X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Porażka:( jak można tak zdzierac kasę..
    W klinikach których się leczyłam, za darmo dzwoniłam lub wysyłam sms z wynikami (nie licząc pierwszej,gdzie musiałam przyjeżdżać o faktycznie robić wszystko na miejscu :P ).
    A gdyby tego nie wykupić, nie zinterpretuja wyniku bety w 10-14dpt?
    Przecież kliniki zastrzegaja sobie,że obowiązkiem jest wysłać wynik,bo potrzebują do dokumentacji i statystyk :)
    Nie zinterpretują jak nie wykupisz, trzeba by było płacić za każdym razem 180 zł za wizytę u lekarza. Tam nie ma nawet bezpośredniego kontaktu z lekarzem. Jak coś się dzieje, to musisz dzwonić na infolinie (bo do placówki tez nie ma bezpośredniego telefonu) albo pisać maile, na które odpowiadają z niezłym opóźnieniem. Ja przy ostatnim transferze nie wykupiłam tej bzdurnej weryfikacji, nie podałam wyniku do kliniki i wszyscy maja to gdzieś. W ogóle tam crio z AH, embrioglue i ta pożal się Boże weryfikacja wychodziło coś około 3500 zł...

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Nie zinterpretują jak nie wykupisz, trzeba by było płacić za każdym razem 180 zł za wizytę u lekarza. Tam nie ma nawet bezpośredniego kontaktu z lekarzem. Jak coś się dzieje, to musisz dzwonić na infolinie (bo do placówki tez nie ma bezpośredniego telefonu) albo pisać maile, na które odpowiadają z niezłym opóźnieniem. Ja przy ostatnim transferze nie wykupiłam tej bzdurnej weryfikacji, nie podałam wyniku do kliniki i wszyscy maja to gdzieś. W ogóle tam crio z AH, embrioglue i ta pożal się Boże weryfikacja wychodziło coś około 3500 zł...
    No to słabo..:(
    A gdyby się działo coś po punkcji,to człowiek zostaje sam z problemem?
    Ja strasznie wymiotowałam bo drugiej punkcji.. napisałam do lekarza sms.
    Od razu zadzwonił..
    Wezwał mnie do kliniki. Dali mi kroplowki, ściągneli z domu lekarza, dokładnie przebadli.. i nie wzięli za to nawet złotówki, choć pytalismy ile się należy.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które robiły badania immunologiczne - nie byłam jeszcze u dr Paśnika - bo na razie nie zapisują . Jestem na jakieś liście rezerwowej na styczęń. Chciałabym porobic badania wczesniej . Spisałam sobie co większość miała. Jestem po 4 transferach, jeden udany ale na krótko (miesiąć) Chce zrobić takie: Komórki NK, subpopulacje limfocytów i cytokin, zespół antyfosfolipidowy, trombofilia, do tego białko S i ANA, Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.), Test CBA (Th1/Th2), Test IMK, P/c plemnikowe (ASA)P/c jądrowe (ANA). Czy to jest ok? Czy za dużo, za mało? Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Marmis
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które robiły badania immunologiczne - nie byłam jeszcze u dr Paśnika - bo na razie nie zapisują . Jestem na jakieś liście rezerwowej na styczęń. Chciałabym porobic badania wczesniej . Spisałam sobie co większość miała. Jestem po 4 transferach, jeden udany ale na krótko (miesiąć) Chce zrobić takie: Komórki NK, subpopulacje limfocytów i cytokin, zespół antyfosfolipidowy, trombofilia, do tego białko S i ANA, Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.), Test CBA (Th1/Th2), Test IMK, P/c plemnikowe (ASA)P/c jądrowe (ANA). Czy to jest ok? Czy za dużo, za mało? Będę wdzięczna za podpowiedzi.
    Zrób od razu jeszcze genotyp KIR i PAI-1

Marmis lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Jak zrobisz supopulacje limficytow panel rozszerzony to on obejmuje już również komórki NK (przynajmniej w synevo tak jest) i subpopulacje limfocytow powinno się robić pomiędzy 18 a 22 dc

Marmis lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Jak zrobisz supopulacje limficytow panel rozszerzony to on obejmuje już również komórki NK (przynajmniej w synevo tak jest) i subpopulacje limfocytow powinno się robić pomiędzy 18 a 22 dc
    Dzięki :)

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Dzięki:)

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    No to słabo..:(
    A gdyby się działo coś po punkcji,to człowiek zostaje sam z problemem?
    Ja strasznie wymiotowałam bo drugiej punkcji.. napisałam do lekarza sms.
    Od razu zadzwonił..
    Wezwał mnie do kliniki. Dali mi kroplowki, ściągneli z domu lekarza, dokładnie przebadli.. i nie wzięli za to nawet złotówki, choć pytalismy ile się należy.

Niezapominajka a co to za klinika? Niestety w invicta zostałabys sama sobie.. Ja tak zostałam po hiperstymulacji i po poronieniu które miało być takie lajtowe no może jak większy okres..

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Niezapominajka a co to za klinika? Niestety w invicta zostałabys sama sobie.. Ja tak zostałam po hiperstymulacji i po poronieniu które miało być takie lajtowe no może jak większy okres..
    Tak było w Bocianie w Białymstoku.
    Mając wynik bety dzwoni się do lekarza i on mówi co dalej robić. Kontakt ogólnie ok i bezpłatny. Jak mialam problem z encortolonem, wystarczyło wysłać sms i lekarz oddzwonil. Dodam,że było to w niedzielę. Ogólnie polecam:)
    Nie płaci się też za wizyty podczas stymulacji, tylko za badania krwi.
    Problem tylko,że do Białegostoku z wielu miejsc w Polsce daleko.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Onia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pomóżcie, bo nie wiem o co chodzi a dr nie odpisuje.
    Jestem teraz na gonapeptypu i dzisiaj powinnam dołaczyć menopur.
    Środa to był ostatni dzień miesiączki, a w piątek zauważyłam plamienie , a od wczoraj krwawie. Teraz nie wiem co się skopało i czy faktycznie powinnam ten menopur brać....

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Środa to był ostatni dzień miesiączki, a w piątek zauważyłam plamienie , a od wczoraj krwawie. Teraz nie wiem co się skopało i czy faktycznie powinnam ten menopur brać....
    Ja dostałam lekkiego plamienia w 2-4 dniu stymulacji i lekarz mówił że zdarza się i mam się nie martwić

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja dostałam lekkiego plamienia w 2-4 dniu stymulacji i lekarz mówił że zdarza się i mam się nie martwić

dzięki za odp. u mnie dzisiaj jakiś 16 dzień stymulacji...

c5c9c0e3f3.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:

Ja plamiłam na gonapeptylu aż do 6 dnia stymulacji menopurem i gonalem. Moja Dr mówiła, że to się zdarza. Wszystko wynika z niskiego poziomu hormonów na początku stymulacji. Jak będzie rósł estrdiol to plamienie powinno ustąpić.

• Onia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja plamiłam na gonapeptylu aż do 6 dnia stymulacji menopurem i gonalem. Moja Dr mówiła, że to się zdarza. Wszystko wynika z niskiego poziomu hormonów na początku stymulacji. Jak będzie rósł estrdiol to plamienie powinno ustąpić.

Dzięki , już się wystraszyłam, że coś nie tak.
    Jak się czujesz ? :)

c5c9c0e3f3.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Wiedziałam na forum już kilka przypadków,że dziewczyny plamia na początku:)
    Spokojnie, będzie dobrze:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    A ta subpopulacja limfocytów to jest to samo co test CBA? Bo sie gubię:(

Marmis
  • Onia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wiedziałam na forum już kilka przypadków,że dziewczyny plamia na początku:)
    Spokojnie, będzie dobrze:)

ufff, dzięki :)

c5c9c0e3f3.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    A ta subpopulacja limfocytów to jest to samo co test CBA? Bo sie gubię:(
    Test CBA to to samo co cytokiny, a subpopulacje możesz znaleźć pod nazwą test IMK.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Test CBA to to samo co cytokiny, a subpopulacje możesz znaleźć pod nazwą test IMK.
    Dokładnie :) subpopulacja limfocytow to inaczej test IMK lub immunofenotyp

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:

Czuję się dobrze, Córeczka rośnie podobnie jak mój brzuszek.
    Poczytuję Was od czasu do czasu i czekam, aż wszystkie się spotkamy na fioletowej stronie :-) Trzymam mocno kciuki :-)

Niezapominajka5, Paulcia28, MonikA_89!, tolerancyjna lubią tę wiadomość

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ