Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1221 1263

    Wysłany: 15 października 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Odpoczywajcie i korzystajcie z bycia razem :* to będę trzymać kciuki cały czas :) u mnie torbiele znikneły tzn przypominają pęcherzyki.. możemy zaczac po miesiaczce która przyjdzie podobno za 2-3 tygodnie.. ale tak się boje kolejnego transferu ze nie wiem czy się zbiore w sobie..
    To cieszę się ze torbiele odpuszczają i będziecie mogli zacząć działania. No najciężej się zebrać psychicznie do dalszej walki ale Ty Kochana jesteś silna Babka wiec wiem ze niedługo bedziesz Mama :)

    My potrzebujemy troszke wyciszenia i odpoczynku, a ze pogoda ładna to jedziemy nad morze i na nasze ukochane Mazury :)

    Dzisiaj jeszcze byliśmy j immunologa, dr P i sama nie wiem co myśleć. Lekarz stwierdził ze wyniki które mam są super i warunki do zagnieżdżenia zarodka są wręcz idealne. Mam jeszcze dorobić kilka badań ale nic nie wskazuje na to ze to immunologia. Wiec ja już nie wiem...

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Byłam taka dzielna tyle dni a tu dziś taka głupota, po prostu jestem już kłębkiem nerwów w pracy mnie jeszcze wkurzyli po L4 i poszłam po ten test z nadzieją że może jednak.
    Dzięki za odpowiedź, jutro gnam na betę i się wyjaśni, dzisiaj boli @ narazie nie ma tylko upławy okropne
    Jeśli mogę to waleczna jakie były twoje bóle @ i czy cały czas czy tylko sporadycznie, testu sikanego nie robiłaś ?

    Srebrzysta ja mam takie bóle coś jak na @ w podbrzuszu aż do kręgosłupa. Nie rób więcej testów. Ja poprzednim razem robiłam i się tylko załamałam. Powiem szczerze ze teraz to byłam mega pozytywnie nastawiona i chyba tu był tego duży plus. Idź na bete, będziesz miała wynik czarno ba białym i wtedy jest pewność czy się udało czy nie.

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 15 października 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna cudownie !!! Gratuluję !!!


    KOCHANE U mnie bliźniaki !!!!!!!

    Paulcia28, gosia1992, asienka30, japonka, MonikA_89!, Pimka, Kate_____, Bella93, Doriska87, Zizu87, Bruised, Freyja, Karolciaaa26, Berbeć, Waleczna, Ewelka02, Paulaa25, freta, asias, moniczka2601, [email protected], Necia124, srebrzysta, Gaja88, Magkb, Olciaaa, Ciasteczko77, klamka, tolerancyjna, MagNolia55, Niusja, Aife, K', Niezapominajka5, Marmis lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 15 października 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Waleczna cudownie !!! Gratuluję !!!


    KOCHANE U mnie bliźniaki !!!!!!!
    Gratulacje kochana ❤❤❤❤ będą małe Farelcie :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 18:02

    Farelka, Waleczna, MagNolia55 lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 15 października 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dziewczyny, są dobre wiesci❤Cud beta 172!!!!! W środę kolejna weryfikacja. Jestem szczęśliwa, nie win jak to wyrazić pierwszy raz ruszyła beta❤Teraz modlę się o przyrost. Jestem jeszcze w szoku;)
    Paulcia kochana ja wierzę, że się uda zrobić biopsje i później juz pójdzie wsYstko po Waszej myśli. Wiesz ze trzymam za to mocno mocno kciuki!

    Kate super ze zniknęły torbieli.

    Piękny DZIEN dzisiaj ❤


    Waleczna gratulacje! CUDNA WIADOMOŚĆ <3

    Waleczna lubi tę wiadomość

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 15 października 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka pozamiatalas :-):-):-) bombowa wiadomość, wspaniałe wiadomości dziewczyny

    Farelka, Waleczna, MagNolia55 lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1221 1263

    Wysłany: 15 października 2018, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Waleczna cudownie !!! Gratuluję !!!


    KOCHANE U mnie bliźniaki !!!!!!!
    Cudnie!!! No marzenie po prostu :) dbaj o Was❤️

    Farelka lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 15 października 2018, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna, Farelka, gratulacje. U mnie nie jest to piękny dzień, beta <0,1, 4 transfery, 4 niepowodzenia.

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 15 października 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Waleczna cudownie !!! Gratuluję !!!


    KOCHANE U mnie bliźniaki !!!!!!!
    Kolejne bliźniaki na forum! Gratulacje!!! :)

    Farelka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 15 października 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dziewczyny, są dobre wiesci❤Cud beta 172!!!!! W środę kolejna weryfikacja. Jestem szczęśliwa, nie win jak to wyrazić pierwszy raz ruszyła beta❤Teraz modlę się o przyrost. Jestem jeszcze w szoku;)
    Paulcia kochana ja wierzę, że się uda zrobić biopsje i później juz pójdzie wsYstko po Waszej myśli. Wiesz ze trzymam za to mocno mocno kciuki!

    Kate super ze zniknęły torbieli.

    Piękny DZIEN dzisiaj ❤
    Super! Teraz trzymam kciuki, żeby ładnie przyrastała :)

    Waleczna lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 15 października 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka :-( przytulam mocno

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1221 1263

    Wysłany: 15 października 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka :( :(

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • AnnMari Autorytet
    Postów: 2001 3275

    Wysłany: 15 października 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka gratulacje! :) Wysłałam Ci zaproszenie, mam kilka pytań .

    Farelka lubi tę wiadomość

    atdci09khi15hlgl.png

    8599gov3umomdd1l.png

    Starania od 05.2015r.
    Gameta Gdynia od 09.2017r.
    2IUI - nieudane, 1IUI odwołane
    ICSI- wrzesień 2018
    22.09.2018 transfer - 9dpt - 93.37 , 11dpt 337 19dpt 6080
    17.06.2020 criotransfer - 10dpt - 337, 12dpt - 901.76, 22dpt -8000 23dpt - <3
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 15 października 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Waleczna cudownie !!! Gratuluję !!!


    KOCHANE U mnie bliźniaki !!!!!!!


    Bliźniaki Marzenie! A więc coś w tym może być że beta przy blizniakach po pierwszej weryfikacji jest znacznie wieksza :)

    Farelka lubi tę wiadomość

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 15 października 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Waleczna, Farelka, gratulacje. U mnie nie jest to piękny dzień, beta <0,1, 4 transfery, 4 niepowodzenia.
    Niechcący polubiłam :-( tulam Ciebie wirtualnie

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Doriska87 Autorytet
    Postów: 603 201

    Wysłany: 15 października 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Doriska Tak jak wyżej pisałam. U mnie całkiem ok. Ale od pt do wczoraj rana męczyła mnie silna migrena. Poza tym obolale piersi( przyznam szczerze że przed miesiączka miałam mocniej obolale) bóle brzucha jak na okres i takie ciągnięcia w środku. Miałam też bardzo dużo wodnistej wydzieliny kilka dni. Obecnie nadal mam, ale już troszkę mniej.

    Biorę 2×2 dziennie luteina dopochwowo + wieczorem zastrzyk prolutex
    Biorę 2× progynova oraz 1 x Acard 1xfolik.

    Dziś mam pierwszą wizytę i nie mogę się doczekać <3

    U mnie też migreny czasem, czasem mdłości ale najbardziej biust mi doskwiera...
    Widzę że bliźniaki u Ciebie. Super, gratulacje:-):-):-)
    A jak długo będziesz brać tą progynove? do którego tygodnia ciaży?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 18:59

    2019 Natalka
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 15 października 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna gratuluję,teraz kciuki za przyrost :):) Farelko bliźniaki!!! to wspaniała wiadomość :)
    Paulcia trzymam kciuki za biopsję.
    Japonka bardzo mi przykro :(

    Farelka, Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Doriska87 Autorytet
    Postów: 603 201

    Wysłany: 15 października 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    My już po wizycie. Ogólnie jesteśmy zadowoleni Ale musimy czekać do czwartku bo androlog musi się naradzic z embriolozka i moim ginekologiem prowadzacym in vitro ( wszyscy w jednej klinice) i wtedy dostaniemy termin na pobranie krwi by sprawdzić wyniki testosteronu bo muszą rano zrobić,no i jeśli nie będzie tragedii to dostaniemy termin na biopsje,ale wtedy tylko jednego jądra,( w innym szpitalu usunęli mężowi jedno jądro nic mu nie mówiąc ) i zobaczymy. Jak dojdzie do biopsji to ok 2-3 tyg i się odbędzie:-P
    Profesor zaznaczył że jeśli do biopsji dojdzie i nie będzie dobrych plemników to musimy odpuścić bo nic nie są w stanie więcej zrobić. Jeśli wyniki testosteronu wyjdą źle to nie ma sensu robić biopsji, więc troszkę stresiku będzie,ale jesteśmy przygotowani na wszystko.
    Paulcia, czyli jest nadzieja... super. Wiem ze za wcześnie się cieszyć ale czuje ze będzie dobrze...cały dzień myślałam o Tobie dzisiaj/

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    2019 Natalka
  • Karolciaaa26 Autorytet
    Postów: 518 182

    Wysłany: 15 października 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Nie dziękuję, a za Ciebie i pozostałe dziewczyny trzymam mocno kciuki, Waleczna kochana to Twój czas ❤

    Gaja co u Ciebie?
    Karolcia??
    Hej Kochana:* Dziekuje ze pytasz,u mnie bez zmian czekam na marzec zeby przyleciec do PL i zaczac procerure.Juz mnie to wszystko tak doluje ze trace nadzieje na bycie mama.Trzymam za ciebie kciuki kochana zeby wssystko bylo po Twojej mysli:*

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1594 1726

    Wysłany: 15 października 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna, gratulacje <3
    Farelka wrote:
    KOCHANE U mnie bliźniaki !!!!!!!
    No i pięknie <3

    Aż mi łezka poleciała ;)

    Kate_____, Farelka, Waleczna lubią tę wiadomość

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego