In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Myśleliśmy,ale.. wydaliśmy już ponad 50 tys (o ile nie sporo więcej,bo przecież dalekie dojazdy, noclegi,itp.).
Komórka dawczyni,to kolejne 20 tys, za sama procedurę, a może okazać się,że będzie taka sama liczba zarodków lub mniej. Plus oczywiście może się okazać,że przestaną się rozwijać po 3 dobie, jak to przy słabym nasieniu bywa.
Gdybyśmy mieli dobre nasienie,to pewnie podeszlibysmy chociaż raz, ale tak to nie ma to sensu:(
Swego czasu czytałam,że decydując się na kd trzeba brać pod uwagę 2-3 podejścia. To ogromna suma pieniędzy,która nic niestety nie gwarantuje, a przy słabym nasieniu jest wręcz wyrzuceniem pieniędzy w bloto:(
Dziękuję mimo wszystko za radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 19:09
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Niezapominajko nie masz za co przepraszać kochana. Tulam Ciebie, sama nie wiem co mam Ci doradzić bo sama muszę podjąć decyzję czy walczymy dalej czy odpuszczamy,decyzja należy do mnie a ostatnie dni dół mnie łapie i już sama nie wiem czy wygram te bitwę z wiatrakami.
Tobie życzę dużo dużo siły ❤
Kasiak witamy
Ja osobiście wybieram długi protokół bo miałam wszystkie komórki dojrzałe a przy krótkim połowę tylko (z 20 było 10 dojrzałych)
Jeśli masz pytania to wal śmiało, życzę wytrwałości i cierpliwościNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
agika88 wrote:Niezaponajko a nie wiesz jak to jest czasem z dawstwem komorek? nie mozna wyznaczyc osoby ktorej by sie je przekazalo?
Sama adopcja na pewno jest możliwa.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
aga_ni wrote:Kurczę Niezapominajka, chyba masz racje z tą KD. A rozważacie w ogóle AZ? Nie wiem nawet jakie to koszty ale wyobrażam sobie ze jeszcze wyższe? Możesz w Czechach byłoby taniej? Albo w niektórych klinikach sa pakiety lat par z niepowodzeniami, tam w cenie jest dużo więcej badań i wspomagających bajerow, może to by było jakieś rozwiązanie?
Tyle,że dzisiaj jestem na etapie doła,że to też się pewnie nie uda.
Az jest tańsze od ivf.
Są to nadliczbowe zarodki,które pary przekazały do adopcji.
A może ja jestem jakaś kurde nieudana..
Może mi się tylko wydaje,że jestem w dobrej kondycji, a jestem zlomek i dlatego nasze dzieci nie chcą ze mną zostać.
Może ta lepsza diagnostyka,to wcale nie jest zły pomysł..
Dzisiaj, to nawet obarczam się,że może rosnące 8ki mogły szkodzić transferom. Tyle,że tym razem akurat nie rosły.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulcia28 wrote:Niezapominajko nie masz za co przepraszać kochana. Tulam Ciebie, sama nie wiem co mam Ci doradzić bo sama muszę podjąć decyzję czy walczymy dalej czy odpuszczamy,decyzja należy do mnie a ostatnie dni dół mnie łapie i już sama nie wiem czy wygram te bitwę z wiatrakami.
Tobie życzę dużo dużo siły ❤
Kasiak witamy
Ja osobiście wybieram długi protokół bo miałam wszystkie komórki dojrzałe a przy krótkim połowę tylko (z 20 było 10 dojrzałych)
Jeśli masz pytania to wal śmiało, życzę wytrwałości i cierpliwości
Masz jeszcze takie zasoby w komórkach.
U Was, gdy będziecie w desperacji, zawsze możecie skorzystać z dawcy i to powinno pomóc.Paulcia28 lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka niestety w naszej klinice nie da się ani negocjować ani uzyskać rzetelnych informacji:/ a co do ciebie przestań się obwiniać i doszukiwać swojej winy nawet w rosnących 8 -kach :* nie wiem... chyba niektóre z nas po prostu muszą szukać dłużej przyczyny niepowodzeń i zmieniać klinikę/lekarzy ...a nóż nowy lekarz bd miał inne pomysły na nas...
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Niezapominajka, Nati przykro mi bardzo; (
Kate jestem w szoku po tym co pisałaś. Straszne to wszystko ; ( Ściskam Was bardzo ❤Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Aife uwierz w swoich Silaczy;) Farelka jak u Ciebie? Transfer jutro?
Aife lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Ja mam takiego doła, że japie*dole.. Porażka zmieniam lekarza.21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Nati, Niezapominajka, bardzo mi przykro Nie tak miało być! Wszystkie liczyliśmy na dobre wieści we wrześniu Bądźcie silne i nie poddawajcie się! Warto walczyć o marzenia. Jestem z Wami myślami :*
Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niezapominajka5 wrote:Az jak najbardziej rozwazamy.
Tyle,że dzisiaj jestem na etapie doła,że to też się pewnie nie uda.
Az jest tańsze od ivf.
Są to nadliczbowe zarodki,które pary przekazały do adopcji.
A może ja jestem jakaś kurde nieudana..
Może mi się tylko wydaje,że jestem w dobrej kondycji, a jestem zlomek i dlatego nasze dzieci nie chcą ze mną zostać.
Może ta lepsza diagnostyka,to wcale nie jest zły pomysł..
Dzisiaj, to nawet obarczam się,że może rosnące 8ki mogły szkodzić transferom. Tyle,że tym razem akurat nie rosły.
A u immunologa byłaś?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niezapominajka5 wrote:Paulcia, kto jak kto,ale Ty nie możesz się poddać.
Masz jeszcze takie zasoby w komórkach.
U Was, gdy będziecie w desperacji, zawsze możecie skorzystać z dawcy i to powinno pomóc.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Nati000 wrote:Ja mam takiego doła, że japie*dole.. Porażka zmieniam lekarza.
😭
Niezapominajka no nie wierzę cały czas myślałam że tym razem się uda (((
Tak mi przykro... to jest takie niesprawiedliwe 3 razy się nie udało I dlaczego !!! ( nie poddawaj się walcz jeszcze. To jeszcze nie koniec... przytulam Cię mocno...
NATI ((((( bardzo mi przykro. Serce pęka jak czytam takie wiadomości. Przytulam.. choć wiem że to nie złagodzi bolu który czujecieNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Aife uwierz w swoich Silaczy;) Farelka jak u Ciebie? Transfer jutro?
Tak kochana. Mam informacje że na razie cała moja 5 ładnie się rozwija.
TRANSFER jutro o 9:20Paulcia28, andzia83, Waleczna, Kovic, Pimka, moniczka2601, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Tak kochana. Mam informacje że na razie cała moja 5 ładnie się rozwija.
TRANSFER jutro o 9:20Farelka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Dawca nie wchodzi w grę, zresztą w naszej klinice tego nie ma , a nie będę jeździć po innych krajach po nasienie czy Bóg wie co. Albo będzie jeszcze szansa albo koniec. Nie jestem ze stali i nie chcę wiecznie tylko rachunki płacić za klinikę i nic z życia nie mieć. Sorry ale tak jak mówiłam z wiatrakami nie mam zamiaru walczyć
Paulciu mam takie same podejście.Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Farelka wrote:Tak kochana. Mam informacje że na razie cała moja 5 ładnie się rozwija.
TRANSFER jutro o 9:20
Kochanie trzymam za Was jutro kciuki❤Pięknie , że 5 się rozwija, świetny wynik. Powodzenia ✊✊✊❤Farelka lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
MonikA_89! wrote:Kochana nie możesz się obwiniać o to co się stało. Na pewno zrobiłaś wszystko, co w twojej mocy, żeby ten transfer się udał, ale na niektóre rzeczy niestety nie mamy wpływu Może jakieś dodatkowe badania zrób pod kątem implantacji? Zapytaj lekarza, co jeszcze możecie zrobić. Jest wiele opcji wspomagających, jak nacinanie otoczki, embrioglue, szczepienia, wlewki. Może lekarz doradzi czy któraś z tych opcji zwiększy Wasze szanse na ciążę.
A u immunologa byłaś?
Raczej kończymy przygodę z ivf z naszych wspólnych gamet.
Damy szansę tylko jeszcze jednej lekarce- dr Palidze.
Są o niej bardzo dobre opinie.
Jeśli ona powie by spróbować. Zastanowimy się i to omowimy. Jednak nie bez dodatkowych badań.
Jeśli ona nie będzie widziała sporej szansy,to zostaje pewnie AZ.
Koszta też nie są tu bez znacznia. Na to wszystko poszło już tyle pieniędzy,że głowa mała.
O stratach emocjonalnych nawet nie wspomnę.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
TRANSFER jutro o 9:20Farelka lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝