Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • Pia88 Autorytet
    Postów: 1615 1597

    Wysłany: 7 października 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atena, powodzenia!

    Nasienie z biopsji czy z rączki haha?
    Pytam, bo mamy taką samą fragmentację.

    32l 🇵🇱🤓👠💄👗🧳💻📖🇩🇪
    Happy Briard mommy🥰🐻💗🐾
    6lat starań z przerwami na kryzysy małżeńskie🌈
    💃🏼: insuliooporność (Siofor+dieta superfoods), laparoskopia 2017r - usunięta torbiel endometrialna po stronie prawej, usunięte zrosty - odnownione mimo podania żelu.
    🕴🏼: morfologia 0-2% + chromatyna - 52%/ wrzesień 2019 - 32%/ luty 2020 -21%
    kariotypy ok
    01.11. /01.01. Nowenna Pompejańska📿
    11.2019 1 IMSI + MACS - transfer 1BB (zero mrozaków) :(
    26.02. histeroskopia - jeden mikro zrost przy ujściu jajowodu. Poza tym czysto :)
    Przerwa na oddech..


    Jezu, Ty się tym zajmij..
  • Qcat Przyjaciółka
    Postów: 117 178

    Wysłany: 7 października 2019, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Myślałam, że będę się dopisywać do listopada, a tu niespodzianka i dołączam do Was jeszcze w październiku :)
    Naprodukowałam 15 jajek, 10 dojrzałych wszystkie zapłodnione, w piątej dobie dostałam informację, że mamy 7 mrozaczków! ❄️❤️! 5 klasy A i 2 klasy B ☺️Transfer miał być w pierwszych dniach listopada ale, że @ przyszła szybciej będzie na koniec października :D

    NICKI345 – Eurofertil Ostrava – 35 lat – 1 ivf (Krótki) - 1 FET - (S)
    Oooo, może spotkamy się na transferze ;)
    U mnie dziś 2dc

    dariina lubi tę wiadomość

    36lat, starania od 2013
    2009 - ciąża naturalna zakończona porodem cc
    27.05 - 1 transfer (07.2019 Aniołek (9 tc))
    25.10 - 2 transfer - beta poniżej 0,5
    2.12 - 3 transfer - Aniołek 10 tc ;(
  • Makt Autorytet
    Postów: 10583 8063

    Wysłany: 7 października 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za ten tydzień dziewczęta :)

    Atena000, Aś2018 lubią tę wiadomość

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2)

    Nasza historia
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 555 341

    Wysłany: 7 października 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzp dziekuje za wszystkie porady dzis i wczoraj!!! Jestescie niezastapione!
    Jednak transfer odroczony :(
    Jednego dzielnego kropka mrozimy. Tak cos czulam, by sie noe zapisywac na pazdziernik :/. Wszystkim, ktore probuja w tym miesiacu, powodzenia!!!

    2 x IUI 2018 - :(
    12. 2018 1 IVF - 0 mrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    07.2019 2 IVF - 0 zmrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    10.2019 3 ICSI - 2 mrożki (blastocysty) oba transfery - :(
    01.2020 4 ICSI - 2 mrożki (blastocysty)
  • Appletree Ekspertka
    Postów: 129 195

    Wysłany: 7 października 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Appletree, i to byl ten szczesliwy transfer, kiedy zaszlas w ciaze?? Z tym progiem 60 ng/ml? Czyli ok 190 nmol/l. Czyli to nie utrudnia zagniezdzenia zarodka? Bo juz wczoraj w nocy sue naczytalam o jakiejs przeluteinizowanej sluzowce...
    I w ktorej klinice jestes?

    Dokładnie tak, to był mój pierwszy transfer i póki co udany ;) nic mi nie utrudniło i przyznaję że czuje się tak jakoś pewniej z tym wysokim progiem. Niski powoduje dużo stresow z plamieniami czy skurczami. Dzięki wysokim wartościom to mnie omija, a przynajmniej wiem że nie byłoby to związane z progiem tylko czymś zupełnie innym.

    Jestem w Bocianie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 15:08

    Mila79 lubi tę wiadomość

    gDUNp2.png

    IVF 9.09
    ❄️❄️❄️❄️
    8dpt. beta HCG: 27,14 prog: 31,97
    10dpt. beta HCG: 86,66
    15dpt. beta HCG: 311,4 prog:126,39
    czekamy 8lat. W końcu się doczeka(liś)my <3
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 7 października 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie kciuki 😘😘😘 jesteśmy już w domku. Z 6 zaplodnionych komórek przetrwały 4😊 dziś podano zarodek klasy 4.1.1 🙂 mamy 3 ❄️❄️❄️

    Atena000, Niusja, skała, Makt, Arcola, dariina, monzaw, Aś2018, Meggie1, blair., Iva_82, Catlady, taśta, Nadzieja, anka1987, Ewelka02 lubią tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Appletree Ekspertka
    Postów: 129 195

    Wysłany: 7 października 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Dziewczyny, a z tym progesteronem to niespodzianki. Dzis badany wyszedl 630 nmol/l, czyli 198 ng/ml.... a to juz zaczyna mi wygladac dziwnie

    o kurcze, ale podskoczył...
    Mila79 wrote:
    Dziewczyny bardzp dziekuje za wszystkie porady dzis i wczoraj!!! Jestescie niezastapione!
    Jednak transfer odroczony :(
    Jednego dzielnego kropka mrozimy. Tak cos czulam, by sie noe zapisywac na pazdziernik :/. Wszystkim, ktore probuja w tym miesiacu, powodzenia!!!

    dlaczego Ci odroczyli? Przez tego proga? Wyjaśniło się skąd aż tak duży przyrost?

    gDUNp2.png

    IVF 9.09
    ❄️❄️❄️❄️
    8dpt. beta HCG: 27,14 prog: 31,97
    10dpt. beta HCG: 86,66
    15dpt. beta HCG: 311,4 prog:126,39
    czekamy 8lat. W końcu się doczeka(liś)my <3
  • Atena000 Autorytet
    Postów: 346 488

    Wysłany: 7 października 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Atena, powodzenia!

    Nasienie z biopsji czy z rączki haha?
    Pytam, bo mamy taką samą fragmentację.
    Z rączki :) hihih a u Was jak?

    INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    2 ivf -start 27.09 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 7 października 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Dziękuję za wszystkie kciuki 😘😘😘 jesteśmy już w domku. Z 6 zaplodnionych komórek przetrwały 4😊 dziś podano zarodek klasy 4.1.1 🙂 mamy 3 ❄️❄️❄️

    To teraz odpoczywajcie 😊 niezły wynik z mrożaczkami...będzie rodzeństwo 😉 Kiedy betujesz?

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Pia88 Autorytet
    Postów: 1615 1597

    Wysłany: 7 października 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atena000 wrote:
    Z rączki :) hihih a u Was jak?

    Też :) Trocę się poprawiła fragmentacja, więc udało się bez biopsji.

    Atena000 lubi tę wiadomość

    32l 🇵🇱🤓👠💄👗🧳💻📖🇩🇪
    Happy Briard mommy🥰🐻💗🐾
    6lat starań z przerwami na kryzysy małżeńskie🌈
    💃🏼: insuliooporność (Siofor+dieta superfoods), laparoskopia 2017r - usunięta torbiel endometrialna po stronie prawej, usunięte zrosty - odnownione mimo podania żelu.
    🕴🏼: morfologia 0-2% + chromatyna - 52%/ wrzesień 2019 - 32%/ luty 2020 -21%
    kariotypy ok
    01.11. /01.01. Nowenna Pompejańska📿
    11.2019 1 IMSI + MACS - transfer 1BB (zero mrozaków) :(
    26.02. histeroskopia - jeden mikro zrost przy ujściu jajowodu. Poza tym czysto :)
    Przerwa na oddech..


    Jezu, Ty się tym zajmij..
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 555 341

    Wysłany: 7 października 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appletree wrote:
    dlaczego Ci odroczyli? Przez tego proga? Wyjaśniło się skąd aż tak duży przyrost?

    Appletree, no wlaśnie jasnej odpowiedzi nie dostałam. Pytałam, ale lekarka powidziaaa, że od leków (2x1 duphasron i 1x1 crinone - od punkcji) - ale u żadnej z dziewczyn nie widziałam aż takiego poziomu, mimo, że przecież każda coś od punkcji brała, tzn. jakieś progesteronowe... więc trochę zgłupiałam.
    Ale ogólnie lekarz prowadząca stwierdziła, że jest tylko jeden zarodek, wiec szkoda by mu dać warunki nieptymalne, a jak tak szybko zareagowałam na stymulację , to i szybko pewnie macica reaguje teraz, więc już może nie być dobre endometrium. Ach, no i poziom estradiolu przed punkcją miałam ponad 3200. Wiec stwierdziła, że lepiej nie ryzykować, tylko poczekać aż hormony wrócą mi do normalnych poziomów i w następnym spróbujemy na cyklu naturalnym. Choć na cyklu naturalnym, to aż się boję... bo wiek i w ogóle. Kiedy to ja robiłam coś na cyklu naturalnym? ;)
    Więc trochę mi dziś smutno. I trochę też smutno, że tyle walk i jeden bałwanek. :( dziś zamierzam nerdować w łóżku i oglądać jakieś seriale lub cokolwiek, co nie pozwoli myśleć za dużo.


    2 x IUI 2018 - :(
    12. 2018 1 IVF - 0 mrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    07.2019 2 IVF - 0 zmrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    10.2019 3 ICSI - 2 mrożki (blastocysty) oba transfery - :(
    01.2020 4 ICSI - 2 mrożki (blastocysty)
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 7 października 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Tak, na sztucznym. Mialam dlugi protokol.
    Nie kazali Ci robic proga przed i suplementowali progiem tez przed?
    Też jestem na sztucznym. Proga badałam dzień przed jego podaniem i wynik był 0.19ng/ml. Nikt mi proga nie kazał badać przed transferem.

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Arcola Autorytet
    Postów: 1218 1133

    Wysłany: 7 października 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Dziękuję za wszystkie kciuki 😘😘😘 jesteśmy już w domku. Z 6 zaplodnionych komórek przetrwały 4😊 dziś podano zarodek klasy 4.1.1 🙂 mamy 3 ❄️❄️❄️
    Powodzenia - czekamy teraz na pozytywna bete ☺️

    Maarti, Pia88 lubią tę wiadomość

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 7 ❄️)
    1 transfer 27.07 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer - 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 7 października 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Dziękuję za wszystkie kciuki 😘😘😘 jesteśmy już w domku. Z 6 zaplodnionych komórek przetrwały 4😊 dziś podano zarodek klasy 4.1.1 🙂 mamy 3 ❄️❄️❄️
    Również wracam z dwoma kropkami - blastocysty z 5 doby, 3BB. Ktoś się orientuje jeżeli chodzi o te klasy? Czy to dobre zarodki?
    Kiedy masz testować? 😁

    Arcola, Mila79, Niusja, blair., Maarti, Makt, Iva_82, Catlady, taśta lubią tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 555 341

    Wysłany: 7 października 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Też jestem na sztucznym. Proga badałam dzień przed jego podaniem i wynik był 0.19ng/ml. Nikt mi proga nie kazał badać przed transferem.


    Ania, ale dzień przed podaniem? Czyli dzień przed punkcją? Bo też Ci suplementacja progiem od punkcji się zaczęła?
    Ale to choć dobrze, że sprawdzili najpierw, z e jest niski i dlatego supementowali. Mi nie sprawdzali, może miałam wtedy już jakiś wysoki i dlatego tak wyskoczył. Niestety, nie mam pojęcia, ale już dzisiejszy prog 198 ng/ml robi dziwne wrażenie ;)

    A i trzymam kciuki za powodzenie transferu!! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 17:25

    2 x IUI 2018 - :(
    12. 2018 1 IVF - 0 mrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    07.2019 2 IVF - 0 zmrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    10.2019 3 ICSI - 2 mrożki (blastocysty) oba transfery - :(
    01.2020 4 ICSI - 2 mrożki (blastocysty)
  • Gaguś Autorytet
    Postów: 357 492

    Wysłany: 7 października 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie u L. Dzisiaj wyszłam pozytywnie nastawiona bo trochę dobrych słów usłyszałam 😊 że piękne pęcherzyki 😊hormony ładne 😊A tak się martwiłam o te pęcherzyki. W środę punkcja. Jutro już zwolnienie bo mam duże te pęcherzyki i kazał mi odpoczywać.

    Makt, Arcola, monzaw, Atena000, anka1987 lubią tę wiadomość

    1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
    HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
    1 zarodek M.2. (beta 0,1)
    2IVF Invicta Warszawa
    Styczeń 2019-
    1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
    3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
    Transfer 11.10.
    Zarodek 2 dniowy
    11dpt beta 58, prog 16
    13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
    34 dpt jest 💓
    27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
    Mamy 2 mrozaki 2dniowe

    Czekamy na nasze szczęście! ❤️
    2765110c1c.png
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2321 2265

    Wysłany: 7 października 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Również wracam z dwoma kropkami - blastocysty z 5 doby, 3BB. Ktoś się orientuje jeżeli chodzi o te klasy? Czy to dobre zarodki?
    Kiedy masz testować? 😁
    Jeśli zarodek doszedł do blastocysty to już samo za się mówi, ze jest dobry! :) wiadomo, ze lepiej żeby był 3AA, ale 3BB to tez bardzo dobry zarodeczek.

    Makt, Arcola, anka1987 lubią tę wiadomość

  • iriiska Autorytet
    Postów: 2740 3262

    Wysłany: 7 października 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Również wracam z dwoma kropkami - blastocysty z 5 doby, 3BB. Ktoś się orientuje jeżeli chodzi o te klasy? Czy to dobre zarodki?
    Kiedy masz testować? 😁
    U mnie były prawie takie same :) jeden 3AB i 3BB. Siedzą grzecznie w brzuszku. Powodzenia! :)

    skała, Makt, Arcola, Iva_82, anka1987, Ewelka02 lubią tę wiadomość

    dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

    "Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 7 października 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusja wrote:
    To teraz odpoczywajcie 😊 niezły wynik z mrożaczkami...będzie rodzeństwo 😉 Kiedy betujesz?

    Lezymy i odpoczywamy 😊 w sumie w programie mamy 3 weryfikację. Pierwsza w 3 dobie po transferze pozniej w 7 i w 10 dobie. Powinno być wiadomo przy 3 czyli 17.10😁

    Niusja lubi tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 7 października 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Również wracam z dwoma kropkami - blastocysty z 5 doby, 3BB. Ktoś się orientuje jeżeli chodzi o te klasy? Czy to dobre zarodki?
    Kiedy masz testować? 😁

    Super kochana😊 z tego co wiem jest to blastka a wczesnym etapie ale również jest dobrze rokujace 🙂 będzie dobrze. Kciuki zacisniete✊✊✊
    Ja mam w programie 3 weryfikację. Pierwsza w 3 kolejne w 7 i 10 dobie po transferze

    anka1987 lubi tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego