Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    aga_ni - jak mąż się czuje? wcale się nie dziwie, że teraz in vitro nie jest na pierwszym planie. Życze dużo zdrowia!
    Pytałaś kiedyś odnośnie oddania i zamrożenia nasienia, zrobiiście to juz?

    Dzięki Onia za troskę. On się czuje całkiem ok. Nie zrobiliśmy tego jeszcze ponieważ ciagle nie zaczął leczenia, procedury trwają. W międzyczasie chcemy potwierdzić diagnozę u innego dobrego neurologa, żeby mieć pewność. Doagnoze postawił bardzo dobry specjalista, teraz szukam równie dobrego żeby jednak jeszcze sprawdzić. Lekarz z kliniki mi napisał mi ze po takim leczeniu jak proponują mężowi nie miał przypadków udanego in vitro, czyli ma pewno albo nasienie zamrozimy albo uda nam się zrobić cała procedurę zanim leczenie się zacznie, zobaczymy.

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 652 951

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Waleczna a jak u Ciebie? Jak się czujesz? :)

    Kate dziekuje, u mnie w porządku, dalej męczą mnie mdłości i wymioty,ale cóż wszystko przetrwam. Troche zaniepokoił mnie ból w dole podbrzusza z prawej strony.
    Kochana trzymam za Was kciuki i za resztę dZiewczyn z forum. Mocno Wam dopinguje żebyśmy spotkały się na fiolecie❤️

    Kate_______ lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 652 951

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia ✊❤️❤️❤️

    Aga_ni życzę dużo zdrówka dla Meza;)

    aga_ni, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    Witam Was dziewczyny.Mam takie pytanie.Więc jak to jest ,skoro mój mężczyzna ma słabe nasienie ale 3% jest sprawna,zdrowa do zapłodnienia to czemu dalej kierują na badania pomożemy Panu na zwiększanie poprawności nasienia.Skoro i tak wybierają najlepsze pod mikroskopem plemniki aby zapłodnić komórkę. Wybierają najruchliwsze, zwinne,pod mikroskopem to po co te dalsze badania i naciąganie na koszty. Znowu musimy zrobić badania nasienia, USG jąder i znowu wizyta u endokrynolog. Mam teraz cichą nadzieję że spotkamy się na wizycie u lekarza już ze stymulacją do in vitro.

    Malinka, nie mam pojęcia z czego to wynika. U nas jest 0 albo 1% (przy dużej liczbie plemników w ogóle) i 3 lekarzy niezaleznie powiedziało ze ok, ze wystarczy ICSI i ze dalsze badania niepotrzebne. My robiliśmy badania fragmentacji dna, ponoć to ważne ale nie znam się zupełnie na tym.

    MAALINKAA lubi tę wiadomość

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki Onia za troskę. On się czuje całkiem ok. Nie zrobiliśmy tego jeszcze ponieważ ciagle nie zaczął leczenia, procedury trwają. W międzyczasie chcemy potwierdzić diagnozę u innego dobrego neurologa, żeby mieć pewność. Doagnoze postawił bardzo dobry specjalista, teraz szukam równie dobrego żeby jednak jeszcze sprawdzić. Lekarz z kliniki mi napisał mi ze po takim leczeniu jak proponują mężowi nie miał przypadków udanego in vitro, czyli ma pewno albo nasienie zamrozimy albo uda nam się zrobić cała procedurę zanim leczenie się zacznie, zobaczymy.

    no właśnie - bardzo mądrze że będziecie potwierdzać diagnozę.
    Życzę Wam dużo wytrwałości <3 <3

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Malinka, nie mam pojęcia z czego to wynika. U nas jest 0 albo 1% (przy dużej liczbie plemników w ogóle) i 3 lekarzy niezaleznie powiedziało ze ok, ze wystarczy ICSI i ze dalsze badania niepotrzebne. My robiliśmy badania fragmentacji dna, ponoć to ważne ale nie znam się zupełnie na tym.

    Kochana powinniście mieć IMSI.
    Mojemu M sie poprawiło i embriolog nie zaznaczył IMSI ale dr mówi, że i tak zrobimy IMSI, a póżniej zobaczyła test HBA i jednak hbIMSI

    c5c9c0e3f3.png
  • Gaja88 Autorytet
    Postów: 1016 1131

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, trzymam kciuki:*

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    uwo9krnt2dhf5q93.png
    starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r. - 7❄️ :)
    transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, dużo zdrówka dla męża. Mam nadzieję, że uda Wam się zrobić całą procedurę ivf jeszcze przed leczeniem i że tym razem zarodek z Wami zostanie.

    Paulcia, jeszcze trochę i będzie po zabiegu. Wiem, że najgorsza jest ta niepewność i czekanie na wynik. Kciuki za dobre wieści! ✊✊ Oby dzisiejszy dzień przyniósł nową nadzieję! <3

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5341 4318

    Wysłany: 12 listopada 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    DZiewczyny ile u Was trawał długi protokół bez antykoncepcji? nie zapytałam dr, a już 3 dni gonapeptylu za mną i chciałam sobie mniej więcej wyliczyć kiedy może być punkcja żeby w pracy uprzedzić że mnie nie bedzie
    U mnie 12 dni

    Onia lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1215 1259

    Wysłany: 12 listopada 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia czekamy na dobre wiesci. Musi być dobrze&&&&

    As2018, Bruised kciuki za Was&&&&

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • martyna... Ekspertka
    Postów: 146 131

    Wysłany: 12 listopada 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia-trzymam kciuki za ciebie i męża :)

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    5 lat starań
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1515 1626

    Wysłany: 12 listopada 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dostałam końskie dawki Letroxu, bo z mojej 50/75 przechodzę na 100/125, do tego jod i D3. Insuliną mam się na razie nie przejmować, bo szaleje przez steryd. Swoją drogą już nie wiem kogo słuchać. Gin mówiła, że steryd brać wieczorem do posiłku, immuno kazała rano na czczo, a endo dziś mi mówi, że wieczorem lepiej. Za tydzień immuno to dopytam, bo oszaleć idzie.

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 12 listopada 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    No to dostałam końskie dawki Letroxu, bo z mojej 50/75 przechodzę na 100/125, do tego jod i D3. Insuliną mam się na razie nie przejmować, bo szaleje przez steryd. Swoją drogą już nie wiem kogo słuchać. Gin mówiła, że steryd brać wieczorem do posiłku, immuno kazała rano na czczo, a endo dziś mi mówi, że wieczorem lepiej. Za tydzień immuno to dopytam, bo oszaleć idzie.
    Jaki steryd bierzesz? Ja biorę encorton i mam brać go rano, a od 21dc dochodzi mi dodatkowa dawka wieczorem

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1515 1626

    Wysłany: 12 listopada 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jaki steryd bierzesz? Ja biorę encorton i mam brać go rano, a od 21dc dochodzi mi dodatkowa dawka wieczorem
    Dexamethason

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 12 listopada 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Kochana powinniście mieć IMSI.
    Mojemu M sie poprawiło i embriolog nie zaznaczył IMSI ale dr mówi, że i tak zrobimy IMSI, a póżniej zobaczyła test HBA i jednak hbIMSI
    Dopytam o to lekarza jeszcze.

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 listopada 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Cześć dziewczyny!

    Paulcia, cały czas myślami jesteśmy z Wami, musi się udać!

    Motylek, Kate, śledzę wasze historie cały czas i mocno trzymam kciuki. Bardzo dobrze rozumiem Wasze posty czasami :/ ja tez zauważyłam ze oswajam się z myślą ze może to się nigdy nie uda. Zastanawiam się kiedy przyjdzie moment żeby odpuścić i zacząć żyć normalnie, bez tego całego szaleństwa i stresu. Mój mąż już teraz jest gotowy na taka decyzje, ja jeszcze nie. Paradoksalnie, odkąd ostatnio dowiedzieliśmy się o poważnej chorobie męża całe in vitro przestało nas bardzo obchodzić i stresować. Mam nadzieje ze już wyczerpaliśmy limit nieszczęść i przeciwności losu. Życzę Wam tego.


    Agu trzymam kciukiu za męża, za Was i wymarzone dzieciątko..podobno musi być bardzo źle żeby potem było dobrze.. I mam nadzieję że tak będzie i u Was .. to wszystko nie może przecież trwać w nieskończoność.. Choć pewnie już tu wszystkie odczuwamy zmęczenie to wierzę że za kilka miesięcy spotkamy się po drugiej stronie... <3

    aga_ni lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 12 listopada 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Dexamethason
    Tego nigdy nie brałam. Przed ivf brałam jeszcze medrol i z tego, co kojarzę też miałam zalecenie żeby brać rano. Ja bym się słuchała raczej immunologa, ale warto dopytać jeszcze przy kolejnej wizycie. A na ulotce nie napisali jak brać?
    Na co dokładnie nas przepisany steryd? Może pora zażywania zależy od schorzenia. Ja np biorę w związku z przeciwciałami, żeby osłabić układ odpornościowy, gdyż wtedy mam większe szanse na to, że organizm nie będzie atakował zarodka

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5341 4318

    Wysłany: 12 listopada 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy już do domu,tym razem mąż dobrze zaregowal na narkoze. Co do wyniku to nie wiem co robić. Mamy strasznie małe szanse może 2% że uzyskamy zarodki...Ja produkuje za dużo occytow a tym razem mamy naprawdę minimalne szanse. Z jednego jądra nie da się nic zużyć do zapłodnienia,wszystko martwe,z drugiego z jednej małej próbki znaleźli 4 plemniki z czego 2 w ogóle nie nadają się :-( są nikłe szanse że w dalszych probkach będzie coś co będzie się nadawało. Lekarz od razu chciał mi daf leki by zacząć stymulacje ale nie jestem gotowa, dopiero w przyszłym roku,choć szansa jest 2% że uzyskamy zarodki a ciążę? Równa zeru,dziękuję za Wasze wsparcie i ciepłe słowa. Mam mętlik w głowie, nie wiem czy jest sens podchodzić do 3 stymulacji ,mąż chce spróbować ,on się poddał biopsji więc nie będę gorsza Ale nie będę sobie robić nadziei,czas pogodzić się z myślą że nie zostaniemy rodzicami

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • palyna Autorytet
    Postów: 987 554

    Wysłany: 12 listopada 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    DZiewczyny ile u Was trawał długi protokół bez antykoncepcji? nie zapytałam dr, a już 3 dni gonapeptylu za mną i chciałam sobie mniej więcej wyliczyć kiedy może być punkcja żeby w pracy uprzedzić że mnie nie bedzie
    U mnie 15 dni . Generalnie trwa do tej pory aż pecherzyki osiągną wielkość 18-20 mm , przynajmniej tak jest w mojej klinice

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 13:04

    palyna
  • martyna... Ekspertka
    Postów: 146 131

    Wysłany: 12 listopada 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wracamy już do domu,tym razem mąż dobrze zaregowal na narkoze. Co do wyniku to nie wiem co robić. Mamy strasznie małe szanse może 2% że uzyskamy zarodki...Ja produkuje za dużo occytow a tym razem mamy naprawdę minimalne szanse. Z jednego jądra nie da się nic zużyć do zapłodnienia,wszystko martwe,z drugiego z jednej małej próbki znaleźli 4 plemniki z czego 2 w ogóle nie nadają się :-( są nikłe szanse że w dalszych probkach będzie coś co będzie się nadawało. Lekarz od razu chciał mi daf leki by zacząć stymulacje ale nie jestem gotowa, dopiero w przyszłym roku,choć szansa jest 2% że uzyskamy zarodki a ciążę? Równa zeru,dziękuję za Wasze wsparcie i ciepłe słowa. Mam mętlik w głowie, nie wiem czy jest sens podchodzić do 3 stymulacji ,mąż chce spróbować ,on się poddał biopsji więc nie będę gorsza Ale nie będę sobie robić nadziei,czas pogodzić się z myślą że nie zostaniemy rodzicami
    NIE możesz nawet tak myśleć że się nie uda... wiara czyni cuda a u was szanse nie są równe 0 nawet 2% muszą dać ci siłę na walkę nie poddawaj się to najgorsze co teraz możesz zrobić po tym co oboje przeszliście. Daj sobie czas to tylko chwilowy brak formy prześpij się z tym a z nowym dniem wstań silna i gotowa do działania!!! trzymaj się ciepło ściskam cię:

    5 lat starań
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego