X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calistas1 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

Calistas Ty najpierw sama musisz dojrzeć jako kobieta i jako "badacz", by komuś "pomagać". To niepoważne, by anonimowo, bez podania imienia i nazwiska, afiliacji, tytułu naukowego, tytułu badania, finansowania wymagać od ludzi udziału w pseudonaukowej ankiecie. Wróć się dziecko do przedszkola, bo to jest Twój poziom. I nie zaśmiecaj forum.

Mushka, Margaretkaa, katszo, Kluska, Kitka09 lubią tę wiadomość

• Kasiek34 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Przygotowuje się do drugiego transferu... dzień przez transferem mam mieć zrobiony i intralipid, a w sobotę miałam zrobiony zastrzyk z accofilu... i tu mam pytanie do tej pory czuje się bardzo zmęczona i bolą mnie mięśnie czy któraś wojowniczka miała takie objawy?? Mam nadzieję że przyjedzie zmęczenie i ból bo nie wiem czy jakaś inna choroba mnie dopada - pracuje w przedszkolu i pojawiła się i nas ospa... proszę o jakąś odpowiedź.

• Uuuu Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Aktualnie zaczynam 13t.c.
    Podczas wizyty w klinice przed transferem miałam brać aż do 12t.c. duphaston 2x dziennie i progesteron 100mg 2 razy dziennie.
    Mój ginekolog spoza kliniki, uwaza ze powinnam zostawić leki aż do 16t.c
    Za bardzo nie wiem, na której opini się oprzeć. Zabieg był wykonany ze względu na słabe nasilenie owulacje miałam.
    Lekarz nie badał mi hormonów, a ciaza rozwija się dobrze.
    Jak u was z braniem progesteronu i fuphastonu?

• Jerzynka Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dawno mnie tu nie było.. to był czas aby poukładać sobie wszystko w głowie. Jestem właśnie po kriotransferze blastocysty aa.
    Jest po badaniu pgta.
    To była jedna jedyna szansa. Pozostałe komórki niestety mimo prawidłowego podziału okazały się z chorobami genetycznymi.
    Obydwoje mamy prawidłowe kariotypy.

Dziś odpoczywam i czekam na ten mój cud😊
    Miałam na tydzień przed kroplówkę intralipid.
    Później na 5dni przed włączony progesteron oraz encorton.
    Od jutra accofil i reszta leków. Estrofem, progesteron w zastrzykach (prolutex) dopochwowy i doustny.
    W dniu transferu dostałam progesteron w zastrzykach bo podobno mało urósł.

Jaki powinien być? Mi zrobiono krew przed i w sumie później transfer.

Wykupiliśmy również kroplówkę atosiban.

• Jerzynka Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Protek27 wrote:
    Ja z kolei od transferu mam delikatne bóle podbrzusza i pleców, jak przed okresem i zastanawiam się, czy to normalne...
    Hej, ja mam tak samo. Od dzisiaj, transfer miałam wczoraj. . Dziś mam kłucia i uczucie ciagnieecia w dół.

• Natalka31 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś 5 dzień od transferu 2 zarodków i porządne dwie kreski, a do bety jeszcze dwa dni. Był to mój pierwszy transfer i strasznie się stresuję..

• Magsty Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ☺️ Może wysoka beta, bo oba się przyjęły?

Czy podanie dwóch zarodków kosztuje podwójnie?

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭
  • Jerzynka Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pio długiej przerwie , tuląc w ramionach już prawie roczne szczescie:)

Życzę wszystkim dziewczynom powodzenia.
    I wierzcie, bo cuda się zdarzają .
    U mnie jeden jedyny zarodek po badaniach pgta, 1 transfer i zdrowa ciaza.

"Tylko jeden"

To się stało naprawdę.

Magsty, Maria_Christina lubią tę wiadomość

• Alicja-Maja Nowa

Wysłany: 31 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pomoca Pani Doktor Victorii Hudziak na Ukrainie, nam razem z mezem udało się zajść w ciąże.

Nasz wypadek był bardzo skomplikowany - ja mam już 48 lat,Aleks -47,pomimo tego moja diagnoza to endometrioza,zrosty po operacji,komplikacje pod katem genetyki.

Właśnie dlatego szukaliśmy specjalisty,która zmoże dać dam szanse na rodzicielstwo.

Zwróciliśmy się do agencji Pani Doktor,o wszystkim porozmawialiśmy,dwa razy jeździliśmy z Polski do Lwowa - tam jest w pełni bezpiecznie.

Wszystko jest świetnie - za pierwszym razem się udało -jestem w ciąży.Już mam 14 tygodni,za pomoca materiału biologicznego dawczyni i nasienia mojego męża.

• Patka949494 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Czy jest ktoś tutaj kto się stara o dzidziusia w roku 2024? Skorzystaliśmy z mężem z dofinansowania do inv.
    Przeszliśmy już szereg badań, ja miałam wykonaną histeroskopię ze względu na polipa. Jesteśmy po stymulacji, pobrano 10 komórek, w tym 5 udało się zaplodnienie z czego 4 przeszły do etapu blastocysty. Jedna jest obecnie we mnie. Ale przy transferze lekarz powiedział że jest hiperstymulacja jajników i dostałam leki też na to. Miałam mieć podane dwa zarodki a wyszło że lepiej w tym przypadku jeden. Świruje bardzo bo mam bardzo dziwne objawy ze strony organizmu a czekamy na pierwszą betę. Czy jest tu ktoś kto miał hiperstymulację ale jednak podjął decyzję o transferze?
    Pozdrawiam Was wszystkie bo dużo tutaj czytałam Waszych doświadczeń i kibicuje Wam wszystkim ❤️

Maria_Christina lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2023r.
    🚺29 🚹30
    04.2024 - badania, klinika niepłodności
    2024 kwiecień - histeroskopia (polip), stan zapalny endometrium - wyleczony antybiotykiem
    Badania męskie - słabe plemniki,
    6. 07. - punkcja 9🥚
    4x 🥚klasa A, A, A, B
    11.07. - 1💉 transfer świeży
    22. 07 - betaHCG 0.23 😭 prog 13.67
    23.07 - 🐒
    25.07 - zaczynamy cykl sztuczny do 2x ❄️, 💊estrofem,
    30.07 - 1,4 endometrium +cyclogest, progesteron, dowcipnie, tabsy i zastrzyko, neoparin
    06.08. - transfer ❄️❄️
    08.08 prog 39,35 🔝🔝🔝
  • Maria_Christina Ekspertka

Wysłany: 16 września, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzynka wrote:
    Witam pio długiej przerwie , tuląc w ramionach już prawie roczne szczescie:)

Życzę wszystkim dziewczynom powodzenia.
    I wierzcie, bo cuda się zdarzają .
    U mnie jeden jedyny zarodek po badaniach pgta, 1 transfer i zdrowa ciaza.

"Tylko jeden"

To się stało naprawdę.

Gratulacje!

Starania od lutego 2024.
    39 lat, AMH 2, 84
    czynnik męski oligospermia
    Kariotypy ✅

03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
    03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
    Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.

Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
    Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
    06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
    Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.

07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.

07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
    Rekovelle + Oraglutran.
    31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
    Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
    Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
    1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).

Transfer 6.09 - nieudany.
    Lekarz sugeruje zbadać immunologię.

27.09. - pierwsza wizyta u immunologa.
‹‹ 193 194 195 196 197
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ