X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki kochana, to jest okropne ale niestety przeżyłam już gorsze rzeczy, wiec pewnie i to przeżyjemy.

Trzymaj się jakoś <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • andzia83 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Andzia no coś ty, kibicuje Ci mocno! Macie ciagle szanse na 4 zarodki, prawda? To super wynik, trzymam kciuki! U nas te dwa zarodki dobrze się rozwijały jeszcze w 3. dobie, a w 5tej już nie. Od razu wiedziałam ze ewentualny transfer odroczony, ze względu na ryzyko hiperstymulacji.
    Mi wyznaczyli transfer i teoretycznie mamy 3 zarodki ale teraz się martwię że mogą się przestać rozwijać :(

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Onia, dziękuje! Ja teraz chyba zawieszę jakiekolwiek dalsze leczenie, ale będę tu poglądac, już za kilka dni Twój criotransfer, prawda? :) już trzymam kciuki!!!

Tak, w czwartek lub piatek, jak poniedziałkowe wyniki będą okej.

Zaglądaj, pewnie idziesz na wizytę na której lekarz powie jak dakej widzi działania (???)

c5c9c0e3f3.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:) Trochę mnie nie było. Nie wszystko zdązyłam nadgonić - ale jakieś tu straszne zawirowania były - mówiąc w skrócie. Paulcia nasze Słońce Kochane nie znikaj na zawsze - bardzo Cię wszystkie potrzebujemy, jestes cudownym Człowiekiem!!! A teraz do rzeczy - Jak pamiętacie mój trzeci transfer był udany - ale na krótko - 4 tygodnie :( Mam jeszcze 3 Kropki. I po krótkiej przerwie walczę od nowa. Byłam na scratchingu i teraz czekam na @ Ale - mam do Was kilka pytań - nowy lekarz zasugerował ze może warto zrobic testy na trombofilię - bo tak w ciemno brac neoparin (a brałam przy każdym transferze) to podobno nie za dobrze . I zasugerował nawet ze jak się nie ma trombofili a się bierze neoparin to może zaszkodzić i być może moje krwiaczki w macicy (przez co prawdopodobnie mogłam poronić ) mogły byc od tego. No, ale to jak na razie domysły. Badanie dosyć drogie i sie zastanawiam, czy robić teraz - czy jeszcze poczekać. Po drugie - lekarz twierdzi - ze tak naprawde na 99% o tym, czy się uda decyduje jakość zarodków. A te wszystkie leki to tylko taki dodatek. Chociaz tak jakby sam sobie przeczył - bo skoro te leki nic nie dają, to po co te wszystkie badania hormonów, kilka razy po transferze? Dodatkowo zasugerował, ze gdyby sie nie udało z tymi zarodkami - jesli zdecyduje się na kolejną stylumację warto rozważyc badania genetyczne zarodków. Miała któraś robione? Pomogło to? Tyle pytań w głowie, tyle niepewności. Sama już nie wiem - co o tym wszystkim myśleć...Jak sądzicie?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Marmis
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    A nie jest tak że jak zarodki przestają się rozwijać po 3 dobie to znak że z plemnikami jest coś nie tak?
    Chyba generalnie tak jest, ale u nas tym razem ponoć naprawdę były złej jakości oocyty. Są jeszcze 4 zamrożone, mozemy je odzyskać tj przejąć od kliniki (koszt 2000 zł) ale embriolodzy mówią ze raczej nie ma sensu, bo były jeszcze gorszej jakości.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Tak, w czwartek lub piatek, jak poniedziałkowe wyniki będą okej.

Zaglądaj, pewnie idziesz na wizytę na której lekarz powie jak dakej widzi działania (???)

Pewnie wypadałoby pójść ale szczerze mówiąc nie widzę sensu, nie chce kontynuować leczenia tam wiec usłyszenie ze coś poszło noe tak za 170 zł nie wiem czy ma sens. Na ten moment wydaje mi się ze już tam nie pójdę.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    Mi wyznaczyli transfer i teoretycznie mamy 3 zarodki ale teraz się martwię że mogą się przestać rozwijać :(

Jasne ze mogą się przestać rozwijać, ale ze u mnie tak było nie znaczy ze tak będzie u Ciebie! Nie martw się tym na zapas, nie masz na to wpływu wiec chill out :) kiedy transfer? :)

• Pimka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:38

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Onia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Pewnie wypadałoby pójść ale szczerze mówiąc nie widzę sensu, nie chce kontynuować leczenia tam wiec usłyszenie ze coś poszło noe tak za 170 zł nie wiem czy ma sens. Na ten moment wydaje mi się ze już tam nie pójdę.

Czyli pnaujesz leczeni gdzie indziej? tak?

c5c9c0e3f3.png
  • andzia83 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Jasne ze mogą się przestać rozwijać, ale ze u mnie tak było nie znaczy ze tak będzie u Ciebie! Nie martw się tym na zapas, nie masz na to wpływu wiec chill out :) kiedy transfer? :)
    no tak masz rację muszę trochę wyluzować, dzięki Ci za dobre słowo :) a transfer mam zaplanowany na poniedziałek.

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neoparin absolutnie nie szkodzi ani nie powoduję powstawania krwiaków :) tym bardziej tak niewielkie dawki jakie są podawane po transferze. Ja bym Ci poleciła bardziej zrobienie kariotypów u siebie i męża zamiast pakietu na trombofilie.

Marmis lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria111 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że tak ostatnio wpadłam do was bez przywitania ale to była nagła sytuacja. Witam was wszystkie, podczytuję was od jakiegoś czasu ale niewiele wiem i wolałam się nie udzielać. Piszę z kolejnym problemem. W poniedziałek mam pick-up i dostałam rozpiskę leków a na niej w dniu pick-up 3x2luteina i 3x1 estrofem dopochwowo czy rano przed pick-up też mam wziąć? Ktoś tak miał? Bo nie zapytałam lekarza.
    Ja brałam luteinę dopiero dzień po punkcji. Może napisz @ do kliniki i się podpytaj

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Neoparin absolutnie nie szkodzi ani nie powoduję powstawania krwiaków :) tym bardziej tak niewielkie dawki jakie są podawane po transferze. Ja bym Ci poleciła bardziej zrobienie kariotypów u siebie i męża zamiast pakietu na trombofilie.
    Dziekuje za odpowiedź. Tak tez mysle nad kariotypami - no ale wykorzystamy te zarodki które mamy i wtedy przed ewentualnym podejściem do kolejnej stymulacji zrobimy kariotypy.

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziekuje za odpowiedź. Tak tez mysle nad kariotypami - no ale wykorzystamy te zarodki które mamy i wtedy przed ewentualnym podejściem do kolejnej stymulacji zrobimy kariotypy.

Taki zestaw obowiązkowy jaki polecam to: laparo,histero,fDNA,HBA i kariotypy. :)

• andzia83 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria111 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że tak ostatnio wpadłam do was bez przywitania ale to była nagła sytuacja. Witam was wszystkie, podczytuję was od jakiegoś czasu ale niewiele wiem i wolałam się nie udzielać. Piszę z kolejnym problemem. W poniedziałek mam pick-up i dostałam rozpiskę leków a na niej w dniu pick-up 3x2luteina i 3x1 estrofem dopochwowo czy rano przed pick-up też mam wziąć? Ktoś tak miał? Bo nie zapytałam lekarza.
    ja mam luteinę 3x1 lekarka kazała mi wziąć wieczorem po punkcji podobnie też estrofem z tym że estrofem mam 2x1

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Witajcie Dziewczyny:) Trochę mnie nie było. Nie wszystko zdązyłam nadgonić - ale jakieś tu straszne zawirowania były - mówiąc w skrócie. Paulcia nasze Słońce Kochane nie znikaj na zawsze - bardzo Cię wszystkie potrzebujemy, jestes cudownym Człowiekiem!!! A teraz do rzeczy - Jak pamiętacie mój trzeci transfer był udany - ale na krótko - 4 tygodnie :( Mam jeszcze 3 Kropki. I po krótkiej przerwie walczę od nowa. Byłam na scratchingu i teraz czekam na @ Ale - mam do Was kilka pytań - nowy lekarz zasugerował ze może warto zrobic testy na trombofilię - bo tak w ciemno brac neoparin (a brałam przy każdym transferze) to podobno nie za dobrze . I zasugerował nawet ze jak się nie ma trombofili a się bierze neoparin to może zaszkodzić i być może moje krwiaczki w macicy (przez co prawdopodobnie mogłam poronić ) mogły byc od tego. No, ale to jak na razie domysły. Badanie dosyć drogie i sie zastanawiam, czy robić teraz - czy jeszcze poczekać. Po drugie - lekarz twierdzi - ze tak naprawde na 99% o tym, czy się uda decyduje jakość zarodków. A te wszystkie leki to tylko taki dodatek. Chociaz tak jakby sam sobie przeczył - bo skoro te leki nic nie dają, to po co te wszystkie badania hormonów, kilka razy po transferze? Dodatkowo zasugerował, ze gdyby sie nie udało z tymi zarodkami - jesli zdecyduje się na kolejną stylumację warto rozważyc badania genetyczne zarodków. Miała któraś robione? Pomogło to? Tyle pytań w głowie, tyle niepewności. Sama już nie wiem - co o tym wszystkim myśleć...Jak sądzicie?
    Marmaris, poczytaj sobie może wypowiedzi dziewczyn na wątku ,,badania zarodków,, może uda Ci się wyrobić jakieś zdanie na ten temat. Trombofilię zrób sobie może w pakiecie na stronie testDNA, będziesz miała jasność. A badania immunologiczne jakieś robiłaś?

EMILIA 02.09.2020❤
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Taki zestaw obowiązkowy jaki polecam to: laparo,histero,fDNA,HBA i kariotypy. :)
    Mając juz 1 dziecko też po nieudanym transferze?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Mając juz 1 dziecko też po nieudanym transferze?

Tak. W tej sytuacji tylko bez HBA. :) W immunologię nie wierzę.
    Wkleję tu zdanie z którym całkowicie się zgadzam. A jest to zdanie osoby która przerobiła całą immunologię, łącznie ze szczepieniami. I tak jak ona uważam że encorton i heparyna w zupełności wystarczą. Cyt."Niestety fakty sa takie, ze o niepłodności immunologicznej niewiele wiadomo i wiekszosc dzialan opiera sie na wynikach z krwi obwodowej i "teorii przeszczepu", co ma sie nijak do naszych macic."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:04

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparo ok, histero ok ale dna? Raczej takie rzeczy są niezmienne. A te kariotypy to na co mają wpływ? Jakie to konkretnie badania?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Polubiłam za to co na początku napisałaś ❤
    U mnie stwierdzili trombofilie tz Sticky Platelet Syndrom ale nie jest tragicznie rozszerzony i wyniki krwi nie są tragiczne więc lekarz twierdzi że ASS 100 wystarczy bo już się o heparyne klocilam ale ja nie jestem lekarzem więc jestem grzeczna i muszę mu ufać.
    Co do badania zarodków to któraś dziewczyna chyba Aga? O tym pisała.
    Pamiętaj że jestem z Tobą całym sercem i cały czas trzymam kciuki :-)

Marmis lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ