In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlodamezatka wrote:Dziękuje ogromnie za wszystkie kciuki! 💚
Jestem juz po, w domku. Odpoczywam. Nie było tak źle. W sumie strach ma wielkie oczy.
Ostatecznie miałam 18 pęcherzyków, wszystkie pobrane. W nich 17 komórek z czego 14 to były dojrzałe oocyty. Do zapłodnienia poszło 6, pozostałe 8 zamroziliśmy.
Jestem zaskoczona i ogromnie szczęsliwa z efektu.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w piątek transfer 💚✊🏻
Piękny wynik Kochana! ❤️
Czekamy z niecierpliwością na dalsze i formacje ✊🏼🍀❤️Zielone.Slonce, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
InviMed Wrocław 🍀
9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
25.03 - Maleństwo 1,8 cm
28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻🍼
Podejście nr 2 ♥️
5.12.2023 - transfer ❄️🍀
6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
Mamy ❄️
-
Kira83 wrote:Hey, witam sie!
Podchodze pierwszy raz w życiu do ivf po trzech nieudanych iui w zeszłym roku.
Aktualnie w polowie dlugiego protokolu.
Dajcie znac prosze czy po punkcji samopoczucie jest kiepskie i bralyscie l4? Praca mi srednio na to pozwoli a wole wiedzieć czego sie spodziewac....
Powodzenia dla Was wszystkich! Trzymam kciuki za kazda z osobna☺️
Kira ja niestety bardzo źle wspominam dni po punkcji. Miałam hiperstymulację i ledwo mogłam chodzić. O pójściu do pracy nie było mowy. Ale ja jestem w tym małym procenciku co źle to zniósł bo patrząc po wpisach dziewczyn z innych grup to zdecydowana większość czuła tylko lekkie ciągnięcie 😃
Myślę że L4 nie zaszkodzi a może pomóc 🙂
HaBie lubi tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
Koniczynka, na pierwsze usg nie mówili nic o tym, żeby przyjść z badaniem, teraz lekarka mi powiedziała, że jak będę we wtorek na wizycie to żebym sobie gdzieś u siebie zrobiła estradiol tylko. Ale udało się mi umówić na poniedziałek na wieczór, i nie pomyślałam, żeby od razu zrobić tam w klinice badanie, bo nie będę miała jutro jak zrobić, rano praca a po pracy od razu gnam na wizytę.. Jeśli uda się mi przyjechać wcześniej to pójdę od razu na pobranie krwi i najwyżej we wtorek zadzwonię do lekarki z wynikami.. Bo na pewno się nie wyrobią w godzinę z wynikiem w laboratorium.. Wiem, że to ważne, ale już nic nie zrobię z tym, że nie mam badania 😕
-
agaguska wrote:Kira ja niestety bardzo źle wspominam dni po punkcji. Miałam hiperstymulację i ledwo mogłam chodzić. O pójściu do pracy nie było mowy. Ale ja jestem w tym małym procenciku co źle to zniósł bo patrząc po wpisach dziewczyn z innych grup to zdecydowana większość czuła tylko lekkie ciągnięcie 😃
Myślę że L4 nie zaszkodzi a może pomóc 🙂
Nie przejmuj się a jak możesz wziąć L4 jak pisze Agaguska to bierz dla własnego komfortu. -
Kira83 wrote:Hey, witam sie!
Podchodze pierwszy raz w życiu do ivf po trzech nieudanych iui w zeszłym roku.
Aktualnie w polowie dlugiego protokolu.
Dajcie znac prosze czy po punkcji samopoczucie jest kiepskie i bralyscie l4? Praca mi srednio na to pozwoli a wole wiedzieć czego sie spodziewac....
Powodzenia dla Was wszystkich! Trzymam kciuki za kazda z osobna☺️
Ja brałam L4, aczkolwiek po punkcji dobrze się czułam. Znieczulenie swoje robi i po punkcji jeszcze z godzinę spałam, ale jak się obudzilam mogłam już normalnie funkcjonować -
Mlodamezatka, idziesz na całego
Fajny wynik.
Trzymam kciuki cały czas.
Ja jutro mam badania hormonów i wizytę u lekarza i konsultację z anestezjologiem. Także kilka godzin posiedzę w klinice...ale za to czegoś się dowiem.
Oczywiście trochę się denerwuję, bo okaże się jaka odpowiedź na stymulację.02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomocy:) mam 2 dwa opakowania zastrzyków gonapeptyl po 7 w każdym opakowaniu. Dziennie podaje jeden, jeden cały w brzuch? Po accofilu ta dawka wydaje mi się taka duża. Ale rozumiem że się tego nie rozdziela. Jeden zastrzyk na jeden raz tak?
-
Gonapeptyl ma duzo do wstrzykniecia niestety. Jesli masz podac 1 dziennie to wstrzykujesz cala jedna strzykawke w brzuch.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Dziewczyny niestety dobre wiesci u mnie przestaja juz byc takie dobre.
Z 6 zapłodnionych komórek zapłodniło się 3. 3 zdegenerowały
Jest mi okropnie przykro, miałam nadzieję, że skoro było tak dużo dojrzałych komórek nie będzie problemu z zapłodnieniem. Spodziewałam się, że poodpadają w miarę rozwoju jak cos. A tu juz w 1 dobie jest o polowe mniej 😔13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mi z 7 komórek została raptem 1 także... bardzo różnie bywa z tymi komórkami...
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
nick nieaktualnyMlodamezatka wrote:Dziewczyny niestety dobre wiesci u mnie przestaja juz byc takie dobre.
Jest mi okropnie przykro, miałam nadzieję, że skoro było tak dużo dojrzałych komórek nie będzie problemu z zapłodnieniem. Spodziewałam się, że poodpadają w miarę rozwoju jak cos. A tu juz w 1 dobie jest o polowe mniej 😔
Na pewno Ci ciężko, sama się tego najbardziej obawiam przy takiej jakości nasienia, o ile nam wgl dadzą szanse... jednak trzymam kciuki żeby te 3 dotrwały do końca, wiadomo psychicznie im większy „zapas” tym nam łatwiej, ale to ten jeden się musi przyjąć, oby to był pierwszy z nich ✊
Ściskam i dużo spokoju życzę 🍀
-
Mlodamezatka wrote:Dziewczyny niestety dobre wiesci u mnie przestaja juz byc takie dobre.
Jest mi okropnie przykro, miałam nadzieję, że skoro było tak dużo dojrzałych komórek nie będzie problemu z zapłodnieniem. Spodziewałam się, że poodpadają w miarę rozwoju jak cos. A tu juz w 1 dobie jest o polowe mniej 😔
Hej , rozumiem że ci ciężko , czytam na bieżąco co się dzieje u Ciebie , pamiętaj że tutaj wszyscy trzymają za was kciuki ✊
Dziewczyny mają rację , wystarczy 1 żeby się udało
Ciesz się chwilą jaka jest Ci dana ☀️dużo spokoju ci życzę ☀️☀️✊✊ -
paulity wrote:Dziewczyny a wlas Nie jak to jest że zwolnieniem . Bo chciałam wstępnie powiedzieć mojej szefowie że nie będzie mnie w marcu i prawdopodobnie w kwietniu . Czy po transferze jest jakieś zwolnienie , czy tylko po punkcji?
Ja poprosiłam lekarza o zwolnienie tylko w dniu punkcji. Jest to w koncu zabieg ze znieczuleniem ogolnym i trzeba jakos do siebie dojsc, dobudzić się itp. poza tym ja miałam ten zabieg w połowie dnia, więc i tak dzień w pracy miałam rozwalony. Jeśli chodzi o transfer, to przypominał mi on zwykle badanie usg. Trwał nie całe 15 min, może nawet krócej, po czym wyszłam z gabinetu, po transferze nie ma żadnych dolegliwości, niepotrzebne jest moim zdaniem zwolnienie, no chyba, że ktoś ma w połowie dnia i trudno mu z pracy się zwolnić, a szkoda brać urlopu... -
Mlodamezatka wrote:Dziewczyny niestety dobre wiesci u mnie przestaja juz byc takie dobre.
Tak myslę jeszcze o Tobie...Nie martw się przedwcześnie, wg mnie narazie u Ciebie wszystko idzie standardowo. Statystycznie po zapłodnieniu połowa odpada, a potem srednio do blastki dotrwa połowa z tej połowy. Myślę, że z 1 lub 2 zostaniesz i będzie z czego robić transfer, a to jest najważniejsze, nie musimy iść na ilość, wystarczy 1 do cudu 🎇 Jest nadzieja🍀agaguska lubi tę wiadomość
-
kręcona niestety ciężko zrozumieć kogoś jak się nie przeżywało tego. Poza tym niby każdy pociesza, współczuje a ja to niestety odbieram jakoś wścibskość, nie oczekuję współczucia. Przez takie zachowanie czuję się gorsza, a to nie prawda. Nasze problemy są jak każda inna choroba… leczymy się, próbujemy i tyle… niestety efekty a może raczej i brak jest bardziej widoczny. Szkoda, że otoczenie nie zastanawia się nad tym jak ich uwagi i komentarze mogą nas zranić. Mamy pod górkę ale wszystkie walczymy i DAMY RADĘ!!
HaBie pięknie powiedziane! Każda z nas jest bohaterką!
Sisska Jak Twoje pęcherzyki?? Coś nowego?
AnkaStaranka masz już jakieś dalsze wiadomości co do zarodków? Straszne są te statystyki ile komórek odpada nieczego nie można być pewnym, tyle stresu, tyle nerwów i czekania na jakiekoliwek małe sukcesy.
Ewa100 jak sytuacja u Ciebie?
Mlodamezatka oby jak najwięcej komórek przetrwało 🍀💚 Trzymam mocno kciuki 👊💪 Dla mnie było ogromnym zaskoczeniem, że nie wszystkie komórki się zapładniają, rozmawiałam i z profesorkiem i z embriologiem i powiedzieli, że to jest bardzo częste i niestety normalne ... wiem, że to małe pocieszenie Pamiętaj również, że masz komórki mrozaczki i każda z nich niesie potencjał. Nam potrzeba TYLKO jednej dobrej. Trzymaj się kochana 🙏 Czy w piątek transfer?
Dziewczyny trzymam za Was baaaardzo mocno kciuki 👊🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:00
-
Morska wrote:Dziewczyny pomocy:) mam 2 dwa opakowania zastrzyków gonapeptyl po 7 w każdym opakowaniu. Dziennie podaje jeden, jeden cały w brzuch? Po accofilu ta dawka wydaje mi się taka duża. Ale rozumiem że się tego nie rozdziela. Jeden zastrzyk na jeden raz tak?
Kochana ja brałam menopur 450 j to gonapeptyl dla mnie był mały.
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Yuki wrote:kręcona niestety ciężko zrozumieć kogoś jak się nie przeżywało tego. Poza tym niby każdy pociesza, współczuje a ja to niestety odbieram jakoś wścibskość, nie oczekuję współczucia. Przez takie zachowanie czuję się gorsza, a to nie prawda. Nasze problemy są jak każda inna choroba… leczymy się, próbujemy i tyle… niestety efekty a może raczej i brak jest bardziej widoczny. Szkoda, że otoczenie nie zastanawia się nad tym jak ich uwagi i komentarze mogą nas zranić. Mamy pod górkę ale wszystkie walczymy i DAMY RADĘ!!
HaBie pięknie powiedziane! Każda z nas jest bohaterką!
Sisska Jak Twoje pęcherzyki?? Coś nowego?
AnkaStaranka masz już jakieś dalsze wiadomości co do zarodków? Straszne są te statystyki ile komórek odpada nieczego nie można być pewnym, tyle stresu, tyle nerwów i czekania na jakiekoliwek małe sukcesy.
Ewa100 jak sytuacja u Ciebie?
Mlodamezatka oby jak najwięcej komórek przetrwało 🍀💚 Trzymam mocno kciuki 👊💪 Dla mnie było ogromnym zaskoczeniem, że nie wszystkie komórki się zapładniają, rozmawiałam i z profesorkiem i z embriologiem i powiedzieli, że to jest bardzo częste i niestety normalne ... wiem, że to małe pocieszenie Pamiętaj również, że masz komórki mrozaczki i każda z nich niesie potencjał. Nam potrzeba TYLKO jednej dobrej. Trzymaj się kochana 🙏 Czy w piątek transfer?
Dziewczyny trzymam za Was baaaardzo mocno kciuki 👊🤞
Melduje już po punkcji. Pobrano 7 komórek, 2 były puste 5 poszło do zapłodnienia i teraz czekamy co dalej.
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3