Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę napiszcie mi w jakich godzinach podawalyscie sobie zastrzyk ( ja mam mensinorm 150) Położna mówiła że o 19 ale ja w pracy nie dam rady i moge dopiero po 22 czy to nie za późno?

• Fanta88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam o 21, myślę, że to nie jest za późno ważne żeby były stałe godziny

Nika01 lubi tę wiadomość

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś I dzień 🐒, od jutra 💉💉💉💪
    Jakieś rady jak zwiększyć jakość produkcji jajeczek?😊😁

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Ja dziś mój pierwszy zastrzyk 😱 więc nie pomogę w radach 😁

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01 -no to życzę dobrego samopoczucia podczas stymulacji :)

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Anusia Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Punkcją na krótkim protokole jest zwykle między 11 a 15 dc.
    Ja miałam 2* krótki protokół. Leki od 2 dc. I oba razy 12 dc punkcja rano o 7. Naturalnie mam owu 14 dc, cykle 28/29 dniowe.

Właśnie tym się martwię. Lekarz nie wyklucza punkcji za 3 dni to bedzie 11dc, jutro się dowiem jak tam rosną pecherzyki, a jezeli nie beda wystarczajace to dopiero środa. 🙄 A to juz 16dc. 😔

• Yuki Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:
    Nie było mnie tu z 2 tygodnie, ale nadrobiłam zaległości.

Jas, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz i rozumiem też co czuła Agaguśka, gdy była w ciąży a potem za chwilę ją straciła. U mnie też ten sen się skończył. Ciąża była i już jej nie ma. Psychicznie nie najlepiej to znoszę i nie wiem czy będę tu zaglądać w najbliższym czasie, lepiej mi chyba służy odcięcie się od tematów ciązowych.

Sisska zmartwiła mnie wiadomosć o Twoim krwawieniu, do głowy przyszedł mi krwiak, z krwiakami kobiety mogą donosić ciąże. Oby więc wszystko bylo dobrze.

CzereśniowaMama, Ana87 przykro mi z powodu negatywnych bet, nie poddawajcie się dziewczyny.

Koniczynka28, Amelka19 gratuluję ! Niech wasze dzidzie rosną zdrowo i dobrze się rozwijają!

Ova, Yuki i pozostale dziewczyny trzymam kciuki za powodzenie u Was!

Trzy razy czytałam Twoją wiadomość, zanim zrozumiałam, bo do mnie nie dotarło... Bądź silna. Trzeba wierzyć, że wreszcie kiedyś się uda.
    Czy wiadomo co się stało?

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • Nika01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Nika01 -no to życzę dobrego samopoczucia podczas stymulacji :)
    Nie dziękuję 🤣 za godzinkę zaczynamy 😁 a ty jakie masz leki i jak długa masz historię? Również prowadzona życzę 😘

• Wiosanna888 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, chetnie do Was dolacze.
    Ja juz po stymulacji, punkcji i pierwszym transferze. Jesli ktos potrzebuje odpowiedzi- smialo pytajcie.

Aktualnie jestem 4 dni po transferze.

Ktos Jeszcze swiezo po transferze??
    Ile lat macie dziewczyny i ile czasu sie staracie?

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

👱🏼‍♀️🙋🏻‍♂️

oar8s65gz9yzog34.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia wrote:
    Właśnie tym się martwię. Lekarz nie wyklucza punkcji za 3 dni to bedzie 11dc, jutro się dowiem jak tam rosną pecherzyki, a jezeli nie beda wystarczajace to dopiero środa. 🙄 A to juz 16dc. 😔
    U mnie tez była lekka nerwówka, bo nadchodziły święta. Jednak lekarze wiedza, co robią jeśli decydują się na stymulację przed jakimiś dniami wolnymi. Maja tez na to metody. Mi na koniec tez podali gonapeptyl, żeby podniesc dojrzałość komórek. Także na spokojnie, zaufaj lekarzom.

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małagośka wrote:
    Daaam znać, narazie stres jest przed jutrzejszym covidem a poza tym w piątek wieczorem chyba będę latać po mieście i szukać menopura 😁

Jeśli jesteś z Warszawy, a tak zrozumialam to Menopur można zwykle dostać w Euro Apteka przy Al. Jerozolimskich 56c. Ja tam kupowałam niedrogo z refundacją

Małagośka lubi tę wiadomość

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Trzy razy czytałam Twoją wiadomość, zanim zrozumiałam, bo do mnie nie dotarło... Bądź silna. Trzeba wierzyć, że wreszcie kiedyś się uda.
    Czy wiadomo co się stało?

Z tego co czytam to najczęściej puste jajo płodowe (u mnie to jajo cały czas rośnie, co widać na usg) z brakiem zarodka w środku jest skutkiem abberacji chromosonalnych, choć nie zawsze. Aby to sprawdzić musiałabym materiał z poronienia do którego jeszcze nie doszło przebadać. Jeśli poronię w domu muszę ten materiał sama zebrać i odpowiednio zabezpieczyć, jeśli w szpitalu poproszę aby go zabezpieczyli i chyba zbadam. Koszt 800- 1000 zł. Myślę jeszcze nad zbadaniem z materiału poporonnego jaka była płeć dziecka (ten zapis genetyczny jest już od chwili poczęcia), moze uda mi się dzięki temu uzyskać kartę urodzenia martwego dziecka, którą można ponoć uzyskać bez względu na czas w którym doszło do poronienia, byleby znana była płeć

mixy2021, Yuki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:
    Z tego co czytam to najczęściej puste jajo płodowe (u mnie to jajo cały czas rośnie, co widać na usg) z brakiem zarodka w środku jest skutkiem abberacji chromosonalnych, choć nie zawsze. Aby to sprawdzić musiałabym materiał z poronienia do którego jeszcze nie doszło przebadać. Jeśli poronię w domu muszę ten materiał sama zebrać i odpowiednio zabezpieczyć, jeśli w szpitalu poproszę aby go zabezpieczyli i chyba zbadam. Koszt 800- 1000 zł. Myślę jeszcze nad zbadaniem z materiału poporonnego jaka była płeć dziecka (ten zapis genetyczny jest już od chwili poczęcia), moze uda mi się dzięki temu uzyskać kartę urodzenia martwego dziecka, którą można ponoć uzyskać bez względu na czas w którym doszło do poronienia, byleby znana była płeć
    Przykro mi... nawet nie wiem co powiedzieć. Na tym naszym forum to łzy szczęścia, przeplatają się z tymi drugimi... trzymaj się. Myślę, ze badanie to dobry pomysł. Zawsze to większa wiedza. Przemyśl na spokojnie i trzymam kciuki, byś wszystko dzielnie zniosła 💓
    Ja również ograniczam forum, chyba sama się przytłoczyłam tym wszystkim i musze odsapnąć. Zebrać myśli i siły.

Yuki, AnkaStaranka lubią tę wiadomość

• Anusia Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    U mnie tez była lekka nerwówka, bo nadchodziły święta. Jednak lekarze wiedza, co robią jeśli decydują się na stymulację przed jakimiś dniami wolnymi. Maja tez na to metody. Mi na koniec tez podali gonapeptyl, żeby podniesc dojrzałość komórek. Także na spokojnie, zaufaj lekarzom.

Dzięki 🙂 W moim przypadku ta majówka mu lekko umknęła, a ja mam wrażenie że muszę sama o takich kwestiach pamiętać, choć nie mam pojęcia jaki jest proces i czy i jaki to ma wpływ. Zobaczymy jutro jak to wygląda w środku 😉

• mixy2021 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:

Bardzo miprzykro
    Ja też bym zbadała
    trzymaj się mocno

AnkaStaranka lubi tę wiadomość

starania 2014
    córka naturalnie 2016
    IUI 2017
    IUI 2017
    IUI 2017
    IV-2021 start 28.03
    30.05 .2021 transfer
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika01- od dzis przez 6 dni mam puregon i w 6 dniu dołączam tylko Orgalutran :) w godzinach wieczornych mam robić zastrzyki. A Ty?

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Zosia279 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:

Eliminacja lub mocne ograniczenie cukru, dostarczanie kwasów omega 3, koenzym Q10, kwas foliowy, spożywanie głównie warzyw i owoców i panowanie nad stresem 🙂. Z tego co czasami pojawiało się na innych forach to dziewczyny pisały o piciu czerwonego wina aczkolwiek ja całkowicie wyeliminowałam alkohol na 2 miesiące przed procedurą. Miałam 9 jajeczek i było 5 zarodków do stanu blastocysty dotrwały 2 i jestem w ciąży. Nie liczy się ilość a jakość 🙂. Życzę powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 08:07

• Nika01 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Nika01- od dzis przez 6 dni mam puregon i w 6 dniu dołączam tylko Orgalutran :) w godzinach wieczornych mam robić zastrzyki. A Ty?
    Ja wczoraj po 22 pierwszy zastrzyk mensinorm 150. I w piątek na podgląd mam jeszcze wykupiony orgalutran ale nie wiem naradzie kiedy go wdrażam.

• mixy2021 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po punkcji mam 20 jajeczek i tak jak pisze Zosia nie liczy się ilość a jakość czekamy do niedzieli ile prztrwa a dziś mamy mieć tel ile wogóle jest .
    boli mnie brzuch ciężko mi wstać a o pracy to nie ma mowy ale rzeczywiście jestem wrażliwa na ból to może dlatego.

Yuki, Wiosanna888 lubią tę wiadomość

starania 2014
    córka naturalnie 2016
    IUI 2017
    IUI 2017
    IUI 2017
    IV-2021 start 28.03
    30.05 .2021 transfer
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mixy2021 wrote:
    ja jestem po punkcji mam 20 jajeczek i tak jak pisze Zosia nie liczy się ilość a jakość czekamy do niedzieli ile prztrwa a dziś mamy mieć tel ile wogóle jest .
    boli mnie brzuch ciężko mi wstać a o pracy to nie ma mowy ale rzeczywiście jestem wrażliwa na ból to może dlatego.
    To super wynik, oby byly dobrej jakości:) z tego co pamietan to będziecie badać zarodki ?

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ