Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • IGA Autorytet
    Postów: 3115 2697

    Wysłany: 2 listopada 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Jezeli w tym cyklu mialam punkcje I transfer nieduany to czy w kolejnym moge podejsc do criotransferu na cyklu sztucznym? Czy trzeba miec przerwe I ile?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 13:26

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 2 listopada 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Jeszeli w tym cyklu mialam punkcje I transfer nieduany to czy w kolejnym moge podejsc do criotransferu na cyklu sztucznym? Czy trzeba miec przerwe I ile?
    Można cykl po cyklu, ja tak robię od 3 miesięcy

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 2 listopada 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek kciuki trzymam ! U mnie też @ się kończy i mamy zdecydować czy podchodzimy do crio na cyklu sztucznym czy teraz na naturalnym tylko trzeba łapać owulację jak wy myślicie ? Lekarz mówi że to bez różnicy

    hchypc0zgq8syrex.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 2 listopada 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Jeszeli w tym cyklu mialam punkcje I transfer nieduany to czy w kolejnym moge podejsc do criotransferu na cyklu sztucznym? Czy trzeba miec przerwe I ile?
    Niechcący polubiłam, ja podchodzilam cykl po cyklu,jeśli nie ma przeszkód to można od razu w następnym cyklu.

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku mocno trzymam kciuki! :*

    Miałam dzisiaj wizytę u naprotechnolog. Czekam aż mi się @ rozkręci i od 2dc włączam clostibergyt. W poprzednim cyklu miałam owulację dopiero 20 dnia, a to zdecydowanie za późno. Dostałam też dodatkowy progesteron (oprócz dupka), bo mi temp spada w drugiej fazie za szybko. Zwiększyła mi też dawkę sterydu. Mam nadzieję, że listopad okaże się szczęśliwy, bo bardziej obstawiona lekami już chyba nie będę.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie jest dobrze, dzisiaj beta 50. To za mało... :(

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • IGA Autorytet
    Postów: 3115 2697

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Można cykl po cyklu, ja tak robię od 3 miesięcy
    Ja bede mogla tylko raz bo mam jeden zarodek. A to bierzesz jakies leki? Jezeli tak to jakie I od kiedy bo chce.probowac od razu a nie umiem do lekarza sie dostac.

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie jest dobrze, dzisiaj beta 50. To za mało... :(
    A co lekarz mówił? Poprzednio miałaś 32 betę tak? Życzę Ci żeby wszystko było dobrze ❤

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Motylku mocno trzymam kciuki! :*

    Miałam dzisiaj wizytę u naprotechnolog. Czekam aż mi się @ rozkręci i od 2dc włączam clostibergyt. W poprzednim cyklu miałam owulację dopiero 20 dnia, a to zdecydowanie za późno. Dostałam też dodatkowy progesteron (oprócz dupka), bo mi temp spada w drugiej fazie za szybko. Zwiększyła mi też dawkę sterydu. Mam nadzieję, że listopad okaże się szczęśliwy, bo bardziej obstawiona lekami już chyba nie będę.
    Monika trzymam kciuki za listopad,oby był szczęśliwy ❤

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Kate_____ Autorytet
    Postów: 321 244

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Ja bede mogla tylko raz bo mam jeden zarodek. A to bierzesz jakies leki? Jezeli tak to jakie I od kiedy bo chce.probowac od razu a nie umiem do lekarza sie dostac.


    Jeżeli na sztucznym cyklu będziesz podchodzić to na pewno estrofem od 2-3dc

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 2 listopada 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie jest dobrze, dzisiaj beta 50. To za mało... :(
    Przyrost jest, więc Maluch walczy. Lekarz coś mówił? Może wystarczy wspomóc lekami?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Micha Ekspertka
    Postów: 171 87

    Wysłany: 2 listopada 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK wrote:
    Normalnie bym testowala po 7 ale Niestety Daja mi hcg booster shot. Właściwie 3, jeden dostałam dc 15, jeden przed transferem, i potem po transferze jescze jeden. To jest ovidrele który sie utrzymuje w krwi długo wiec bym miała moze false positive :(
    Na co jest ovidrele?

    Micha
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 2 listopada 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku kurczę Ale rośnie. Co powiedział lekarz?

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Karolciaaa26 Autorytet
    Postów: 518 182

    Wysłany: 2 listopada 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej kochana,a przeszło Ci już? Hm może sprawdź ,mnie zazwyczaj w połowie cyklu ciągnie jajnik ale i tak mi się pierniczy cykl .
    Tak przeszlo tylko martwi mnie to bo bol byl nie do wytrzymania ze zasnac nie moglam.

    Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Aś2018 Autorytet
    Postów: 712 667

    Wysłany: 2 listopada 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Witam Was wszystkie.
    Ktoś testuje na dniach? Motylku Ty dziś prawda? Trzymam mocno kciuki za piękny przyrost bety. U mnie koniec @ i o 10 kończę pracę,dziś wizyta u anestezjologa przed biopsja, życzę Wam milego dnia
    Ja testuje w poniedziałek.... zobaczymy

    4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    6 x ICSI (Novum)- 2018-2020 ☹️, 7 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 1 poronienie (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań, 42 lata
    Blastki ❄️❄️
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 2 listopada 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Tak przeszlo tylko martwi mnie to bo bol byl nie do wytrzymania ze zasnac nie moglam.

    Nie chcę cię martwić ale ja miałam takie napady bólowe i kłucia jak miałam torbiel endometrialna ale równie dobrze mozesz mieć zwykła torbiele z przetrwałego pęcherzyka ja bym poszła na usg

    hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 2 listopada 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku nie załamuj się bo narazie rośnie już nie takie tu przypadki były, my cię tu wspieramy więc wierz wierz w niego !

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Na co jest ovidrele?

    Nie Jestem pewna. To jest wspomaganie organizmu hcg po to zeby wywolac sztuczny Stan ciazowy. Czytalam ze podobno pomaga.

  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 2 listopada 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście naprawdę kochane, ale w cuda nie wierzę :( lekarz mi napisał żeby nie odstawić leków i powtórzyć betę w poniedziałek.
    Naprawdę boję się pozamacicznej bo takie przyrosty tak się skończyły dwukrotnie u mnie.
    Nie nastawilam się że pierwsze podejście zakończy się odrazu sukcesem, ale tak bardzo chciałam uniknąć kolejnego poronienia. To mnie boli najbardziej że znów wszystko się przeciągnie a finał może się skończyć w szpitalu. Przepraszam ale wiary brak. Miałam wszystkie leki jak sterydy, accofil, intralipid, clexane, nic więcej nie moge już zrobić. Nie mogę pojąć czemu mój organizm za wszelką cenę pokazuje, że zdrowa ciąża to zbyt wiele.

    Trzymam kciuki za was wszystkie, ja nie wiem co mam począć.

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 2 listopada 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Ja testuje w poniedziałek.... zobaczymy
    Trzymam mocno kciuki ❤

    Aś2018 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego