Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 26 września 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Lekarz powiedział nam że z uwagi na to że będą doglądane co 10 minut, będziemy o wszystkim informowani i co? zdegradowały ale kiedy? nikt nie dwonił..nie poinformował:(

    Agika, u mnie w klinice można dostać rozszerzony raport embriologiczny, dostępny na życzenie, ja pisałam maila z prośbą o wydanie. Wydaje mi sie, że kliniki mają obowiązek takie raporty prowadzić. Powinnaś go dostać za darmo, ewentualnie po 1 zł za stronę. raport ma ok 2 strony, jest w nim dokładna informacja co się działo z zarodkami dzień po dniu, a w Twoim przypadku pewnie nawet częściej.

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • emka29 Autorytet
    Postów: 1122 952

    Wysłany: 26 września 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika &&& za maluchy.

    U mnie dzisiaj ostatni dzień stymulacji. O 21 zastrzyk i czekamy do piątku do 9.

    Dziewczyny został mi Menopur 150 jednostek i Gonal F 50 w penie. Chętnie oddam bo szkoda mi wyrzucić.

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 3112 2602

    Wysłany: 26 września 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Lekarz powiedział nam że z uwagi na to że będą doglądane co 10 minut, będziemy o wszystkim informowani i co? zdegradowały ale kiedy? nikt nie dwonił..nie poinformował:(
    Myślę,że to dogladanie,to embrioskop,który robi zdjęcia.
    Zaglądają do nich (do maszyny) na bank rzadziej.

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 3112 2602

    Wysłany: 26 września 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Moniczka - kciukiiiiii ❤️ Super !!!!
    Gratuluje Dziewczynom pozytywnych bet :) dużych przyrostów i dbajcie o siebie :)

    Agika- przykro mi, ale trzymam kciuki za pozostałe Maluszki !!! przypomina mi to moją historie :( mi powiedzieli, że 4 super zarodki, silne mocne (w 4 dobie) po czym przychodzę na wizytę i 2 nie ma ... nikt nie raczył dać znać.. w ogóle uzyskać info nie szło ... porażka :(
    Ciasteczko, a ja byłam pewna,że został Ci 3 dniowy zarodek.
    Masz morulke, czy blastke zamrozona?

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 812 851

    Wysłany: 26 września 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1982 wrote:
    Wedlug mojej wiedzy jest dosc ok. Metyle, acard, moze heparyna w ciazy i bedzie git!
    Ja mam MTHFR C677T - układ homozygotyczny - nieprawidłowy - biore kwas metylowany wlasnie i acard. W klinice specjalnie sie tym nie przejeli. Hematolog tez stwierdzil, ze to powszechna sprawa i nie widzi problemu.

    Dzięki bo już się przestraszyłam ;)

    0ba2188e07.png
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 812 851

    Wysłany: 26 września 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Masz te 3 ostatnie mutacje, heterozygota znaczy że to może mieć wpływ ale nie musi. Przy homozygocie już tak. Na pierwsze dwa metylowany kwas foliowy a na PAI Acard profilaktycznie i pewnie heparyna w ciąży (ja też będę miała i Acard biorę na stałe od czerwca)

    Myślisz że może mieć to znaczenie.
    Może dlatego nie wychodziło...

    0ba2188e07.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 26 września 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Myślisz że może mieć to znaczenie.
    Może dlatego nie wychodziło...
    Czytałam, że mutacje MTHFR i PAI mogą wpływać na implantację oraz zwiekszają ryzykom zakrzepicy. Wydaje mi się, że u mnie ta mutacja mogła spowodować zatrzymanie serduszka, bo krew nie dopływała tak jak powinna. Dlatego w ciąży podaje się heparynę, żeby rozrzedzić krew.

    Zobacz sobie tutaj --> https://klinikanieplodnosci.pl/strefa-wiedzy/zakres-badan-diagnostycznych/trombofilia-wrodzona/

    Ja w pt idę do lekarza skonsultować wyniki, więc dam Ci znać co powie. U mnie jest mthfr 1298 hetero oraz pai-1 homo

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 812 851

    Wysłany: 26 września 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czytałam, że mutacje MTHFR i PAI mogą wpływać na implantację oraz zwiekszają ryzykom zakrzepicy. Wydaje mi się, że u mnie ta mutacja mogła spowodować zatrzymanie serduszka, bo krew nie dopływała tak jak powinna. Dlatego w ciąży podaje się heparynę, żeby rozrzedzić krew.

    Zobacz sobie tutaj --> https://klinikanieplodnosci.pl/strefa-wiedzy/zakres-badan-diagnostycznych/trombofilia-wrodzona/

    Ja w pt idę do lekarza skonsultować wyniki, więc dam Ci znać co powie. U mnie jest mthfr 1298 hetero oraz pai-1 homo

    Dzięki, będę czekać na wieści.
    Ja mam wizytę u Pasnika dopiero 17.10.
    Jeszcze czekam na wyniki NK.

    0ba2188e07.png
  • Magkb Autorytet
    Postów: 394 219

    Wysłany: 26 września 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Magkb w invimed zaszła w ciążę ?
    Dokładnie tak :)

    Farelka lubi tę wiadomość

    o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana, w trakcie stymulacji do ivf wyszła mi cytomegalia, dodatnia igg i igm :(
    Dr na razie nie odbiera i nie wiem co mam o tym myśleć. Czy któraś z Was tez to miała ?
    I tak mieliśmy mieć criotransfer przez badania ngs, ale czy punkcja będzie odwołana?

  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 26 września 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Myślisz że może mieć to znaczenie.
    Może dlatego nie wychodziło...
    To są też jedyne rzeczy które mi też wyszły w badaniach plus insulinooporność, biorę leki od 2,5 miesiąca i liczę, że i u mnie się odwróci. Do Paśnika też poszłam i też dał tabletki i kroplówki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:30

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 26 września 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, w trakcie stymulacji do ivf wyszła mi cytomegalia, dodatnia igg i igm :(
    Dr na razie nie odbiera i nie wiem co mam o tym myśleć. Czy któraś z Was tez to miała ?
    I tak mieliśmy mieć criotransfer przez badania ngs, ale czy punkcja będzie odwołana?
    Punkcji chyba nie mogą odwołać, bo jak Ci te pęcherzyki same popękają to może być niebezpiecznie. Mam nadzieję, że lekarz zaraz odbierze i Ciebie uspokoi

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś się zna?
    Glukoza na czczo : 88,60 mg/dl
    Po 1 h : 72,80
    Po 2 h : 85,20

    insulina na czczo : 9,5 mu/ ml
    Po 1 h: 34
    Po 2 h: 29
    Norma insuliny: 2,60~ 24,90
    Jak dobrze policzyłam ten wskaźnik homa to jest 2,07.
    Wiem, że insulina za wysoko ale odbierając wynik babka mi powiedziała, że jestem szczupła i wyniki nie są za wysokie i nic mi nie da na to. A Wy macie jakieś doświadczenie z tym ?

  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 26 września 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, w trakcie stymulacji do ivf wyszła mi cytomegalia, dodatnia igg i igm :(
    Dr na razie nie odbiera i nie wiem co mam o tym myśleć. Czy któraś z Was tez to miała ?
    I tak mieliśmy mieć criotransfer przez badania ngs, ale czy punkcja będzie odwołana?


    Dwa plusy czyli choroba w pełni,na jakim etapie stymulacji jesteś? Ja musialam zeobic te badania przed wlaściwa stymulacja :/ wydaje mi się że punkcji nie odwołają ale do transferu musi być już nabyta odporność. Daj znać i nie stresuj się zapewne lekarze mają na to jakieś rozwiązanie.

  • agika88 Autorytet
    Postów: 4854 5788

    Wysłany: 26 września 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa- Punkcja napewno sie odberdzie i pewnie komorki pójdąna zimowisko. Bez nerwów.

    o1482n0aw8htoemr.png

    4 IUI- (1 ciąża pozamaciczna)

    1 IVF- jeden zarodek(4.3.3)- transfer nieudany

    2 IVF- BRAK ZARODKÓW

    3 IVF- trzy zarodki (4.1.1) (4.2.2) (4.3.3)

    transfer crio (4.1.1) puste jajo plodowe
    transfer crio (4.2.2) :(
    transfer crio (4.3.3) beta 7 biochemiczna

    transfer crio zarodków AZ (3.1.1)beta 750 biochem.

    4 procedura: 4 zarodki (5.1.1) (5.1.1) (4.2.1) (5.1.3)
    24.06- fet (5.1.1) beta:
    7dpt-81.31
    9dpt- 247.4
    12dpt-1322
    14dpt-3525
    18dpt-13040
    19dpt-Pechęrzyk z pęcherzykiem żółtkowym.
    24dpt-mamy serduszko.
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 26 września 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Onia- czyli macie tez problem z nasieniem, faszerujesz męża suplementami?
    Jest mnóstwo dziewczyn ktrym udalo sie za 2,3 razem, nie mozemy sie tak zamawrtwiac..
    Faszeruje, ale dwa lata temu prawidłowych miał 2% brał suplementy na poprawę a teraz okazuje się że jest 0....
    Może macie jakieś suplementy do polecenia? W te kompleksowe nie wierzę. Ja biorę każda witaminę osobno i wydaje mi się że tak jest lepiej

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 26 września 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Onia, a miałaś może robioną laparoskopię?
    Pytam bo u mnie już ponad trzy lata starań i nigdy beta nie drgnęła, dwie IUI nieudane, pierwsze podejście do IVF- kompletna porażka, tylko jedna dobrej jakości komórka z niej jeden zarodek i co się okazało? Podczas laparoskopii, którą miałam robioną ze względu na PCOS, okazało się, że mam endometriozę, nie było żadnych objawów, żaden lekarz nie miał nawet takich podejrzeń. Nie wiem jeszcze czy usunięcie ognisk coś da, ale może to był powód... kto wie?
    Wiem że każdy przypadek jest inny, ale piszę to, bo tyle przechodzimy i może warto rozmawiać z lekarzem o laparoskopii, żeby wykluczyć inne ewentualne przyczyny niepowodzeń.
    Dziękuję kochana za sugestie, ale miałam już laparo robiona. Muszę szukać dalej

    c5c9c0e3f3.png
  • freta Autorytet
    Postów: 369 215

    Wysłany: 26 września 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Dziewczyny któraś się zna?
    Glukoza na czczo : 88,60 mg/dl
    Po 1 h : 72,80
    Po 2 h : 85,20

    insulina na czczo : 9,5 mu/ ml
    Po 1 h: 34
    Po 2 h: 29
    Norma insuliny: 2,60~ 24,90
    Jak dobrze policzyłam ten wskaźnik homa to jest 2,07.
    Wiem, że insulina za wysoko ale odbierając wynik babka mi powiedziała, że jestem szczupła i wyniki nie są za wysokie i nic mi nie da na to. A Wy macie jakieś doświadczenie z tym ?


    Wyniki teraz mam praktycznie identyczne. Dostałam Glucophage XR 500 jak Homa-ur wychodził mi 1,9. Teraz przy 2,09 biorę 750 mg. Dodam, że też jestem szczupłą osobą.

  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 26 września 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Zadzwonilam.. powiedzieli że nie mają teraz czasu popatrzec w karte;/
    Nie do wiary! Mendy a nie ludzie

    c5c9c0e3f3.png
  • agika88 Autorytet
    Postów: 4854 5788

    Wysłany: 26 września 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zazwonili w końcu z laboratoriium.. jest mi smutno... owszem zostały zamrożone 2 zarodki ale o klasyfikacji 433 tzn 4CC, więc nie są to silne zarodki, straciłam nadzieję:(

    o1482n0aw8htoemr.png

    4 IUI- (1 ciąża pozamaciczna)

    1 IVF- jeden zarodek(4.3.3)- transfer nieudany

    2 IVF- BRAK ZARODKÓW

    3 IVF- trzy zarodki (4.1.1) (4.2.2) (4.3.3)

    transfer crio (4.1.1) puste jajo plodowe
    transfer crio (4.2.2) :(
    transfer crio (4.3.3) beta 7 biochemiczna

    transfer crio zarodków AZ (3.1.1)beta 750 biochem.

    4 procedura: 4 zarodki (5.1.1) (5.1.1) (4.2.1) (5.1.3)
    24.06- fet (5.1.1) beta:
    7dpt-81.31
    9dpt- 247.4
    12dpt-1322
    14dpt-3525
    18dpt-13040
    19dpt-Pechęrzyk z pęcherzykiem żółtkowym.
    24dpt-mamy serduszko.
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego