Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • IGA Autorytet
    Postów: 3115 2697

    Wysłany: 15 października 2018, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka rewelacyjne wiesci

    Farelka lubi tę wiadomość

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 15 października 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    U mnie też migreny czasem, czasem mdłości ale najbardziej biust mi doskwiera...
    Widzę że bliźniaki u Ciebie. Super, gratulacje:-):-):-)
    A jak długo będziesz brać tą progynove? do którego tygodnia ciaży?

    Dziś doktor zmniejszyła mi z 2 do 1 tabletki i chce już powoli od niej odejść

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 15 października 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ! Ja jeszcze nie dowierzam :-)

    Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 15 października 2018, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Waleczna, Farelka, gratulacje. U mnie nie jest to piękny dzień, beta <0,1, 4 transfery, 4 niepowodzenia.
    Kochana przykro mi :( :( :(
    Wracasz po śnieżynkę w kolejnym cyklu czy potrzebujesz przerwy?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka moje gratulacje cudnie❤

    Japonka przytulam mocno.

    Dziewczyny potrzebuje porady właśnie odebrałam wynik progesteronu i wynosi 142ng czemu tak dużo nie za dużo?

    Po pierwszej weryfikacji 5dpt miałam 23 i prof mi zwiększył prolutex na 2 x dzienne i teraz aż tak podskoczylo. Czy to dobrze czy nie?

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    To cieszę się ze torbiele odpuszczają i będziecie mogli zacząć działania. No najciężej się zebrać psychicznie do dalszej walki ale Ty Kochana jesteś silna Babka wiec wiem ze niedługo bedziesz Mama :)

    My potrzebujemy troszke wyciszenia i odpoczynku, a ze pogoda ładna to jedziemy nad morze i na nasze ukochane Mazury :)

    Dzisiaj jeszcze byliśmy j immunologa, dr P i sama nie wiem co myśleć. Lekarz stwierdził ze wyniki które mam są super i warunki do zagnieżdżenia zarodka są wręcz idealne. Mam jeszcze dorobić kilka badań ale nic nie wskazuje na to ze to immunologia. Wiec ja już nie wiem...

    Kochana to nic tylko się cieszyć ze wyniki badań da w porządku. Odpocznijcie i wracacie nowa dobra energia❤Spokojnego wypoczynku

    asienka30 lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 15 października 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Dziś mam 16 dc i czuje szczypanie i ból w macicy , nie wiem co jest znowu grane, w zeszłym tygodniu byłam u ginekologa i było ok a teraz zaś mnie coś dopadło. Badanie moczu też robiłam i brak zapalenia. Jeszcze mi się takie coś nie zdarzyło. Może któraś może mi powiedzieć co to może być? Będę wdzięczna

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie. Dziś mam 16 dc i czuje szczypanie i ból w macicy , nie wiem co jest znowu grane, w zeszłym tygodniu byłam u ginekologa i było ok a teraz zaś mnie coś dopadło. Badanie moczu też robiłam i brak zapalenia. Jeszcze mi się takie coś nie zdarzyło. Może któraś może mi powiedzieć co to może być? Będę wdzięczna

    Kurczę jie mam pojęcia co to, może spróbuj jakieś nasiadowki z rumianku.

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Paulaa25 Autorytet
    Postów: 1291 711

    Wysłany: 15 października 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna gratulacje!!!:)
    Farelcia ale czad :) Gratulacje!!!

    Waleczna, Farelka lubią tę wiadomość

    klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 15 października 2018, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Kurczę jie mam pojęcia co to, może spróbuj jakieś nasiadowki z rumianku.
    W pracy nie da rady Ale dzięki ❤

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 15 października 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelcia bo rewelacyjna wiadomość, gratuluję z całego serca :)

    Farelka lubi tę wiadomość

    hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 15 października 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za piękny pozytywny dzień dziś aż żałuję że nie poszłam na betę może bym się załapała na dobrą passę :)
    Super to daje nadzieję
    Wiecie co ten test mnie jakoś nie załamał jeszcze jestem pozytywnie nastawiona narazie a mój eMek przeciwnie ma już doła na maxa- mogłam mu nie mówić ....

    hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 15 października 2018, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna który stopień endomendy masz?

    hchypc0zgq8syrex.png
  • Nano Znajoma
    Postów: 22 12

    Wysłany: 15 października 2018, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Miałam dzisiaj crio transfer.
    Podpowiedzcie kiedy mogę testować?

    Gratuluję dzisiejszym szczesciarom

    Waleczna, Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

    Nano
    .................................
    starania od 2014
    2 nieudane IUI
    2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
    2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
    Słabi żołnierze partnera,
    Generalnie kupka nieszczęścia
    Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
    15.10 - crio transfer
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1221 1263

    Wysłany: 15 października 2018, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Kochana to nic tylko się cieszyć ze wyniki badań da w porządku. Odpocznijcie i wracacie nowa dobra energia❤Spokojnego wypoczynku
    Nie no oczywiscie ze się cieszę ze w immuno nic strasznego nie wyszło ale z drugiej strony skąd te niepowodzenia?? To mi nie daje spokoju... Co jest ze mna nie tak? Juz chyba tylko laparo i sprawdzenie endomendy mi zostało...

    Od jutra łapie morskie promienie słońca i mam nadzieje ze będzie już tylko lepiej :)

    Oj Kochane ale zazdroszcze tych pozytywnych bet ;) tylko tak pozytywnie oczywiscie zazdroszcze :)

    Srebrzysta mam najdziksze ze dołączysz jutro do pozytywów na forum ✊✊✊

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Waleczna który stopień endomendy masz?
    3 stopien

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Nie no oczywiscie ze się cieszę ze w immuno nic strasznego nie wyszło ale z drugiej strony skąd te niepowodzenia?? To mi nie daje spokoju... Co jest ze mna nie tak? Juz chyba tylko laparo i sprawdzenie endomendy mi zostało...

    Od jutra łapie morskie promienie słońca i mam nadzieje ze będzie już tylko lepiej :)

    Oj Kochane ale zazdroszcze tych pozytywnych bet ;) tylko tak pozytywnie oczywiscie zazdroszcze :)

    Srebrzysta mam najdziksze ze dołączysz jutro do pozytywów na forum ✊✊✊

    Kochanie dobrze ze z imuno jest ok, bo tego zawsze się obawiałam. Może warto zrobić laparoskopie. Powiem Ci ze gdyby nie laparo pewnie byłabym zawsze uznawana zacsymulantkue a jak to lekarz powiedział ze nie spodziewał się ze mam endometrioze i to jeszcze tak rozsiana. Moim zdaniem warto zrobić.

    Ma być piękna pogoda wiec korzystajcie❤❤❤

    asienka30 lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Gaja88 Autorytet
    Postów: 1131 1190

    Wysłany: 15 października 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, bardzo mi przykro.
    Waleczna, gratulacje :)
    Farelka, rozbiłaś bank, fantastyczne informacje :)

    Paulcia, w dalszym ciągu trzymam kciuki i wam kibicuje :)

    U mnie niestety to nie był dobry dzień. Okazało się, że zabieg nic nie zmienił, cykle nadal bezowulacyjne, więc od dziś zaczynam stymulacje do IUI. Spróbuję raz, może po usunięciu ognisk endomendy coś zaskoczy. Jeśli nie to zaczynam min. trzy miesiące wyciszenia przed startem drugiej procedury i wrócę do Was w przyszłym roku.

    Waleczna, Paulcia28, Farelka, MagNolia55, Niusja lubią tę wiadomość

    uwo9krnt2dhf5q93.png
    starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r. - 7❄️ :)
    transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 667 990

    Wysłany: 15 października 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Japonka, bardzo mi przykro.
    Waleczna, gratulacje :)
    Farelka, rozbiłaś bank, fantastyczne informacje :)

    Paulcia, w dalszym ciągu trzymam kciuki i wam kibicuje :)

    U mnie niestety to nie był dobry dzień. Okazało się, że zabieg nic nie zmienił, cykle nadal bezowulacyjne, więc od dziś zaczynam stymulacje do IUI. Spróbuję raz, może po usunięciu ognisk endomendy coś zaskoczy. Jeśli nie to zaczynam min. trzy miesiące wyciszenia przed startem drugiej procedury i wrócę do Was w przyszłym roku.

    Gaju życzę powodzenia ❤ Mam nadzieje ze zaskoczy i będziesz z mamusia szybciej niż Ci się wydaje;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 22:57

    Gaja88, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 15 października 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nano wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Miałam dzisiaj crio transfer.
    Podpowiedzcie kiedy mogę testować?

    Gratuluję dzisiejszym szczesciarom
    Przy blastkach w 9-10dpt już ładna beta wychodzi. Jak miałaś 3-dniowego to bym poczekała 2 dni dłużej :) życzę ładnej implantacji!

    asienka30, Nano lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego