In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trochę się mało udzielam bo probuje luzować głowę. Od poniedziałku jadę z gonapeptyl a 4 lutego pierwsze usg, trzymajcie kciuki:) ja za Was mocno trzymam:)
Pat87, Yuki, Mlodamezatka, kręcona, Ova, AnkaStaranka, Annn90 lubią tę wiadomość
-
Mam juz wyniki hormonow.
Wyglada to chyba niezle.
Prg 0,216
LH 0,6
Estradiol 1392
Pecherzykow jest 13. Ten estradiol dalej nie jest chyba super imponujacy jak na taka ilosc pecherzykow. Widzialam, ze wiele dziewczyn miala raczej wieksze wartosci kolo 2 tys. Ale i tak sporo podskoczylo od poniedzialku, bo bylo 430.
Lh niskie wiec sie juz nie stresuje peknieciem tych pecherzykow ❤️
Teraz byle do 14:30 do wizyty. Przebieram nozkami juz 😂 🐔🥚🥚🥚🥚
Morska kciuki mocne ! ✊🏻❤️kręcona, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wg mnie wyniki super ☺️ bierzesz coś na przedwczesne pękanie? Np orgalutran
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
Koniczynka28 wrote:12 dni po transferze beta negatywna. Walczymy dalej 💪
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
agaguska wrote:Mlodamezatka wg mnie wyniki super ☺️ bierzesz coś na przedwczesne pękanie? Np orgalutran
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Dobra, jestem po wizycie.
Jajka sie odrobine rozleniwily. Wczesniej szly rowno i w 6 dc mialy po 13-14 mm. Dzisiaj jajek tyle samo i maja po 15-18 mm.
Ok 5 jajek po 18 mm i 8 jajek po 15-16 mm. Razem dalej widocznych ok 13 takich ladnych, dobrze rokujacych pecherzykow.
Decyzja, ze jutro rano przyjezdzam na podglad czy jeszcze same ladnie podrosly te mniejsze, czy trzeba jeszcze jedna porcje lekow wstrzyknac. Doktor stwierdzil, ze wczesniej ladnie i rowno rosly (tzn dalej ladnie rosna) wiec chce jeszcze dac szanse tym mniejszym zeby podrosly sobie i komoreczki w nich mialy wieksze szanse ladnie dojrzec. Estradiol uslyszalam ze ladny, nie ma tez za wysokiego poziomu, ktory moglby hiperke jakos przepowiadac. Ogolnie wyglada to dobrze, dajemy szanse tym mniejszym zeby nadgonily ☺️
Punkcja na 100% w niedziele. ✊🏻🥚✊🏻💚Koniczynka28, Pat87, AnkaStaranka, agaguska lubią tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
nick nieaktualnyTo i ja się przyłączę, pierwsza wizyta w klinice pod koniec stycznia, idziemy już z decyzją o in vitro, nam już też na nic natura przy obecnych wynikach nasienia. Bardzo jestem ciekawa ile to wszystko potrwa zanim się pobadamy i coś ruszy.
-
Koniczynka, przykro ale ważne,że nie poddajecie się. Uda się kolejnym razem 💪
Mlodamezatka, czyli wieści są ok. Do niedzieli już niedaleko
Lollipop witaj i powodzenia 🍀Mlodamezatka, lollipop lubią tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Cześć dziewczyny. Postaram się w weekend zrobić podsumowanie - dopisać do naszej listy pat87 i lollipop oraz uzupelnic informacje o kręconej i uaktualnić w miarę możliwości resztę ja lubię podglądać która jest na jakim etapie 🙂 Teraz myślę o mlodejmezatce i jej punkcji w niedzielę, smutno mi, że u koniczynki28 wyszła negatywna beta - trzeba walczyć dalej 🍀jestem ciekawa co z zarodkami u Yuki 🤔🙂
Do mnie dzwonił dziś embriolog (wczoraj mialam punkcję) i poinformowal mnie, że zapłodniło się 5 komórek (czyli z 6ą coś musialo się stać), na dniach powinniśmy dostać telefon, czy się prawidłowo dzielą, oby tylko bylo dobrze 🙏Mlodamezatka, Ova, lollipop, Pat87, agaguska, Annn90, miska122 lubią tę wiadomość
-
AnkaStaranka wrote:Cześć dziewczyny. Postaram się w weekend zrobić podsumowanie - dopisać do naszej listy pat87 i lollipop oraz uzupelnic informacje o kręconej i uaktualnić w miarę możliwości resztę ja lubię podglądać która jest na jakim etapie 🙂 Teraz myślę o mlodejmezatce i jej punkcji w niedzielę, smutno mi, że u koniczynki28 wyszła negatywna beta - trzeba walczyć dalej 🍀jestem ciekawa co z zarodkami u Yuki 🤔🙂
Do mnie dzwonił dziś embriolog (wczoraj mialam punkcję) i poinformowal mnie, że zapłodniło się 5 komórek (czyli z 6ą coś musialo się stać), na dniach powinniśmy dostać telefon, czy się prawidłowo dzielą, oby tylko bylo dobrze 🙏AnkaStaranka lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
lollipop witaj i wytrwałości 💪👊
Mlodamezatka wyniki ładne 😁niechaj rosną komórki i się nie ociągają 🥚🥚 żeby wszystkie udało się pobrać 💪🤞🍀Punkcja w niedzielę? wow👀
Koniczynka28 przykro mi😔Dzielna babka jesteś!💪
AnkaStaranka gratki!! 🥰piękny wynik😍🥰 Niech zarodeczki pięknie się dzielą 🍀🍀
Ja jednak nie wytrzymałam, bo telefonu niestety nie było i sama zadzwoniłam, bo ta niepewność mnie dobijała!! No więc nie wiem, czy się cieszyć, czy nie ... bo z tych 4 zapłodnionych komórek dzisiaj (5 dzień) zamrozili jedną , pozostałym trzem dają szansę do jutra, ale powiedział, żeby nie robić sobie wielkich nadziei również z tego co czytałam myślę, że szanse są marne ;/ i jest mi jakoś tak... przykro
Nie zrozumcie mnie źle, bardzo się cieszę z tej jednej śnieżynki ❄ ale po cichutku liczyłam na dwie, bo podobno pierwsza próba często jest traktowana jak rozgrzewka, a u nas będzie to jedyna próba 🤷♂️ jeszcze przy naszym szczęściu i problemach to nie liczę na fajerwerki. No i jeszcze rozmrażanie, które też jest wielką niewiadomą 😔Nie wiem, czy jestem tak silna jak niektóre z dziewczyn, żeby przechodzić kolejną stymulację... ehhh....namarudziłam się ;p wybaczcie😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 20:55
-
Yuki wrote:lollipop witaj i wytrwałości 💪👊
Mlodamezatka wyniki ładne 😁niechaj rosną komórki i się nie ociągają 🥚🥚 żeby wszystkie udało się pobrać 💪🤞🍀Punkcja w niedzielę? wow👀
Ja jednak nie wytrzymałam, bo telefonu niestety nie było i sama zadzwoniłam, bo ta niepewność mnie dobijała!! No więc nie wiem, czy się cieszyć, czy nie ... bo z tych 4 zapłodnionych komórek dzisiaj (5 dzień) zamrozili jedną , pozostałym trzem dają szansę do jutra, ale powiedział, żeby nie robić sobie wielkich nadziei również z tego co czytałam myślę, że szanse są marne ;/ i jest mi jakoś tak... przykro
Nie zrozumcie mnie źle, bardzo się cieszę z tej jednej śnieżynki ❄ ale po cichutku liczyłam na dwie, bo podobno pierwsza próba często jest traktowana jak rozgrzewka, a u nas będzie to jedyna próba 🤷♂️ jeszcze przy naszym szczęściu i problemach to nie liczę na fajerwerki. No i jeszcze rozmrażanie, które też jest wielką niewiadomą 😔Nie wiem, czy jestem tak silna jak niektóre z dziewczyn, żeby przechodzić kolejną stymulację... ehhh....namarudziłam się ;p wybaczcie😚
Yuki ja mam aktualnie fazę na czytanie książek o ivf, czytam "in vitro. Bez strachu, bez ideologii" i podobno badania wskazują, że rozmrażanie zarodków i transferowanie jest lepsze niż "świeży" transfer, bo endometrium ma szansę być ładniejsze niż po stymulacji. Dodatkowo piszą, że dzieciaki z rozmnażanych zarodków według badań są zdrowsze. Nie wiem na ile to prawda, ale tak piszą. Także trzymam kciuki żeby śnieżynka się pięknie przyjęła ❤️agaguska, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
miska122 a co polecasz przeczytać? Te wersje masz papierowe czy gdzieś z neta? Bo chętnie bym sama przeczytała.
Mam nadzieję, że będzie właśnie tak jak piszesz.
Niestety mój mózg już fiksuje. Zobaczymy co jutro powie profesorek. Rozbija mnie jeszcze transfer odroczony, że znowu będę musiała czekać i żyć w stresie... ale dam radę. Z Waszą pomocą -
Yuki wrote:miska122 a co polecasz przeczytać? Te wersje masz papierowe czy gdzieś z neta? Bo chętnie bym sama przeczytała.
Mam nadzieję, że będzie właśnie tak jak piszesz.
Niestety mój mózg już fiksuje. Zobaczymy co jutro powie profesorek. Rozbija mnie jeszcze transfer odroczony, że znowu będę musiała czekać i żyć w stresie... ale dam radę. Z Waszą pomocą
Jeśli chcesz poznać trochę historię in vitro, głównie w Polsce to polecam właśnie tę pozycję. Fajnie napisana, chociaż druga połowa trochę nuży. Polecam też książkę Rozenkowej In vitro rozmowy intymne. Super się czyta, to wywiady z różnymi ludźmi. Mam jeszcze In vitro ważne rozmowy na trudny temat, ale tyle co przyszła, nie czytałam. Chociaż jest cienka, więc pewnie szybko wezmę ją na warsztat. To dam znać. Wszystkie kupiłam przez internet nowe. Rozenkowej jest na przecenie na Gandalfie, ważne rozmowy na trudny temat kupiłam za 23,40 na Tak czytam, a Bez strachu, bez ideologii za 14 na Allegro jeśli dobrze pamiętam -
nick nieaktualnyMorska wrote:Dziewczyny trochę się mało udzielam bo probuje luzować głowę. Od poniedziałku jadę z gonapeptyl a 4 lutego pierwsze usg, trzymajcie kciuki:) ja za Was mocno trzymam:)
-
miska122 wrote:Jeśli chcesz poznać trochę historię in vitro, głównie w Polsce to polecam właśnie tę pozycję. Fajnie napisana, chociaż druga połowa trochę nuży. Polecam też książkę Rozenkowej In vitro rozmowy intymne. Super się czyta, to wywiady z różnymi ludźmi. Mam jeszcze In vitro ważne rozmowy na trudny temat, ale tyle co przyszła, nie czytałam. Chociaż jest cienka, więc pewnie szybko wezmę ją na warsztat. To dam znać. Wszystkie kupiłam przez internet nowe. Rozenkowej jest na przecenie na Gandalfie, ważne rozmowy na trudny temat kupiłam za 23,40 na Tak czytam, a Bez strachu, bez ideologii za 14 na Allegro jeśli dobrze pamiętam
Dzięki poszukam i kurcze nie wiedziałam, że Mistrzyni Sprzątania również pisze! 😱 zaintrygowałaś mnie 😜😁 -
Yuki wrote:Dzięki poszukam i kurcze nie wiedziałam, że Mistrzyni Sprzątania również pisze! 😱 zaintrygowałaś mnie 😜😁
-
Tak, tak, wiem, że miała in vitro, ale nie wiedziałam, że pisze...
Ona podobno bardzo inteligenta babka. Ja ją lubię, jest taka pozytywna. I zaraz szukam książki 😁 -
Yuki wrote:lollipop witaj i wytrwałości 💪👊
Nie zrozumcie mnie źle, bardzo się cieszę z tej jednej śnieżynki ❄ ale po cichutku liczyłam na dwie, bo podobno pierwsza próba często jest traktowana jak rozgrzewka, a u nas będzie to jedyna próba 🤷♂️ jeszcze przy naszym szczęściu i problemach to nie liczę na fajerwerki. No i jeszcze rozmrażanie, które też jest wielką niewiadomą 😔Nie wiem, czy jestem tak silna jak niektóre z dziewczyn, żeby przechodzić kolejną stymulację... ehhh....namarudziłam się ;p wybaczcie😚
Nie dziwię Ci się Yuki, że zadzwoniłaś, też bym nie wytrzymała. Dlaczego nie dają szans pozostałym komórkom, czy lekarz powiedział jakie mogą być przyczyny, że się mogą nie dzielić lub dzielić nieprawidłowo? Tego procesu ja zupełnie nie rozumiem...cieszę się z Tobą z tej jednej ❄ Jak to piszą dziewczyny na forach - wystarczy tylko ta jedna, która może okazać się najlepsza 🎇 i tego Ci życzę🍀 daj znać co powiedzą Ci dzisiaj o reszcie, a może któraś z nich będzie jednak dobra 🙏Yuki lubi tę wiadomość