zarodek był genetycznie zdrowy, ale miał wady letalne. Na wątku Novum japonka miała taki sam przypadek - tyle, że ona robiła badanie wolnego DNA płodu (było ok), a dopiero na USG okazało się, że maluch się źle rozwija.
    Tak więc badanie materiału po poronieniu/w trakcie ciąży, nie oznacza, że zarodek nie ma wad nie związanych z kariotypem.
    Zalecenia? I od ginekologa i od genetyka: próbować dalej.

Aś2018 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Makt Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Nada jakby nie było to 5 to już ciążowe beta :) oby tylko szła w górę!
    IGA z przykrością Cię przeniosłam :( nie wiem czy to jakieś przesilenie, ze takie zle wyniki są, na naszym forum z kliniki to samo... :(

Ale jest w tym jakiś plus - grudzień musi lepiej zakończyć ten rok!

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Tylko jedno mnie zaskoczyło. Ze stopki widzę, że miałaś 3 transfery. Rozumiem, że jak u wszystkich poprzedziłaś je długimi staraniami naturalnymi. To ile musi być transferów, by rozważyć problem immunologiczny?
    Ja u doc. Paśnika byłam po jednym nieudanym transferze i nie powiedział, że było ich za mało.
    Robiłaś test CBA i te przystkie przeciwplemnikowe itd.?
    Dwa transfery mialam, trzeci będę miała w grudniu. Dr mówił, że po 3 nieudanych transferach. Ale u mnie do tej pory nic nie ruszyło, zadnej ciąży nigdy. A jak zobaczysz w mojej stopce - dopiero miesiac temu usunęli mi przegrodę macicy. a od tamtej pory miałam jeden transfer. niestety trafiłam na lekarza ch..ja, który zje...ł mi pierwsza i drugą stymulację. Przy endometriozie powinnam mieć długi protokół, ale wtedy jeszcze nie miałam jej zdiagnozowanej.

A pierwszy transfer był przed usunięciem przegrody do tego dr pomylil nam zarodki i zamiast 3 dniowego, transfeował mi 6 dniowego a tylko przez 3 dni brałam progesteron. Szkoda gadać ile zmarnowal nam czasu i kasy. Dlatego dziewczyny ważne jest, żeby iść do dobrego lekarza, czekać nawet rok na wizytę ale zaoszczędzicie dzieki temu kasę, czas i nerwy.

Edit. Tak, robilam te badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:43

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill, przy endometriozie teoretycznie powienien być długi protokół. Zależy od osoby, u mnie długi to totalna lipa, a krótkie dają radę.

Sierściucha lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    U mnie zarodek był genetycznie zdrowy, ale miał wady letalne. Na wątku Novum japonka miała taki sam przypadek - tyle, że ona robiła badanie wolnego DNA płodu (było ok), a dopiero na USG okazało się, że maluch się źle rozwija.
    Tak więc badanie materiału po poronieniu/w trakcie ciąży, nie oznacza, że zarodek nie ma wad nie związanych z kariotypem.
    Bella kojarzę Cię z innych wątków. Szacun za walkę i siłę. Stopka powala, nawet mnie, a sama trochę przeszłam. Widzę ze jeszcze walczysz. Ja skonsultuje to wszystko z lekarzem i zobaczę co powie. A jakie wyniki w tej 5 procedurze??

Bella93 lubi tę wiadomość

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • Kosanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dwa transfery mialam, trzeci będę miała w grudniu. Dr mówił, że po 3 nieudanych transferach. Ale u mnie do tej pory nic nie ruszyło, zadnej ciąży nigdy. A jak zobaczysz w mojej stopce - dopiero miesiac temu usunęli mi przegrodę macicy. a od tamtej pory miałam jeden transfer. niestety trafiłam na lekarza ch..ja, który zje...ł mi pierwsza i drugą stymulację. Przy endometriozie powinnam mieć długi protokół, ale wtedy jeszcze nie miałam jej zdiagnozowanej.

A pierwszy transfer był przed usunięciem przegrody do tego dr pomylil nam zarodki i zamiast 3 dniowego, transfeował mi 6 dniowego a tylko przez 3 dni brałam progesteron. Szkoda gadać ile zmarnowal nam czasu i kasy. Dlatego dziewczyny ważne jest, żeby iść do dobrego lekarza, czekać nawet rok na wizytę ale zaoszczędzicie dzieki temu kasę, czas i nerwy.

Chyba że tak. Jeśli w wynikach nie widzi nic złego - to tylko plus. Ta immunologia to parszywa sprawa.
    Trzymam kciuki za kolejny transfer 🍀✊🍀✊🍀

evkill lubi tę wiadomość

41 lat
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Historia choroby. Wieki szacunek. Jesteś mega silna.

Bella93 lubi tę wiadomość

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Meggie wracam od immunologa. W ogóle to GM żle odczytał nasze wyniki, okazuje się, że mój ma C1C2, a po drugie to powiedział, że nie ma to żadnego znaczenia w przypadku implantacji zarodka. Ze sa publikacje i badania, ze to całe HLA-C i zwiazana z tym niepłodnośc to bzdety.
    No co Ty gadasz?! Czyli może zależy wszystko od zarodka i cała resztę a niekoniecznie immunologii...

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprasza, ze sie tak wtracilam ostatnio, ale Chyba listopad to faktycZnie kiepski miesiąc na transfery... Koniec złudzeń u mnie ... beta > 0,1 🙁
    Spodziewałam się tego niestety...

Podchodzilam do az w artvimedzie, 15.11. Był transfer blastki 4.1.1 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:00

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • evkill Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Evkill, przy endometriozie teoretycznie powienien być długi protokół. Zależy od osoby, u mnie długi to totalna lipa, a krótkie dają radę.
    Ale jeśli w pierwszej procedurze nie miałam żadnych zarodków to przy drugiej powinien zmienić protokół.

moja historia

• Meggie1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Oj widzę wkurw, ale wcale się nie dziwie! U kogo Ty byłaś prowadzona w AP? Jeśli rzeczywiście ta immunologia to jedno wielkie gowno to w sumie ja bym się cieszyła. Przy endometriozie długi protokół w 90% przypadków, bo zależy jeszcze gdzie jest ulokowana. Wtedy ona jest „usypiana” tymi wyciszaczami. Kurde Evkill cieszę sie, ze to wszystko napisałaś, dziękuje! :*

evkill, Pia88 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Kosanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Przeprasza, ze sie tak wtracilam ostatnio, ale Chyba listopad to faktycZnie kiepski miesiąc na transfery... Koniec złudzeń u mnie ... beta > 0,1 🙁
    Spodziewałam się tego niestety...

Podchodzilam do az w artvimedzie, 15.11. Był transfer blastki 4.1.1 🙁

:( Bardzo mi przykro.

41 lat
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

1usa20mmkjfnof95.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ale jeśli w pierwszej procedurze nie miałam żadnych zarodków to przy drugiej powinien zmienić protokół.
    DOKŁADNIE!

evkill lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Oj widzę wkurw, ale wcale się nie dziwie! U kogo Ty byłaś prowadzona w AP? Jeśli rzeczywiście ta immunologia to jedno wielkie gowno to w sumie ja bym się cieszyła. Przy endometriozie długi protokół w 90% przypadków, bo zależy jeszcze gdzie jest ulokowana. Wtedy ona jest „usypiana” tymi wyciszaczami. Kurde Evkill cieszę sie, ze to wszystko napisałaś, dziękuje! :*
    U serafina

moja historia

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ