In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki, przygotowałam małe podsumowanko, żeby było wiadomo na jakim etapie jesteśmy:
Koniczynka28 - 9.01 miała transfer, 23.01 sprawdza betę
Yuki- 16go miała punkcję, 4 komórki zaplodniły się, czeka na telefon
AnkaStaranka - 20.01.21 punkcja, czeka na tel., transfer jak pójdzie dobrze 25.01 21
Agaguska - 25.01.21 transfer (odroczony z grudnia, wtedy była hiperstymulacja)
Mlodamezatka - 21.01.21 - decyzja kiedy punkcja, 23go?24go?
Ova - 18.01 zaczęła stymulację
Ewa100 - idzie długim protokołem, jest w trakcie stymulacji
Sisska- 19go zaczęła stymulację
CzereśniowaMama - zakwalifikowana do długiego protokołu, bierze już lek
Morska - idzie długim protokołem, kończy antykoncepcję i zaczyna gonapeptyl
Pynia- czeka na początek cyklu, punkcja będzie gdzieś w połowie lutego
Annn90 - jest "na antykach", 26.01 ma wizytę w klinice
Kosteczka- 27.01 pierwsza wizyta
Aguśka - w styczniu jeszcze starania naturalne, w lutym drugie podejście do IVF
Domma - 01.02 laparpskopia
miska122 - próbuje jeszcze naturalnie, wiosną przymierza sie do IVF
Dartee- ?
Millaa- ?
Kręcona- ?
Lunesila- ?
Jeśli kogoś pominęłam dajcie proszę znać. Tymczasem trzymam mocno za wszystkie kciuki i wysylam promyk nadziei ✊🍀Annn90, kręcona, Ova, Morska lubią tę wiadomość
-
AnkaStaranka wrote:Kobietki, przygotowałam małe podsumowanko, żeby było wiadomo na jakim etapie jesteśmy:
AnkaStaranka - 20.01.21 punkcja, czeka na tel., transfer jak pójdzie dobrze 25.01 21
Dartee- ?
Millaa- ?
Kręcona- ?
Lunesila- ?
Jeśli kogoś pominęłam dajcie proszę znać. Tymczasem trzymam mocno za wszystkie kciuki i wysylam promyk nadziei ✊🍀
AnkaStaranka jesteś niewiarygodna 😍
Po Twoim opisie widzę, że organizacja przygotowania pacjentki do punkcji to kwestia kliniki, mi nie kazali nic zabierać.
Annn90 jak się wybudzałam zastanowiło mnie jak to jest, że w ogóle nie mam krwawień (zresztą później też nie pojawiły się żadne plamienia). Zagadka rozwiązała się, jak przed wstaniem z łóżka przyszła pielęgniarka i mówi, że jeszcze tylko zdejmie mi opatrunek. Ja głupia wyciągam rękę z wenflonem i myślę: "co za opatrunek do cholery?!" 🤷♀️ Jak zapewne się domyślasz nie chodziło o rękę 😆😜
Do środka zaaplikowała mi dwa kawałki baaaardzo długiej ligniny/gazy nie wiem co to było, bo nie widziałam, generalnie jakiś materiał, który po prostu musiała ze mnie wyciągnąć. To dla mnie był największy szok, trauma i zaskoczenie. Nie boli, ale dziwnie jak coś z Ciebie wyciągają 😱 Powinni ostrzegać.
Ale tak jak pisałam wcześniej, nie wiem czy robią to wszędzie.
No właśnie nie dzwonili buraki jedne! Ale dzisiaj, dla odmiany, postanowiłam się nie stresować! Nic na to nie mogę poradzić nawet jak bym bardzo chciała ;/ Liczę na to, że zarodki się dzielą tak jak potrzeba. 🙄Ova lubi tę wiadomość
-
Annn90, wyslalam 2i raz podsumowanie, na tej drugiej liście już jesteś. Dodam, że ja miałam dziś punkcję i nie miałam żadnych opatrunkow na jajniki zakładanych. Myślę, że to rzadkość, indywidualna sprawa, może jakieś krwawienie było, czy jakaś trudność w trakcie zabiegu...
Annn90 lubi tę wiadomość
-
AnkaStaranka a kiedy do Ciebie mają dzwonić co z komórkami? Wszystkie zapładniają? Podają jedną a reszta do mrożenia? Jakie plany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 15:53
-
AnkaStaranka wrote:Kobietki, przygotowałam małe podsumowanko, żeby było wiadomo na jakim etapie jesteśmy:
Annn90 - jest "na antykach", 26.01 ma wizytę w klinice
Dartee- ?
Millaa- ?
Kręcona- ?
Lunesila- ?
Jeśli kogoś pominęłam dajcie proszę znać. Tymczasem trzymam mocno za wszystkie kciuki i wysylam promyk nadziei ✊🍀
Aktualnie to czekam na pojawienie się lub nie tej nieszczęsnej małpy Eh....
Niezła lista się utworzyła.
Do dzieła dziewczyny !Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
No właśnie tez jestem na forum odnośnie ivf i tam żadna z dziewczyn nie pisała o tym stylu opatrunków 🤭
Ale jedyne co mogę sobie wyobrazić to Twoje zdziwienie, ze to jednak nie chodziło o rękę - No mogli chociaż uprzedzić 🤦🏻♀️Yuki lubi tę wiadomość
InviMed Wrocław 🍀
9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
25.03 - Maleństwo 1,8 cm
28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻🍼
Podejście nr 2 ♥️
5.12.2023 - transfer ❄️🍀
6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
Mamy ❄️
-
Ja też miałam założony opatrunek bo krwawilam po punkcji
Yuki w tym przypadku brak wiadomości może być dobra wiadomością 😀
Yuki, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
Yuki wrote:AnkaStaranka a kiedy do Ciebie mają dzwonić co z komórkami? Wszystkie zapładniają? Podają jedną a reszta do mrożenia? Jakie plany?
Spodziewam się pierwszego telefonu w piątek. Jeśli komórki będą zdatne to 6 będą mogli zapłodnić, z czego jedna do podania, a 5ka rodzeństwa do mrożenia. Nie mogę już wytrzymać z ciekawości, martwię się przy tym, czy cokolwiek z nich powstanie. Przez te lata starań, nieudolnych prób człowiekowi trudno wierzyć w to, że nosi w sobie dobry/zdatny do czegokolwiek materiał genetyczny. Niby poczecie naturalne to taki cud dla nas, ale dla mnie powodzenie IVF to też cud i loteria
Ale wierzę w cuda 🙂✊🍀❤ -
Annn90 teraz to mi się mega z tego śmiać chce, bo mogłam się domyślić o co chodzi, przecież nie z ręki mi komórki pobierali 😆😆😂
Ale człowiek jak coś robi pierwszy raz to taki niezorientowany 😆😋
Agaguska tak właśnie postanowiłam myśleć, barak wiadomości = dobra wiadomość
AnkaStaranka każde poczęcie to cud, in vitro chyba jeszcze większy, bo jak widzimy jest tutaj multum komplikacji, niepewności i czekania ...
a brak powodzenia wcale nie świadczy o tym, że nie macie dobrego materiału genetycznego, różne rzeczy mogą iść nie tak jak potrzeba.
Stres przy tym wszystkim jest ogromny. Ale NIE MOŻEMY tracić wiary będzie i nam kiedyś dane wstawanie po nocach, i sprzątanie brudnych pampersów
Trzymam kciuki za Twoje komórki, a być może już nawet zarodki 🍀🍀💪🤞Annn90, Mlodamezatka, agaguska, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Anka to super ze poszlo tak bezproblemowo. Im blizej ta punkcja tym bardziej sie zaczynam stresowac 🙊
Aguska super ✊🏻💚 czekamy na transfer.
Ja przewiduje punkcje na sobote wiec pewnie bede transferowac w czwartek jak dobrze pojdzie ✊🏻💚🥚13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
AnkaStaranka wrote:Na pewno narkoza zadziała i to bardzo szybko
Sisska nie myśl już o tym, wyluzuj na maksa. Rzeczy osobiste właściwie zostają pozostawione same sobie, w niektórych klinikach są depozyty. Jak nie musisz czegoś koniecznie brać, to nie bierz. Ja portfela nie brałam, tylko telefon w ktorym mam kieszoneczkę, gdzie włożyłam dowód osobisty i kartę bankomatą, w trakcie punkcji telefon miałam w kieszeni w szlafroku, w którym poszłam na punkcję. Po punkcji ktoś mnie ubrał w ten szlafrok i tak mnie zawieźli na salę, gdzie była reszta moich rzeczy
Staram się wyluzować, ale jak Was czytam to coraz więcej pytań i obaw się pojawia heh. Czytałam trochę o in vitro ale więcej się dowiaduje czytając Was, niż z tych artykułów. A co do hodowli zarodków to lepiej dopłacić i hodować do 5 doby, czy nie? 😊
A ta lista świetna jest, dobrze by było ją może w pierwszym poście umieścić? -
Witam ❤️
Dołączam do wątku, w lutym czeka mnie podejście do drugiego transferu 🍀
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i powodzenia ❤️🍀Yuki, Mlodamezatka, agaguska, Ova lubią tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔 -
Powodzonka Pat
Pat87 lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Yuki wrote:Nie jest źle, zasypiasz w jednym pomieszczeniu budzisz się w innym 😜 Co więcej wyśpisz się bez stresów i budzenia, więc high life 😅😁. Poproszą Cię o przygotowanie się - rozebranie od pasa w dół i założenie ślicznej zielonej spódnicy i kapcioszków. Siadasz na kosmicznym fotelu, anestezjolog zadaje Ci kilka podstawowych pytań, wkłuwają wenflon. Nie ma co panikować. Ja panikowałam Ale byli bardzo mili, zagadali podczas wkłuwania, więc poszło szybko. Później przyjmujesz pozycję leżąca na kosmicznym fotelu, przypinają Ci nogi. Chwała Bogu przykrywają okolice intymne, więc możesz wymazać ze świadomości gdzie i w jakiej pozycji się znajdujesz 🤣😜 Zakłada Ci maskę (na maskę!!) i prosi o głębokie oddychanie (co zrobiłam z dziką satysfakcją, żeby przyśpieszyć cały proces i mieć to za sobą) 😆 Po wszystkim leżysz (śpisz) ok 1,5-2h, podają Ci kroplówkę, glukozę i coś jeszcze. No i po strachu.
Dla mnie ogromnym zaskoczeniem był opatrunek założony na jajniki ... 😱😱 jego wyciąganie było średnio miłe, ale do przeżycia. Nie wiem czy to standardowa procedura.
Serio, będzie dobrze 💚🍀
To ja może dodam od siebie, bo prwnie każda klinika trochę inaczej.
Co u mnie inaczej? Żadnej kroplówki po ani opatrunku na jajnikach potem nie miałam. Nie krwawiłam w ogóle. Nie miałam żadnych śladów. W dniu punkcji lekko bolały mnie/ czułam jajniki przy chodzeniu. Następnego dnia luz blus, czułam się jus świetnie.
Narkoza się stresowałam niepotrzebnie. Ja tak szybko usnęłam, ze nawet nie pamietam jak mi maskę zakładali, usnęłam chyba w 2 sekundy. Pytali mnie o wagę, ja zaokrągliła w górę do 60, a wazę chyba 57. Może dostałam lekko końska dawkę jak na mnie 🙈Jedyne co powiem to świeżo po obudzeniu mnie byłam jak pijana. Coś mi świta, ze pielęgniarka mnie zaprowadziła do sąsiedniego pokoju i znów zasnęłam na trochę. Potem ok. 40 min leżakowania. Potem dostałam herbatę i kanapkę i wypis miałam migiem. Badanie cisnienia i wizyta u lekarza. Ogólnie w klinice całościowo to tak 3h byłam. Już się na pewno nigdy narkozy jie będę bała.
Dodam, ze u mnie w sumie to było hm dla nas dodatkowy stres ale i dla mnie wsparcie. Bo toz przede mną mój poszedł na stół na biopsje na świeżo 🤣 jak szlam ja to on się śmiał i mówił „uciekaj póki możesz”. Bo on już się po narkozie obudził. W Novum maja salki do leżakowania dla 2 osób. Wiec plus taki, ze my sobie jak te 2 sierotki po prostu razem lezakowalismy. A odebrała nas przyjaciółka. Bo przez dobę nie można prowadzić pojazdów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 19:45
-
Sisska wrote:Staram się wyluzować, ale jak Was czytam to coraz więcej pytań i obaw się pojawia heh. Czytałam trochę o in vitro ale więcej się dowiaduje czytając Was, niż z tych artykułów. A co do hodowli zarodków to lepiej dopłacić i hodować do 5 doby, czy nie? 😊
A ta lista świetna jest, dobrze by było ją może w pierwszym poście umieścić?
Jeżeli zarodki dobrze rokują warto przedłużyć hodowlę do 5 doby, jeżeli są słabsze to lepiej transferować wcześniejSisska, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
Jejku dziewczyny jesteście niesamowite wystarczyło 24 h nie zaglądać na forum i czytam i czytam..tyle się dzieje
Bardzo się cieszę że jesteście , jesteście wszystkie super 👍👍🐣
Trzymam kciuki za wasze zastrzyki , punkcje , transfery itp itd za wasze nerwy i emocje abyście dały radę ✊✊💪
Ja narazie czekam na wynik badania genetycznego muszę się uzbroić w cierpliwość do końca lutego 🤦
Myślę że ruszymy pełna parą dopiero na wiosnę , musimy być pewni co do genetyki , zapisałam się na USG piersi , do swojego gin i też czekam na wizytę , chce sobie też pobrać badania jakie tylko mogę żeby poNiej nie robić na ostatnią chwilę ..
Wczoraj robiliśmy porządek w papierach i powiem wam że poczatkiem lutego będzie rok odkąd się dowiedzieliśmy o azoospermii u męża i cała teka papierów , wyników badań się uzbierała a gdzie reszta ? To dopiero początek 🤷
Jesteście ogromną skarbnica wiedzy wszystkie po kolei miło się czyta to co piszecie bardzo cenne rady ☀️
P.s w ramach odstresowania między staranami polecam wam nowy serial na Netflix " Lupis " 😀AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
Kręcona, to prawda. Ja teraz zajrzałam i tyle wiadomości.
AnkaStaranka- jesteś super! Zrobiłaś wspaniałą listę. Ja wiem tyle , że mam krótki protokół (a nawet ultra krótki, haha), w poniedziałek wizyta kolejna i pewnie będę znać termin punkcji , no o ile wszystko idzie jak trzeba.
Pat! Witaj i powodzenia!
Ja mam tak, że z jednej strony jestem podekscytowana, z drugiej zestresowana, bo wiadomo że marzeniem jest, żeby wszystko poszło dobrze i żeby już mieć z głowy te procedury i cieszyć się ciążą...
Pewnie głupie pytanie, ale transfer też jest w całkowitej narkozie czy tylko punkcja?Pat87 lubi tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Ova wrote:Kręcona, to prawda. Ja teraz zajrzałam i tyle wiadomości.
AnkaStaranka- jesteś super! Zrobiłaś wspaniałą listę. Ja wiem tyle , że mam krótki protokół (a nawet ultra krótki, haha), w poniedziałek wizyta kolejna i pewnie będę znać termin punkcji , no o ile wszystko idzie jak trzeba.
Pat! Witaj i powodzenia!
Ja mam tak, że z jednej strony jestem podekscytowana, z drugiej zestresowana, bo wiadomo że marzeniem jest, żeby wszystko poszło dobrze i żeby już mieć z głowy te procedury i cieszyć się ciążą...
Pewnie głupie pytanie, ale transfer też jest w całkowitej narkozie czy tylko punkcja? -
Kręcona dziękujemy za miłe słowa 😀 oby wszystkie badania wyszły prawidłowo.
Ja też już odkryłam ten serial i czekam na kolejny sezon 😂kręcona lubi tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
Koniczynka28 wrote:Punkcja jest pod narkoza, transfer nie. Transfer można trochę w sumie porównać do inseminacji. Jedyna różnica w całym zabiegu to to, ze robią w trakcie usg przez brzuch i widzisz jak zarodek jest „dostarczany” do macicy:)
Koniczynko, dzięki za odpowiedź .
To fajnie, że można obserwować na usg.
No i dobrze, że nie ma drugiej narkozy...
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A