Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 16 listopada 2018, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda7 wrote:
    Moja lekarka, u której robiłam IVF zawsze twierdziła, że mam książkowe endometrium (Invicta). Pojechałam na konsultacje do dr M z Bociana i on od razu stwierdził, że coś jest nie tak. Początkowo myślał, że to polip, ale potem okazało się, że miałam przerost endometrium. Badania histopatologiczne wyszły ok. Zatem, warto zrobić dla spokoju. Wielu lekarzy uważa histeroskopię za jedno z podstawowych badań przy niepłodności i staraniach IVF.

    Mój lekarz jest super i ogólnie mu bardzo ufam, ale właśnie co do histeroskopii nie widział do tej pory potrzeby. Może zmieni zdanie. Za to na PGS strasznie naciska, a ja zawsze mówię NIE. głównie dlatego, że z badań po poronieniu wyszło nam, że zarodek był zdrowy, czyli gdybyśmy zrobili badania tego zarodka przed transferem wydałabym dużo pieniędzy, a efekt byłby taki sam. Jagoda, dzięki za podpowiedzi.

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 16 listopada 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za dobre słowa. Jakoś to będzie. Poczekam 2 lub 3 miesiące i podejdę do drugiej procedury. Nie mamy śnieżynek więc zaczynamy wszystko od nowa ale o ile bogatsi w doświadczenia.
    Klinika kazała mi jeszcze brać leki i powtórzyć jutro betę, dr stwierdził że to tak dla pewności i bezpieczeństwa, moim zdaniem to już niepotrzebne. Chcę zamknąć ten rozdział, przeplakac, przetrawić i układać sobie wszystko w głowie od nowa z nowym planem. A oni dalej każą mi się męczyć emocjonalnie. Ehhh....

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Jeeeej! NK mi wyszły 7.1%, a miesiąc temu było ponad 25%. Może uda nam się zrobić sobie prezent na święta ;)


    Piękny wynik <3

    Bruised lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10452

    Wysłany: 16 listopada 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ana wrote:
    Moja beta spadła.
    Wczorajszy wynik to 19,2.
    Cuda jednak się nie zdarzają.
    Bardzo mi przykro :(

    Ana ana lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5342 4319

    Wysłany: 16 listopada 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Jeeeej! NK mi wyszły 7.1%, a miesiąc temu było ponad 25%. Może uda nam się zrobić sobie prezent na święta ;)
    Super kochana, życzę Wam by prezent był na święta :-)

    Bruised lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1515 1626

    Wysłany: 16 listopada 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Super wiadomość a moge zapytac czym zbijalas bo ja mam 21% biore teraz encon i eqoral czekam na @ i przygotowuje do criotransferu. Mam tez wziac intralipid przed transferem i w dniu. Oby pomoglo ;)
    Pabi Dexamethason, na początku przez miesiąc brałam 0,5mg i wtedy NK urosły z 21% do 25%, a potem miałam zwiększoną dawkę do 1mg i okazuje się, że większa dawka działa :) Chociaż z drugiej strony rozwaliło mi to wagę i TSH, więc coś za coś...

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 16 listopada 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Pabi Dexamethason, na początku przez miesiąc brałam 0,5mg i wtedy NK urosły z 21% do 25%, a potem miałam zwiększoną dawkę do 1mg i okazuje się, że większa dawka działa :) Chociaż z drugiej strony rozwaliło mi to wagę i TSH, więc coś za coś...
    Ja mam brac te leki 10 dni podobno w moim przypadku wystarczy. A sprawdzalas po leku tylko te nk?

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1515 1626

    Wysłany: 16 listopada 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Ja mam brac te leki 10 dni podobno w moim przypadku wystarczy. A sprawdzalas po leku tylko te nk?
    Po pierwszych 3 tygodniach, jak jeszcze brałam niższą dawkę, to sprawdzałam subpopulacje w całości, potem po zwiększeniu dawki tylko same NK. Oby w Twoim przypadku poszło łatwiej niż u mnie.

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4022 1568

    Wysłany: 16 listopada 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Pabi Dexamethason, na początku przez miesiąc brałam 0,5mg i wtedy NK urosły z 21% do 25%, a potem miałam zwiększoną dawkę do 1mg i okazuje się, że większa dawka działa :) Chociaż z drugiej strony rozwaliło mi to wagę i TSH, więc coś za coś...
    Wagę tzn? Chudlas? Tylas? A tsh wzrosło?

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 16 listopada 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Po pierwszych 3 tygodniach, jak jeszcze brałam niższą dawkę, to sprawdzałam subpopulacje w całości, potem po zwiększeniu dawki tylko same NK. Oby w Twoim przypadku poszło łatwiej niż u mnie.
    Tobie rowniez zycze szczesliwego zakonczenia a kiedy transfer juz wiesz?

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1515 1626

    Wysłany: 16 listopada 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Wagę tzn? Chudlas? Tylas? A tsh wzrosło?
    Tyję okropnie, przez prawie 3 miesiące niecałe 10 kilo na plusie. TSH pół roku temu 1.1, miesiąc temu 4.3, w zeszłym tygodniu 5.4

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1515 1626

    Wysłany: 16 listopada 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Tobie rowniez zycze szczesliwego zakonczenia a kiedy transfer juz wiesz?
    Nie dziękuję ;) Za tydzień ma być @, wtedy będzie wiadomo co dalej.

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • MAALINKAA Ekspertka
    Postów: 134 168

    Wysłany: 16 listopada 2018, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    Nie martw się na zapas, ja miałam pobranych 5 komórek, 3 się zapłodniły i dwie dotrwały do blastki.Świeży transfer miałam z 3 dniowego zarodka ale niestety się nie udał:( 31.10 miałam podaną jedną blastkę i chyba się udało :)
    Oby ta data była szczęśliwa Kochana ja obchodziła 37 urodziny

    Kosanka, andzia83 lubią tę wiadomość

    MALINKA
    39 lat
    AMH-0,680
    Punkcja 15.03.2019
    Transfer 18.03.2019
    2 zarodków 3 dniowy
    9dpt-beta 0,380 mIU/ml
    14dpt-beta <0,100mIU/ml
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 17 listopada 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Nie dziękuję ;) Za tydzień ma być @, wtedy będzie wiadomo co dalej.
    Ja za prawie dwa tygodnie ;)

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • palyna Autorytet
    Postów: 987 554

    Wysłany: 17 listopada 2018, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki miałyście progesteron po stymulacji podchodząc do świeżego transferu ...
    Bo ja miałam w poniedziałek pobierany i wyszedł 1,49 (na granicy normy) a dziś mialam transfer i teraz bije się z myslalmi czy dobrze zrobilam ryzykujac....

    palyna
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4022 1568

    Wysłany: 17 listopada 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Tyję okropnie, przez prawie 3 miesiące niecałe 10 kilo na plusie. TSH pół roku temu 1.1, miesiąc temu 4.3, w zeszłym tygodniu 5.4
    Jeju to kiepsko. Każdy steryd tak działa? Ja od 13 lat lecze sie na tarczyce i jakos mi slabo jak pomyśle że znow wszytsko się rozjedzie

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4022 1568

    Wysłany: 17 listopada 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny jaki miałyście progesteron po stymulacji podchodząc do świeżego transferu ...
    Bo ja miałam w poniedziałek pobierany i wyszedł 1,49 (na granicy normy) a dziś mialam transfer i teraz bije się z myslalmi czy dobrze zrobilam ryzykujac....
    Mi nigdy nie sprawdzali progesteronu przed transferem i rrocher mam zal do kliniki o to... no ale...

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10452

    Wysłany: 17 listopada 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny jaki miałyście progesteron po stymulacji podchodząc do świeżego transferu ...
    Bo ja miałam w poniedziałek pobierany i wyszedł 1,49 (na granicy normy) a dziś mialam transfer i teraz bije się z myslalmi czy dobrze zrobilam ryzykujac....
    Ostatni progesteron badałam 3 dni przed punkcją i miałam 2,2. Dzień po punkcji brałam już luteinę i prolutex (do 7tc), więc może dlatego dr mi nie zlecił ponownego sprawdzenia proga

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 1804 2201

    Wysłany: 17 listopada 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się. :( Pierwsze in vitro ma prawo się nie udać, wiemy... Ale to nie było pierwsze oczekiwanie, co męczy. Ehhh. :(

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • palyna Autorytet
    Postów: 987 554

    Wysłany: 17 listopada 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ostatni progesteron badałam 3 dni przed punkcją i miałam 2,2. Dzień po punkcji brałam już luteinę i prolutex (do 7tc), więc może dlatego dr mi nie zlecił ponownego sprawdzenia proga
    Miałaś świeży transfer ??

    palyna
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego