In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Tak. W tej sytuacji tylko bez HBA. W immunologię nie wierzę.
Wkleję tu zdanie z którym całkowicie się zgadzam. A jest to zdanie osoby która przerobiła całą immunologię, łącznie ze szczepieniami. I tak jak ona uważam że encorton i heparyna w zupełności wystarczą. Cyt."Niestety fakty sa takie, ze o niepłodności immunologicznej niewiele wiadomo i wiekszosc dzialan opiera sie na wynikach z krwi obwodowej i "teorii przeszczepu", co ma sie nijak do naszych macic."
Koleżanka stara się o drugie dziecko nieskutecznie 3 lata i zalecili jej drożność, laproskopię, badanie nasienia oczywiści i HBA, które wyszło obniżone i ginekolog/androlog powiedział, że to może być przyczyna. -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Laparo ok, histero ok ale dna? Raczej takie rzeczy są niezmienne. A te kariotypy to na co mają wpływ? Jakie to konkretnie badania?
Właśnie z tymi parametrami jest tak, że one nie wykluczają ciąży. Może mąż miał wyniki na granicy i po prostu Wam się udało? Nie wierzę też w to, że nie zmieniają się w granicy 10-15 % a to i mało i dużo. A kariotypy :https://www.testdna.pl/kariotyp/ . Generalnie jest to badanie dla par po nieudanym IVF i takich które starają się o dziecko. Nie tylko tych gdzie jest ryzyko wad genetycznych, czy występowały poronienia. a rozumiem, że u Was było nieudane i IUI i IVF, więc warto poszerzyć diagnostykę nasienia i zbadać co tam siedzi u Ciebie w środku
Fujitsu bo niskie HBA jest determinantem do zrobienia IVF. Nie może być przyczyną a jest. NiestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 11:12
-
Frelcia_ wrote:Właśnie z tymi parametrami jest tak, że one nie wykluczają ciąży. Może mąż miał wyniki na granicy i po prostu Wam się udało? Nie wierzę też w to, że nie zmieniają się w granicy 10-15 % a to i mało i dużo. A kariotypy :https://www.testdna.pl/kariotyp/ . Generalnie jest to badanie dla par po nieudanym IVF i takich które starają się o dziecko. Nie tylko tych gdzie jest ryzyko wad genetycznych, czy występowały poronienia. a rozumiem, że u Was było nieudane i IUI i IVF, więc warto poszerzyć diagnostykę nasienia i zbadać co tam siedzi u Ciebie w środku
Fujitsu bo niskie HBA jest determinantem do zrobienia IVF. Nie może być przyczyną a jest. Niestety
Zapytam dr na wizycie co pna o tym myśli. Czy warto jakieś badania zrobić. Dobija mnie to już czekanie na okres. Dłuższy mam cykl po tym nieudanym ivf widzę.
Powiedzcie jak zarodki się przestają dzielić to w czyn jest problem? W plemnikach czy w jajkach? -
Dziewczyny czy po estrofemie w 13 dc powinny boleć jajniki? Bo mnie pobolewa lewy...21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
nick nieaktualny
-
Mi na wizycie lekarz powiedział, że "śpią" i że mam brać 3x1 właśnie u mnie bolą..21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze transfery, punkcje i bety
aga80, Luna131, andzia83 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Marmis ja miałam badanie genetyczne zarodków bo lekarka nam poradziła i to był dla mnie dobry pomysł bo się okazało że niestety większość jest nieprawidłowa i ma małe szanse na przetrwanie
też trzymam kciuki za wszystkie za bardzo udany wrzesień z tylko dobrymi wiadomościami
ja dzisiaj doła mega złapałam przed betowego - rzadko kiedy zdarza mi się narzekac to teraz pomarudzę bo rano temp zmierzyłam no i du.. i kamieni kupa
temp jak na tony przyjmowanego progesteronu niska
nawet na ta betę nie chce mi się dzisiaj iść poryczałam się rano mężowi w rękaw i tyle co innego pozostajeaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
aga80 wrote:Marmis ja miałam badanie genetyczne zarodków bo lekarka nam poradziła i to był dla mnie dobry pomysł bo się okazało że niestety większość jest nieprawidłowa i ma małe szanse na przetrwanie
też trzymam kciuki za wszystkie za bardzo udany wrzesień z tylko dobrymi wiadomościami
ja dzisiaj doła mega złapałam przed betowego - rzadko kiedy zdarza mi się narzekac to teraz pomarudzę bo rano temp zmierzyłam no i du.. i kamieni kupa
nawet na ta betę nie chce mi się dzisiaj iść poryczałam się rano mężowi w rękaw i tyle co innego pozostajePaulcia28, aga80, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
aga80 wrote:Marmis ja miałam badanie genetyczne zarodków bo lekarka nam poradziła i to był dla mnie dobry pomysł bo się okazało że niestety większość jest nieprawidłowa i ma małe szanse na przetrwanie
nawet na ta betę nie chce mi się dzisiaj iść poryczałam się rano mężowi w rękaw i tyle co innego pozostajeaga80, asias lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Aife wrote:Oby wrzesień był dla nas łaskawy...
Pimka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nawet na ta betę nie chce mi się dzisiaj iść poryczałam się rano mężowi w rękaw i tyle co innego pozostajeTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:A gdzie mierzyłas?
ja zawsze w ustach mierze
tylko właśnie o to chodzi że jak mi skczyła po owulacji tak od tygodnia bez zmian właściwe - nie liczą soboty ale godzine później mierzyłam to i tak sie nie liczy
dziękuje dziewczynki za dobre słowa :*
Asias mam nadzieję że u mnie tez będzie podobnie jak u Ciebieaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
aga80 wrote:w buzi
tylko właśnie o to chodzi że jak mi skczyła po owulacji tak od tygodnia bez zmian właściwe - nie liczą soboty ale godzine później mierzyłam to i tak sie nie liczy
Asias mam nadzieję że u mnie tez będzie podobnie jak u Ciebie
Ostatnio tez przeżywałam,że temp spadła.
Spróbuj w pochwie:)Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Pimka wrote:A brałaś jakieś leki na polepszenie jakości komórki jajowej typu koenzym q10 i inne witaminy?
Nic nie barałam, w pierwszej punkcji moje komórki były bardzo dobrej jakości, lekarz powiedział, że powyżej średniej, wszystkie 6 się prawidłowo zapłodniło. Nie wiem co się teraz stało, ale pójdę do lekarza na wizytę podsumowującą leczenie i już chyba nie wrócę do tej kliniki.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga80 wrote:w buzi
Asias mam nadzieję że u mnie tez będzie podobnie jak u CiebiePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga_ni wrote:Nic nie barałam, w pierwszej punkcji moje komórki były bardzo dobrej jakości, lekarz powiedział, że powyżej średniej, wszystkie 6 się prawidłowo zapłodniło. Nie wiem co się teraz stało, ale pójdę do lekarza na wizytę podsumowującą leczenie i już chyba nie wrócę do tej kliniki.
Ja też miałam do kitu drugą stymulację. A miałaś ten sam lek do stymulacji? Przy drugiej lekarz dał mi inny, w większej dawce żeby było więcej komórek a było odwrotnie i być może ja akurat odpowiadam lepiej na puregon a nie bemfolę. Ale to się okaże przy trzeciej stymulacji jak wrócę do puregonu.
Na pocieszenie napiszę Ci, że mój doktor twierdzi, że lepiej rokują sytuacje gdy po transferach trafia się ciąża (widzę, że u Ciebie była) niż gdy jest jak u mnie - martwa cisza przy wielu transferach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 09:16