Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro- start listopad
Odpowiedz

In vitro- start listopad

Oceń ten wątek:
  • IGA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest juz watek grudniowy. Tam zapraszamy

karolkowa, Toonney lubią tę wiadomość

b79b4656f3.png

Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    No właśnie tego się boję. Ja miałam podawaną 5dniową blastkę. No nic, do poniedziałku trzeba czekać. Ale wydaje mi się że już powinnam mieć 3 cyfrowy wynik a nie 2-cyfrowy.. No ale - grunt że coś załapało. Pierwszy raz.
    Spokojnie przegrzebalam wszystkie fora naprawde dziewczyny mialy rozne bety i mialy 19 i 30 i 180 i bylo wszystko ok. Moj lekarz w ogole twierdzi ze beta nie jest wyznacznikiem a jak mu powiedzialam ze robilam w 7 i 9 dpt to w ogole powiedzial ze to z medycznego punktu w ogole nie ma znaczenia. Ale jak zaczelam krwawic to wtedy musialam zrobic bete. Bedzie dobrze ciesz sie z tego ze jestes w ciazy i czekaj spokojnie na wizyte ;))

• maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Widzę, że dużo z Was podchodzi do IVF w Warszawie... bo ja już głupia myślę co zrobię jak w mojej klinice się nam nie uda... Często w artykułach o in vitro są wypowiedzi lekarzy z Novum... i widzę czesto w stopkach, że pary po nieudanych procedurach przenoszą się właśnie tam....
    Jesteście w stanie coś o tej klinice powiedzieć? Są tam naprawdę tacy dobrzy lekarze???

mao, hmm.. O tej klinice nic nie powiem.
    Ja z kolei słyszałam, że często dziewczyny zmieniają na Invictę czy na inną, nie pamiętam nazwy...

P.S. trzymam kciuki za Wasze bety!

‹‹ 176 177 178 179 180
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ