Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 647 945

    Wysłany: 31 października 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Farelka wrote:
    Ja przestałam plamić więc jak prosiłaś przeszło do Ciebie :-)

    Niechcący polubiłam. Farelka jakie plamienie?Cos pominęłam?Jak się czujecie?

    Farelka lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 31 października 2018, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ważniejszy jest przyrost niż wielkość bety. Ja wierzę, że kropek się wgryzł i teraz będzie już szybko rosła beta :)


    Monika a jak u Ciebie?

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5315 4293

    Wysłany: 31 października 2018, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Ja przestałam plamić więc jak prosiłaś przeszło do Ciebie :-)
    No mówiłam że telepatycznie przejdzie z Ciebie na mnie :-)
    Cieszę się że u Ciebie przeszło ❤

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5315 4293

    Wysłany: 31 października 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Do mnie też Po równych 6 tygodniach :)
    I jak? Normalnie czy niezbyt? Moja pierwsza była normalna

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5315 4293

    Wysłany: 31 października 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Monika a jak u Ciebie?
    No właśnie!!! Spowiadaj się nam tutaj :-)

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • Olciaaa Autorytet
    Postów: 2754 1602

    Wysłany: 31 października 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku mam nadzieję,że beta będzie rosła pieknie dalej!!! Domyślam się ile to Cię kosztuje... Kiedy kolejne badanie?

    [email protected] lubi tę wiadomość

    atdc3e5e51d614p0.png
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 31 października 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    I jak? Normalnie czy niezbyt? Moja pierwsza była normalna


    Póki co plamienia i skurcze pewnie jutro odpuści.. Ważne że coś się ruszyło.. :)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7318 10349

    Wysłany: 31 października 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Monika a jak u Ciebie?
    Dziś mi spadła temp z 36.9 na 36,6 i pojawiło się lekkie plamienie, więc pewnie znów się nie udało :( Dzisiaj nam 29dc, jutro pewnie przyjdzie małpiszon :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 31 października 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Niechcący polubiłam. Farelka jakie plamienie?Cos pominęłam?Jak się czujecie?


    Kochana Nie pisałam Wam tu bo nie chciałam marudzić. Pozalilam się dziewczynom na ciazowym. W poniedziałek o 6 rano obudziłam się z brązowa wydzielina tak jakby okres się rozpoczął. Starałam się nie panikowac, ale od razu się poplakalam. Dopiero o 8 dodzwonilam się do ginekologa, ktory kaZAl zwiekszyc dawke luteiny a jeśli nie przejdzie do 14 zgłosić się do niego do szpitala. Plamienie nie ustepowalo.. bałam się bardzo... o 14 pojechaliśmy z mężem do szpitala, ale doktora mojego nie było, za to inny miał dyżur i lekko mówiąc mnie olal. Nie zbadał bo nie miał czasu. Więc znowu uderzyłam do swojego do prywatnego gabinetu bo już przyjmował i okazało się że mam krwiaka w macicy... serduszka maluszków na szczęście bily... Więc się uspokoiłam. Dostałam nakaz lezenia w łóżku i generalnie chciał mnie położyć na oddział. Krwiak albo się wchlonie albo będzie się saczyl ... jest też możliwość że pęknie I wiele kobiet tak miało... krwotok i szpital Ale z dzieciatkami ok. Mam nadzieję że będzie ok bo przestałam plamić w pt. Mam powtórne usg..

    Waleczna lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Micha Ekspertka
    Postów: 171 87

    Wysłany: 31 października 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK wrote:
    Myśle ze ma szanse urosnąć do 8mm, może nawet więcej :) Powodzenia, mamy transfer tego samego dnia :) Ja tez blastke
    Tobie też powodzenia dam znać co wyjdzie

    Micha
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5315 4293

    Wysłany: 31 października 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Póki co plamienia i skurcze pewnie jutro odpuści.. Ważne że coś się ruszyło.. :)
    A u mnie raz jest raz nie ma,zero skurczy zero bólu pleców czy brzucha. Tak to ja mogę zawsze mieć :-)
    Mam nadzieję że u Ciebie będzie gładko i bezboleśnie

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7318 10349

    Wysłany: 31 października 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferelka, wystraszyłam się jak zaczęłam czytać twój post... Dobrze, że z dziećmi wszystko w porządku. Krwiaki się zdarzają, ale lepiej mieć na nie oko. Teraz leż grzecznie w łóżku i pozwól się rozpieszczać mężowi, a w tym czasie krwiak się wchłonie :)

    Farelka, Aś2018 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 31 października 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Motylku mam nadzieję,że beta będzie rosła pieknie dalej!!! Domyślam się ile to Cię kosztuje... Kiedy kolejne badanie?
    W piątek powtórzę, nic więcej już nie zrobię... Dałaś mi nadzieję kochana :*

    Olciaaa lubi tę wiadomość

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 31 października 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka będzie dobrze

    Edit, ucielo mi post.
    Dużo lez i odpoczywaj. Pracujesz czy na l4 jesteś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:04

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 31 października 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka będzie dobrze

    Edit, ucielo mi post.
    Dużo lez i odpoczywaj. Pracujesz czy na l4 jesteś?


    Jestem na zwolnieniu kochana.

    Paulcia28, [email protected] lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5315 4293

    Wysłany: 31 października 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Jestem na zwolnieniu kochana.
    To grzecznie leżeć masz i mąż ma Ciebie rozpieszczac a Ty tylko do kibelka i do łóżeczka marsz :-) trzymam mocno kciuki za Ciebie i małe Farelcie

    Farelka lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 31 października 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtiK wrote:
    W przypadku kobiet z obniżoną rezerwą jajnikowa i słabo negujących na stymulacje przyjmowanie DHEA może trovhr pomoc.
    DHEA stosuje się go z nadzieją na poprawę niskiej rezerwy jajnikowej w przypadkach podwyższonego FSH, obniżonego AMH, słabej odpowiedzi na poprzednie stymulacje, małej ilości pęcherzyków antralnych w jajnikach, zaawansowanego wieku pacjentki.
    Niestety nie ma z tym doświadczenia...

    Ja mam AMH 1.63 - to chyba słabo ?
    Dzięki za wyjaśnienie :)

    c5c9c0e3f3.png
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 31 października 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka ja tak 9-11 tydzień plamiłam i przeszlo, albo krwiak albo kosmówka nisko nad ujściem szyjki macicy, tak mi powiedzieli (to nie miało związku z tym, że ciąża była nieprawidłowa)

    Farelka lubi tę wiadomość

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • igle Ekspertka
    Postów: 351 79

    Wysłany: 31 października 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Udzielam się na innym wątku, ale właśnie przeczytałam kilka ostatnich wpisów i chciałam was pocieszyć odnośnie beta ich. Mianowicie u mnie 7 dnia po transferze 5 dniowych zarodków, które miały nacinane otoczki beta wynosiła 59. 9 dpt 150. Była to ciąża blizniacza.
    Przepraszam że tak się wcięłam, ale wiem przez co przechodzicie i mam nadzieję że choć trochę co niektórych podniosłam na duchu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za jak najwięcej powodzeń.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 20:36

    Paulcia28, [email protected], Farelka, Olciaaa, Gaja88, Waleczna lubią tę wiadomość

    I&L czerwiec 2017 26tc

    Teczowy A. czerwiec 2020

    iv09i09kwy7ert6d.png
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 647 945

    Wysłany: 31 października 2018, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochana Nie pisałam Wam tu bo nie chciałam marudzić. Pozalilam się dziewczynom na ciazowym. W poniedziałek o 6 rano obudziłam się z brązowa wydzielina tak jakby okres się rozpoczął. Starałam się nie panikowac, ale od razu się poplakalam. Dopiero o 8 dodzwonilam się do ginekologa, ktory kaZAl zwiekszyc dawke luteiny a jeśli nie przejdzie do 14 zgłosić się do niego do szpitala. Plamienie nie ustepowalo.. bałam się bardzo... o 14 pojechaliśmy z mężem do szpitala, ale doktora mojego nie było, za to inny miał dyżur i lekko mówiąc mnie olal. Nie zbadał bo nie miał czasu. Więc znowu uderzyłam do swojego do prywatnego gabinetu bo już przyjmował i okazało się że mam krwiaka w macicy... serduszka maluszków na szczęście bily... Więc się uspokoiłam. Dostałam nakaz lezenia w łóżku i generalnie chciał mnie położyć na oddział. Krwiak albo się wchlonie albo będzie się saczyl ... jest też możliwość że pęknie I wiele kobiet tak miało... krwotok i szpital Ale z dzieciatkami ok. Mam nadzieję że będzie ok bo przestałam plamić w pt. Mam powtórne usg..

    Ajc znowu polubiłam;( Kochana cieszę się ze już wszystko opanowane, ale się wystraszyłam. Małe Farelcie są silne ❤️ Odpoczywaj i dbaj o Was❤️

    Farelka lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego