In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Czy któraś z Was tak miała, że zaczęła brać estrofem jako przygotowania do transferu na sztucznym, ale na podglądzie u nowego lekarza okazało się że jest podejrzenie polipa w macicy i wskazania do histeroskopi. Miałam od razu odstawić estrofem i przez tydzień brałam duphaston 2x1 - okazało się, że miesiączki dalej nie ma..
Napisałam do doktora, odpisał, że jeśli przez tydzień krwawienie się dalej nie pojawi konieczna będzie wizyta i podgląd co tam się dzieje.
Czy któraś z Was tak miała ? Jeśli tak, co było ewentualną przyczyną braku miesiączki ?
Miesiączkę powinnam dostać ok. Tydzień temu według mojego kalendarzyka.
Dziś 32 dc. To się raczej u mnie nie zdarza..2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Hey dziewczyny.
Pytanie do doświadczonych koleżanek. Mam zbadać test cba i test imk-czy te badania wykonuje się w jakimś konkretnym dniu cyklu?
Jak również jakie badania (oprócz wymaganych do in vitro, tombrofilii, krzywej insuliny i krzywej cukrowej ) polecacie wykonać kobiecie (z Waszego doświadczenia) oraz facetowi, które dadzą lepszy obraz przed in vitro..? Mam jeszcze zbadać kiry. I jakie witaminy polecacie do lepszej jakości jajek? Podchodziliśmy do 3 IUI i niestety się nie udało, następny krok to in vitro do którego chce podejść raz bo źle znoszę stymulację i bardzo boję się powikłań.
I kolejne pytanie, czy jak jakimś cudem uda się dostać dofinansowanie to nawet jak się cała procedura przesunie to dofinansowanie nie przepada? Lub jak jakimś cudem uda się zajść w ciąże to wtedy normalnie te pieniądze się zwalniają dla kolejnej pary? -
Dziewczyny to moje drugie podejście do transferu 5 dniowego zarodka.
Transfer był w czwartek 27.01.
W sobotę miałam pierwsza weryfikacje i beta wynosiła 25. Lekarz powiedział, żeby nawet nie patrzeć na ten wynik bo to pewnie pozostałości po zastrzyku pregnylu.
Dziś 1. 02 (to będzie 5 dzień po transferze) nie mogłam wytrzymać i zrobiłam sikańca i nic.. Zero cienia kreski. Jutro mam druga weryfikacje ale już mi się chce płakać, że pewnie nic z tego. Kiedy u Was pojawiła się pierwsza beta? -
Halotuhela wrote:Dziewczyny to moje drugie podejście do transferu 5 dniowego zarodka.
Transfer był w czwartek 27.01.
W sobotę miałam pierwsza weryfikacje i beta wynosiła 25. Lekarz powiedział, żeby nawet nie patrzeć na ten wynik bo to pewnie pozostałości po zastrzyku pregnylu.
Dziś 1. 02 (to będzie 5 dzień po transferze) nie mogłam wytrzymać i zrobiłam sikańca i nic.. Zero cienia kreski. Jutro mam druga weryfikacje ale już mi się chce płakać, że pewnie nic z tego. Kiedy u Was pojawiła się pierwsza beta? -
Protek27 wrote:Hej. Ja miałam transfer w sobotę, również 5 dniowego zarodka. Dziś miałam pierwsza weryfikacje, Beta hcg 57, progesteron i estradiol wysokie. Doktor powiedział, że beta może być podwyższona, właśnie po Ovitrelle, a w piątek na drugiej weryfikacji może spasc.najwazniejsza jest trzecia weryfikacja, jest najbardziej wiarygodna. Po 5 dniach to zdecydowanie za szybko na test sikany, Zarodek dopiero zacznie wytwarzać gonadotropine. Myśl pozytywnie:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
mam do odprzedania leki:
1. 3 opakowania Clexane (ważność: 08/23, 05/24, 05/24)
2. 2 opakowania Prolutex (ważnosćL 01/23)
3. 2 opakowania luteina podjęzykowa 50 (ważność: 05/24)
4. 2 opakowania Lutinus (ważność 05/24)
5. 2 opakowania estrofem 2mg (ważność: 04/24, 03/25)
6. 1 opakowanie estrofem 1mg (ważność: 04/24)
7. Monokoncentrat z ananasa – 16 kapsułek (ważność: 05/23)
8. Bryophyllum proszek – ¾ opakowania (ważność: 08/24)
Jeśli jesteście zainteresowane to napiszcie maila: [email protected] -
Hej dziewczyny znajdzie się jakaś weteranka chętna dać mi odp na parę pytań? 😄
Niebawem rozpoczynam pierwszą stymulację.
-w którym dniu cyklu plus minus odbyła się u Was punkcja? Chciałabym wiedzieć jak się przygotować pod kątem zawodowym.
-może troche głupie pytanie - czy to boli? W sensie po..
-wróciłyście po punkcji do pracy czy brałyście zwolnienie?
-jak działały Na Was hormony w trakcie stymulacji? Jakieś gorsze samopoczucie? -
Agnes92 wrote:Dziewczyny,
mam do odprzedania leki:
1. 3 opakowania Clexane (ważność: 08/23, 05/24, 05/24)
2. 2 opakowania Prolutex (ważnosćL 01/23)
3. 2 opakowania luteina podjęzykowa 50 (ważność: 05/24)
4. 2 opakowania Lutinus (ważność 05/24)
5. 2 opakowania estrofem 2mg (ważność: 04/24, 03/25)
6. 1 opakowanie estrofem 1mg (ważność: 04/24)
7. Monokoncentrat z ananasa – 16 kapsułek (ważność: 05/23)
8. Bryophyllum proszek – ¾ opakowania (ważność: 08/24)
Jeśli jesteście zainteresowane to napiszcie maila: [email protected] -
Manuu wrote:Hej dziewczyny znajdzie się jakaś weteranka chętna dać mi odp na parę pytań? 😄
Niebawem rozpoczynam pierwszą stymulację.
-w którym dniu cyklu plus minus odbyła się u Was punkcja? Chciałabym wiedzieć jak się przygotować pod kątem zawodowym.
-może troche głupie pytanie - czy to boli? W sensie po..
-wróciłyście po punkcji do pracy czy brałyście zwolnienie?
-jak działały Na Was hormony w trakcie stymulacji? Jakieś gorsze samopoczucie? -
Hej,
mam do oddania lek stymulujący:
Mensinorm 150 j. m. 2 opakowania, ważny do 09.2022 r.
jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o wiadomość na maila [email protected]
-
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6
-
Cześć Dziewczyny . Jestem po pierwszej wizycie w klinice . Zakwalifikowałam się do programu invitro . Za dwa dni powinnam dostac okres i zaczynam stymulacje . Tymczasem otrzymałam wyniki , które mnie zastanawiają . Czy ktoś mądrzejszy może mi je rozjaśnić ?
czy ktos może pomóc mi odczytać wyniki ?
HBsAg 0.459 C0l
< 0,9 niereaktywny
≥ 0,9 < 1 wątpliwy
≥1 reaktywny
anty-HCV 0.059 C0l
< 0,9 niereaktywny
≥ 0,9 < 1 wątpliwy
≥1 reaktywny
HIV Combi 0.24 C0l
Antygen HIV-1 i przeciwciała
całkowite przeciwko HIV-1 i HIV-2
< 0,9 niereaktywny
≥ 0,9 < 1 wątpliwy
≥ 1 reaktywny
Toxo IgG 72.79 IU/ml
< 1 niereaktywne
≥ 1 < 3 niejednoznaczne
≥ 3 reaktywny
Toxo IgM 0.25 C0l
< 0,8 niereaktywny
≥ 0,8 < 1 niejednoznaczne
≥1 reaktywny
Syphilis 0.102 C0l
< 1,0 niereaktywny
≥ 1,0 reaktywny
A-HBC 2.01 COI
≤ 1,0 reaktywny
> 1,0 niereaktywny
Różyczka IgG 346.2 IU / ml
< 10 niereaktywny
≥ 10 reaktywny
Różyczka IgM 0.232
C0l
< 0,8 niereaktywny
≥ 0,8 < 1 niejednoznaczne
≥ 1 reaktywny
-
Dzień dobry Dziewczyny,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6