Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 9 października 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna... Mam skontrolować te torbiel,cyste czy co to jest. Hormony swiruja, jutro dam znać w klinice i zobaczymy co powiedza

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 675 1009

    Wysłany: 9 października 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciu kochana trzymam kciuki,aby były dobre wiesci ❤

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 9 października 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Beta negatywna... Mam skontrolować te torbiel,cyste czy co to jest. Hormony swiruja, jutro dam znać w klinice i zobaczymy co powiedza
    Trzymaj się Kochana

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 października 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Monika tak biorę encotrolon (steryd). Cale szczęście miałam już wcześniej opryszczke, ale boje się ze to może mieć wpływ na implantacje; (
    Co do prolutexu to mnie boli jak go podaje.
    Z tego co czytałam, to nie powinno mieć wpływu. Poczytaj sobie też artykuł na stronie mamaginekolog. Napisane jest tam, że tylko opryszczką w miejscach intymnych powinniśmy się martwić. Wargowa niby nie ma żadnego wpływu na dziecko. Nie martw się więc :)

    Waleczna lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 października 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Monika moze trochę wyoolbrzymilam. Ale bolesne są zastrzyki bolą miejsca po wkluciach- rozmasowywanie już nie pomaga niestety... Moja doktor bardzo wierzy w prolutex i nie chciałaby jednak go zamieniać. W pon mam wizytę to dokładnie ustale.
    Hmm a jakbyś podawała w inne miejsce, np w udo? Może było by bardziej znanych. Ja brałam prolutex do końca 7tyg i po tym jak odkryłam, że można rozmasować miejsce wkłucia, to już nie robił na mnie wrażenia. Podawałam sobie zawsze 3-4 cm od pępka, po bokach. Pod pępkiem bardziej bolało i częściej miałam siniaki. Gorzej znoszę heparynę, bo mnie strasznie szczypie przez kilka minut, a napisali na ulotce, że nie można masować miejsca wkłucia :/
    Lekarka mówiła Ci jak długo będziesz musiała go przyjmować?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 października 2018, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Beta negatywna... Mam skontrolować te torbiel,cyste czy co to jest. Hormony swiruja, jutro dam znać w klinice i zobaczymy co powiedza
    Biedactwo, tulę mocno :( Oby lekarzom w klinice udało się trafić z diagnozą. A jak się teraz czujesz?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 9 października 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm a jakbyś podawała w inne miejsce, np w udo? Może było by bardziej znanych. Ja brałam prolutex do końca 7tyg i po tym jak odkryłam, że można rozmasować miejsce wkłucia, to już nie robił na mnie wrażenia. Podawałam sobie zawsze 3-4 cm od pępka, po bokach. Pod pępkiem bardziej bolało i częściej miałam siniaki. Gorzej znoszę heparynę, bo mnie strasznie szczypie przez kilka minut, a napisali na ulotce, że nie można masować miejsca wkłucia :/
    Lekarka mówiła Ci jak długo będziesz musiała go przyjmować?

    Kochana właśnie myślałam czy mogę dac w inne miejsce niż brzuch? Mnie przy pepku bardziej boli, raz na jakiś czas trafię miejsce gdzie nie poczuje tak mocno. W poniedziałek dopiero mam wizytę i wszystkiego się dowiem. Moja Pani doktor mówi że prolutex bardzo dobrze działa na progesteron i uważa że jest lepszy niż sama luteina.

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 października 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochana właśnie myślałam czy mogę dac w inne miejsce niż brzuch? Mnie przy pepku bardziej boli, raz na jakiś czas trafię miejsce gdzie nie poczuje tak mocno. W poniedziałek dopiero mam wizytę i wszystkiego się dowiem. Moja Pani doktor mówi że prolutex bardzo dobrze działa na progesteron i uważa że jest lepszy niż sama luteina.
    Na ulotce nie napisali? Ja sobie przed punkcją orgalutran dawałam w udo bo była taka tępa igła, że nie mogłam w brzuch się wbić. Jednak w udo dajesz pod innym kątem i jakoś łatwiej :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 20:26

    Farelka lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 675 1009

    Wysłany: 9 października 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Z tego co czytałam, to nie powinno mieć wpływu. Poczytaj sobie też artykuł na stronie mamaginekolog. Napisane jest tam, że tylko opryszczką w miejscach intymnych powinniśmy się martwić. Wargowa niby nie ma żadnego wpływu na dziecko. Nie martw się więc :)

    Dzieki Monika. Poczytam.
    Farelko mój prof tez uważa ze Prolutex jest najlepszy;)

    Farelka lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 9 października 2018, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Biedactwo, tulę mocno :( Oby lekarzom w klinice udało się trafić z diagnozą. A jak się teraz czujesz?
    Szczerze to miałam głupia nadzieję że jednak... Eh zobaczymy co jutro klinika powie, jak mnie odesla do ginekologa mojego to się wkurze. Zawsze coś

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • K' Ekspertka
    Postów: 219 85

    Wysłany: 9 października 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, trzymam kciuki, żeby się to w końcu uspokoiło. Bo taka bezsensowna nerwowka też musi być mega męcząca.

    Dziewczyny, odnośnie prolutexu i innych zastrzyków...ja sobie mroże to miejsce w którym mam mieć zastrzyk. Wtedy nie boli wkłucie. Zastrzyk podawany bardzo powoli i potem masuje i nie ma tragedii. Tylko po flexiparynie nie można masować.

    Pytałam kiedyś pielęgniarek czy nie robię sobie w ten sposób żadnej krzywdy ale stwierdziły, że przecież niektóre zastrzyki też się w lodówce trzyma, a miejsce mroże tylko przez chwilę. Może Wam to jakoś pomoże

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 20:39

    Kinga

    * 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 października 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Szczerze to miałam głupia nadzieję że jednak... Eh zobaczymy co jutro klinika powie, jak mnie odesla do ginekologa mojego to się wkurze. Zawsze coś
    Też miałam cichą nadzieję, że Ci się udało :( Trzymam kochana kciuki, żeby klinika stanęła na wysokości zadania a nie bawiła się w odsyłanie do innych lekarzy.

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 9 października 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, część z was znam z innego forum, mam pytanie czy któraś z was ma blastke-mrozaka 2BC ? A lepiej czy komuś się z taką udało ?

    hchypc0zgq8syrex.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 9 października 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Cześć, część z was znam z innego forum, mam pytanie czy któraś z was ma blastke-mrozaka 2BC ? A lepiej czy komuś się z taką udało ?
    Butterfly z IVF miala 1BC i jest mama

    Waleczna, srebrzysta lubią tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 10 października 2018, 00:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2 dziennie Prolutexy, da się wytrzymać :) rano dodatkowo z heparyną. Najgorsze zastrzyki dla mnie z całego IV to Cetrotide, brr.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 10 października 2018, 00:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Butterfly z IVF miala 1BC i jest mama
    Dzięki kochana za to pocieszenie a nie wiesz czy to był mrozak ?

    hchypc0zgq8syrex.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 10 października 2018, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤
    Pytanie do tych które mają,bądź miały torbiel, mialyscie krwawienie? Jak to w ogóle się leczy?

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 10 października 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Gosia się dziś czujesz? A masz jakieś bole w brzuchu czy tylko te wymioty Cię męczą?

    Ps. Przyjmij zaproszenie :-)

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • emka29 Autorytet
    Postów: 1118 952

    Wysłany: 10 października 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤
    Pytanie do tych które mają,bądź miały torbiel, mialyscie krwawienie? Jak to w ogóle się leczy?
    Ja mam torbiele i na to przeważnie dostawalam tabletki antykoncepcyjne.

    12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 10 października 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤
    Pytanie do tych które mają,bądź miały torbiel, mialyscie krwawienie? Jak to w ogóle się leczy?


    Ja mam trzy, lekarz mówi że są to torbiele czynnościowe bo tej całej burzy hormonalnej. Dziś mam kontrolę więc popołudniu napiszę Ci czy się wchloneły czy dostałam jakies leki :)

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego