Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 9 listopada 2018, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    23,8 mlU/ml..... ciągle się boję, ale przyrost jest więc może będzie dobrze.

    Tak się cieszę. Dobre wieści :) teraz tylko przyrost, przyrost, przyrost...
    Trzymam kciuki za Was :)

    Aś2018 lubi tę wiadomość

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 9 listopada 2018, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrój kiepski, ale myślę że skoro przyszło krwawienie to będzie dobrze i obejde się bez zabiegu czy obserwacji w szpitalu.
    Nie poddajemy się, czeka na nas 5 zarodkow <3

    W końcu musi być dobrze. Trzymam kciuki za poprawę nastroju i jak najlepszy dla Ciebie obrót spraw.

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4504

    Wysłany: 10 listopada 2018, 00:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Czy pracujecie normalnie po transferze? ja nie bralam zwolnienia choc dopiero we wtorek do pracy a mąż ma do mnie o to żal. Że coś się stanie.
    Zależy jaką masz pracę, nie trzeba leżeć plackiem bo to nic nie pomoże, jak ma się udać to się uda ,ja przy udanym transferze byłam na zwolnieniu,a dwa pozostałe transfery pracowałam i dupa wyszła Ale ja mam ciężką pracę

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 10 listopada 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Zależy jaką masz pracę, nie trzeba leżeć plackiem bo to nic nie pomoże, jak ma się udać to się uda ,ja przy udanym transferze byłam na zwolnieniu,a dwa pozostałe transfery pracowałam i dupa wyszła Ale ja mam ciężką pracę

    Ja mam lekką ale stresującą. Odpuściłam i jestem na L4. Moim zdaniem jak jest możliwość to warto poświęcić sobie chwilę na odpoczynek w tym czasie.
    Więc agika jeśli możesz to korzystaj :)

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • agika88 Autorytet
    Postów: 4808 5734

    Wysłany: 10 listopada 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z zagnieżdżeniem zarodka po transferze? Przy naturalnej ciazy zagniezdzenie ma miejsce srednio 6-10 dni po zaplodnieniu, a jak to jest po transferze?
    bez zmian? np kiedy naturalnie zagniezdzenie mialoby byc w 8 dniu po owulacji to jesli mam podany 6dniowy zarodek to zagniezdzenie bedzie mialo miejsce 2 dni po transferze?

    5djy9jcghpoavuge.png

    4 IUI- (1 ciąża pozamaciczna)

    1 IVF- jeden zarodek(4.3.3)- transfer nieudany

    2 IVF- BRAK ZARODKÓW

    3 IVF- trzy zarodki (4.1.1) (4.2.2) (4.3.3)

    transfer crio (4.1.1) puste jajo plodowe
    transfer crio (4.2.2) :(
    transfer crio (4.3.3) beta 7 biochemiczna

    transfer crio zarodków AZ (3.1.1)beta 750 biochem.

    4 procedura: 4 zarodki (5.1.1) (5.1.1) (4.2.1) (5.1.3)
    24.06- fet (5.1.1) beta:
    7dpt-81.31
    9dpt- 247.4
    12dpt-1322
    14dpt-3525
    18dpt-13040
    19dpt-Pechęrzyk z pęcherzykiem żółtkowym.
    24dpt-mamy serduszko.
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 10 listopada 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z zagnieżdżeniem zarodka po transferze? Przy naturalnej ciazy zagniezdzenie ma miejsce srednio 6-10 dni po zaplodnieniu, a jak to jest po transferze?
    bez zmian? np kiedy naturalnie zagniezdzenie mialoby byc w 8 dniu po owulacji to jesli mam podany 6dniowy zarodek to zagniezdzenie bedzie mialo miejsce 2 dni po transferze?
    Tak jak piszesz, zagnieżdżenie ma miejsce pomiędzy 6 a 10 dniem po zapłodnieniu i tu nie ma znaczenia czy jest to IVF czy naturalna ciąża. Jednakże zawsze jest to kwestia indywidualna.

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • agika88 Autorytet
    Postów: 4808 5734

    Wysłany: 10 listopada 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ana wrote:
    Tak jak piszesz, zagnieżdżenie ma miejsce pomiędzy 6 a 10 dniem po zapłodnieniu i tu nie ma znaczenia czy jest to IVF czy naturalna ciąża. Jednakże zawsze jest to kwestia indywidualna.
    Konkretnie interesuje mnie to czy możliwe jest zagniezdzenie dzień po transferze?

    5djy9jcghpoavuge.png

    4 IUI- (1 ciąża pozamaciczna)

    1 IVF- jeden zarodek(4.3.3)- transfer nieudany

    2 IVF- BRAK ZARODKÓW

    3 IVF- trzy zarodki (4.1.1) (4.2.2) (4.3.3)

    transfer crio (4.1.1) puste jajo plodowe
    transfer crio (4.2.2) :(
    transfer crio (4.3.3) beta 7 biochemiczna

    transfer crio zarodków AZ (3.1.1)beta 750 biochem.

    4 procedura: 4 zarodki (5.1.1) (5.1.1) (4.2.1) (5.1.3)
    24.06- fet (5.1.1) beta:
    7dpt-81.31
    9dpt- 247.4
    12dpt-1322
    14dpt-3525
    18dpt-13040
    19dpt-Pechęrzyk z pęcherzykiem żółtkowym.
    24dpt-mamy serduszko.
  • Kadetka Autorytet
    Postów: 981 670

    Wysłany: 10 listopada 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Konkretnie interesuje mnie to czy możliwe jest zagniezdzenie dzień po transferze?

    Jesli mialas podany zarodek 6dniowy to mysle ze tak. Tu nie ma reguly ze to musi byc 2 dzien albo 3 dzien.. wszytsko zalezy od organizmu i zarodka

    Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

    POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 10 listopada 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam wynik bety 64 mlU/ml

    Ana ana, MonikA_89!, Paulcia28, Marzena1991, aga_ni, Paulaa25, Marmis, Onia, Waleczna, Ewelka02 lubią tę wiadomość

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Aś2018 Autorytet
    Postów: 723 721

    Wysłany: 10 listopada 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !!!! Moja beta 30,3. Progesteron 61,1.

    Ana ana, andzia83, aga_ni, Onia, Waleczna, Ewelka02 lubią tę wiadomość

    4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    6 x ICSI (Novum)- 2018-2020 ☹️, 8 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 2 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań, 42 lata
    Blastocysty ❄️
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 10 listopada 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    dziewczynki mam wynik bety 64 mlU/ml

    Gratulacje :)

    andzia83 lubi tę wiadomość

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 10 listopada 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Gratulacje !!!! Moja beta 30,3. Progesteron 61,1.

    Cały czas przyrost. Super :)

    Aś2018 lubi tę wiadomość

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • Aś2018 Autorytet
    Postów: 723 721

    Wysłany: 10 listopada 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety myśle ze się nie udało i jest to ciaza biochemiczna. Załamka :((((

    4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    6 x ICSI (Novum)- 2018-2020 ☹️, 8 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 2 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań, 42 lata
    Blastocysty ❄️
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 10 listopada 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś ja również gratuluję :) a który dzień po transferze jesteś? bo ja dziś 10 dzień.
    Dziewczynki to kiedy powinnam teraz powtórzyć w poniedziałek czy wtorek?

    Aś2018 lubi tę wiadomość

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7823 11034

    Wysłany: 10 listopada 2018, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    dziewczynki mam wynik bety 64 mlU/ml
    Super! :D

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7823 11034

    Wysłany: 10 listopada 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    Aś ja również gratuluję :) a który dzień po transferze jesteś? bo ja dziś 10 dzień.
    Dziewczynki to kiedy powinnam teraz powtórzyć w poniedziałek czy wtorek?
    Najlepiej po 48h :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7823 11034

    Wysłany: 10 listopada 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Niestety myśle ze się nie udało i jest to ciaza biochemiczna. Załamka :((((
    Dlaczego biochemiczna? Wczoraj miałaś 23 a dzisiaj 30 czyli rośnie. Bądź dobrej myśli. Podwaja się zwykle po 48h a nie 24 ;)

    Aś2018 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aś2018 Autorytet
    Postów: 723 721

    Wysłany: 10 listopada 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dlaczego biochemiczna? Wczoraj miałaś 23 a dzisiaj 30 czyli rośnie. Bądź dobrej myśli. Podwaja się zwykle po 48h a nie 24 ;)
    Dr L. powiedział ze ciaza może się nie utrzymać. W poniedziałek ostateczne potwierdzenie. Odezwę się dziewczyny, ale chwilowo muszę to przerobić i sobie popłakać.

    4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    6 x ICSI (Novum)- 2018-2020 ☹️, 8 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 2 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań, 42 lata
    Blastocysty ❄️
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4504

    Wysłany: 10 listopada 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    dziewczynki mam wynik bety 64 mlU/ml
    Gratulacje kochana ,dbaj o siebie,życzę spokojnej ciąży :-)

    andzia83 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4504

    Wysłany: 10 listopada 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Dr L. powiedział ze ciaza może się nie utrzymać. W poniedziałek ostateczne potwierdzenie. Odezwę się dziewczyny, ale chwilowo muszę to przerobić i sobie popłakać.
    Trzymam mocno kciuki żeby jednak kropek był silny i został z Tobą na kolejne 9 miesięcy ❤ trzymaj się dzielnie

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego