In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś I dzień 🐒, od jutra 💉💉💉💪
Jakieś rady jak zwiększyć jakość produkcji jajeczek?😊😁Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Nika01 -no to życzę dobrego samopoczucia podczas stymulacji2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Koniczynka28 wrote:Punkcją na krótkim protokole jest zwykle między 11 a 15 dc.
Ja miałam 2* krótki protokół. Leki od 2 dc. I oba razy 12 dc punkcja rano o 7. Naturalnie mam owu 14 dc, cykle 28/29 dniowe.
Właśnie tym się martwię. Lekarz nie wyklucza punkcji za 3 dni to bedzie 11dc, jutro się dowiem jak tam rosną pecherzyki, a jezeli nie beda wystarczajace to dopiero środa. 🙄 A to juz 16dc. 😔 -
AnkaStaranka wrote:Nie było mnie tu z 2 tygodnie, ale nadrobiłam zaległości.
Jas, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz i rozumiem też co czuła Agaguśka, gdy była w ciąży a potem za chwilę ją straciła. U mnie też ten sen się skończył. Ciąża była i już jej nie ma. Psychicznie nie najlepiej to znoszę i nie wiem czy będę tu zaglądać w najbliższym czasie, lepiej mi chyba służy odcięcie się od tematów ciązowych.
Sisska zmartwiła mnie wiadomosć o Twoim krwawieniu, do głowy przyszedł mi krwiak, z krwiakami kobiety mogą donosić ciąże. Oby więc wszystko bylo dobrze.
CzereśniowaMama, Ana87 przykro mi z powodu negatywnych bet, nie poddawajcie się dziewczyny.
Koniczynka28, Amelka19 gratuluję ! Niech wasze dzidzie rosną zdrowo i dobrze się rozwijają!
Ova, Yuki i pozostale dziewczyny trzymam kciuki za powodzenie u Was!
Trzy razy czytałam Twoją wiadomość, zanim zrozumiałam, bo do mnie nie dotarło... Bądź silna. Trzeba wierzyć, że wreszcie kiedyś się uda.
Czy wiadomo co się stało? -
Czesc, chetnie do Was dolacze.
Ja juz po stymulacji, punkcji i pierwszym transferze. Jesli ktos potrzebuje odpowiedzi- smialo pytajcie.
Aktualnie jestem 4 dni po transferze.
Ktos Jeszcze swiezo po transferze??
Ile lat macie dziewczyny i ile czasu sie staracie?
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 -
Anusia wrote:Właśnie tym się martwię. Lekarz nie wyklucza punkcji za 3 dni to bedzie 11dc, jutro się dowiem jak tam rosną pecherzyki, a jezeli nie beda wystarczajace to dopiero środa. 🙄 A to juz 16dc. 😔
-
Małagośka wrote:Daaam znać, narazie stres jest przed jutrzejszym covidem a poza tym w piątek wieczorem chyba będę latać po mieście i szukać menopura 😁
Jeśli jesteś z Warszawy, a tak zrozumialam to Menopur można zwykle dostać w Euro Apteka przy Al. Jerozolimskich 56c. Ja tam kupowałam niedrogo z refundacjąMałagośka lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Trzy razy czytałam Twoją wiadomość, zanim zrozumiałam, bo do mnie nie dotarło... Bądź silna. Trzeba wierzyć, że wreszcie kiedyś się uda.
Czy wiadomo co się stało?
Z tego co czytam to najczęściej puste jajo płodowe (u mnie to jajo cały czas rośnie, co widać na usg) z brakiem zarodka w środku jest skutkiem abberacji chromosonalnych, choć nie zawsze. Aby to sprawdzić musiałabym materiał z poronienia do którego jeszcze nie doszło przebadać. Jeśli poronię w domu muszę ten materiał sama zebrać i odpowiednio zabezpieczyć, jeśli w szpitalu poproszę aby go zabezpieczyli i chyba zbadam. Koszt 800- 1000 zł. Myślę jeszcze nad zbadaniem z materiału poporonnego jaka była płeć dziecka (ten zapis genetyczny jest już od chwili poczęcia), moze uda mi się dzięki temu uzyskać kartę urodzenia martwego dziecka, którą można ponoć uzyskać bez względu na czas w którym doszło do poronienia, byleby znana była płećmixy2021, Yuki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnkaStaranka wrote:Z tego co czytam to najczęściej puste jajo płodowe (u mnie to jajo cały czas rośnie, co widać na usg) z brakiem zarodka w środku jest skutkiem abberacji chromosonalnych, choć nie zawsze. Aby to sprawdzić musiałabym materiał z poronienia do którego jeszcze nie doszło przebadać. Jeśli poronię w domu muszę ten materiał sama zebrać i odpowiednio zabezpieczyć, jeśli w szpitalu poproszę aby go zabezpieczyli i chyba zbadam. Koszt 800- 1000 zł. Myślę jeszcze nad zbadaniem z materiału poporonnego jaka była płeć dziecka (ten zapis genetyczny jest już od chwili poczęcia), moze uda mi się dzięki temu uzyskać kartę urodzenia martwego dziecka, którą można ponoć uzyskać bez względu na czas w którym doszło do poronienia, byleby znana była płeć
Ja również ograniczam forum, chyba sama się przytłoczyłam tym wszystkim i musze odsapnąć. Zebrać myśli i siły.Yuki, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:U mnie tez była lekka nerwówka, bo nadchodziły święta. Jednak lekarze wiedza, co robią jeśli decydują się na stymulację przed jakimiś dniami wolnymi. Maja tez na to metody. Mi na koniec tez podali gonapeptyl, żeby podniesc dojrzałość komórek. Także na spokojnie, zaufaj lekarzom.
Dzięki 🙂 W moim przypadku ta majówka mu lekko umknęła, a ja mam wrażenie że muszę sama o takich kwestiach pamiętać, choć nie mam pojęcia jaki jest proces i czy i jaki to ma wpływ. Zobaczymy jutro jak to wygląda w środku 😉
-
AnkaStaranka wrote:Z tego co czytam to najczęściej puste jajo płodowe (u mnie to jajo cały czas rośnie, co widać na usg) z brakiem zarodka w środku jest skutkiem abberacji chromosonalnych, choć nie zawsze. Aby to sprawdzić musiałabym materiał z poronienia do którego jeszcze nie doszło przebadać. Jeśli poronię w domu muszę ten materiał sama zebrać i odpowiednio zabezpieczyć, jeśli w szpitalu poproszę aby go zabezpieczyli i chyba zbadam. Koszt 800- 1000 zł. Myślę jeszcze nad zbadaniem z materiału poporonnego jaka była płeć dziecka (ten zapis genetyczny jest już od chwili poczęcia), moze uda mi się dzięki temu uzyskać kartę urodzenia martwego dziecka, którą można ponoć uzyskać bez względu na czas w którym doszło do poronienia, byleby znana była płeć
Bardzo miprzykro
Ja też bym zbadała
trzymaj się mocnoAnkaStaranka lubi tę wiadomość
starania 2014
córka naturalnie 2016
IUI 2017
IUI 2017
IUI 2017
IV-2021 start 28.03
30.05 .2021 transfer -
Nika01- od dzis przez 6 dni mam puregon i w 6 dniu dołączam tylko Orgalutran w godzinach wieczornych mam robić zastrzyki. A Ty?2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Kejtusia wrote:Dziś I dzień 🐒, od jutra 💉💉💉💪
Jakieś rady jak zwiększyć jakość produkcji jajeczek?😊😁
Eliminacja lub mocne ograniczenie cukru, dostarczanie kwasów omega 3, koenzym Q10, kwas foliowy, spożywanie głównie warzyw i owoców i panowanie nad stresem 🙂. Z tego co czasami pojawiało się na innych forach to dziewczyny pisały o piciu czerwonego wina aczkolwiek ja całkowicie wyeliminowałam alkohol na 2 miesiące przed procedurą. Miałam 9 jajeczek i było 5 zarodków do stanu blastocysty dotrwały 2 i jestem w ciąży. Nie liczy się ilość a jakość 🙂. Życzę powodzenia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 08:07
-
Kejtusia wrote:Nika01- od dzis przez 6 dni mam puregon i w 6 dniu dołączam tylko Orgalutran w godzinach wieczornych mam robić zastrzyki. A Ty?
-
ja jestem po punkcji mam 20 jajeczek i tak jak pisze Zosia nie liczy się ilość a jakość czekamy do niedzieli ile prztrwa a dziś mamy mieć tel ile wogóle jest .
boli mnie brzuch ciężko mi wstać a o pracy to nie ma mowy ale rzeczywiście jestem wrażliwa na ból to może dlatego.Yuki, Wiosanna888 lubią tę wiadomość
starania 2014
córka naturalnie 2016
IUI 2017
IUI 2017
IUI 2017
IV-2021 start 28.03
30.05 .2021 transfer -
mixy2021 wrote:ja jestem po punkcji mam 20 jajeczek i tak jak pisze Zosia nie liczy się ilość a jakość czekamy do niedzieli ile prztrwa a dziś mamy mieć tel ile wogóle jest .
boli mnie brzuch ciężko mi wstać a o pracy to nie ma mowy ale rzeczywiście jestem wrażliwa na ból to może dlatego.👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️